Подкрепете ни!
ЗдравеД-р Г. Макавеев / 20 август 2020

Средният път към здравето

Хомотоксикологията е взела най-доброто от хомеопатията и класическата медицина. Отлично се справя с болестите на жената

илюстрации iStock
илюстрации iStock
Пандемия, карантина, фалити, безработица, конспирации, болести, страх... Целия ужас, който преживяваме през последните няколко месеца, атакува тялото ни и създава хаос в ендокринната система. Обърква хормоните и води до заболявания. Особено уязвим е нежният пол.

За щастие, малко известно направление в медицината - хомотоксикология, успешно се справя със здравословните предизвикателства пред жените. То помага при нередовна менструация, предменструален синдром, болезнена менструация, проблеми по време на бременността и кърменето, гинекологични инфекции, миоми, кондиломи, проблеми по време на менопаузата и други.

Хомотоксикологията e средният път, когато хомеопатията се комбинира с конвенционалната медицина. През 1952 г. Хайнрих Рекевек формулира основните идеи на това направление и създава фармацевтична компания за производството на комбинирани хомеопатични лекарствени продукти.
„Според хомотоксикологията всички процеси, синдроми и прояви, които означаваме като болест, са израз на опитите на организма да се пребори с токсините, които му вредят. Тези естествени телеологични процеси всъщност са нашата защита“, казва Рекевек.
Съгласно тази доктрина болестите се причиняват от продължително излагане на токсини от околната среда или ендогенно произведени в тялото на болния. Такъв пример са недиагностицирани хронични стомашно-чревни инфекции и гъбичnи инфекции, нарушения на стомашно-чревната флора, експозиция към външни замърсители като живак, тежки метали, антибиотици и др.

Хомотоксикологичните лекарства са изготвени от растителни, животински или минерални вещества. Има и препарати, изготвени от бактериални култури, например от стафилокок, стрептокок, ешерихия коли или от гъбичката kандида албиканс, и са с изключително малка концентрация. Те помагат в лечението на тези често срещани инфекции. Heel е световна фармацефтична компания, която вече 75 години произвежда хомотоксикологични медикаменти от натурални съставки. Хомотоксикологията не отрича класическата медицина,а я допълва.

При редица гинекологични заболявания тя помага като самостоятелен метод на лечение, а в други е допълващо лечение към традиционните лекарства, с което се избягва свръхупотребата на препарати в големи дози и с редица странични ефекти.ГЪБИЧНИ ИНФЕКЦИИ
Кандида албиканс е неканен гост, с когото жените са в честа борба. Традиционното лечение с антимикотици невинаги успява да овладее рецидивите, а е свързано и със сериозни странични ефекти. Хомотоксикологията е чудесен вариант, защото намалява предразположението на организма към тази инфекция и стимулира имунната система. (Най-честите хомотоксикологични лекарства са ламиофлур, хормиил, метро аднекс, силицея и сулфур.) Подобрение настъпва още през първите няколко дни, а окончателното излекуване - след 3-4 месеца. Хомотоксикологичната терапия се допълва добре с пробиотици, които възстановяват нормалната флора на червата и влагалището.
Пациентка на 35 г. не може да има дете заради инфекция от уреяплазма и микоплазма. След 9-месечно лечение с комплексни хомотоксикологични препарати тя забременя.

ПРЕДМЕНСТРУАЛЕН СИНДРОМ
Всяка втора жена се оплаква от подуване и болки в гърдите и корема и променливо настроение преди менструация. Традиционният медицински подход включва дълготрайна употреба на хормонални лекарства, които често имат нежелани странични въздействия или водят до повишаване на теглото. Хомотоксикологичното лечение спомага да се нормализира хормоналният баланс в организма и е напълно безвредно. (саликс нигра, сепия, пулсатила.)
Жена на 31 години с предменструален синдром. Бяха нужни три месеца терапия с хомотоксикологични комплексни препарати и гинекологичен масаж, за да отшумят симптомите на това състояние.
 
МИОМНИ ВЪЗЛИ
Миомният възел е доброкачествен тумор на матката, който често предизвиква маточни кръвоизливи, смущения от притискане и др. Големите миоми се отстраняват оперативно. При малките миомни възли хомотоксикологията има добър ефект и позволява на пациентката да избегне операция и да навлезе в менопауза. Когато хормоналният стимул за развитието на миоми е спрян, те естествено се свиват по размер или изчезват. Ако хомотоксикологичното лечение започне навреме, се избягва оперативно премахване на матката. (Най-честите хомотоксикологични лекарства за миомни възли са галиум хиил, струмхиил, хормиил и глиоксал.)

БОЛЕЗНЕНА МЕНСТРУАЦИЯ
Причините за нея са многобройни. Хомотоксикологията е изключително ефикасна при функционалните дисменореи, които са и най-често срещаните. Когато са причинени от органични увреждания, е желателно да се използва само като допълващ метод към традиционната терапия. Ако болезнената менструация се дължи на нарушено хормонално равновесие, то трябва да се потвърди от лабораторни изследвания. (Обикновено е достатъчно да се приема овариум композитум и хормиил за три месеца и проблемът трайно отшумява.)ПОЛИКИСТОЗА
Три са причините за появата на кисти и те са свързани помежду си – неправилен начин на живот и хранене, хормонален дисбаланс и психоемоционални проблеми. Женските полови органи страдат, когато жената има проблем със своята женска същност. Потиснатите емоции могат да доведат до заболявания, а най-раними при жените са ендокринната система и половите органи. Например, когато една жена има конфликтни отношения с противоположния пол (най-напред с бащата, а на по-късен етап с партньорите си), тя често страда от кисти на яйчниците. Тези модели на поведение са като бомба със закъснител – докато не ги отстраним, те продължават да вредят.

Здравословното хранене и спортът играят голяма роля в лечението, но най-важното е да се освободите от разочарованието, вината, чувството за малоценност, срам и отчаяние. Хомотоксикологията може също да помогне по 2 начина. Има лекарства, които действат директно на кистата и намаляват размерите `, като препаратът овариал цисте. Втората група лекарства стимулират имунната система и влияят върху психоемоционалните причини за заболяването (галиум хиил, овариум композитум, апис хоммакорд и хормиил.) Отнасяйте се с уважение към тялото си. Давайте му само храни и течности, които го зареждат с енергия и здраве. Развийте навика да сте благодарни за живота.

ЕНДОМЕТРИОЗА
Ендометриозата е неправилно разрастване на лигавицата на матката, при което се получава хронично възпаление. Възможно е клетки от маточната лигавица да попаднат в съседни органи - маточните тръби, яйчници, пикочен мехур, дебелото черво. Може да бъдат засегнати дори червата, белите дробове или мозъкът, макар и в редки случаи. Тази ендометриална тъкан продължава да участва в цикличните промени на матката всеки месец и това води до много болезнена менструация, със силни болки в кръста. Ендометриозата е честа причина жената да не може да зачене. (Лечението с комплексни хомотоксикологични препарати включва: гинакохиил, арника хиил, ламиофлур и траумиил.)
Важно е младите жени да знаят, че студът и влагата също са причини за появата на ендометриоза.

Престоят с мокър бански на ветровит плаж, мокри чорапи, сядане на мокра трева, нощуването под открито небе или дори ходенето бос по студения под могат да отключат симптомите. Също така е желателно да изключите пшеницата и всички храни, съдържащи глутен, както и млечните продукти. Включвайте по-често в менюто всички видове зеле, броколи, репички - те са богати на глюкозинолат. В пресния и стария лук и праза пък се открива друго полезно вещество - сулфид. Продуктите, богати на каротиноиди, са моркови, кайсии, целено листно зеле, домати, някои видове тиква. Антиоксиданти можете да си набавите чрез червено вино, ябълки, малини и боровинки. Използвайте студенопресовани масла от вечерна роза, ленено масло, зехтин. Мазните морски риби са много полезни заради омега-3 мастните киселини.ГИНЕКОЛОГИЧЕН МАСАЖ
Изключително полезен. Подобрява кръвообращението в малкия таз, намалява застоя на лимфа, повишава съкратителната функция на маточната мускулатура. От усиления кръвоток срастванията се разпадат (или не се образуват), разсейват се остатъците от инфилтрати (ненужни течности) в околоматочната тъкан. Матката възвръща нормалното си положение, работата на яйчниците се подобрява. След раждане или аборт масажът помага за бързото свиване на матката. В допълнение към всичко това нормализира кръвното налягане, пулса, дейността на черния дроб и бъбреците.
Химическите и хормоналните лекарства са заместили физиотерапевтичните методи при лечението на различни заболявания. Но в повечето случаи естественото въздействие е много по-ефективно и безопасно.
32годишна преживява силен стрес и цикълът ù спира за 1 г. С подходяща хомотоксикологична медикаментозна терапия менструацията ù се нормализира. „Вече се чувствам пълноценна жена с изобилни желания“, споделя тя.
Хомотоксикологията е чудесен вариант, защото намалява предразположението на организма към тази инфекция и стимулира имунната система. (Най-честите хомотоксикологични лекарства са ламиофлур, хормиил, метро аднекс, силицея и сулфур.) Подобрение настъпва още през първите няколко дни, а окончателното излекуване - след 3-4 месеца. Хомотоксикологичната терапия се допълва добре с пробиотици, които възстановяват нормалната флора на червата и влагалището.

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА СЕМИНАР:
„Профилактика и лечение на женски заболявания“

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ:
  • Причини за възникване на проблеми в малкия таз
  • Хомотоксикология за профилактика и лечение на заболяванията в малкия таз
  • Диетика, билки и упражнения
  • Приложение на гинекологичен масаж в домашни условия•
  • Всяка жена ще получи информация за текущото състояние на половата си система и препоръки
  • В курса е включен частичен преглед на органите на малкия таз по метода на д-р Фол.
ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ СЕМИНАРЪТ:
  • За жени от всякаква възраст!
КОГА: 29 август (събота) от 9,30 ч. до 16,30 ч.
КЪДЕ: Пловдив
ЦЕНА: единичен билет: 160 лв.
Билет за двама участници: 280 лв.

За повече информация и записвания:
АУРА ЦЕНТЪР ЛОТОС – ПЛОВДИВ
тел.: 0894 626 514, Диляна Велчева


Двойна атака срещу вирусите Здраве

Двойна атака срещу вирусите

Kомбинация от африканска и китайска народна медицина с изненадващи резултати

Нобелистът, открил ХИВ: Няма да се ваксинирам Здраве

Нобелистът, открил ХИВ: Няма да се ваксинирам

Д-р Монтание е притеснен, тъй като не е известно какво ще се случи и при бъдещите поколения

Какво да рисуваме при тъга, тревожност или апатия Здраве

Какво да рисуваме при тъга, тревожност или апатия

15 идеи за арттерапия, за да насочите емоциите си

Вълшебните смеси на Мила Здраве

Вълшебните смеси на Мила

Как да свалим високата температура, да спрем кашлицата и да изчистим токсините от организма, използвайки синергията на етеричните масла*

Плазми на Кеше срещу вирусите Здраве

Плазми на Кеше срещу вирусите

С тяхна помощ 90% от пациентите с корона се възстановяват от 3 до 7 дни, а 50% се подобряват до 48 часа, сочи доклад от Иран

Европа спря полети от и до Обединеното кралство Здраве

Европа спря полети от и до Обединеното кралство

Б. Джонсън: Новият щам VUI2020 / 12/01 е със 70% по-заразен, но не толкова смъртоносен

Досега три регистрирани алергични реакции от ваксината Здраве

Досега три регистрирани алергични реакции от ваксината

US лекари: Алергия можем да лекуваме лесно, но последиците от Covid-19 – трудно

Иновативни методи от ароматерапията - еликсир за тялото и ума Здраве

Иновативни методи от ароматерапията - еликсир за тялото и ума

Модерната технология и ефикасните синергии на Oshadhi са чудесен начин сами да подсилим организма си

Covid-19 – три пъти по-смъртоносен от сезонния грип Здраве

Covid-19 – три пъти по-смъртоносен от сезонния грип

Мащабното проучване обхваща повече от 130 000 хоспитализирани пациенти

9 неща, които могат да се объркат с новите ваксини Здраве

9 неща, които могат да се объркат с новите ваксини

Тревогите на един американски лекар

Някои носят заразата по два месеца Здраве

Някои носят заразата по два месеца

Коронавирусът оцелява дълго в телата на хора с онкологични заболявания и ХИВ-инфекция

Алкалната среда в организма ни побеждава COVID Здраве

Алкалната среда в организма ни побеждава COVID

Alka ни предлага натурални продукти, които естествено подсилват защитата ни срещу болестотворни организми

Алкохолът уврежда мозъка от люлката до гроба Здраве

Алкохолът уврежда мозъка от люлката до гроба

Учени: бременни, младежи от 15 до 19 г. и хора над 65 не бива да пият изобщо

Д-р Кристиан Перон: „Не сме морски свинчета Здраве

Д-р Кристиан Перон: „Не сме морски свинчета

Първите ваксини има риск да променят нашето ДНК и това на поколенията ни, твърди началникът на отделението по инфекциозни и тропически болести в болница Гарчес (Франция)

Пир по време на пандемия Здраве

Пир по време на пандемия

Кои са начините да празнуваме с минимални рискове

Краят му се вижда, можете да се справите! Здраве

Краят му се вижда, можете да се справите!

5 стратегии за мобилизация на психическия ресурс