Подкрепете ни!
ЗдравеД-р Г. Макавеев / 23 юни 2020

Средният път към здравето

Хомотоксикологията е взела най-доброто от хомеопатията и класическата медицина. Отлично се справя с болестите на жената

илюстрации iStock
илюстрации iStock
Пандемия, карантина, фалити, безработица, конспирации, болести, страх... Целия ужас, който преживяваме през последните няколко месеца, атакува тялото ни и създава хаос в ендокринната система. Обърква хормоните и води до заболявания. Особено уязвим е нежният пол.

За щастие, малко известно направление в медицината - хомотоксикология, успешно се справя със здравословните предизвикателства пред жените. То помага при нередовна менструация, предменструален синдром, болезнена менструация, проблеми по време на бременността и кърменето, гинекологични инфекции, миоми, кондиломи, проблеми по време на менопаузата и други.

Хомотоксикологията e средният път, когато хомеопатията се комбинира с конвенционалната медицина. През 1952 г. Хайнрих Рекевек формулира основните идеи на това направление и създава фармацевтична компания за производството на комбинирани хомеопатични лекарствени продукти.
„Според хомотоксикологията всички процеси, синдроми и прояви, които означаваме като болест, са израз на опитите на организма да се пребори с токсините, които му вредят. Тези естествени телеологични процеси всъщност са нашата защита“, казва Рекевек.
Съгласно тази доктрина болестите се причиняват от продължително излагане на токсини от околната среда или ендогенно произведени в тялото на болния. Такъв пример са недиагностицирани хронични стомашно-чревни инфекции и гъбичnи инфекции, нарушения на стомашно-чревната флора, експозиция към външни замърсители като живак, тежки метали, антибиотици и др.

Хомотоксикологичните лекарства са изготвени от растителни, животински или минерални вещества. Има и препарати, изготвени от бактериални култури, например от стафилокок, стрептокок, ешерихия коли или от гъбичката kандида албиканс, и са с изключително малка концентрация. Те помагат в лечението на тези често срещани инфекции. Heel е световна фармацефтична компания, която вече 75 години произвежда хомотоксикологични медикаменти от натурални съставки. Хомотоксикологията не отрича класическата медицина,а я допълва.

При редица гинекологични заболявания тя помага като самостоятелен метод на лечение, а в други е допълващо лечение към традиционните лекарства, с което се избягва свръхупотребата на препарати в големи дози и с редица странични ефекти.ГЪБИЧНИ ИНФЕКЦИИ
Кандида албиканс е неканен гост, с когото жените са в честа борба. Традиционното лечение с антимикотици невинаги успява да овладее рецидивите, а е свързано и със сериозни странични ефекти. Хомотоксикологията е чудесен вариант, защото намалява предразположението на организма към тази инфекция и стимулира имунната система. (Най-честите хомотоксикологични лекарства са ламиофлур, хормиил, метро аднекс, силицея и сулфур.) Подобрение настъпва още през първите няколко дни, а окончателното излекуване - след 3-4 месеца. Хомотоксикологичната терапия се допълва добре с пробиотици, които възстановяват нормалната флора на червата и влагалището.
Пациентка на 35 г. не може да има дете заради инфекция от уреяплазма и микоплазма. След 9-месечно лечение с комплексни хомотоксикологични препарати тя забременя.

ПРЕДМЕНСТРУАЛЕН СИНДРОМ
Всяка втора жена се оплаква от подуване и болки в гърдите и корема и променливо настроение преди менструация. Традиционният медицински подход включва дълготрайна употреба на хормонални лекарства, които често имат нежелани странични въздействия или водят до повишаване на теглото. Хомотоксикологичното лечение спомага да се нормализира хормоналният баланс в организма и е напълно безвредно. (саликс нигра, сепия, пулсатила.)
Жена на 31 години с предменструален синдром. Бяха нужни три месеца терапия с хомотоксикологични комплексни препарати и гинекологичен масаж, за да отшумят симптомите на това състояние.
 
МИОМНИ ВЪЗЛИ
Миомният възел е доброкачествен тумор на матката, който често предизвиква маточни кръвоизливи, смущения от притискане и др. Големите миоми се отстраняват оперативно. При малките миомни възли хомотоксикологията има добър ефект и позволява на пациентката да избегне операция и да навлезе в менопауза. Когато хормоналният стимул за развитието на миоми е спрян, те естествено се свиват по размер или изчезват. Ако хомотоксикологичното лечение започне навреме, се избягва оперативно премахване на матката. (Най-честите хомотоксикологични лекарства за миомни възли са галиум хиил, струмхиил, хормиил и глиоксал.)

БОЛЕЗНЕНА МЕНСТРУАЦИЯ
Причините за нея са многобройни. Хомотоксикологията е изключително ефикасна при функционалните дисменореи, които са и най-често срещаните. Когато са причинени от органични увреждания, е желателно да се използва само като допълващ метод към традиционната терапия. Ако болезнената менструация се дължи на нарушено хормонално равновесие, то трябва да се потвърди от лабораторни изследвания. (Обикновено е достатъчно да се приема овариум композитум и хормиил за три месеца и проблемът трайно отшумява.)ПОЛИКИСТОЗА
Три са причините за появата на кисти и те са свързани помежду си – неправилен начин на живот и хранене, хормонален дисбаланс и психоемоционални проблеми. Женските полови органи страдат, когато жената има проблем със своята женска същност. Потиснатите емоции могат да доведат до заболявания, а най-раними при жените са ендокринната система и половите органи. Например, когато една жена има конфликтни отношения с противоположния пол (най-напред с бащата, а на по-късен етап с партньорите си), тя често страда от кисти на яйчниците. Тези модели на поведение са като бомба със закъснител – докато не ги отстраним, те продължават да вредят.

Здравословното хранене и спортът играят голяма роля в лечението, но най-важното е да се освободите от разочарованието, вината, чувството за малоценност, срам и отчаяние. Хомотоксикологията може също да помогне по 2 начина. Има лекарства, които действат директно на кистата и намаляват размерите `, като препаратът овариал цисте. Втората група лекарства стимулират имунната система и влияят върху психоемоционалните причини за заболяването (галиум хиил, овариум композитум, апис хоммакорд и хормиил.) Отнасяйте се с уважение към тялото си. Давайте му само храни и течности, които го зареждат с енергия и здраве. Развийте навика да сте благодарни за живота.

ЕНДОМЕТРИОЗА
Ендометриозата е неправилно разрастване на лигавицата на матката, при което се получава хронично възпаление. Възможно е клетки от маточната лигавица да попаднат в съседни органи - маточните тръби, яйчници, пикочен мехур, дебелото черво. Може да бъдат засегнати дори червата, белите дробове или мозъкът, макар и в редки случаи. Тази ендометриална тъкан продължава да участва в цикличните промени на матката всеки месец и това води до много болезнена менструация, със силни болки в кръста. Ендометриозата е честа причина жената да не може да зачене. (Лечението с комплексни хомотоксикологични препарати включва: гинакохиил, арника хиил, ламиофлур и траумиил.)
Важно е младите жени да знаят, че студът и влагата също са причини за появата на ендометриоза.

Престоят с мокър бански на ветровит плаж, мокри чорапи, сядане на мокра трева, нощуването под открито небе или дори ходенето бос по студения под могат да отключат симптомите. Също така е желателно да изключите пшеницата и всички храни, съдържащи глутен, както и млечните продукти. Включвайте по-често в менюто всички видове зеле, броколи, репички - те са богати на глюкозинолат. В пресния и стария лук и праза пък се открива друго полезно вещество - сулфид. Продуктите, богати на каротиноиди, са моркови, кайсии, целено листно зеле, домати, някои видове тиква. Антиоксиданти можете да си набавите чрез червено вино, ябълки, малини и боровинки. Използвайте студенопресовани масла от вечерна роза, ленено масло, зехтин. Мазните морски риби са много полезни заради омега-3 мастните киселини.ГИНЕКОЛОГИЧЕН МАСАЖ
Изключително полезен. Подобрява кръвообращението в малкия таз, намалява застоя на лимфа, повишава съкратителната функция на маточната мускулатура. От усиления кръвоток срастванията се разпадат (или не се образуват), разсейват се остатъците от инфилтрати (ненужни течности) в околоматочната тъкан. Матката възвръща нормалното си положение, работата на яйчниците се подобрява. След раждане или аборт масажът помага за бързото свиване на матката. В допълнение към всичко това нормализира кръвното налягане, пулса, дейността на черния дроб и бъбреците.
Химическите и хормоналните лекарства са заместили физиотерапевтичните методи при лечението на различни заболявания. Но в повечето случаи естественото въздействие е много по-ефективно и безопасно.
32годишна преживява силен стрес и цикълът ù спира за 1 г. С подходяща хомотоксикологична медикаментозна терапия менструацията ù се нормализира. „Вече се чувствам пълноценна жена с изобилни желания“, споделя тя.
Хомотоксикологията е чудесен вариант, защото намалява предразположението на организма към тази инфекция и стимулира имунната система. (Най-честите хомотоксикологични лекарства са ламиофлур, хормиил, метро аднекс, силицея и сулфур.) Подобрение настъпва още през първите няколко дни, а окончателното излекуване - след 3-4 месеца. Хомотоксикологичната терапия се допълва добре с пробиотици, които възстановяват нормалната флора на червата и влагалището.

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА СЕМИНАР:
„Профилактика и лечение на женски заболявания“

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ:
  • Причини за възникване на проблеми в малкия таз
  • Хомотоксикология за профилактика и лечение на заболяванията в малкия таз
  • Диетика, билки и упражнения
  • Приложение на гинекологичен масаж в домашни условия•
  • Всяка жена ще получи информация за текущото състояние на половата си система и препоръки
  • В курса е включен частичен преглед на органите на малкия таз по метода на д-р Фол.
ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ СЕМИНАРЪТ:
  • За жени от всякаква възраст!
КОГА: 29 август (събота) от 9,30 ч. до 16,30 ч.
КЪДЕ: Пловдив
ЛЕКТОР: д-р Г. Макавеев, хомеопат и хомотоксиколог
ЦЕНА: единичен билет: 160 лв.
Билет за двама участници: 280 лв.

За повече информация и записвания:
АУРА ЦЕНТЪР ЛОТОС – ПЛОВДИВ
тел.: 0894 626 514, Диляна Велчева


Коронавирусът използва стратегията на раковите клетки Здраве

Коронавирусът използва стратегията на раковите клетки

Учени изследват дали може да се прилагат медикаменти за онкоболни за лечение на COVID-19

Защо е полезна чаша вода на гладно Здраве

Защо е полезна чаша вода на гладно

Бонусите са: подобравяне на метаболизма, здрави кожа и коса

Тревожни данни за хората със зависимости по време на извънредното положение Здраве

Тревожни данни за хората със зависимости по време на извънредното положение

Експерти-психолози с отворено писмо към своите колеги за проактивна работа със зависимите

Кой е открил първата ваксина Здраве

Кой е открил първата ваксина

Вариолацията на Екатерина Велика извършва Томас Димсдейл на 12 октомври 1768 г.

Да „се отърсиш” е новата йога! Здраве

Да „се отърсиш” е новата йога!

Можем ли да се отърсим от проблемите си чрез изтръскване на тялото, подобно на кучетата?

Тревожните мисли и негативизмът могат да докарат деменция Здраве

Тревожните мисли и негативизмът могат да докарат деменция

Предъвкването на миналото и страхът от бъдещето отлагат плаки в мозъка

Някои са с вроден имунитет срещу коронавирус Здраве

Някои са с вроден имунитет срещу коронавирус

Те притежават клетки, които са способни да подтикнат имунната система да се бори веднага

Успешен контрол върху апетита, теглото и кръвната захар с PGX®! Здраве

Успешен контрол върху апетита, теглото и кръвната захар с PGX®!

Щастието е наистина пълно, ако не са излишните килограми

Имунитетът и ... още нещо Здраве

Имунитетът и ... още нещо

Отслабването на имунната система е причина за появата на цистит. Как да се преборим с него?

САЩ ще натрупа милиони ваксини против COVID-19 преди официалното одобрение Здраве

САЩ ще натрупа милиони ваксини против COVID-19 преди официалното одобрение

Това лято започват тестовете върху десетки хиляди хора

Как едно руло от хавлия прави чудеса Здраве

Как едно руло от хавлия прави чудеса

Магическото упражнение на Фукуцудзи изправя гърбове и прибира кореми

Защо е такава мъгла във всичко, свързано с коронавируса Здраве

Защо е такава мъгла във всичко, свързано с коронавируса

Какви са причините учените да не са единни в позициите си за пандемията

Научният свят скептичен към ваксината на Moderna Здраве

Научният свят скептичен към ваксината на Moderna

Експерти: компанията не е показала никакви точни числа и изследвания, за да се каже, че резултатите са положителни

Китай отново прибегна до блокади заради зачестили случаи на Covid-19 Здраве

Китай отново прибегна до блокади заради зачестили случаи на Covid-19

Мерките се затегнаха в град от 700 000 жители, близо до руската граница

Учените спорят дали е добре училищата да отворят отново Здраве

Учените спорят дали е добре училищата да отворят отново

Няма общо становище дали децата с коронавирус са толкова заразни, колкото възрастните

Учени обясниха защо искаме да знаем още и още за коронавируса Здраве

Учени обясниха защо искаме да знаем още и още за коронавируса

Чувството за контрол може да ни създаде комфорт по време на пандемия