Подкрепете ни!
ЗдравеЙоана Стефанова / 22 юли 2020

НАД+ Помощник срещу зависимостите

НАД+ изчиства тялото и психиката, вдига имунитета, дава сила, спира паникатаките, дори изглажда бръчките

НАД+ Помощник срещу зависимостите
Сравняват НАД с „божествената частица”, открита в ЦЕРН, само че в областта на здравеопазването. През 1930 г. в речта си при награждаването с Нобелова награда шведският биохимик Ханс Ойлер-Челпин казва за НАД+, че е „един от най-разпространените и биологично най-важни активатори в растителния и животинския свят“.    

През последните години в борбата със зависимостите (наркотици, цигари, алкохол, храна и др.) Активно се прилага един сравнително нов, но успешен метод - терапията над. Над+ е една от най-разпространените и най-важни молекули в човешкото тяло. Средно в човешкия организъм има около 3 грама от нея, като тя активно участва в над 500 различни ензимни реакции. Чрез интервенозно добавяне на над, организмът мобилизира собствените си сили и се справя с проблема. Така не се налага прием на други заместващи наркотици или химически вещества. Учените наричат над „магическата молекула“ по ред причини - изчиства бързо черния дроб, дава сили, настроение и като бонус се справя с десетки болести и връща младостта. 

Какво е НАД+ ?
НАД+ е съкращение на никотинамид аденин диннуклеотид, което е коензимна форма на витамин B3. Функцията на тази молекула е да помага в процеса на произвеждане на енергия под формата на АТФ (химично съединение, което съдържа високи нива на енергия). Всяка наша клетка се нуждае от АТФ, за да поддържа жизнените си функции. 

Разговорно НАД+ понякога е наричан само НАД (без плюс). Този знак обаче е от значение, тъй като терминът НАД се използва за съвместното обозначаване на НАД+(NAD) и на НАДХ (NADH). НАД+ е окислител, който улавя електрони от други молекули. НАДХ е редуциращ агент, който се образува от намален НАД+ и след това може да се използва за даряване на електрони на други молекули, като по този начин отново става НАД+. По-високото съотношение НАД+ към НАДХ създава по-лесно достъпна енергия и кара клетките да произвеждат собствената си енергия по-ефективно.

НАД+ е познат от 1906 г. - описан е за първи път от сър Харден и от Уилям Янг, но едва през последните десетилетия учените си дават реално сметка колко важна е тази молекула за човека и че за съжаление, не разполагаме с безкраен запас от нея. Нивото на НАД+ намалява естествено с годините, а също така при злоупотреба с храна, алкохол и наркотици. Алцхаймер, Паркинсон и други невродегенеративни заболявания, както и естественото ни остаряване, също водят до загуба на НАД молекули. А когато тези нива са ниски, започват и проблемите: умора, болки в тялото, липса на концентрация... 

Срещу зависимостите
Още през 60-те и 70-те години става ясно, че интравенозни преливания с НАД успяват да помогнат на хиляди хора да се откажат от своите различни зависимости. Методът не само че е одобрен от американската Агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA), но тя го препоръчва като най-добрия начин да се третират зависимости, при това – безопасен. Затова и едни от най-известните звезди в Америка го предпочитат, за да се борят срещу вредните си навици. Сред тях е и Джъстин Бийбър, който открито споделя, че почти всяка седмица си прави НАД терапия.

Терапията се прави само за няколко дни, а има по-добър ефект от традиционните методи за борба със зависимостите, които продължават месеци и струват 10-кратно повече. Освен това е безвредна! Когато си дава сметка за тези преимущества, един от служителите в клиника за зависими решава да отвори първата НАД клиника. Резултатите са много добри - през лечебното заведение минават хора от цял свят с всякакъв вид зависимости – към цигари, алкохол, дрога. Веднъж усетили промяната от НАД – животът им се променя коренно.  

В клиниките за лечение на зависимости и в НАД клиниките молекулата се добавя по венозен път. Така достига директно до кръвта и клетките, без да бъде възпрепятствана от стомашно-чревната флора. По този начин организмът оползотворява веществото 100%. 

Еликсир за тялото
Когато поддържаме високи нива на НАД+ в организма, то цялото ни тяло сякаш е в най-върховата си форма. Молекулата подобрява качеството на съня ни, като регулира циркадните ритми. Помага да сме концентрирани. Тя е също така силен имуностимулант. Омекотява негативните ефекти от химиотерапиите. 

С напредването на възрастта нивата на НАД+ се понижават, функцията на митохондриите е забавена и се произвежда по-малко енергия. Това води до умора и заболявания. С НАД+ остаряваме здрави. Молекулата предпазва нервните клетки в мозъка от оксидативен стрес и по този начин ги запазва здрави. Научни доклади сочат, че НАД+ намалява риска от Алцхаймер и Паркинсон, инфаркт и инсулт. И за черешката на тортата – когато НАД нивата са високи, бръчките по лицето намаляват. 

Защо НАД?
Предимствата са много. Той помага да се пречисти черния дроб и най-важното - дава мощен тласък на енергията в организма ни. Оказва се, че много хора прибягват до алкохол или дрога, защото нямат сили. Стимулантите, например алкохолът, доставят бързо енергия, той е в течна форма и много бързо се усвоява. Приемът на алкохол обаче сваля нивата на НАД+, което води до нова крещяща нужда от енергия. Зависимият посяга отново към чашката, защото тя му дава сили, но отново сваля нивата на НАД+. Така човек се движи в спирала надолу и суплементиране на НАД+ по венозен път е единственото нещо, което може да прекрати този порочен кръг. Това се отнася и за зависимостите към дрога, храна и др. 

Освен че влияе на физическо ниво, доказано е, че НАД лекува и психиката – успокоява и парира паникатаките, спомага за пълноценен сън и намалява желанието на зависимите да се върнат към вредния навик.


Адрес:
гр. София, ул. „Хенрих Ибсен“ No13,
South Park Building, срещу Paradise Center
Телефон:
+359 (0)876 442 445
E-mail: sofia@revivme.com


Защо някои хора никога не напълняват? Здраве

Защо някои хора никога не напълняват?

Наднорменото тегло не е генетично предопределено, но не се дължи непременно на липсата на самоконтрол

Мислим за Covid-19 по грешен начин Здраве

Мислим за Covid-19 по грешен начин

Подобно на пожар, вирусът безмилостно търси гориво, опустошавайки някои области, докато щади други

4000 души на концерт ще експериментират с коронавируса Здраве

4000 души на концерт ще експериментират с коронавируса

Учените ще наблюдават феновете на Тим Бендзко в реално време и ще разработят три сценария

Обнадеждаващи резултати от ваксината против коронавируса от Оксфорд Здраве

Обнадеждаващи резултати от ваксината против коронавируса от Оксфорд

Компанията производител е подписала споразумения с много правителства за доставка, ако тя се окаже ефективна

Пушене, пиене и развод са най-опасните смъртни рискове Здраве

Пушене, пиене и развод са най-опасните смъртни рискове

Учени определиха 57 социални и поведенчески фактора, които съкращават живота

40% от хората с COVID-19 не показват симптоми Здраве

40% от хората с COVID-19 не показват симптоми

75% от безсимптомните разнасят заразата, сочат данни на CDC

Липсата на хормон на стреса = ускорено стареене Здраве

Липсата на хормон на стреса = ускорено стареене

Имунните клетки с възрастта стават свръхактивни, кортизонът и кортизолът намаляват

Коронавирусът използва стратегията на раковите клетки Здраве

Коронавирусът използва стратегията на раковите клетки

Учени изследват дали може да се прилагат медикаменти за онкоболни за лечение на COVID-19

Защо е полезна чаша вода на гладно Здраве

Защо е полезна чаша вода на гладно

Бонусите са: подобравяне на метаболизма, здрави кожа и коса

Средният път към здравето Здраве

Средният път към здравето

Хомотоксикологията е взела най-доброто от хомеопатията и класическата медицина. Отлично се справя с болестите на жената

Тревожни данни за хората със зависимости по време на извънредното положение Здраве

Тревожни данни за хората със зависимости по време на извънредното положение

Експерти-психолози с отворено писмо към своите колеги за проактивна работа със зависимите

Кой е открил първата ваксина Здраве

Кой е открил първата ваксина

Вариолацията на Екатерина Велика извършва Томас Димсдейл на 12 октомври 1768 г.

Да „се отърсиш” е новата йога! Здраве

Да „се отърсиш” е новата йога!

Можем ли да се отърсим от проблемите си чрез изтръскване на тялото, подобно на кучетата?

Тревожните мисли и негативизмът могат да докарат деменция Здраве

Тревожните мисли и негативизмът могат да докарат деменция

Предъвкването на миналото и страхът от бъдещето отлагат плаки в мозъка

Някои са с вроден имунитет срещу коронавирус Здраве

Някои са с вроден имунитет срещу коронавирус

Те притежават клетки, които са способни да подтикнат имунната система да се бори веднага

Успешен контрол върху апетита, теглото и кръвната захар с PGX®! Здраве

Успешен контрол върху апетита, теглото и кръвната захар с PGX®!

Щастието е наистина пълно, ако не са излишните килограми