Подкрепете ни!
Здраве20 януари 2021

Смъртта без ваксина почти винаги е от COVID, смъртта след ваксина - случайност ?

Робърт Ф. Кенеди-младши за пандемията от съвпадения

Смъртта без ваксина почти винаги е от COVID, смъртта след ваксина - случайност ?
Официалното разглеждане през миналата седмица на смъртта на двама датчани и лекар от Маями след ваксинацията им против COVID показа зеещите дупки в правителствената система за наблюдение и откриване на постмаркетингови ваксинални реакции. Това пише в статията си "Смърт по случайност?" от 14 януари на сайта The Defender Робърт Ф. Кенеди-младши. Според него инцидентите, за които се говори напоследък, предполагат, че е малко вероятно здравните служители да предоставят на обществеността автентични профили на риска за спешна употреба на ваксините против COVID.

Точните рискови профили позволяват на регулаторите да определят дали медицинската намеса причинява повече вреда, отколкото полза, а потребителите да правят рационален избор относно собствената си употреба на даден продукт.

Регулаторите обикновено разработват оценки на риска по време на предклинични изпитвания, като сравняват здравните резултати при лица, получаващи интервенция срещу плацебо група. Такива изследвания трябва да бъдат достатъчно задълбочени и мащабни, за да се открият редки усложнения и с достатъчна продължителност, за да се разкрият заболявания с дълъг хоризонт на диагностика.
Съществуването на плацебо групата затруднява прикриването или неправилното регистриране на усложнения и вреди. И обратно, отсъствието на плацебо група в системите за наблюдение след ваксинация улеснява служителите на фармацевтичните и регулаторните органи да отчитат вредите и усложненията като случайности или съвпадения.

Кенеди изрежда в статията си множество случаи с трагична кончина на хора, които са починали след като са били ваксинирани против коронавирус. Той цитира Таня Ериксен от службата по фармакологичен анализ, която пред датския вестник EkstaBladet, заявява: „Когато се ваксинират крехки здравословно групи, може да се очаква, че ще има смъртни случаи. Това ще се случи независимо дали са ваксинирани или не.“ Тя пояснява за двата смъртни случая в Дания - единият от починалите бил с остра белодробна недостатъчност, другият - много възрастен и хронично болен.
  • На 20 декември 2020 г. World Today News съобщи за смъртта на 85-годишен мъж в Калмар, Швеция, починал един ден след ваксинация. Д-р Матиас Алвунгер от болницата в Калмар отхвърли опасенията смъртта на мъжа да е свързана с ваксината. 
  • На 1 януари Соня Ацеведо, 41-годишна португалска медицинска сестра и майка на две деца, почина два дни след получаване на ваксината Pfizer/BioNtech. Баща й каза пред Daily Mail, че никога не е пила алкохол и е била в перфектно здраве. Въпреки това здравният орган на Португалия отхвърли смъртта й като тъжно съвпадение.
  • Израел също съобщи за две смъртни случаи от пандемията на съвпаденията: едната на 75-годишен мъж в Бейт Шеан, а другата на 88-годишен мъж. И двамата починали два часа след ваксинацията. Израелските здравни служители предупредиха обществеността да не отдава смъртните случаи на ваксината.
В списъка на Кенеди, направен преди официалното съобщение от Норвегия в неделя за 29 смъртни случая на възрастни хора след ваксината на Pfizer/BioNtech, са включени още трагични примери от Маями,  Бевърли Хилс, Ню Йорк, Охайо, Швейцария, Мексико...

Според Кенеди от Pfizer/BioNtech не могат да преценят и да предупредят потенциалните си клиенти за всички опасности на ваксината против коронавирус заради кратките, недостатъчно добре анализирани клинични проучвания.
Той дава пример с тромбоцитопенията, която се среща в 1 на приблизително всеки 25 000-40 000 дози от MMR ваксината. Рядък страничен ефект, но постоянно съобщаван и при използването на ваксини срещу хепатит А, туберкулоза, HPV, варицела, DTaP, полиомиелит и HiB. Според изчисленията на Кенеди, въпреки че опасният страничен ефект е рядък, той може да навреди или да убие 12 000 от 300-те милиона американци, които компанията се надява да получат инжекция. 

Кенеди смята, че тревожното е неспоменаването на смъртните случаи, настъпили след ваксинация в официалните статистики на здравните власти в различните държави, които в причините за смъртта са написали друго текущо заболяване или обстоятелство.
Много от изброените смъртни случаи са споменати от опечалени близки на починалите в социалните мрежи.
Кенеди Джуниър прави извода, че щом смъртните случаи след ваксина против COVID-19 могат да бъдат толкова лесно отхвърлени, неглижирани или пренебрегнати, по-леките увреждания също няма да бъдат оповестени.
Рутината на рефлексивно отхвърляне на подозрителни смъртни случаи и увреждания като несвързани с ваксинацията не само поставя под съмнение официалните данни за вредите от ваксините, но също така контрастира ярко с навика сред служителите в общественото здраве да приписват всяка смърт на COVID-19.
Три са основните моменти в политиката на фармакологичните гиганти за всяка нова ваксина:
1. Систематично преувеличаване на риска от целевата болест. („Брандиране на заболявания“)
2. Систематично преувеличаване на ефикасността на ваксината.
3. Систематично омаловажаване на рисковете от ваксини.

Истинският риск от увреждане с ваксина ще продължи да бъде скрит от навика сред служителите в областта на общественото здраве рутинно да отхвърля съобщените случаи с усложнения като несвързани с ваксинацията. Практиките за системно надценяване на безопасността на ваксините, подценяване на смъртността от ваксини и преувеличаване на рисковете от COVID-19 ефективно лишават обществото от правото му на информирано съгласие, пише Кенеди.

Служителите на общественото здравеопазване и говорителите на фармацевтичните гиганти обичат да казват, че рисковете от вреди от ваксинацията са „един на един милион". През първата седмица от разпространението на ваксината срещу COVID обаче, тя бе инжектирана на 200 000 американци и бяха отчетени 5000 „сериозни“ неразположения. Става дума за взети болнични и/или случаи, в които се е наложила медицинска намеса в помощ на ваксинирания. 

Кенеди цитира и скорошно италианско проучване, което установило, че 46% от получилите ваксина (462 нежелани реакции на 1000 дози) са страдали от нежелани събития, като 11% от тях са оценени като „сериозни“, което означава 38 сериозни нежелани събития на 1000 ваксинирани лица.
Те включват тежки стомашно-чревни и „сериозни неврологични разстройства“. 

Обикновено здравните служители се съгласяват, че предоставянето на „разрешение за спешна употреба“ за пускането на експериментални ваксинални технологии само с няколко седмици на изпитване за безопасност, две години преди планираното приключване на изпитването във Фаза 2, е голям човешки експеримент, включващ милиони участници, заключава Кенеди.

Още по темата:

Природна грижа за кожата с Debora Golden Nature Здраве

Природна грижа за кожата с Debora Golden Nature

С правилно подбрани натурални извлеци и съставки вашата кожа получава всичко, което ù е нужно, за да е свежа, подхранена и неустоима

Д-р Далке към българите: Вие решавате, не чакайте държавата! Здраве

Д-р Далке към българите: Вие решавате, не чакайте държавата!

Авторът на „Болестта като път" не яде месо от 50 г., препоръчва „миротворна" храна и укрепване на имунната система

Ваксини Covid-19: етични, правни и практически съображения Здраве

Ваксини Covid-19: етични, правни и практически съображения

Съвет на Европа: Ваксинацията НЕ е задължителна и никой не е подложен на политически, социален или друг натиск да се ваксинира

Октомври 2020 г.: самоубийците в Япония са повече от починалите от COVID-19 за 10 месеца Здраве

Октомври 2020 г.: самоубийците в Япония са повече от починалите от COVID-19 за 10 месеца

Тревожният скок се дължи на жени, работещи в отрасли, засегнати от пандемията

Жителите на австрийски ски курорт с 8 месеца имунитет срещу COVID-19 Здраве

Жителите на австрийски ски курорт с 8 месеца имунитет срещу COVID-19

90% от хората с положителен тест през април са имали антитела за вируса през ноември

117-годишна се възстанови напълно от Covid-19 Здраве

117-годишна се възстанови напълно от Covid-19

Люсил преживява пандемията от испански грип и две световни войни

Във Виена стартира проект „Всички правим гаргара” Здраве

Във Виена стартира проект „Всички правим гаргара"

Служители на някои компании се тестват два пъти седмично вкъщи за COVID-19

Във времената на социална дистанция скуката може да е опасна за обществото Здраве

Във времената на социална дистанция скуката може да е опасна за обществото

За някои хора дори болката може да е по-приемлива от отегчението

Ставите се лекуват със 120 минути ходене веднъж на три дни Здраве

Ставите се лекуват със 120 минути ходене веднъж на три дни

Съветите на Олег Торсунов колко да са дълги разходките ни, за да сме здрави

От страх винаги правим обратното на това, което трябва Здраве

От страх винаги правим обратното на това, което трябва

Лууле Вилма за прошката, която лекува и за самозаблудите, които ни разболяват

Растителен пробиотик за здраво гърло Здраве

Растителен пробиотик за здраво гърло

Българската биотехнологична компания GENESIS създаде пробиотик, който предпазва от възпаления гърлото и устната кухина и поддържа чревната микрофлора в баланс

Защо случаите на COVID-19 ще почнат да намаляват Здраве

Защо случаите на COVID-19 ще почнат да намаляват

Дж. Меркола: COVID-19 е най-големият фалшификат в историята на човечеството

Д-р Меркола: Информирайте се, преди да се ваксинирате! Здраве

Д-р Меркола: Информирайте се, преди да се ваксинирате!

Бъдете смели. Ще ви критикуват, че сте посмели да говорите за „другата страна“ на историята с ваксината

Роден на 21-ва седмица Здраве

Роден на 21-ва седмица

Бет и Рик Хътчинсън наричат ​​Ричард своето чудо-бебе