Подкрепете ни!
Здраве06 август 2021

Пандемията от Covid-19 и корупцията на истинската наука (част втора)

Progressive radio network громи фармацевтичните гиганти, съвременната медицина, медиите и задкулисните сделки на правителството на САЩ

Урок по анатомия на д-р Тюлп, худ. Рембранд, 1632 г.
Урок по анатомия на д-р Тюлп, худ. Рембранд, 1632 г.

Стигаме до заключението, че в съвременната конвенционална медицина липсва ентусиазъм за разкриване на научни истини в продължение на много десетилетия. Мантрата на пандемията „следвайте науката“ се превърна в безсмислена баналност. Това е празна аморална лексика за бюрократи и медийни специалисти с титлите "доктор по медицина" и "доктор по философия", украсяващи имената им. Дебатите за това дали практикуването на медицината е изкуство или емпирично базирана наука бушуват от десетилетия. Преди повече от 20 години British Medical Journal публикува статията „Практиката на клиничната медицина като изкуство и като наука“. Авторите хвърлят светлина върху основния принцип за управление на медицинските изследвания като определящ фактор за публикуване.

„... научното мислене трябва да бъде изолирано от всякакви психологически, социологически, икономически, политически, морални и идеологически фактори, които са склонни да влияят върху мисълта в живота и обществото. Без тези забрани обективното познаване на истината ще се изроди в предразсъдъци и идеология. "

За съжаление, никой от самопомазаните капитани, които сега ръководят нашите глобални и правителствени здравни агенции и се изправят срещу пандемията от SARS-CoV-2 никога не си е направил труда да разсъждава върху тази фундаментална научна аксиома. Съобщените странични ефекти и смъртни случаи от ваксината срещу Covid-19 в Системата за отчитане на нежелани събития на CDC се затъмняват. „Експертите“, като Антъни Фочи и новият комисар на FDA (Агенция за контрол на храните и лекарствата) Джанет Ууддок (35-годишен кариерист в една от най-дискредитираните ни регулаторни агенции) заемат своя висок ранг в медицинската йерархия, защото са съблазнени да жертват „обективното познаване на истината“ в замяна на престиж, власт и богатство.

Не е нужно да се впускаме твърде назад в историята на западната медицина към ерата на пиявиците, кръвопускането и "изгонването" на неврологични разстройства, за да намерим примери за медицински консенсус и лечения, показващи чистата глупост на човечеството. Продължаваме да наследяваме тази лудост до 21-ви век и по време на пандемията тя избуява пред очите ни.

За съжаление, твърде много американци и граждани на други нации са сляпо готови да стоварят вярата и доверието си върху медицински експерти, върху най-новото лекарство или върху ваксина, за които федералните регулатори с мандат гарантират, че са били прецизно анализирани за оценка на техните профили за безопасност и ефикасност. Предполагаме, че медицинските интервенции се основават на доказателства. Вярваме, че те се основават на научно обосновани и надеждни наблюдения, събиране и анализ на данни. И все пак трябва само да погледнем съвременната история, за да намерим много примери за категорично погрешно базирана западна медицина.

През 40-те и 70-те години на миналия век милиони американци пушат. В някои домакинства всеки възрастен е пушил. Дори лекарите, които се смятаха за образци на здраве и знания, пушеха редовно. Лекарите бяха включвани в съвети, одобряващи различни марки цигари. След като пушачът е достигнал 40, диабетът, наднорменото тегло или сърдечно-съдовото заболяване и емфизема са се считали за нормален процес на старене. Медицинските ръководители ни уверяваха, че това не може да бъде свързано с тютюнопушенето. Вярваше им се, защото те, разбира се, бяха „експертите“. Да се говори против цигарите като виновник за тези предотвратими щети беше табу. Резултатът: няколко поколения американци страдат и умират преждевременно и ненужно, защото "науката", приета от здравните служители на нацията, е безусловно невярна.

Биоетикът от Калифорнийския държавен университет и автор на „Илюзията за медицина, базирана на доказателства“, проф. Лиймън Макхенри сравнява епидемията от лоши медицински изследвания с прането на мръсни пари. След като прегледал хиляди документи за клинични изпитвания, той проследил пътя на средствата, чрез които фармацевтичните компании умишлено проектират погрешни клинични изпитвания, благоприятстващи техните лекарства и ваксини, генерират съмнителни данни и след това ги "изпират" чрез корумпирана методология, за да изглежда продуктът чист на изхода. В едно интервю професор Макхенри заявява, че това е като да хвърляш стрели по врата и после да нарисуваш мишена върху вратата, така че да изглежда, че си уцелил десятката. Производителите на лекарства са усвоили тези трикове.

Онези поколения, израснали във времената на Great и Baby Boom, почти не познават какво е да се живее без стрес. Физическите упражнения се възприемаха за ненужни след гимназията и колежа. Растителната или вегетарианската диета се разглеждаха като екстремни. Различните итерации на американската хранителна пирамида, като се почне от ръководството за храна за малки деца през 1916 г. и се стигне до наръчника за храните от 1979 г., страдат от сериозна липса на знания и неразбиране относно храненето. 
Е, все пак присъстваше съмнението за вредите от прекомерната употреба на сол и захр. Вредите от  преработените храни, консервантите и химическите багрила бяха напълно игнорирани. Единствената хранителна добавка, която беше широко препоръчана, беше желязото и в по-малка степен витамин С. Днес можем да погледнем назад към тези национални хранителни стандарти като средновековни - все пак ужасяващата липса на научност и подкрепата на нездравословния американски начин на живот, беше част от схемата за индоктринация на хората. И частните корпорации печелеха и печелят изключително много, поддържайки тези илюзии. 

В 20-ти век водещите медицински списания и правителствени агенции популяризират електрошоковата терапия, бариатричната хирургия, живачните амалгами и зъбния флуорид, синтетичните хормонални заместители, изкуствените подсладители като захарин и аспартам и етиловия живак във ваксината. Днес обаче учените често публикуват изследователски статии, идентифициращи много сериозните рискове за здравето на тези методи и продукти, които по-рано са били подкрепени от множество измамни корпоративни изследвания, спонсорирани от съдебните регулатори. Но въпреки всичките им усилия и надеждни научни данни, те не успяха да овладеят националните здравни политики на CDC, NIAID и FDA, за да се намалят рисковете за здравето, на които американците са изложени ежедневно.

Изминаха 15 месеца, откакто Световната здравна организация обяви пандемия на 11 март миналата година. Основните медии следват плътно становището на правителството за връзки с обществеността. Въпреки лъжите за надеждността на PCR тестването като златен стандарт, въпреки недомлъвките за дълготрайните увреждания и смъртни случаи от ваксините, които се таксуват като трагични аномалии. Може да чуем и прочетем колко са вредни евтините лечения на Covid-19 с хидроксихлорохин и ивермектин, но десетките проучвания, препоръчващи тези лекарства, са категорично игнорирани. Нито пък нашите здравни служители ни казват истината за неблагоприятните ефекти от продължителното носене на маски, социалната изолация и карантините, профилите на безопасност на ваксините, завишения брой на случаите и смъртността от Covid-19.

Докато мнозина критикуват злоупотребата на Big Pharma с PR агенциите, за да "избелят" вредния им имидж пред обществеността, през 2015 г. The Hill съобщи, че федералното правителство е похарчило над 4 милиарда долара за PR услуги, а над половината от тях са отишли за най-големите фирми в света. Миналия септември Министерството на здравеопазването и социалната политика на Тръмп (HHS) отпусна на PR компанията Fors Marsh Group 250 милиона долара, за да обърне борбата с пандемията в негова полза. През 2012 г. HHS по времето на Обама даде 20 милиона долара на PR фирмата Porter Novelli и 26 милиона долара на Ogilvy Public Relations за контрол на рекламните щети върху противоречията в неговия Закон за достъпни грижи. Със сигурност големите PR компании имат огромна роля в картела на правителствените здравни министерства, Световната здравна организация, индустрията за лекарства и ваксини и донори-милиардери, които сега ръководят пандемията.

За щастие фалшивата научна хитрост, върху която авторитетите във властта градят парадигмите за пандемията, се руши. За първи път в медицинската история десетки хиляди лекари и медицински специалисти призовават здравните служители към осъзнатост и им отварят очите за коварните действия и измами на големите фармацевтични компании. Лъсна истината, че теорията за естествения произход на вируса е фалшива. Лабораторните изследвания за „придобиване на функция“ за създаване на патогенни коронавируси са прикрити с лъжи. Откриваме, че здравните служители умишлено преувеличават тежестта на SARS-CoV-2 и саботират жизнеспособни медицински алтернативи, ограничаващи прогресията на инфекцията по начин, който е научно обоснован, състрадателен и не застрашен от фармацевтичните интереси. 
„Най-дълбокият грях срещу човешкия ум - предупреждаваше Хъксли - е да вярваш на неща без доказателства“. 

Източник

Още по темата:

Близки на починали след ваксина разказаха историите им Здраве

Близки на починали след ваксина разказаха историите им

Неочаквани коментари под фейсбук апел на WXYZ 7 Action News взривиха мрежата

12 минути на ден упражнения с ниска интензивност понижават кръвното Здраве

12 минути на ден упражнения с ниска интензивност понижават кръвното

2-3 пъти седмично спокойни тренировки отдалечават хипертонията

Защо всеки ден трябва да ни заливат със статистика за Covid Здраве

Защо всеки ден трябва да ни заливат със статистика за Covid

Daily Mail изнесе свои данни за „пренебрегнатите" пациенти с други заболявания

„ще ОСТАНА ОПАКОВКА и в следващия си ЖИВОТ” Здраве

„ще ОСТАНА ОПАКОВКА и в следващия си ЖИВОТ"

Амбицията на dm e до 2025 г. почти всички опаковки на нехранителните продукти да са от поне 30% рециклирани материали

Новите щамове ще носят имена на съзвездия Здраве

Новите щамове ще носят имена на съзвездия

В гръцката азбука има само 24 букви, а мутациите са много повече

Без повече мигрени - без повече главоболия Здраве

Без повече мигрени - без повече главоболия

Лечебните растения са най-основното средство да се справим с оплакванията

Британски дерматолог: не ползвайте кремове, пишете дневник и медитирайте Здраве

Британски дерматолог: не ползвайте кремове, пишете дневник и медитирайте

Съветите за добро самочувствие след 50 от Мари Рейнолдс

Има ли лек панацея? Здраве

Има ли лек панацея?

INFINITY стига до всички клетки, помага им да дишат, да се хранят и да се пречистват от токсини

Кожата жадува за даровете на родната земя Здраве

Кожата жадува за даровете на родната земя

Малката семейна фирма „Мемантикс” предлага козметика, забъркана с местни билки, домашно мляко и пчелен восък, по индивидуална рецепта за всеки, като в някогашните аптеки

Нова Зеландия в локдаун заради един заразен с щам Делта Здраве

Нова Зеландия в локдаун заради един заразен с щам Делта

Според премиера Джасинда Ардерн това е „единственият шанс" да се спре разпространението на заразата

В Русия изобретиха ваксина за прием през устата с вкус на кефир Здраве

В Русия изобретиха ваксина за прием през устата с вкус на кефир

Вкусният препарат на капсули е подходящ за деца и възрастни, ще се пие на 6 месеца

Здравето минава през корема Здраве

Здравето минава през корема

Висцералната терапия на проф. акад. Огулов пречиства блокажи и възстановява нормалната функция на вътрешните органи

Пламен Стефанов и Бети Бенчева: COCOSOLIS се роди с изгрева на слънцето Здраве

Пламен Стефанов и Бети Бенчева: COCOSOLIS се роди с изгрева на слънцето

Натуралната козметика на COCOSOLIS събужда сетивата и създава емоция от ползването й

Франк Медрано - бодибилдърът, който стана веган Здраве

Франк Медрано - бодибилдърът, който стана веган

„Мислех, че съм здрав и преди, но след като започнах растителната диета, започнах да се чувствам енергичен"

Да пуснем тока! Здраве

Да пуснем тока!

„Програма Нова клетка“ на Албина Фабиани, наричана още „българския биохакер“, прави чудеса със здравето

Пандемията от Covid-19 и корупцията на истинската наука (част първа) Здраве

Пандемията от Covid-19 и корупцията на истинската наука (част първа)

Progressive radio network громи фармацевтичните гиганти, съвременната медицина, медиите и задкулисните сделки на правителството на САЩ