Подкрепете ни!
Здраве04 август 2021

Пандемията от Covid-19 и корупцията на истинската наука (част първа)

Progressive radio network громи фармацевтичните гиганти, съвременната медицина, медиите и задкулисните сделки на правителството на САЩ

Урок по анатомия на д-р Тюлп, худ. Рембранд, 1632 г.
Урок по анатомия на д-р Тюлп, худ. Рембранд, 1632 г.

"Медицинската наука е постигнала такъв огромен напредък, че едва ли е останал здрав човек." - Олдъс Хъксли


В продължение на половин век фармацевтичната индустрия показва почти нулева толерантност към критиките срещу своите недвусмислени провали и медицински катастрофи. Постоянните трайни увреждания и смъртни случаи, причинени от опасни лекарства, заместителната синтетична хормонална терапия, антигрипните ваксини от 1976 г. и други, се считат за съпътстващи щети от приемането на опасни медицински продукти на пазара. През последните две десетилетия се развиха тесни взаимоотношения между фармацевтичната индустрия, федералните здравни агенции, Конгреса, Силициевата долина и новата култура на милиардери филантропи като Бил Гейтс. Поради широката мрежа от финансиращи фондове, благоприятстващи корпоративните финансови интереси и спонсорираните от CDC (Центровете за контрол и превенция на заболяванията) образователни програми, масовите медии сега са успешният рекламоносител на фармацевтични амбиции. 
Авторитетът на съвременната медицина е подкопан заради сериозните рискове за общественото здраве. По-широката картина и по-тъмните играчи, действащи задкулисно зад трагичното наследство на медицинските неуспехи, остават до голяма степен скрити за обществеността. През последните години онези лекари, изследователи и защитници на здравето, които се разминават с истината на фармацевтичните гиганти, често се сблъскват с преследвания и нападки, водещи до цензура и унищожаване на репутацията им.

Преди повече от четиридесет години социологът и философ Иван Илич пророчески наблюдава една тревожна тенденция в съвременната медицина, която се отказва от своята същност и от етичната си основа да лекува болести. Той пише: „Лечебното заведение се превърна в голяма заплаха за здравето“. Илич е сред първите трогателни критици на корпоратизацията на медицината, които се занимават с проблемите на „медикализацията“ - процесът, при който немедицинските състояния на хора се дефинират отново като медицински заболявания, след това се диагностицират и фармацевтично се лекуват като такива. 

Това е резултат от възхода на утвърдения научен материализъм като окончателен съдия на националното здравеопазване. Все по-често изследователи, финансирани от частни фармацевтични компании и подкрепяни от армия лобисти, откриват начини за преоценка на здравословните състояния само с крехки клинични данни за действителната етиология на заболяването - дори за инфекциозните пандемии. Психиатричната практика, която днес разчита почти изключително на модел, базиран на лекарства, е най-големият сериен нарушител. 

Системната корупция в нашето национално здравеопазване е благодат за производителите на лекарства, които могат да разработят нови лекарства за заболявания, които без корупционната схема биха могли да бъдат лекувани с по-евтини и по-безопасни терапии. 
„Съвременната медицина е отрицание на здравето“, пише Илич в своята известна книга „Medical Nemesis: Отчуждаването на здравето“(1975). „Тя не е организирана да служи на човешкото здраве, а само на себе си като институция. Така тя повече разболява хората, отколкото да ги лекува.“ 
Това е система, която днес се формира от обема на недостатъчните медицински клинични изпитвания, финансовите стимули, институционалната бюрокрация, въртящите се врати между правителството и частната индустрия, широко разпространения конфликт на интереси и агресивната пропагандна машина, осмиваща и громяща критиците на системата.  

Нашата медицина е нарушила всички определящи принципи на научното изследване, което трябва да придаде безкомпромисна стойност на обективното, безпристрастно разследване и открития разговор и дебат при противоречиви възгледи. Да се ​​позовем на принципа на предпазливостта е лично признание за ерес. През годините непрекъснато нараства броят на подадени групови искове и наказателни дела срещу фармацевтични фирми, сигнали за нарушаване на Закона за свободата на информацията и фалшиви показания на федерални здравни служители пред подкомитетите на Конгреса.  За Илич опасното последствие е, че конвенционалната медицина се обезличи. 

Докато в миналото злоупотребите в здравната система са били третирани като сериозен етичен проблем, сега лекарската грешка е третата водеща причина за смъртност в САЩ. Възприема се просто като техническа грешка, която може да бъде коригирана чрез допълнителни технически решения и съдебни врътки. Постоянните провали на конвенционалната медицина накараха доминиращата медицинска парадигма, по която сега се управлява здравето на нацията, да се барикадира зад монолитна пропагандна машина, която маргинализира критиката и да се запечата херметически, предпазвайки се от търсене на юридическа отговорност. 

Дори по-лошо - тя е узурпирала суверенитета, който имаме над телата си, и е прехвърлила тази власт на технокрация, дълбоко вярваща, че отстоява целостта на науката. Това обаче е наука, създадена единствено от медицински бюрократи и техните мощни съюзници, които са се нарекли „експерти“.
Когато ни карат да рецитираме пандемичната мантра „Следвайте науката“ в едно с Джо Байдън, губернатора Андрю Куомо, Борис Джонсън и един от главните свещеници на църквата на сциентистите Нийл ДеГрас Тайсън - за коя наука става дума? Дали това е механистичната наука от 19-ти век, която продължава да бъде основата на съвременната еволюционна биология, невронаука, психиатрия и ваксинология? Или става дума за една псевдонауката, разпространена от култа към скептицизма, замърсяваща стотици здравни записи в Уикипедия? Дали това е корпоративната фармацевтична наука? Медицинските изследвания и открития, мотивирани от астрономически търговски стимули за успокояване на хедоничните финансови апетити на акционерите? 

Или говорим за онази наука, която е щателно проверена от редица независими професионалисти, които се стремят да стигнат до истината за медицински проблем или да намерят медицинско решение? Именно тази последна група е най-склонна към безпристрастен преглед на плюсовете и минусите на научните трудове, клиничните изпитвания на лекарство, ваксина, медицинско изделие и диагностичен инструмент. Само така, въз основа на емпиричните доказателства, стойността, ефикасността и безопасността на медицинската намеса се определят правилно. За съжаление тази последна група рядко, ако въобще се случи, бива поканена да седне на регулаторната маса или да съветва националната здравна политика. 

Проучването на медицински факти за болести и пандемии е престанало да бъде основа за доказателства и методология за обективно разследване и се е превърнало в средство за установяване на авторитет и контрол върху населението. 
„Наистина не можете да следвате науката - заявява философът Матю Крофорд - защото науката не води никъде. Тя може да осветява различни начини на действие; например чрез количествено определяне на рисковете. Може да помогне за определяне на компромисите, но не може да направи избора вместо нас. 
Според Крауфорд, нежеланието на съвременната медицина да признае своята несъстоятелност, доведе до „виктимология, обединяваща се със сциентизъм“. Тоест медицината като идеология, а не като наука. В резултат на това онези, които поставят под въпрос или оспорват доминиращата медицинска идеология, са цензурирани и анулирани, а репутацията им е унищожена. 

(Следва продължение)
Източник

Още по темата:

Близки на починали след ваксина разказаха историите им Здраве

Близки на починали след ваксина разказаха историите им

Неочаквани коментари под фейсбук апел на WXYZ 7 Action News взривиха мрежата

12 минути на ден упражнения с ниска интензивност понижават кръвното Здраве

12 минути на ден упражнения с ниска интензивност понижават кръвното

2-3 пъти седмично спокойни тренировки отдалечават хипертонията

Защо всеки ден трябва да ни заливат със статистика за Covid Здраве

Защо всеки ден трябва да ни заливат със статистика за Covid

Daily Mail изнесе свои данни за „пренебрегнатите" пациенти с други заболявания

„ще ОСТАНА ОПАКОВКА и в следващия си ЖИВОТ” Здраве

„ще ОСТАНА ОПАКОВКА и в следващия си ЖИВОТ"

Амбицията на dm e до 2025 г. почти всички опаковки на нехранителните продукти да са от поне 30% рециклирани материали

Новите щамове ще носят имена на съзвездия Здраве

Новите щамове ще носят имена на съзвездия

В гръцката азбука има само 24 букви, а мутациите са много повече

Без повече мигрени - без повече главоболия Здраве

Без повече мигрени - без повече главоболия

Лечебните растения са най-основното средство да се справим с оплакванията

Британски дерматолог: не ползвайте кремове, пишете дневник и медитирайте Здраве

Британски дерматолог: не ползвайте кремове, пишете дневник и медитирайте

Съветите за добро самочувствие след 50 от Мари Рейнолдс

Има ли лек панацея? Здраве

Има ли лек панацея?

INFINITY стига до всички клетки, помага им да дишат, да се хранят и да се пречистват от токсини

Кожата жадува за даровете на родната земя Здраве

Кожата жадува за даровете на родната земя

Малката семейна фирма „Мемантикс” предлага козметика, забъркана с местни билки, домашно мляко и пчелен восък, по индивидуална рецепта за всеки, като в някогашните аптеки

Нова Зеландия в локдаун заради един заразен с щам Делта Здраве

Нова Зеландия в локдаун заради един заразен с щам Делта

Според премиера Джасинда Ардерн това е „единственият шанс" да се спре разпространението на заразата

В Русия изобретиха ваксина за прием през устата с вкус на кефир Здраве

В Русия изобретиха ваксина за прием през устата с вкус на кефир

Вкусният препарат на капсули е подходящ за деца и възрастни, ще се пие на 6 месеца

Здравето минава през корема Здраве

Здравето минава през корема

Висцералната терапия на проф. акад. Огулов пречиства блокажи и възстановява нормалната функция на вътрешните органи

Пламен Стефанов и Бети Бенчева: COCOSOLIS се роди с изгрева на слънцето Здраве

Пламен Стефанов и Бети Бенчева: COCOSOLIS се роди с изгрева на слънцето

Натуралната козметика на COCOSOLIS събужда сетивата и създава емоция от ползването й

Франк Медрано - бодибилдърът, който стана веган Здраве

Франк Медрано - бодибилдърът, който стана веган

„Мислех, че съм здрав и преди, но след като започнах растителната диета, започнах да се чувствам енергичен"

Да пуснем тока! Здраве

Да пуснем тока!

„Програма Нова клетка“ на Албина Фабиани, наричана още „българския биохакер“, прави чудеса със здравето

Пандемията от Covid-19 и корупцията на истинската наука (част втора) Здраве

Пандемията от Covid-19 и корупцията на истинската наука (част втора)

Progressive radio network громи фармацевтичните гиганти, съвременната медицина, медиите и задкулисните сделки на правителството на САЩ