Подкрепете ни!
ЗдравеМария Русева / 10 януари 2022

Нахрани кожата си с YOGH®

Ръчно изработена пълноценна и природна козметика за теб. БЕЗ пластмаса, сгъстители, петролни деривати и вода

Нахрани кожата си с YOGH®
Вълната от натурална козметика заля световния пазар в последните години. Тя се образува в резултат на потребителското търсене, породено от тревогата, че някои съставки в конвенционалните козметични продукти крият рискове за здравето. Големите играчи в масовата козметика експлоатират този потребителски интерес с маркетингови тактики. Често природните съставки в тях са в нищожен процент, а в останалата част е цялата Менделеева таблица, изсипана в красиви пластмасови опаковки.

Истинската природна козметика категорично превъзхожда синтетичните коктейли, които кожата ни поема: в това са убедени създателите на YOGH® – българска марка за иновативна чиста козметика без пластмасови опаковки, с която сме щастливи да ви запознаем.

Да отвориш шкафчето си в банята, от него да се носи ухание на плодове, билки и масла, а вътре да няма нито една пластмасова туба, е прекрасно чувство по няколко причини. Така ежегодно опазваш планетата от десетки боклуци; самият ти си обгрижил важния и най-голям орган – кожата, която приема всичко, което се нанесе върху нея, и го предава на вътрешните органи; опиянен си от божествения аромат, с който само прекрасната Земя може да ни дари. Добрата новина е, че можете да постигнете това преживяване с козметиката от YOGH®. С твърдите им шампоани и балсами косата ви е здрава и красива, а кожата е чиста и блестяща след сапуните им, изработени със свежо кисело мляко, откъдето идва и името на марката – yoghurt soap (сапун с кисело мляко). Подходът им към опаковките е да не остава нито следа от продуктите в околната среда. Едно радикално решение за пластмасовите отпадъци в банята, което не ни лишава от ефикасност и удоволствие.Серията за бебе и майка храни свещената им връзка благодарение на 100% натуралното масло за преди и след бременност, което потапя майката в ритуал на грижа и спокойствие за бебето и нея, без шишета и помпи помежду им. Чрез сапуните и шампоаните бебчетата са погалени от най-фината грижа за нежната им кожа с кисело мляко и колоидален овес.

Магия с пудра
„Лицето е важно никога да не се мие със сапун“, разказва Весела – създател на марката -„защото кожата по него е много по-фина и чувствителна, различна от тази по останалите части на тялото“. Това предизвиква екипа да създаде почистваща пудра за лице – иновативен измивен продукт с любимото на YOGH® кисело мляко, както и с колоидален овес. Пудрата очарова както с чувството за лекота и свежест, което оставя по лицето, така и с това колко забавно е да се използва! От пудра като с магия се превръща в пухкава пяна, която почиства дълбоко всички замърсявания.
 


Стига с тази гÓла вÓда!
Повечето козметични продукти съдържат от 65 до 70% вода, а при шампоаните и душ-геловете процентът стига и до 90, т.е. даваме луди пари за нещо, разредено с вода. Козметиката на YOGH® е разработена без вода, с максимум 10 съставки във висока концентрация, а всяка съставка в продукта е „активна“. Минималистичният подход акцентира ефикасността на всяка съставка, помага на кожата и косата да се самовъзстановяват и рехидратират и намалява риска от раздразнения и алергенност. Премахването на водата подтиква YOGH® да разработи методи на самосъхранение, естествено рН балансиране и висока концентрация с цел видими ползи за кожата и косата.

Повече с по-малко
Минимализмът е кредото на екипа на YOGH®. Те вярват, че са ни нужни и достатъчни далеч по-малък брой козметични продукти, а в тях съставките също трябва да са сведени до минимум. Защото колкото повече съставки имат нашите сапуни и мазила, толкова по-затруднена е кожата да се саморехидратира и възстановява, което води до алергии и кожни раздразнения. Така една от главните цели е това да се постига повече с по-малко. Минималистичните продукти на YOGH® са суперудобни за хората, които обичат да съберат всичко необходимо в една раница и да отпрашат нанякъде с дни. А понеже почти всички изделия са в твърда форма, траят 5 пъти по-дълго в сравнение с бутилираните течни аналози.
 


Извлечено и запазено качество
Но да се върнем към съдържимото, а именно: само чисти растителни масла, повърхностно активни вещества от натурален произход, ботанически съставки, етерични масла и кисело мляко. То е с доказани овлажняващи и ексфолиращи свойства. Добрите мазнини, минерали, витамини и алфа-хидрокси киселини, които съдържа, са благодат за здравето ни. Продуктите YOGH® са изработени ръчно в ателието на фирмата на малки партиди с екстра-студен, щадящ метод, благодарение на който се запазват ценните свойства и ползи на съставките в тях. Мисията на екипа е здравето на всички нива да се обедини с емоционалното равновесие, личната хигиена и отговорния екологичен избор, а този сбор да роди все повече щастливи и осъзнати хора.

НЕ СЪДЪРЖА:
1. Вода
2. Пластмаса
3. Сгъстители
4. Петролни деривати
5. Палмово масло

За повече информация и поръчки:
www.yoghsoap.com


Проф. Е. Кимрон: „Министерство на здравеопазването, време е да признаем провала“ Здраве

Проф. Е. Кимрон: „Министерство на здравеопазването, време е да признаем провала“

Икономиката, която разрушихте, децата, чието образование унищожихте – те са допълнителните жертви в резултат само на вашите действия

EMA: Има риск за имунитета поради честа реваксинация срещу коронавирус Здраве

EMA: Има риск за имунитета поради честа реваксинация срещу коронавирус

Според индийски епидемиолог 80% от хората няма да разберат, че носят Omicron

Китайски учени: Omicron може да е скочил от човек към мишка и обратно Здраве

Китайски учени: Omicron може да е скочил от човек към мишка и обратно

Бил Гейтс се надявал да има нови, по-ефективни и по-трайни ваксини

Израел в паника заради Omicron Здраве

Израел в паника заради Omicron

На всяка трета секунда се поръчват антигенни тестове за доставка до дома

Citigroup уволнява неваксинирани служители Здраве

Citigroup уволнява неваксинирани служители

Това е първата голяма институция на Уолстрийт, която прилага най-строгите мерки за ваксинация

Станете от масата! Здраве

Станете от масата!

Защо продължаваме да ядем дори когато вече сме сити

SSI: Можем да си върнем нормалния живот след два месеца Здраве

SSI: Можем да си върнем нормалния живот след два месеца

Епидемиологът Тайра Гроув Краузе: Разпространението на щама омикрон ще ускори края на пандемията

FDA разреши хапчето на Pfizer против COVID-19 Здраве

FDA разреши хапчето на Pfizer против COVID-19

Според агенцията - помага, ако се пие през първите 5 дни от появата на симптомите

Ароматерапия за събуждане на Духа Здраве

Ароматерапия за събуждане на Духа

В навечерието на коледните празници споделяме с вас една статия от Д-р Хоцел на тема Духа и грижата за него

Билков цяр при вирусни инфекции Здраве

Билков цяр при вирусни инфекции

Какво да правим стъпка по стъпка при поява на настинка и вирусни инфекции и как да ги избегнем?

Вълната на гребена на вълната Здраве

Вълната на гребена на вълната

Защо да ползваме естествения материал и как той променя съня и домовете ни

Александра Код: Има и ваксинален ковид Здраве

Александра Код: Има и ваксинален ковид

Специфичният риск от антитяло-зависимото усилване трябва да бъде разкрит на хората, преди да бъдат ваксинирани, казва френският учен

ЕК няма да препоръча задължително ваксиниране срещу COVID-19 Здраве

ЕК няма да препоръча задължително ваксиниране срещу COVID-19

Преди седмица Урсула фон дер Лайен съжали, че толкова ваксини остават неизползвани и призова страните в ЕС да вземат мерки

The Guardian: Повече от половината случаи на Omicron в Англия са след две игли Здраве

The Guardian: Повече от половината случаи на Omicron в Англия са след две игли

Няма данни обаче за хоспитализирали или починали

Новият вариант се разпространява много бързо, но болестта минава по-леко Здраве

Новият вариант се разпространява много бързо, но болестта минава по-леко

Израел не пуска чужденци, но конкурсът „Мис Вселена" ще се проведе