Подкрепете ни!
Здраве28 октомври 2022

Дистанционното лечение и човешкото енергийно поле

Съвети как да изпратите Рейки да изцели друг човек

изображения: iStock
изображения: iStock
Едно от основните послания на лечението с Рейки е, че ние сме повече от нашите физически тела. Имаме и енергийно тяло, съставено от нашата аура (енергийни полета), чакрите (енергийни центрове) и меридианите (енергийни пътища). Подобно на нашето физическо тяло, което приема храна, за да се подсили и да получи енергия, нашето енергийно тяло прави същото. Енергийните полета приемат енергия, чакрите я разграждат, а меридианите я разпределят в тялото.

Тялото ни се състои от енергия, която се движи с различна скорост. Физическото ни тяло, мислите, емоциите и духовният ни център вибрират с определена честота или скорост. Тези различни вибрации или пулсации създават поле около тях, което често наричаме аура или енергийно поле. Аурата е информационен център и високо възприемаща система, която предава и приема съобщения от външната и вътрешната среда.

Всеки енергиен слой изглежда различен и има своя индивидуална функция. Те непрекъснато проникват един в друг, преплитат се помежду си и с физическото тяло. Тези полета могат да се усетят чрез допир. Това е, което възприемаме или усещаме, когато сканираме с ръцете си.
  • Етерното поле е първият слой на нашето енергийно тяло и е на ¼ до 2 инча от тялото. Това е енергийният дубликат на физическото тяло.
  • Емоционалното поле е мястото, където се вихрят нашите чувства. Той се простира на около 1 до 3 инча извън физическото тяло.
  • Менталното поле е свързано с мислите и умствените процеси. Може да се усети на 3 до 8 инча от тялото.
  • Духовното поле се състои от четири или повече слоя, които ни помагат да се свържем с нашето висше Аз и духовните измерения. Активира се, когато медитираме, молим се или канализираме. Тези енергийни полета са ​​нашите четири нива на съществуване - на нашата физическа, умствена, емоционална духовна същност.
Ето няколко начина за подобряване на дистанционна Рейки сесия с помощта на енергийните полета или четирите нива на съществуване.Първо, дайте сила на ръцете и чакрите си, концентрирайте се върху символа за сила на Усуи. След това се потопете в Рейки за 10-15 минути. Извикайте или визуализирайте далечния лечебен символ, изречете името му три пъти. Визуализирайте човека, на когото ще изпратите Рейки. Този процес продължава 10-20 минути.

За да изпратите Рейки до физическото ниво на съществуване на друг човек, представете си, че Рейки влиза в неговата коронна чакра. После прониква в тялото му, бавно и нежно го изпълва. Когато се изпълни с Рейки енергия, всичките му органи и части на тялото се къпят в Рейки. Тогава енергията започва да се излъчва от физическото му тяло. Представете си, че човекът свети от лечебна енергия. Вижте го лек и отворен, със запълнен първи енергиен слой.

Изпратете Рейки на неговото емоционално същество. Представете си, че човекът е изпълнен с мир, радост, любов, удовлетворение и общо благополучие. Представете си, че сиянието от физическото му тяло сега се простира на емоционалното ниво.

Изпратете Рейки до неговото умствено същество. Следете мислите да са ясни и спокойни. Представете си, че мозъкът му работи така, че мислите текат лесно и безпрепятствено. Представете си, че решенията на объркващи проблеми идват лесно. Представете си, че тревогата леко изтича от тялото му. Рейки  изпълва и се разпростира в неговото умствено ниво, измествайки всички тревожни мисли, които напускат тялото му.

След това изпратете Рейки на духовното същество. Представете си, че Рейки идва, изпълва и възстановява духа на човека, неговата същност, душата му.  Представете си го като красив златен поток от енергия, който е в пряка връзка с висшите сфери. Представете си, че напътствията се вливат и че те са пряко свързани с Източника. Направлявайте енергията Рейки да свърже човека отново с божественото в него и да запали отново пламъка му. Вижте го изпълнен с духовна енергия, която се простира отвъд всички други нива на неговото същество.Проведете разговор с човека, преди да изпратите Рейки. Можете да се обърнете към всяко ниво на съществуване, като задавате въпроси преди сесията. Попитайте го как се чувства физически? Има ли някакъв дискомфорт или болка? А емоционално? Има ли нещо, което го кара да се чувства щастлив или нещо, което го кара да се чувства тъжен?

Следващият въпрос е дали държи в ума си твърде много неща и за какво се тревожи? Има ли чувството, че главата му е готова да експлодира? Как се чувства духът му? Изживява ли сакралността на ежедневието или всеки ден е просто още един ден? Чувства ли се само и незащитени в света? Преди да сте готови да започнете да изпращате Рейки, помолете го да позволи на енергията Рейки да го изцели и я изпратете до всичките му нива на съществуване. Помолете го да си позволи да получи тази лечебна енергия.

След това изпратете Рейки за 10-20 минути до всяко ниво на съществуване. Направлявайте Рейки да стигне до проблемите, мислите или чувствата, които сте обсъждали.


След като сесията приключи, оставете човека да си почине. Визуализирайте символ на сила над него и запечатайте сесията със светлина и любов. Правете сухо къпане (Кениоку), за да се изключите от неговото енергийно поле. Подарете си Рейки за няколко минути. 

По-късно можете да се обадите на човека, с който сте провели сесия, за да чуете какво е преживял и да споделите вие какво сте усетили.

Завършете процеса с благодарност за дара Рейки.

Източник

Още по темата:

ООН: Неравенствата блокират успеха на борбата със СПИН Здраве

ООН: Неравенствата блокират успеха на борбата със СПИН

Миналата година в света от СПИН са починали 650 000 души, новозаразените с ХИВ са 1,5 милиона

FLEXIMO – За правилна работа и функция на ставите Здраве

FLEXIMO – За правилна работа и функция на ставите

Биоактивният продукт подпомага процесите за регенерация на хрущялната тъкан на 68%

Пазители на водата Здраве

Пазители на водата

Ади и Милен Цанови, които пребориха рака с традиционни методи, разкриват най-пазената тайна

Глутенът често причинява мозъчни симптоми, а не стомашно-чревни Здраве

Глутенът често причинява мозъчни симптоми, а не стомашно-чревни

Понякога имунната система „таксува" и млечните продукти като глутен поради сходството на аминокиселинните последователности

Изберете фастинг, спрете олиото от семена и изключете Wi-Fi у дома Здраве

Изберете фастинг, спрете олиото от семена и изключете Wi-Fi у дома

Съветите на д-р Джоузеф Меркола за здраве и дълъг живот

Напрежение в очите по време на работа? Опитайте правилото 20-20-20 Здраве

Напрежение в очите по време на работа? Опитайте правилото 20-20-20

Важно е упражнението да се изпълнява редовно и да се спазва точно

Оправдателна присъда за лошия холестерол Здраве

Оправдателна присъда за лошия холестерол

Изследване от 2018 г.: няма доказателства, че лошият холестерол причинява сърдечни заболявания

Днес все повече американци преодоляват рака Здраве

Днес все повече американци преодоляват рака

С намаляването на тютюнопушенето и увеличаването на превенцията, той убива все по-малко хора всяка година

Живот без алкохол е част от рецептата за духовно израстване Здраве

Живот без алкохол е част от рецептата за духовно израстване

18 съдбоносни ползи от спирането на употребата на спиртни напитки

Исторически момент в борбата с Алцхаймер Здраве

Исторически момент в борбата с Алцхаймер

Ново лекарство забавя намаляването на когнитивните способности на пациенти в ранен стадий

Изкуствени подсладители = риск от сърдечни заболявания Здраве

Изкуствени подсладители = риск от сърдечни заболявания

Аспартам повишава риска от мозъчно-съдови заболявания със 17%

Дита Депнер: „Не режете пъпната връв в първите секунди на живота” Здраве

Дита Депнер: „Не режете пъпната връв в първите секунди на живота"

Според румънския психолог това е Варварски метод и травматизира детето

Ултрамаратонецът: Уморявам се само, когато седна Здраве

Ултрамаратонецът: Уморявам се само, когато седна

Принципът на Дийн Карназес: „Ако го е правил човек - не го яж, ако е вкусно - изплюй го."

Антидепресантите не водят до по-добро качество на живот? Здраве

Антидепресантите не водят до по-добро качество на живот?

Учени от Саудитска Арабия не откриват съществена разлика в лекуваните и нелекуваните с медикаменти пациенти

Как да си облекчим живота в жегите Здраве

Как да си облекчим живота в жегите

Студените душове не са особено полезни

Целебната сила на поста Здраве

Целебната сила на поста

Когато човек си даде физическа, психическа и хранителна почивка, енергията му неутрализира болните и мъртви клетки, вредните бактерии и вируси и така се възстановява