Подкрепете ни!
ЗдравеАди и Милен Цанови / 23 ноември 2022

Пазители на водата

Ади и Милен Цанови, които пребориха рака с традиционни методи, разкриват най-пазената тайна

снимки: авторите и iStock
снимки: авторите и iStock


В 6 поредни броя в списанието и на сайта Ади и Милен Цанови, които пребориха рака с традиционни методи (следвайки целебните традиции), ще разкрият най-пазената тайна - за могъщата сила на живата вода

Тази рубрика е за онези, които не робуват на понятия като „нормален живот“ и „обикновен човек“. За онези, които не просто вярват, а знаят, че даровете на майката природа са всичко, което ни е необходимо както за да се радваме на пълноценен живот, така и за да се лекуваме, ако се случи да се пообъркаме и отклоним от пътя. А най-животворното благо, от чиито чудодейни свойства се ползваме ежедневно, е водата. Тази течност, която приемаме за даденост, но която постоянно ни удивлява с тайнствената си същност, е изцелила много хора по света. 

Даваме думата на двама от тях – Ади и Милен Цанови, за да ни разкрият скритите истини за водата.

В света на търсещите здраве и знания хора сме припознавани като тандема Ади и Милен Цанови – онези, които победиха диагнозата рак и присъдата „Имате шест месеца живот!“. Но все пак: кои сме ние; какво ни пробуди за нов живот; защо сме толкова сигурни в целителните сили на водата, храната, гладолечението, дишането и ред други изключвани от общоприетата медицина практики?Част от вас ни познават покрай шестте книги, които написахме, движението „Бъди промяната!“, фейсбук групата „Удоволствието да бъдем здрави! Бъди промяната!“, различни семинари, телевизионни предавания и упоритата ни работа да разкажем на повече хора за връзката между здравето и чистата вода. А за тези от вас, с които се срещаме за първи път, ще разкажем накратко пред какво тежко предизвикателство се изправихме и как го преживяхме.

Присъдата
Всичко започна в един дъждовен октомврийски ден през 2014 г., когато Милен приседна на дивана у дома, хвана ръцете ми и прошепна: „Имам рак! Докторите ми дадоха шест месеца живот“. Тогава животът и на двама ни напълно се преобърна. Новината за бързо напредващото състояние рак на езика и отсъдените за Милен броени седмици на Земята беше истински удар за нас и за приятно подредената действителност, в която съществувахме. А тя бе изтъкана от неверни убеждения, лоши навици, огромно напрежение, липса на равновесие между сън и будуване, довели ни до пълно изтощение и преумора.

Здравето беше натирено в ъгъла и на негов гръб преследвахме професионални и житейски стремежи, които водеха до успех, но на каква цена?

Има хора, които съумяват да превръщат болката в сила. Това направихме и ние – противно на упреците на близките, недоверието на приятелите, желанието на лекарите да ни „помогнат“ с операция, химио- и лъчетерапии. Избрахме да се осмелим, да приемем нови убеждения и вярвания, да сложим край на вредните навици, да осъзнаем, че здравето е най-ценно, да се пробудим!Няма да е пресилено да кажем, че благодарение на рака ние заживяхме истински. Защо ли? Защото човек се развива и подобрява само когато се сблъсква с трудности. Той не се променя, докато е застинал в житейско удобство, незасегнат от събития или хора. И няма грешен или верен начин на живот, има само такъв, който е пълноценен за дадения човек, и такъв, който не му носи никакъв напредък.

Някои хора са напълно удовлетворени от липсата си на развитие и това е техен избор. Но ние сме от онези, които са склонни да се променят според обстоятелствата, които времето и жребият им поднасят. Вярваме, че всеки си има своята съдбовна дата – деня, когато нещо го е извадило рязко от унеса и му е дало възможност да излезе от обичайното русло, да надскочи себе си, да създаде новия си, по-истински аз, стига да е готов да приеме подканата на живота, разбира се.

За нас тази дата бе 25 октомври 2014 г. Тя ознаменува момента, в който животът ни се преобърна още веднъж – но този път не към отчаянието, а към осъзнатото изпълване на дните с радост и смисъл. Момента, в който се решихме да тръгнем по пътя на промяната – към по-добро бъдеще или по-скоро настояще, във физически, психически и духовен план. Както и сами се досещате, не се доверихме на съвременните начини за „лечение“. Затова и много от хората, запознати с нашата история, ни наричат революционери. Да избереш алтернативната медицина, когато докторите твърдят, че ти остава половин година живот, за мнозина е равносилно на самоубийство, трудно е да бъде разбрано, а камо ли осмислено и прието.Събуждането
Първата стъпка по този път е да излезем от черупката на матричното, повсеместното, обичайното, нормалното, утвърденото, разгласяваното, налаганото по телевизията, което така натрапчиво и еднозначно предопределя посоката на ежедневието ни. Така създадените „лични“ убеждения и затвърждавани с годините представи и вярвания често се оказват най-големият ни неприятел. Затова е важно да умеем да сме гъвкави и да променяме отношението си към различните случки в живота си, да не обръщаме гръб на градивното, да полагаме усилия за непрекъснато самоосъзнаване, да се стремим към знания и да помним, че в основата на всички болести и нещастия стои нашето невежество. А пътят към здравето минава единствено и само през собствената отговорност за него и за нас като цяло. Въпреки всичко и всички.

От собствен опит знаем, че отрицателните мисли привличат още от същото. Само извикайте в ума си нещо лошо и ще видите, че той няма да спре до него, а неусетно и с лекота ще подреди цял злощастен сценарий. Всяка мисъл излъчва съответна честота във Вселената, която впоследствие се връща към своя първоизточник. Ако поддържаме в себе си неприятни, тъжни, обезсърчаващи, гневни или изпълнени със страх мисли, всички те се връщат с пълна сила обратно към нас. Добрата новина е, че положителните мисли също привличат „себеподобни“. Ето защо ние започнахме с промяна в мисленето си, а това промени и нивото на нашите трептения. Научихме се да „отглеждаме“ образите в главата си и да изричаме повече положителни думи, защото другите не водят към напредък.

Втората стъпка, която предприехме, е да се усамотим. Отдръпнахме се за известно време от околните, които ни заливаха със сведущите си мнения, въпреки че нямаха никакъв личен опит с подобно преживяване. Така черногледите им пророкувания загубиха своята сила в момента, в който решихме да се оттеглим от света, за да пренаредим мислите си.

Отдадохме се на проучване. Но да четеш за рака на езика, е неописуемо тежко – езикът е един от най-кръвоснабдените органи в човешкото тяло и болестта се развива ускорено, като в огромния процент от случаите краят настъпва много бързо. Затова и престанахме да го правим. Вместо това се съсредоточихме в литература и методи за лечение на онкологични заболявания извън общоприетите. И ги превърнахме в свое ежедневие.

Не след дълго започнахме да пишем свои книги на здравна тема, в които разказвахме за пътя на промяната, по който и до днес продължаваме да вървим – от мислите, през вярванията до ежедневните си действия.

Оттогава изминаха осем години, в които не само надвихме болестта, но изцяло възприехме нов, по-здрав, по-щастлив и пълноценен начин на живот. Той стана наш единствен път. Радваме се, че се намериха хора, които припознаха и подкрепиха идеите и целите ни и ни се довериха в решаването на свои здравни затруднения от различно естество.Науката за водата
В книгите си говорим за водата и нейните огромни ползи, когато е чиста, прясна и по- стъпва в организма ни навременно и редовно. Но през годините установихме, че на хората им липсват задълбочени знания по въпроса и затова издадохме книгата „Водна революция“. В нея разказваме за водата като за един целокупен източник на жизненост и сила.

Може би има хора, които са чували, че водата има енергия и памет; че излъчва трептения; че е най-мощният разтворител на планетата; че има твърда, мека, структурирана вода. Но колко са онези, които се замислят за качеството на водата, с която задоволяват нуждите си? И колко са запознатите с лечебните `и свойства? Затова и подехме настоящото начинание със Списание 8 – да разкажем на повече хора за водата и нейните неизброими ползи.

Да, водата може да лекува – това е неоспорим факт и ние сме едно от доказателствата. Най-малкото обикновено вземаме лекарствата си с вода. Правени са изследвания върху приема на обезболяващи със и без вода, които показват, че второто е неефективно. Неслучайно руският проф. Иван Неумивакин приканва за още по-обстойни проучвания върху това взаимодействие, тъй като според него лекарството може само да подпомогне крайния резултат, но основният принос е на водата, която го разтваря.Жадни сме!
И ние се питахме защо водата не се изследва по-задълбочено. Вероятно отговорът се крие в очевидния факт, че бутилиращите компании са превзели това благо. Те го „обличат“ в пластмасови шишета, които имат отровни бисфеноли и фталати, за да го продават прескъпо в супермаркетите, а числата, които достигат годишните им приходи, са трудни за възприемане и осмисляне. Да, водата е природен дар и би трябвало да се ползва свободно от всеки човек. Но тя се притежава от бизнеси, а те както се разпореждат с водата, така могат да владеят и лабораториите.

И вероятно не се допуска тя да бъде изследвана, защото ще се докаже, че е много по-полезна за нашето здраве, отколкото сме предполагали.

Не е тайна, че съвременната медицина също робува на „златния телец“ – превърнала се е в бездушна наука за наблюдения, но не и за ефективни действия. Много е успешна в образната диагностика, в установяването и проследяването на нарушенията, но не и в предприемането на подходящи мерки, които да доведат до пълно и безвредно отстраняване на здравните неразположения. А ние твърдим, че не съществуват отделни болести. Има само една и тя се нарича обезводняване на организма.

И може би точно в наши дни, когато ръстът на болестите предвещава ужасни бъднини за човечеството, е важно да си зададем въпросите: „А така ли трябва да живеем? Докога ще продължаваме? Още ли ще пренебрегваме повика на тялото?“.Водна революция
Едни от най-големите умове по света са стигнали до извода, че йонизираната жива алкална вода е най-мощният природен антиоксидант. Когато тази течност попадне в организма, започва засилено извеждане на токсини и вредни вещества. Преживяното през тези години ни убеди, че в този си вид тя задължително трябва да присъства на нашата трапеза както с цел профилактика и ежедневна грижа, така и за справяне с редица заболявания и като цяло за поддържане на имунната ни система в отлично състояние.

Вероятно с недоверие повдигате вежди: „Значи просто трябва да пия вода и ще оздравея?!“. Разбираме колко наивно и съмнително лесно звучи. Знаем и че повечето хора не са наясно и не вярват в лечебните свойства на водата. Допускаме, че това донякъде се дължи на факта, че недостигът `и в отделните части на тялото се проявява с различни симптоми. Но няма как да научите нещо ново, когато сте убедени, че знаете всичко. Затова, ако искате да се възползвате от лека, наречен вода, останете с отворен ум и сърце. Ще ви разкажем за живата и мъртвата вода, за йонизацията, електролизата, потенциала на водорода и окислително-възстановителния потенциал на водата. Ще ви запознаем с изумителните качества на тази чудотворна течност и как да се възползвате от лековитата `и сила. Готови ли сте да станете част от водната революция?
 • Водата е живот. Тя е в основата на всички биологични процеси.
 • Водата ни изгражда. Тя е спойващото вещество в архитектурата на клетката.
 • Водата изчиства. Водният поток отмива токсините и ги отнася до черния дроб и бъбреците за обезвреждане и извеждане от тялото.
 • Водата пази ДНК. Предотвратява увреждането на ДНК и улеснява нейното възстановяване.
 • Водата дава сили. Тя създава електрическа и магнитна енергия във всяка клетка и е основният източник на жизненост за тялото.
 • Водата ни храни. Нашата храносмилателна система се нуждае от вода не просто за да работи правилно, а за да работи изобщо – разтворената храна преминава в кръвта, а оттам в клетките, т.е. тялото ни се храни благодарение на водата.
 • Водата ни лекува. Тя засилва многократно ефективността на имунната система в борбата `и с различни зарази и ракови клетки.
 • Вода и за сън. Жизненонеобходима е за производството на хормони от мозъка, включително мелатонин.
 • За добро либидо. Ако сме обезводнени, се намалява образуването на полови хормони, което е сред причините за импотентност.
 • Човекът е вода. Тримесечният човешки зародиш съдържа 90% вода, а при новороденото тя е 80%.
 • Водата е в кръговрат. В тялото ни тя се обменя за 20 дни и този кръговрат е заложен изначално в нашето същество. Затова недостигът на вода в организма повлиява естествения процес на обмяна и води до нарушения и заболявания.
Следете новата рубрика на Ади и Милен Цанови – всеки месец в Списание 8
„Наука за водата. Водна революция. Живот без болести“ е шестата книга на Ади и Милен Цанови.
В нея те разглеждат многобройните ползи и качества на водата и разкриват разрушителното въздействие, което оказва обезводняването върху организма, започващо от утробата и продължаващо до дълбоки старини.

Статията е публикувана в бр.11/2022 на Списание 8


Страхът и отвращението засягат храносмилателната система Здраве

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система

Реакцията на свиване на стомаха произвежда повече киселина в червата

Време е да подсилите имунитета си! Здраве

Време е да подсилите имунитета си!

„Доктор Биомастер“ е най-големият български вносител и производител на продукти от висококачествени лекарствени гъби

Танзанитът – чудеса, богатство и любов Здраве

Танзанитът – чудеса, богатство и любов

Висулка от естествения кристал носи вълшебства на притежателя

Как ходенето пеша буквално променя мозъка ни Здраве

Как ходенето пеша буквално променя мозъка ни

Най-хубавото е, че можем да решим и да тръгнем веднага

Глад за живот Здраве

Глад за живот

Множествената склероза може да бъде победена с плодове и любов! Не пропускайте документалния филм за д-р Емилова и изумителната й пациентка – Керанка, на 1 март в Дома на киното

Големите заблуди, свързани с водата (Част II) Здраве

Големите заблуди, свързани с водата (Част II)

Тялото се обезводнява и разболява не само когато не пием достатъчно вода. То се обезводнява, когато не пием качествена вода! Пушенето и алкохолът също спират водния поток.

Готвят ревизия на европейското законодателство за етеричните масла Здраве

Готвят ревизия на европейското законодателство за етеричните масла

Българските дестилатори са разтревожени: „Благотворният ефект на маслата се знае от векове, но сега на етикета им ще има плашещи знаци за опасност“

Дончо Кръстев: Не се възприемайте насериозно Здраве

Дончо Кръстев: Не се възприемайте насериозно

Истинските причини за болестите често са кармични, дори вирусните и бактериални заболявания, обяснява холистичният лечител от Здравен център ДАР

Отрова и амброзия Здраве

Отрова и амброзия

Целебната гъба, която бори рак, е позната в мистериите на различни народи от незапомнени времена

Големите заблуди, свързани с водата (част I) Здраве

Големите заблуди, свързани с водата (част I)

Медицината пренебрегва еднозначния факт, че причината за почти всички заболявания е липсата на достатъчно вода в организма

Хроничното обезводняване – скритият враг на човечеството Здраве

Хроничното обезводняване – скритият враг на човечеството

Не осъзнаваме, че за да продължим да съществуваме като вид, трябва да поддържаме здравословен воден баланс

Extra Health GANS – въпрос на избор Здраве

Extra Health GANS – въпрос на избор

Заредена плазмена вода обезсилва вирусите, помага на организма да се върне в баланс

Как да останем във форма за цял живот Здраве

Как да останем във форма за цял живот

Д-р Джоузеф Меркола за упражненията с BFR-лентите за допълнително напрежение

Магията на Кочабамба Здраве

Магията на Кочабамба

Племе южноамерикански индианци не знаят какво е умора. Вековната им тайна е вързопче с над 500 естествени кристала, от което „младостта нахлува в тялото”

Електронните цигари изобщо не помагат за отказване от пушенето Здраве

Електронните цигари изобщо не помагат за отказване от пушенето

67,9% продължават да пушат цигари и вейп след четвъртата година на проучването