Подкрепете ни!
ЗдравеАди и Милен Цанови / 17 януари 2023

Хроничното обезводняване – скритият враг на човечеството

Не осъзнаваме, че за да продължим да съществуваме като вид, трябва да поддържаме здравословен воден баланс

снимки: iStock
снимки: iStock


В 6 поредни броя в списанието и на сайта Ади и Милен Цанови, които пребориха рака с традиционни методи (следвайки целебните традиции), ще разкрият най-пазената тайна - за могъщата сила на живата вода.
Прочетете тук първата част.

Дехидратацията, или обезводняването, на организма е биохимичен процес, когато на тялото му липсва вода и то започва да съхне. Често тя се усеща като жажда, сухота в устната кухина, суха носоглътка, трудно преглъщане, напукана груба кожа и устни, обриви по кожата, запек. Хидратацията не е труден процес, но изисква внимание, защото не е важно само колко вода ще изпием, но и каква.

Хидратация се постига с приемането на вода, но и на храни и напитки като плодове, зеленчуци, кълнове, микрорастения, домашни лимонади с прясно изцедени сокове, смутита, ферментирали напитки (с контролирано количество сол). Има обаче конкретни храни и напитки, които човек употребява всеки ден и които изсушават организма му. Сред тях са кафе, някои видове чай, всички промишлени газирани безалкохолни напитки и сокове, животински продукти, алкохол, цигари. Затова хората често са постоянно уморени, въпреки че пият по няколко кафета на ден.

Хипернатриемия

Важно е да уточним, че дехидратацията води до високи нива на натриеви йони в кръвта. Разбира се, че в тялото на човека следва да има натрий, защото той играе важна роля в поддържане на водно-солевия и алкално-киселинния баланс в организма. По-голямото му количество обаче води до електролитен дисбаланс. Хипернатриемията има силно забележима симптоматика, като слабост, раздразнителност, гадене, унесеност, повишена нервно-мускулна възбудимост, обилно потене, повръщане, отоци (често видими по краката и горната част на ръцете) и др.

Както дехидратацията, така и нарушеният солеви баланс водят до множество негативни симптоми и са основна предпоставка за появата на различни здравословни проблеми.

Жажда за захар

Знайте, че „течности“ и „вода“ не са едно и също нещо. Вредното въздействие на газираните напитки взема все повече жертви сред младото поколение, което е силно привързано към тях. Те изсушават организма и той се разболява. Човек си мисли, че като изпие литри кола или три енергийни напитки, е задоволил очакванията на своето тяло за хидратация. Но това е ужасна грешка! Тези напитки не само че не хидратират тялото (въпреки че за направата им е използвана вода), а извличат огромно количество от водния му запас и го изсушават.

В склада на една от компаниите ни работеше младо симпатично момче на 24 години. Там имаше дневни и нощни смени. Често след смяна това момче се е прибирало у дома, но не за да си почива, а за да играе компютърни игри до следващата си смяна.

Докато играел, той не е консумирал нищо друго освен 4 л кока-кола. Една сутрин неговата майка го намира починал с лице върху клавиатурата. Лекарите от спешната помощ потвърдили, че тялото е било силно дехидратирано и преуморено. Затова е настъпила смърт.

Става ясно, че дехидратацията е не просто състояние, а заболяване, с което болният трябва да се бори. Да се бориш с онкологичното състояние, означава да се бориш с дехидратацията. Да се бориш с автоимунното заболяване, означава да се бориш с дехидратацията. Да се бориш с диабета, означава да се бориш с дехидратацията.

Защо всеки втори човек твърди, че не обича да пие вода? Може би защото тя не съдържа мононатриев глутамат, аспартам и други подобрители на вкуса и цвета (оцветители). Тези съставки са отличен трик, който задоволява органолептичните очаквания на тялото, което жадува за бързи захари. Окото се изпълва с цветове, които човек харесва – оранжево, като изгряващото слънце, нежнозелено, като пролетния цъфтеж на растенията, а синият цвят на някои енергийни напитки се асоциира с мъжката сила.


Нямаме друг избор

Тялото ни притежава вродени механизми подобно на компютър, който подава конкретни сигнали за различните нужди и състояния. Един от тези механизми е свързан с поддържане на водния баланс в организма, за да продължим да живеем като вид. Така е било и така ще бъде винаги.

Споменатите механизми образуват инфраструктурата на всички важни системи в човешкия организъм, които действат безотказно. Жаждата е симптом вследствие на реакция на някой от тях, който казва, че в организма ни липсва вода на клетъчно ниво.

Спри се, хидратирай се, почини си, остави тялото да приеме течността. Не пий студена вода. Приеми две чаши леко подсолена вода със стайна температура. Пий бавно, но без прекъсване на преглъщането. Дишай спокойно, равномерно. Приседни. Успокой съзнанието. Ако след двете чаши отново почувстваш и малка доза жажда, налей си трета чаша и я изпий спокойно. В този момент в твоето тяло се случва нещо наистина невероятно – комплексен процес по разпределение и усвояване на водата. Този процес се извършва на различни равнища и продължава дотогава, докато организмът не подаде ясен сигнал, че в него има достатъчно количество вода, за да изпълнява адекватно всяка своя функция.


Мозъкът на първо място

Във фазата на разпределение на водата в организма е напълно нормално някои органи и системи да са с приоритет, като например мозъчните функции. Мозъкът съставлява 1/50 от теглото на цялото тяло, но получава 1/5 от циркулиращата в тялото кръв. Забележително! Организмът притежава и специфични алармени системи, които своевременно предупреждават в коя част на тялото водата е недостатъчна. Тук профилактиката би следвало да играе огромна роля, за да предотврати тези тежки състояния.

Най-добрият съвет е: пийте чиста и прясна вода! Но как да я добием? Отговор има: инсталирайте си йонизатор за жива алкална вода у дома.

Водата като универсално лекарство

Водата е лекарство и то е помогнало на милиони хора да преборят и най-тежките болести! Бъди революционер в собственото си тяло, вземай революционни решения за своето здраве самостоятелно и отговорно. Не бъди конвенционален! Както стана ясно, конвенционалното вече не е на мода.


Част от вас ни познават покрай шестте книги, които написахме, движението „Бъди промяната!“, фейсбук групата „Удоволствието да бъдем здрави! Бъди промяната!“, различни семинари, телевизионни предавания и упоритата ни работа да разкажем на повече хора за връзката между здравето и чистата вода.
„Наука за водата. Водна революция. Живот без болести“ е шестата книга на Ади и Милен Цанови.
В нея те разглеждат многобройните ползи и качества на водата и разкриват разрушителното въздействие, което оказва обезводняването върху организма, започващо от утробата и продължаващо до дълбоки старини.

Статията е публикувана в бр.12/2022 на Списание 8


Още по темата:

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система Здраве

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система

Реакцията на свиване на стомаха произвежда повече киселина в червата

Време е да подсилите имунитета си! Здраве

Време е да подсилите имунитета си!

„Доктор Биомастер“ е най-големият български вносител и производител на продукти от висококачествени лекарствени гъби

Танзанитът – чудеса, богатство и любов Здраве

Танзанитът – чудеса, богатство и любов

Висулка от естествения кристал носи вълшебства на притежателя

Как ходенето пеша буквално променя мозъка ни Здраве

Как ходенето пеша буквално променя мозъка ни

Най-хубавото е, че можем да решим и да тръгнем веднага

Глад за живот Здраве

Глад за живот

Множествената склероза може да бъде победена с плодове и любов! Не пропускайте документалния филм за д-р Емилова и изумителната й пациентка – Керанка, на 1 март в Дома на киното

Големите заблуди, свързани с водата (Част II) Здраве

Големите заблуди, свързани с водата (Част II)

Тялото се обезводнява и разболява не само когато не пием достатъчно вода. То се обезводнява, когато не пием качествена вода! Пушенето и алкохолът също спират водния поток.

Готвят ревизия на европейското законодателство за етеричните масла Здраве

Готвят ревизия на европейското законодателство за етеричните масла

Българските дестилатори са разтревожени: „Благотворният ефект на маслата се знае от векове, но сега на етикета им ще има плашещи знаци за опасност“

Дончо Кръстев: Не се възприемайте насериозно Здраве

Дончо Кръстев: Не се възприемайте насериозно

Истинските причини за болестите често са кармични, дори вирусните и бактериални заболявания, обяснява холистичният лечител от Здравен център ДАР

Отрова и амброзия Здраве

Отрова и амброзия

Целебната гъба, която бори рак, е позната в мистериите на различни народи от незапомнени времена

Големите заблуди, свързани с водата (част I) Здраве

Големите заблуди, свързани с водата (част I)

Медицината пренебрегва еднозначния факт, че причината за почти всички заболявания е липсата на достатъчно вода в организма

Extra Health GANS – въпрос на избор Здраве

Extra Health GANS – въпрос на избор

Заредена плазмена вода обезсилва вирусите, помага на организма да се върне в баланс

Как да останем във форма за цял живот Здраве

Как да останем във форма за цял живот

Д-р Джоузеф Меркола за упражненията с BFR-лентите за допълнително напрежение

Магията на Кочабамба Здраве

Магията на Кочабамба

Племе южноамерикански индианци не знаят какво е умора. Вековната им тайна е вързопче с над 500 естествени кристала, от което „младостта нахлува в тялото”

Електронните цигари изобщо не помагат за отказване от пушенето Здраве

Електронните цигари изобщо не помагат за отказване от пушенето

67,9% продължават да пушат цигари и вейп след четвъртата година на проучването

Пушачите са изложени на по-висок риск от 56 различни заболявания Здраве

Пушачите са изложени на по-висок риск от 56 различни заболявания

В Китай тютюнопушенето убива 1 000 000 души годишно