Подкрепете ни!
ЗдравеАди и Милен Цанови / 25 януари 2023

Големите заблуди, свързани с водата (част I)

Медицината пренебрегва еднозначния факт, че причината за почти всички заболявания е липсата на достатъчно вода в организма

Големите заблуди, свързани с водата (част I)


В 6 поредни броя в списанието и на сайта Ади и Милен Цанови, които пребориха рака с традиционни методи (следвайки целебните традиции), ще разкрият най-пазената тайна - за могъщата сила на живата вода.
Прочетете тук първата част
Прочетете тук втората част

Факт е, че конвенционалната медицина не може да излекува с лекарства високо кръвно налягане, кожни проблеми, астма, констипация, остеопороза, диабет и др. Затова и хората с тези диагнози се лекуват цял живот.

В същото време медицината обяснява, че жаждата е признак за липса на вода в тялото, без да си дава сметка колко неправилно е това. Тя твърди, че след като няма съхнене на устата, значи тялото няма нужда от вода. И в същото време пренебрегва куп други явни симптоми на обезводняване, маскирайки ги като други медицински наименования – диагнози.


Промяна във възприятията

Тези медицински възгледи пречат на човека да се лекува. Те са абсурдни, заблуждаващи и напълно погрешни! По същия начин медицината пренебрегва и абсолютната необходимост от редица здравни профилактични методи за предпазване от заболявания. И какво от това, че днес имаме апаратура за образна диагностика, която може да види отчетливо какво си ял преди малко, когато насреща стои най-голямата заблуда, свързана с най-важната течност – водата.
Набавяйки регулярно вода в организма, ние се противопоставяме на редица болести, които възникват поради изсушаване. Всеки от нас има право да избере промяната във възприятията на съвременната медицинска практика и да започне да лекува сам себе си у дома с помощта на домашни уреди – йонизатори за вода (водни йонизатори). Това не е трудно, вече е напълно достъпно и лесно.
Нарушенията на водния баланс в тялото подават многобройни сигнали за евентуални нарушения в системата, които следва да бъдат коригирани. Регулярното набавяне на вода в организма и правилното разпределение гарантират успешното транспортиране на жизненоважните хормони, хранителни вещества и химически субстанции доставчици.

Как да победя рака?

Но защо хората не вярват в лечебната сила на водата? Може би защото липсата на вода в различните части на тялото предизвиква различни симптоми и води до различни заболявания. И хората се отнасят пренебрежително и силно скептично към това, че водата може да лекува огромния набор от диагнози. Но те грешат!

Представете си как гледат на нас хората, когато на техния въпрос „Кое е първото нещо, което трябва да променя, за да победя рака?“ ние отговаряме: „Водата! Нея първо трябва да промените. Без вода няма лечебен процес! Трябва още утре да закупите йонизатор за алкална вода и да започнете да се лекувате и с вода“. Ако и преди е имало удивление, то сега става наистина очевидно с опулване на очите и задържане на дъха. „Да, разбираме вашия скептицизъм. Но повярвайте ни, колкото повече време харчите в скептични настроения, толкова по-бързо и по-устойчиво болестта се настанява във вашето тяло.“

Знаете ли, че фазата на растежа при някои хора продължава до 25-годишна възраст? Всяко малко обезводняване в този период може да доведе до тежки заболявания с необратим характер. Замислете се колко често в наши дни се срещат жени, които не могат да забременеят. А колко млади мъже не могат да създадат поколение? Колко често се среща загуба на плода при първа бременност? Колко често невръстни деца боледуват от левкемия? Колко ниско падна летвата на болните от диабет и от рак?

Младежите днес не обичат да пият вода. Това е най-тъжният факт на нашето съвремие. Затова и поколенията са все по-болни и по-болни. А конвенционалната медицина в същото време не само че не помага, а утежнява с практиките си болестните състояния.

Пристигаш в онкологичното отделение с рак. След химиотерапия излизаш пак с рак, но и с уголемен черен дроб, който не издържа на химическата атака. След два месеца вече си с жълтеница и повишени чернодробни ензими. След шест месеца си с бъбречна недостатъчност. И вместо да спре да те тормози, медицината пуска в ход поредното лекарство, което изсушава до изнемогване организма ти...

Живот с „нормалното“

Науката отдавна е доказала, че водата изпълнява жизненоважна хидролитна функция във всички области на обмяната на веществата – всички реакции изискват вода така, както семето покълва благодарение на нея. Тя не само пренася твърди вещества, а и спомага за тяхната активност. Без нея те не осъществяват своите функции, за които са били предназначени. Тя им помага да циркулират, да навлизат и да се извеждат.
Човек изпитва болки, без да има явна първопричина за тях. И се чудим каква е тя, търсим я и често не я намираме. Това се случва, защото пренебрегваме количеството воден запас в организма като възможна причина. И така с годините натрупваме хронични болки, които в началото на тяхната поява ни смущават, но с времето отлежават като „нещо нормално“ и ние живеем с тях, въпреки че те ни напомнят всеки ден за себе си.
Локалната нужда от вода често предизвиква болки в областта на черния дроб. Хората казват: „Нещо тук ме боде от месеци“. Или пък: „Имам постоянно главоболие. Дали не е, защото не ходя до тоалетна?“. А всъщност човек не ходи до тоалетна редовно, защото не приема достатъчно вода и защото се храни с изсушаващи тялото храни, които го затлачват и правят фекалиите толкова твърди, че перисталтиката в червото не може да се справи. „Ям и ям, а нищо почти не излиза“ – констатират много хора. Това е, защото в организма няма достатъчно вода и ненужното се отлага по червата, без да се извежда.

Болки в ставите, остеопороза, ревматоиден артрит, болки в храносмилателния тракт, в гърба, пукане на костите, в прасците, крампи на мускулатурата, болки в главата, нередовна дефекация, лош дъх, лоша миризма на тялото, миризливо потене, безсъние, хронична тревожност, раздразнителност – всичко това са признаци на обезводняване...
Втората част очаквайте във февруарския брой на Списание 8


Част от вас ни познават покрай шестте книги, които написахме, движението „Бъди промяната!“, фейсбук групата „Удоволствието да бъдем здрави! Бъди промяната!“, различни семинари, телевизионни предавания и упоритата ни работа да разкажем на повече хора за връзката между здравето и чистата вода.
„Наука за водата. Водна революция. Живот без болести“ е шестата книга на Ади и Милен Цанови.
В нея те разглеждат многобройните ползи и качества на водата и разкриват разрушителното въздействие, което оказва обезводняването върху организма, започващо от утробата и продължаващо до дълбоки старини.

Статията е публикувана в бр.1/2023 на Списание 8


Още по темата:

Вторият живот е възможен Здраве

Вторият живот е възможен

Vita Rama прави чудеса с растителен режим, движение и много усмивки

Бодливата тел на нощните терзания Здраве

Бодливата тел на нощните терзания

Защо се събуждаме около 3 сутринта и циклим върху страховете и недостатъците си

Вълните на женствеността Здраве

Вълните на женствеността

Терапевтката Марина Бошева разкрива тайната на женското здраве и благополучие на всички нива

Аутизъм? Не, екранна зависимост! Здраве

Аутизъм? Не, екранна зависимост!

"На всеки 50 деца, водени в Центъра за функционална оценка с поставена диагноза аутизъм, само едно е наистина с разстройство от аутистичния спектър. Другите са с екранна зависимост!"- казва д-р Везенков

Shimani облича кожата в сияние и здраве Здраве

Shimani облича кожата в сияние и здраве

Акне коректорът „Пъпкотрепач“ намалява пъпките в ранен стадий само за 24 часа, без да изсушава кожата

Екраните правят децата ни аутисти Здраве

Екраните правят децата ни аутисти

На всеки 50 деца с поставена диагноза аутизъм, само едно е наистина с разстройство от аутистичния спектър. Другите са с екранна зависимост!

Леденият човек Вим Хоф: Просто дишай и си върни душата Здраве

Леденият човек Вим Хоф: Просто дишай и си върни душата

Студът е безмилостен учител. Когато се потапяш в него активираш най-дълбоката част на мозъка си.

Защо ягодите не са вкусни Здраве

Защо ягодите не са вкусни

Д-р Меркола изрежда основните причини и съветва да си ги отгледаме сами

Д-р Джо Диспенза: кръвта на медитиращите е устойчива на болести Здраве

Д-р Джо Диспенза: кръвта на медитиращите е устойчива на болести

Биолози от Калифорнийския университет в Сан Диего му помогнали да демистифицира този процес

Опасна ли е слънцезащитата? Здраве

Опасна ли е слънцезащитата?

Българи откриха как да се пазим от лъчите без вредни съставки, които водят до рак и безплодие

Кислород и водород за по-добър живот Здраве

Кислород и водород за по-добър живот

Само за 30 минути хипербарната кислородна терапия събужда жизнеността на организма

Време е за биорезонансна терапия! Здраве

Време е за биорезонансна терапия!

Пролет е. Идват светли празници. Време е за промяна.

Наркологичната помощ в България отдавна е изгубила всякакъв здрав смисъл Здраве

Наркологичната помощ в България отдавна е изгубила всякакъв здрав смисъл

Пациентите и техните близки се сблъскват с малобройни, преуморени и прегорели служители, опитващи се да оцеляват

Как да изпитате космическото усещане за безтегловност Здраве

Как да изпитате космическото усещане за безтегловност

Чрез флотацията възстановявате тялото си, успокоявате ума си и постигате пълна хармония със себе си

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система Здраве

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система

Реакцията на свиване на стомаха произвежда повече киселина в червата