Подкрепете ни!
ЗдравеМилена Попова / 15 февруари 2023

Глад за живот

Множествената склероза може да бъде победена с плодове и любов! Не пропускайте документалния филм за д-р Емилова и изумителната й пациентка – Керанка, на 1 март в Дома на киното

Глад за живот


Когато е на 25 години, Керанка Костова е почти парализирана заради множествена склероза в агресивна, според лекарите, форма. 18 години по-късно тя е по-жива от всякога и днес следва хореография.

Керанка живее в красивото странджанско село Дюлево, омъжена е за ученическата си любов и има дъщеря с диплома от Софийския Университет. Кери, както я наричат близките й, работи през седмицата в собствен фризьорски салон в Бургас, където е живяла до скоро.

Съдбовна среща

Керанка за първи път пристига в клиниката на д-р Емилова преди 17 години, подпирайки се на патерица, с частично парализирани ръка и крак, с пареза на едната половина на лицето. Диагнозата й е множествена склероза в агресивна форма, очаква я инвалидна количка до няколко години, смятат лекарите.

Срещата с д-р Емилова преобръща съдбата на младата жена. Тя започва лечебно гладуване под наблюдението на лекарката и оттогава, вече 17 години Керанка и д-р Емилова стъпка по стъпка побеждават болестта, заедно, отначало като лекар и пациент, после и като приятели, днес като сродни души.

С всяка изминала година на нейното лечение пристъпите стават все по-слаби и все по-редки, а от 12 години младата жена няма никакви симптоми на множествена склероза. Оттогава живее нормален, чудесен живот.


78 гладувания

Последният ядрено-магнитен резонанс на Кери преди година показва, че от десетките плаки в главата и гръбначния мозък, които са доказателство за болестта и причиняват тежките симптоми, са останали само две, и то неактивни.

Затова Кери се осмели да сбъдне най-голямата си мечта: да стане на 43 години студентка по хореография.

Изумителна сила на духа и воля изисква тази промяна! За 17 години Кери е направила общо 78 гладувания. Това са 78 месеца на плодове, една трета от тях – захранване. Ако ги сметнем в години, това са 6,5 години, прекарани главно на плодове!!! В останалото време тя се храни вегански. И през всичките тези години д-р Емилова окуражава, съветва, наблюдава, подкрепя Керанка. Затова този филм е и за лекарката, която върви по пътя на изцелението рамо до рамо със своите пациенти.
 


Плодът на живота

Едва ли има нужда да представяме д-р Людмила Емилова. Но все пак:
Д-р Емилова е лекар с три специалности – вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. Завършила е медицина през 1969 г. След като изпитва метода на омекотеното гладуване на Лидия Ковачева върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава да напусне сигурната си работа като кардиолог и да се впусне в една истинска авантюра – да създаде Център за лечение с плодове. (По-късно центърът е преименуван на Клиника „Д-р Емилова“.)

Годината  е 1993, точно преди 30 години. Тогава, в онези турбулентни времена, д-р Емилова е отричана, хулена, дори преследвана за работата си като холистичен лекар, който лекува без лекарства. Но постепенно пациентите, спасили се при нея от болести, обявени от официалната медицина за нелечими, се увеличават. Над 50 хиляди души от цял свят са минали през клиниката на д-р Емилова и това е един наистина феноменален успех, с който можем да се гордеем като българи.

„Всички те са минали през сърцето ми“, казва д-р Емилова, която познава в детайли историите на повечето си пациенти. Сред тях Керанка заема особено място, тя е винаги в сърцето и в мислите на д-р Емилова.

Този филм е нейната – на д-р Емилова - мечта да превърне историята на Керанка във филм, който вдъхновява и дава надежда.

Премиерата му ще бъде на 1 март 2023 г. от 19 ч в Дома на киното в София. „Керанка: глад за живот” ще бъде излъчен още веднъж на голям екран – на 9 март 2023 г. във Фестивалния комплекс, във Варна. След това ще може да се гледа в YouTube с английски субтитри.

Режисьор на филма е Ирина Иванова, сценаристи Милена Попова и Ирина Иванова, оператор Стоян Дойчев. Продуцент е Клиника „Д-р Емилова”.


Още по темата:

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система Здраве

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система

Реакцията на свиване на стомаха произвежда повече киселина в червата

Време е да подсилите имунитета си! Здраве

Време е да подсилите имунитета си!

„Доктор Биомастер“ е най-големият български вносител и производител на продукти от висококачествени лекарствени гъби

Танзанитът – чудеса, богатство и любов Здраве

Танзанитът – чудеса, богатство и любов

Висулка от естествения кристал носи вълшебства на притежателя

Как ходенето пеша буквално променя мозъка ни Здраве

Как ходенето пеша буквално променя мозъка ни

Най-хубавото е, че можем да решим и да тръгнем веднага

Големите заблуди, свързани с водата (Част II) Здраве

Големите заблуди, свързани с водата (Част II)

Тялото се обезводнява и разболява не само когато не пием достатъчно вода. То се обезводнява, когато не пием качествена вода! Пушенето и алкохолът също спират водния поток.

Готвят ревизия на европейското законодателство за етеричните масла Здраве

Готвят ревизия на европейското законодателство за етеричните масла

Българските дестилатори са разтревожени: „Благотворният ефект на маслата се знае от векове, но сега на етикета им ще има плашещи знаци за опасност“

Дончо Кръстев: Не се възприемайте насериозно Здраве

Дончо Кръстев: Не се възприемайте насериозно

Истинските причини за болестите често са кармични, дори вирусните и бактериални заболявания, обяснява холистичният лечител от Здравен център ДАР

Отрова и амброзия Здраве

Отрова и амброзия

Целебната гъба, която бори рак, е позната в мистериите на различни народи от незапомнени времена

Големите заблуди, свързани с водата (част I) Здраве

Големите заблуди, свързани с водата (част I)

Медицината пренебрегва еднозначния факт, че причината за почти всички заболявания е липсата на достатъчно вода в организма

Хроничното обезводняване – скритият враг на човечеството Здраве

Хроничното обезводняване – скритият враг на човечеството

Не осъзнаваме, че за да продължим да съществуваме като вид, трябва да поддържаме здравословен воден баланс

Extra Health GANS – въпрос на избор Здраве

Extra Health GANS – въпрос на избор

Заредена плазмена вода обезсилва вирусите, помага на организма да се върне в баланс

Как да останем във форма за цял живот Здраве

Как да останем във форма за цял живот

Д-р Джоузеф Меркола за упражненията с BFR-лентите за допълнително напрежение

Магията на Кочабамба Здраве

Магията на Кочабамба

Племе южноамерикански индианци не знаят какво е умора. Вековната им тайна е вързопче с над 500 естествени кристала, от което „младостта нахлува в тялото”

Електронните цигари изобщо не помагат за отказване от пушенето Здраве

Електронните цигари изобщо не помагат за отказване от пушенето

67,9% продължават да пушат цигари и вейп след четвъртата година на проучването

Пушачите са изложени на по-висок риск от 56 различни заболявания Здраве

Пушачите са изложени на по-висок риск от 56 различни заболявания

В Китай тютюнопушенето убива 1 000 000 души годишно