Подкрепете ни!
ЗдравеМария Русева / 18 май 2023

Вълните на женствеността

Терапевтката Марина Бошева разкрива тайната на женското здраве и благополучие на всички нива

Вълните на женствеността


Вълна“ е дума, която на всяка жена е потребно да усвои. Да се носим по живота и да приемем безспирното лъкатушене като част от своята собствена женска природа. Да се освободим от мъжката стремителност, на която съвремието ни обрича, и да се върнем към естеството на своята природа и предназначение, е правият за нас (жените) път. След като тръгнем по него, можем да оздравим жената в себе си. Защото тя боледува. Наблюдаваме връх на десетки заболявания: в женската полова система, в ендокринната, нервната, трудно зачеване и пълно размиване на ролите в двойките мъж - жена. Затова ни е нужно решение.

Психологът Марина Бошева е проправила просека и вече отъпква пътя към женското благополучие, здраве и равновесие, водейки по него стотици дами, открили отново прелестта на живота в тяло на жена. Тя е психолог, работила е дълги години за различни институции, училища, помагала е на жени – жертви на домашно насилие, но вижда, че в установените подходи (като когнитивно поведенческата терапия и психоанализата) промяната се извършва бавно, а често дори няма такава.

Тогава тя започва да изучава и да прилага различни телесно-психотерапевтични женски енергийни практики. С тях преградите на аза и съзнанието се прескачат и работата се извършва на дълбоко подсъзнателно ниво.

В началото Марина прилага даоистки практики на близки и приятели и открива възхитителното им и бързо действие върху дамските проблеми. Днес прекрасната дама е горд основател на Школата за щастлив живот „Чародея“, в която е преподавател и сертифициран треньор.Чудесата на женското лоно
С неприкрито вълнение терапевтката ни сподели едни от най-запомнящите се случаи на пациентки с репродуктивни проблеми. Веднъж при нея отишла жена на около 40 години, която от 20 години се опитвала да има дете. На нея лекарите постоянно предписвали хормонално лечение за стимулиране на овулацията, но не сработвало. Дамата отишла на 90-минутна групова практика, чрез която извиква спомен, че нейният баща всъщност е искал да му се роди момче, което не се случва и той напуска майката. Оттогава пациентката подсъзнателно се припознава като момче, за да се хареса на баща си. И тъй като момчетата нямат овулация и способност да зачеват, и тя не е способна на това.
Без да е нужно да повтори посещението си при Марина, жената зачева още на следващия месец. „Този случай е сред най-големите ми гордости. Помня и друг – една дама, която бе изоставена два пъти от свои съпрузи заради това, че не може да забременее, дойде на практика „Пробуждане“ и веднъж на танц „Мандала“. След 3 седмици тя ми се обади и ме попита „Марина, от твоите практики закъснява ли цикълът на жените?“. Отвърнах, че това е невъзможно, понеже след тях цикълът става точен като часовник. Но тя изключваше напълно възможността да е бременна. След няколко седмици аз отново бях във Варна, тя дойде при мен и ми показа... положителния си тест за бременност...“
А ето какво пише друга жена в благодарствено писмо до Марина: „В последния месец се видяхме три пъти - на „Освобождаване от родови програми и сценарии“ и на две практики „Зачеване с лекота“ и „Силата на женската енергия“. Споделям накратко: от март съм с отсъстващ менструален цикъл. Всички гинеколози ми изписват хормони, от които качвам килограми, повишава се окосмяването ми и губя самочувствието и усещането си за жена. По тази причина преди 3 месеца взех напълно осъзнатото решение, че не искам повече да приемам лекарства. За моите лекари това беше равносилно на самоубийство, защото „няма как да стане, тъй като няма начин да се нормализират хормоните (прогестерон и естроген) без лекарства и противозачатъчни“. Аз обаче взех правилното решение и за първи път от години насам мога да се похваля с истински цикъл (без стимулиране с хормони, без хистероскопии и т.н.). Никой около мен не може да повярва!“.Преподавателката ни довери и още много изключителни случаи на жени, които след посещения при нея откриват любовта, отървават се от образувания като кисти и миоми, които изчезват буквално след една практика. Самата Марина е имала 2 кисти по време на развода си, които изчезват за 30 дни.
 
Мандала за женска сила
От изключителна важност според основателката на школата „Чародея“ е да поддържаме връзката си с тялото и да развиваме долните си енергийни центрове, за да бъдем устойчиви. Да имаме както „вкореняване“, така и извисяване - чрез работа с по-горните чакри. Това сливане на енергиите на земята и Вселената се случва с танца „Мандала“. Той уравновесява силите в нас и е причина за хиляди женски изцеления. „Мандала“ е считан за най-женствения танц заради неговия бърз и лесен начин на преобразяване. Той е изграден на принципа на „цветето на живота“. Практиката е заимствана от свещените танци на суфите, индийски и тайландски храмови танци, а в съвременния си облик е възникнала в Русия.

Танцът отприщва жизнената сила, лекува тялото и душата - чрез него се преработват проблеми от дълбините на подсъзнанието. Докато играем, ние се свързваме не само със собствената си женска същност, но и с всички женски проявления във Вселената. С „Мандала“ се рисуват осмици, кръгове, спирали и вълни - всички движения са подбрани така, че вътрешните мускули на матката да са в действие през цялото време. Практиката възбужда кръвоносната и лимфната система.Освен че провежда срещи, на които завихря дамите в този свещен и древен танц, нашата събеседничка има изключително широк спектър от дейности –   терапевтични групови събития, които води основно в София, София, Виена и Варна, онлайн курсове и лични консултации. Това са „Пробуждане на източника“, „Пробуждане на женската енергия“, използва тантра практика, както и различни психотерапевтични техники на психотерапевти, в същото време е арттерапевт, работи с глина, завършила е школата на Павел Пискарьов по нейрографика, която съчетава с чакрово дишане на Ошо. Използва похвати на принципа на психодрамата, освен това е констелатор на всички видове констелации, които съществуват към момента. След всеки сеанс и занимание Марина поставя основите на здрав и щастлив женски живот, пълноценен и възвърнал силата си.

Повече сведения как да върнете женската си сила можете да откриете в блога й в сайта charodeya.com.

Контакти:
тел.: 0889 931973
имейл: charodeyabg@gmail.com
facebook
instagram

Статията е публикувана в бр. 5/2023 г. на Списание 8

Вторият живот е възможен Здраве

Вторият живот е възможен

Vita Rama прави чудеса с растителен режим, движение и много усмивки

Бодливата тел на нощните терзания Здраве

Бодливата тел на нощните терзания

Защо се събуждаме около 3 сутринта и циклим върху страховете и недостатъците си

Аутизъм? Не, екранна зависимост! Здраве

Аутизъм? Не, екранна зависимост!

"На всеки 50 деца, водени в Центъра за функционална оценка с поставена диагноза аутизъм, само едно е наистина с разстройство от аутистичния спектър. Другите са с екранна зависимост!"- казва д-р Везенков

Shimani облича кожата в сияние и здраве Здраве

Shimani облича кожата в сияние и здраве

Акне коректорът „Пъпкотрепач“ намалява пъпките в ранен стадий само за 24 часа, без да изсушава кожата

Екраните правят децата ни аутисти Здраве

Екраните правят децата ни аутисти

На всеки 50 деца с поставена диагноза аутизъм, само едно е наистина с разстройство от аутистичния спектър. Другите са с екранна зависимост!

Леденият човек Вим Хоф: Просто дишай и си върни душата Здраве

Леденият човек Вим Хоф: Просто дишай и си върни душата

Студът е безмилостен учител. Когато се потапяш в него активираш най-дълбоката част на мозъка си.

Защо ягодите не са вкусни Здраве

Защо ягодите не са вкусни

Д-р Меркола изрежда основните причини и съветва да си ги отгледаме сами

Д-р Джо Диспенза: кръвта на медитиращите е устойчива на болести Здраве

Д-р Джо Диспенза: кръвта на медитиращите е устойчива на болести

Биолози от Калифорнийския университет в Сан Диего му помогнали да демистифицира този процес

Опасна ли е слънцезащитата? Здраве

Опасна ли е слънцезащитата?

Българи откриха как да се пазим от лъчите без вредни съставки, които водят до рак и безплодие

Кислород и водород за по-добър живот Здраве

Кислород и водород за по-добър живот

Само за 30 минути хипербарната кислородна терапия събужда жизнеността на организма

Време е за биорезонансна терапия! Здраве

Време е за биорезонансна терапия!

Пролет е. Идват светли празници. Време е за промяна.

Наркологичната помощ в България отдавна е изгубила всякакъв здрав смисъл Здраве

Наркологичната помощ в България отдавна е изгубила всякакъв здрав смисъл

Пациентите и техните близки се сблъскват с малобройни, преуморени и прегорели служители, опитващи се да оцеляват

Как да изпитате космическото усещане за безтегловност Здраве

Как да изпитате космическото усещане за безтегловност

Чрез флотацията възстановявате тялото си, успокоявате ума си и постигате пълна хармония със себе си

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система Здраве

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система

Реакцията на свиване на стомаха произвежда повече киселина в червата

Време е да подсилите имунитета си! Здраве

Време е да подсилите имунитета си!

„Доктор Биомастер“ е най-големият български вносител и производител на продукти от висококачествени лекарствени гъби