Подкрепете ни!
Здраве14 декември 2023

В огъня на промяната: От пожарникар… до терапевт

С цветни еликсири и етерични масла Евгения Марценкова ни разкрива как да открием своята „Вътрешна красота“

В огъня на промяната: От пожарникар… до терапевт


Евгения Марценкова е холистичен терапевт с 12-годишен опит. Тя завършва втория випуск на факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Академията на МВР, в който вече учат и жени. Обучението не е леко, но й харесва. През последната година среща любовта – курсанта Петър, и три години след завършването се омъжва за него. Двамата започват държавната си служба и в продължение на 10 години сменят различни градове „по разпределение“. Накрая се установяват в нейния роден град Габрово, където се ражда и втората им дъщеря.

„Истината, която търсиш, също търси теб“

По време на майчинството Евгения осъзнава, че вътре в нея гори един друг огън, който я тласка да последва душата си. Мечтата ù да носи униформа избледнява пред порива да твори и да бъде свободна. И тя тръгва по пътя на онзи пламък дълбоко в нея, който има нужда да се разгори, за да живее!

Започва да чете езотерични и здравни книги една след друга, а точната информация сякаш сама я намира. „Първият и най-истински учител“ е д-р Светла Балтова, която ù показва магичната сила на цветята (капките на Бах) и връзката между тялото и душата. Следват редица обучения, а с времето Евгения все по-ясно вижда преобразуващата сила на баховите и австралийските цветни есенции, започва да ги прилага върху близки и приятели и осъзнава, че те са нейното призвание.

Неудържим стремеж към свобода

Казват, че когато си вдъхновен да направиш нещо, вярваш в него и правиш стъпки то да се случи, цялата Вселена ти проправя пътя.

Един ден съпругът на Евгения – Петър, получава покана да започне работа в пожарната в родния си град – Благоевград, където обаче няма свободно място за Жени. Ситуация, която є дава пълна свобода да сбъдне копнежа си и да приложи всичко, което е научила.

Отварят биомагазин „Здрависимо“, в който се предлагат биохрани и напитки, хранителни добавки, билки, етерични масла, книги, органична козметика и др. Работи без почивка сама в магазина, като в същото време прави и консултации... Но чувства, че нещо не ù достига и че не разгръща целия си потенциал.

Междувременно съпругът ù също напуска пожарната и запленен от общуването с клиентите и магията на продажбите, поема изцяло магазина.

Паническите атаки

На 35 години Евгения преминава през тежък период, свързан с панически атаки и силна тревожност. Той ù въздейства като шамар в лицето и тя разбира, че това е моментът, когато трябва да приложи всички знания на практика върху себе си. Търсейки начини да се справи сама без лекарства и психолози, преоткрива силата на есенциите. Успява да се справи единствено с помощта на комбинация от австралийски есенции и билки.
„Цветните есенции нежно отварят вратата към подсъзнанието и ни позволяват да изкореним причините за тези страхове, които се крият в преживените травми, най-често в ранните детски години“ – твърди Евгения.
Вдъхновена от есенциите, Жени започва да създава с тях аура спрейове, ролони и кремове, които се грижат за невидимите ни енергийни тела, аурата и чакрите. Така се появява серията козметика за душата Inner Beauty, на български – „Вътрешна красота“.

И чудото се случва

Благовонните ù изделия заживяват своя необикновен живот, като истински помагат на хората, които на следващ етап изливат душата си пред Жени и заедно отстраняват психосоматичните причини за болестите и несполуките в живота. Трансформиращата сила на есенциите може да ни помогне също в изчистване на блокажите, свързани с финансова неудовлетвореност и ниско самочувствие, преодоляване на ограничаващите вярвания, любовта към себе си, както и да се справим с различни състояния като умора, гняв, тъга, напрежение, разсеяност, нетърпение и др.Aura Magnus

(аура спрей)

Това е един от звездните продукти на Inner Beauty. Aura Magnus се пръска в пространството над главата, за да изпълни аурата с благовонния му аромат.

Тази „мъгла“ създава енергиен щит и защитно поле, което прави човек недосегаем към външни влияния и въздействия. Снимки с аура камера показват влиянието на спрея върху ауричното ни поле, което става по-плътно и концентрирано, с по-ярко наситени цветове. Когато има пробиви в аурата, ние няма как да ги видим, но усещаме симптоми като замайване, умора, главоболие, напрежение, отрицателни мисли, страхове и др.

Той съдържа съчетание от етерични масла, сред които тамян и лимонена трева, както и черен турмалин, и австралийски есенции, подбрани грижливо заради тяхната способност да изчистват и защитават аурата. Aura Magnus е полезен за всеки, който работи с много хора – терапевти; масажисти и козметици; хора, които са на сцена, и др. Спреят помага при трудно заспиване и кошмари, „енергийни нападения“, лоши очи или усещане за невидимо присъствие.


За този продукт Евгения получава най-много и най-невероятни отзиви. Една жена се отървала от странни почуквания и звуци в къщата ù, които я ужасявали, и то само с едно напръскване.Благоуханното пръскало помогнало и на лекар, който страдал от кошмарни сънища и главоболие, неповлияващо се от лекарства.


Вълшебен крем

с цветните есенции на д-р Бах – Rescue

Вълшебният крем
е отрочето на марката Inner Beauty. Създава го, вдъхновена от Спешните капки на д-р Бах, благодарение на които е преминала с лекота раждането на второто си момиче. Силата на капките Rescuе е широко известна както за вътрешен, така и за външен прием. Водена от стремежа си да има „български крем Rescue“, Жени комбинира есенциите с мощта на природните масла от невен, лавандула, тамян и карите за още по-добри резултати. Кремът успокоява мигновено кожата и възстановява тургора ù, а цветният извлек от дива ябълка има силно изчистващо действие.
Първите резултати са изумителни. Подсечено бебешко дупе се оправя с едно намазване.
Последват множество доволни клиенти и положителни резултати при екземи, рани, напукани ръце, ухапвания от насекоми. Лекува изгаряния, за което могат да потвърдят колегите на Жени от пожарната.

Жена от Велинград е ползвала само него за затваряне на диабетни рани, за които не е имало решение досега. Друга дама пък не може да се нарадва, че с кремчето се е отървала от акне.


Freedom Blend

(капки за вътрешен прием)

Freedom Blend се ражда в трудни за Жени времена, но пък именно на това дължи успеха си. Това е комбинацията, която ползва тя самата, за да излезе от порочния кръг на паникатаките и тревожността. Впоследствие сертифицира капките като готов продукт, за да успее да помогне на повече хора в подобно състояние да си върнат свободата, за която жадуват.

Капките дължат успеха си на различната формула, която комбинира успокояващото действие на българската лайка със силата на австралийските есенции. Действието ù е катализатор за освобождаване на скрити страхове и дава възможност на хората да преодолеят тревожността и да намерят вътрешен мир.

Биомагазин „Здрависимо“
Благоевград, ул. „Марица“ №14
jeny@innerbeauty.bg
+359 877 707 567
innerbeauty.bg

Статията е публикувана в бр.12/2023 на Списание 8
60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина Здраве

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина

Общият холестерол и желязото в кръвта им обаче са повече, сочат данните от ново проучване

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ Здраве

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ

Съдия Едуард Чен: бебетата, хранени с адаптирано мляко с чешмяна вода, са „критична уязвима група, изложена на най-високата доза флуорид“

Кожата ни предупреждава за скрити заболявания Здраве

Кожата ни предупреждава за скрити заболявания

Как да се научим да разпознаваме сигналите й

Аденомиозата причинява страдания на една от пет жени Здраве

Аденомиозата причинява страдания на една от пет жени

Лекарите все още разработват стандартизиран метод за нехирургична диагностика

Какво се случва с черния ви дроб, когато се откажете от алкохола Здраве

Какво се случва с черния ви дроб, когато се откажете от алкохола

Колкото по-рано захвърлите спирта, толкова по-голям е шансът за напълно възстановяване

Д-р Меркола: Станете от стола, седенето ви убива Здраве

Д-р Меркола: Станете от стола, седенето ви убива

Изследвания сочат, че редовните тренировки не компенсират щетите за здравето от хроничното седене

Станете от масата! Здраве

Станете от масата!

Защо продължаваме да ядем дори когато вече сме сити

Да спим ли заедно с бебето си? Здраве

Да спим ли заедно с бебето си?

Съвместното спане се е превърнало в болна тема за обсъждане. Каквото и да решиш, все ще се намери някой да ти каже, че грешиш.

Честите тренировки не могат да компенсират нездравословните навици Здраве

Честите тренировки не могат да компенсират нездравословните навици

Финландски университет изследва 11 000 възрастни близнаци в продължение на 45 години

Животът на хипохондриците е по-кратък Здраве

Животът на хипохондриците е по-кратък

Силните безпочвени страхове за здравето съкращават живота средно с 5 години

Козметика за естествена красота Здраве

Козметика за естествена красота

За първи път в света българи прилагат новаторска GANS технология в козметиката, резултатът е впечатляващ

7 мита за лечебните гъби Здраве

7 мита за лечебните гъби

Те предлагат много ползи за здравето, на които всеки може да разчита