Подкрепете ни!
ИнтервюМария Русева / 24 март 2021

Чистим Авгиевите обори

Ще останат само души, които могат да откликнат на новите вибрации и енергия, и искат да живеят в мир и любов

Чистим Авгиевите обори


 С Ивайло Стефанов Добрев се срещаме, за да ни разкаже какво според наблюденията му ни очаква на астрологично и духовно ниво. Ивайло е астролог, който борави не само с класическа астрология, но изследва по-тясно езотеричната, кармичната и медицинската й страна. Авторските му текстове в социалните мрежи палят надежда и вдъхновение у хората с интерес към духовните дебри на живота.
 
През последните дни всички забелязват една интензивност и тежест на емоционално и физическо ниво. Какво се случва?
Първият фактор е, че бяхме в края на знака Риби, свързан с края и дълбокото потъване и пречистване на всички нива. Труден знак и време. Но с пролетното равноденствие и с влизането на знак Овен настъпва истинското начало на годината. Слънцето, като велико същество, изпраща живителен волеви импулс насам и ние усещаме, че отново има живот, надежда. Пак действаме, живи сме, всеки има някаква нова надежда, дори и наивна и по овенски, та ако щеш и за изборите, които предстоят. Много е хубаво да имаме тази енергия в себе си.

Какво носят със себе си големите астрологични цикли, които започнаха и които предстоят?
В общ план Водолейския цикъл, в който сме, носи пречистване – в  класическата астрология рядко се говори за това. Това е пътят на ученика, който търси душата си и минава през различни подвизи. 12-те зодиакални знака са всички подвизи, които търсещият ученик трябва да развие. Подвигът на Водолей е чистенето на Авгиевите обори – Херкулес трябва да изчисти фекалиите на един град (които символизират нечистите мисли на хората, образуващи карма), които са толкова много, че той не може да се справи с правата лопата и отпушва коритата на две реки. Това са реките на любовта и на живота. Те са свързани със сърдечната чакра, т.е. отварянето на сърцето отмива нечистотиите и кармата. За това Херкулес не получава награда, тук говорим за подвига на безличното служене. -    
Посланието е „Чисти и служи с отворено сърце и не очаквай награда, стани канал на божественото, защото с личността и егото си няма как извършиш подвига“.
Хората със силен Водолей в наталната си карта имат за цел да спомогнат за пречистването на света, като са наясно с безличното служене, което носи истинска и пълна свобода от егоцентрирането. Добре е да знаем, че не ние вършим работата, а висшите сили през нас.

Уран в Телец пък дава много влияния в живота ни. Връщане към природата и засилен контакт с нея. Носи промяна в цялата ценностна система на човечеството. В период от 3-4 години ще се съберат малки общества от хора, обединени от общи идеали в близост до природата. Това положение на Уран дава възможност също за по-широко използване на високите технологии, които ще ни дадат още повече свобода в ежедневието. Например да сме далеч от града, но да вършим работата си и оттам. Това е най-близкото, което идва към нас, но предстоят много интересни разгръщания.Истината е, че неусетно вървим към олекотяване, пречистване. Толкова хора си отиват от Земята в момента и то по въздушен начин – чрез вирус по въздуха. Този вирус е свързан с нашите нечистотии в съзнанието и ума. Ще остават само души, които могат да откликнат на новите вибрации и енергия, и искат да живеят в мир, разбирателство, любов и братство. Трябва да се разбере правилно, тези, които си отиват, не са непременно само лоши хора. Свръхчувствителни хора, които не са успели да заземят енергията, която взимат отгоре, също си заминават и ние го виждаме напоследък. Ще остават тези, които са успели да бъдат с небето и земята, да овладеят емоционалния си свят и да контролират ума си. Идеята за добрите хора е много абстрактна и виждайки как чисти и добри хора умират, ние стигаме до неразрешим парадокс, който обаче има друго обяснение, което не виждаме.
„Неразбраните добри“ хора са такива, изкривили божествената идея, те спират работата и развитието на душата с изрази като „аз съм неразбран“, „аз много страдам“. Затова техните души получават изход и облекчение чрез физическата смърт.
А как тези, които остават, да преминат през загубата?
Човешкото в нас винаги ще страда. Аз също последните две години загубих много близки хора и нещо в мен на определено ниво продължава да страда, но с по-висше разбиране, без да игнорирам човешкия фактор, минавам през това. Получих много доказателства, че това далеч не е краят. Имал съм много преживявания, близки до смъртта, и буквално, и метафорично, освен това много сънувам и така съм достигал състояния, в които съм усещал съзнанието си напълно свободно. От първо лице съм се убедил в съществуването на друго, освен физическия живот. Добре е хората да започнат да намират по-висше разбиране и идея за живота. Когато смъртта ни покруси и видим, че не я разбираме, да започнем да четем и търсим дълбокия й смисъл.    
Смъртта е просто една мощна трансформация и освобождение. Ако останем в нивото на разбиране, в което сме съкрушени, отново сме в ролята на жертва и се самосъжаляваме и вкопчване в тялото.
Страдат най-много хората, които остават заровени в материалната реалност. Незнанието е бичът на съвремието, както и привързаността към формата. Имаме изкривено и изопачено разбиране за смъртта, а тя е едно с живота.

Как се отразява това време на хората от различните стихии?
Понеже Водолеят е знак на нажежения електрически въздух, на хората с повече въздух в картите и онези, които са гъвкави в живота, ще им бъде по-лесна цялата тази промяна. При водните хора всичко минава през емоционалния апарат и това може много да ги изтощи. Земните са прекалено фиксирани в материалното и на тях може да им бъде най-трудно. Като цяло трябва да се развива възприемчивост, подвижност и адаптивност.

Кой е начинът за справяне с пандемията?
Да приемем вируса. Колкото повече се опитваме да го изключим и да се защитим от него, толкова по-агресивен става. Ако станем приемащи и признаем божествената му идея, нещата ще се нормализират. Висшата функция на вируса е пречистване на планетата по пътя на развитието й. Ясно ни се показаха истински важните неща и пътят, по който да вървим, както и в каква неистина живеем. Затварянията, срещу които се бунтуваме, ни принудиха да влезем обратно у дома, с още 3-ма или 4-ма човека и да започнем да ги обичаме. Да видим какво у себе си не понасяме и да поработим върху него. Това е такъв еволюционен скок, такава невероятна възможност, за 1 година. И немалко хора виждат ситуацията по този начин.
Коронавирусът ни показа короните, които сме забравили, че носим – величественото в нас, връзката ни с Бог.
Аз лично правя ежедневни практики - медитация и молитва и това за мен е най-добрата превантивна мярка. Друга мощна практика е да се прекара един ден в пълно мълчание, въздържание от всякакво говорене, за да чуем себе си. Интуицията е вътрешният глас, който е заглушен от всички шумове, празно говорене, което води до липса на сензитивност. Свикнали сме да говорим повърхностно и по много и през повечето време да слушаме външен говор. Телевизия, радио, приятел да те занимава с часове с неща, които не те интересуват. Това е натъпкване на интуицията с всякакви замърсители.  Нужно е повече време да чувстваме и мислим за нещата и по-малко да плямпаме.

Самолечението е дълбока благодарност и смирение. „Здравословно“ е, когато имаме „здраво слово“ и говорим истината, а не само когато ядем годжи бери и чия. В астрологията знакът, свързан с лечение, е Дева. Той е концентриран върху връзката ум – душа – тяло, както и върху растителната храна и лечебните свойства на природата. Тях трябва да преоткрием.
Розмари Де Мео: Да, аз съм Райна! Интервю

Розмари Де Мео: Да, аз съм Райна!

Питат ме дали написаното е истина. Истината е далеч по-невероятна, споделя авторът на „Стопанката на Господ” и на „Зарана”

Дева Премал: Мантрите имат силата да променят живота Интервю

Дева Премал: Мантрите имат силата да променят живота

Всеки ден се уча да живея с повече любов и с повече прошка, казва известната изпълнителка, която идва за втори път в България

Не ти откриваш йога, йога открива теб Интервю

Не ти откриваш йога, йога открива теб

Ежедневно виждам как телепатията и интуицията в хората се развиват все повече, казва Борислава Генова - собственик на йога студио Mettasense Yoga&Relax

Посредникът между два свята Интервю

Посредникът между два свята

Те са сред нас, но не ги виждаме, а те не ни чуват. Борис Бъндев обаче строи мост, за да ни срещне и да заживеем заедно

„Понякога само едно изречение е достатъчно, за да се промени ходът на събитията” Интервю

„Понякога само едно изречение е достатъчно, за да се промени ходът на събитията”

Менталистът Диян Костадинов се надява да направи първото магично шоу на Луната

Искаме отговори! Интервю

Искаме отговори!

От декември през 3 месеца давам кръв за плазма за лечение, но не ми издават зелен сертификат. Питам защо?

Д-р инж. Петър Сапунджиев: Не трябва да се заблуждаваме, че Антарктида ще остане такава, Интервю

Д-р инж. Петър Сапунджиев: Не трябва да се заблуждаваме, че Антарктида ще остане такава, каквато е

Сега това е най-близкото до друга планета, до което можем да се докоснем на Земята

Мартин Иванов: Бих през лицето съвременната „култура“ Интервю

Мартин Иванов: Бих през лицето съвременната „култура“

Как 18-кратният победител в предаването „Последният печели” върна носталгията по едни като че ли отдавна забравени времена

Актрисата Лора Мутишева: Без мисъл няма смисъл! Интервю

Актрисата Лора Мутишева: Без мисъл няма смисъл!

Театърът е особен вид общуване, което е все по-рядко срещано и все по-нужно

По-важно е какво специално има в един човек с ограничения, а не какви са проблемите му Интервю

По-важно е какво специално има в един човек с ограничения, а не какви са проблемите му

С 2% зрение Дилиян Манолов е незрящ фотограф и младежки делегат към ООН. Занимава се и с психология, актьорско майсторство и писане на поезия.

Анастас Пунев, доктор по право: Конституцията принадлежи на живите, не на мъртвите Интервю

Анастас Пунев, доктор по право: Конституцията принадлежи на живите, не на мъртвите

Държавата е необходимото зло, с което се налага да влезем в прагматични отношения за колективна изгода

Калоян Василев: Често хората не разбират, че са обект на хакерска атака Интервю

Калоян Василев: Често хората не разбират, че са обект на хакерска атака

Старите операционни системи, които се ползват най-често, са най-застрашени, твърди управителят на КиберСигурност ЕООД

Снежанка Бонева от фондация „Последната клетка”: Единственият начин да се дресират Интервю

Снежанка Бонева от фондация „Последната клетка”: Единственият начин да се дресират делфини е чрез глад

Агонията на тези животни се продава с помощта на весели реклами, за да се прикрие ужаса. Крайно време е България да започне да спазва законите за защита на животните.

Българите - с корени в небето Интервю

Българите - с корени в небето

Българщината е като цвете в асфалта - колкото и да я потискат, насилват, превъзпитават, винаги оцелява, казва Ивинела Самуилова

Ваклуш Толев: Еволюция без гърч няма! Интервю

Ваклуш Толев: Еволюция без гърч няма!

Духовният учител Ваклуш разказва каква е ролята на болестите, природните катаклизми и социалните конфликти за човешката еволюция