Подкрепете ни!
Митът за нормалното

Митът за нормалното

Цена: 28.00 лв.

Купи

Травмата, болестта и изцелението в една токсична култура

От забележителния автор на „Когато тялото казва НЕ“ и „Разпилян ум“: фундаментално изследване на причините за заболяванията, дръзка критика на обществото и път към здравето и изцелението

С над 40-годишния си клиничен опит Мате стига до извода, че преобладаващото разбиране за „нормално“ е фалшиво и пренебрегва ефектите на травмата, стреса и ежедневното напрежение върху тялото, ума и здравето. Въпреки високата си експертност и технологичен напредък западната медицина често не съумява да лекува човека като цяло, като пренебрегва натоварването върху тялото, имунната система и емоционалния баланс от страна на днешната култура.

Мате се залавя с нелеката задача да развенчае общоприетите митове за причините за заболяванията, разкривайки връзките между индивидуалните страдания и упадъка на здравото общество, като същевременно предлага състрадателни напътствия за здраве и изцеление.

Написана в съавторство със сина му Даниел, „Митът за нормалното: Травмата, болестта и изцелението в една токсична култура“ е най-амбициозният и значим труд на д-р Мате.

Към откъс от книгата