Подкрепете ни!




Разговори на Ел Шадай

Разговори на Ел Шадай

Цена: 12.00 лв.

Купи

Петър Дънов Учителя

 „Разговори на Ел Шадай“ е книга, която въвежда в приказния свят на планината, разкрит от Учителя Петър Дънов пред учениците му по време на екскурзиите на Витоша. Един жив диалог, отговарящ на безбройните въпроси за смисъла на живота, кармата, душата, звездите, любовта, отношенията, силите на природата, съдбата на България, епохата на Водолея, бъдещата раса... Въпроси, които бихме задавали и ние, ако вървяхме по тесните пътечки или седяхме на полянката до струпаните като крепост скали на мястото, наречено от Учителя Ел Шадай.  

В сборника са събрани разговори и беседи с Учителя на планината от 1926 до 1943 г., стенографирани от един от най-близките му ученици Боян Боев. За Ел Шадай той разказва:
Когато Учителя обгърне нещо с любовта си, то се отваря и красотата на един отвъден свят струи през него. Тъй и Ел Шадай се отвори. Той влезе в нашето ученичество. Редица задачи и упражнения за планината са свързани с него. Много тягостни състояния, болки и грижи изоставаха по тези стръмнини и горе, на светлите поляни, пристигаха свободни и радостни хора.
В човешката душа дремят странни спомени – далечни, много далечни, за някаква чудна страна на блаженство, мир и светлина. Словото на Учителя имаше магическа сила да събужда тези спомени. Сякаш то идеше от тая чудна страна. То говори на роден, познат език на душата, почти забравен. То пробуждаше и развързваше силите ни, освобождаваше волята ни, зовеше ни на работа. Така постепенно ние станахме ученици и работници за делото Божие на Земята.