Подкрепете ни!
„Рене Мей – Рицарят на ангелите“

„Рене Мей – Рицарят на ангелите“

Цена: 11.00 лв.17.00 лв.

Купи

Книга на спътницата му в живота Жулиет Лор

Автор: Жулиет Лор
Издателство: Клуб 8
Страници: 208

Излезе от печат книгата „Рене Мей – Рицарят на ангелите", в която спътницата на големия духовен учител разказва за живота му. Историята на невероятния Рене Мей е водещата тема и корица на юнския брой на Списание 8.

В малко градче на френския Юг през 1959 г. се ражда момченце, което не е като другите. Щом хване ръката на някого, вижда бъдещето му. Играе си с три ангела, може и да лекува. Много обича математиката – царицата на всички науки. 

Когато пораства, започват да го търсят за съвет и помощ. А той търси отговорите на най-важните въпроси: Защо хората страдат? Защо никой не ни учи на любов? Откъде идваме? Какъв е смисълът на живота?...   

Тогава ангелите започват да го учат: как да диша, да медитира, да лекува и да влиза в празнотата. Но той иска да знае още. Да разбере смъртта. Постепенно забавя ритъма на сърцето си и го спира... за да се върне от онзи свят и да донесе новината, че там има рай.

От ангелите Рене разбира, че не е случайно тук. Той е избран да бъде рицар на светлината. Пратен е да ни припомни, че сме част от Бог, че можем да се слеем с него. Но преди това трябва да отворим сърцето си и да се разтворим в любовта. 

Най-прекрасното в цялата тази история, е, че е истинска. Рене Мей не е герой от фентъзи роман. Той дори не е отшелник, скрит в някоя пещера. Той всеки ден е сред хората, докоснал е със Светлината си 2-3 милиона души! Скромен и „обикновен", по джинси и фланелка с качулка. 

Тази прекрасна книга е написана от неговата спътничка в живота Жулиет Лор, която е винаги до него: както, когато живеят в замък във Франция и се возят на ферари, така и когато Рене е в затворническа килия, и по-късно, когато се премества със семейството си в Мексико. 

Жулиет Лор е адвокат, като по-млада иска да стане монахиня. А днес е писател и партньор на Рене Мей по величествения път на любовта. 

Жулиет е търсеща личност и не ни поднася само факти. Тя се съмнява като нас, издирва аналогии, предоставя ни допълнителни обяснения, доказателства, разсъждава върху това, което се случва. Така чрез знанието, което ни дава, събаря бариерите на нашето съзнание и ни доближава още малко към светлината.