Подкрепете ни!
Любопитно27 април 2019

Новият T-Cross – градски модел за икономично удоволствие на пътя

Новият модел предлага съвременни системи за асистенция, гарантиращи комфортно и безопасно шофиране

 
Новият T-Cross е функционално, практично и гъвкаво допълнение към семейството от SUV модели на Volkswagen. Неговият независим дизайн, свободата за трансформация на вътрешното пространство и богатата гама оборудване го правят привлекателна възможност за избор в класа на малките автомобили.

Новият T-Cross
T-Cross е свежо, практично и многофункционално допълнение към SUV гамата на бранда Volkswagen. С дължината си от 4,11 метра градският crossover модел превъзхожда Polo с 54 мм на дължина, а височината на каросерията му е със 138 мм по-голяма и достига 1,58 метра. Моделът демонстрира множество нови стандарти в своя клас, като дори базовата версия на практика не оставя неизпълними желания по отношение на практичността, безопасността и комуникационната свързаност. В допълнение към това, моделът се отличава с гама от разнообразни комбинации по отношение на дизайна и осигурява много богати възможности за по-нататъшно индивидуално оформление.

Динамичен и икономичен трицилиндров двигател    
Най-малкият представител на SUV гамата на Volkswagen се задвижва от трицилиндров бензинов двигател с работен обем 1.0 литра,  с максимална мощност 85 кВт / 115 к.с. и start-stop система.
Бензиновият двигател се приближава до съвършенството благодарение на 6-степенна механична трансмисия или 7-степенна трансмисия с два съединителя. Последната предлага серийно два режима на шофиране - „Normal“ и „Sport“. Ускорението от 0 до 100 км/ч е за 10,2 секунди, а максималната скорост достига 193 км/ч. Този трицилиндров двигател консумира едва 4,9 литра бензин 95Н на 100 километра.
Дизеловият двигател на модела - 1.6 TDI, има максимална мощност 70 кВт/ 95 к.с. и се предлага 5-степенна механична трансмисия или 7-степенна предавателна кутия с двоен съединител (DSG) и start-stop система.

Последно поколение системи за асистенция на водача
Новият модел предлага съвременни системи за асистенция, способни да гарантират комфортно и безопасно шофиране по всяко време. Най-малкият SUV на Volkwagen е оборудван с пълна гама мерки за безопасност, които доскоро бяха запазен периметър само на по-големите автомобили от горните класове и това го прави един от най-безопасните SUV модели в неговия клас. В допълнение към отличните конструктивни мерки за пасивна безопасност на каросерията при сблъсък и образцовата защита на пътниците, новият модел разполага и с изключително богата гама от електронни системи за асистенция на водача, създадени за намаляване на риска от сблъсък още при възникване на предпоставките за него, както и за допълнително повишаване на комфорта при шофиране. Те включват система за наблюдение на зоната пред атомобила Front Assist с функции за разпознаване на пешеходци Pedestrian Monitoring и аварийно спиране в условия на градско движение City Emergency Brake, система за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение Lane Assist, асистент при потегляне на наклон Hill Start Assist, проактивна система за защита на пътниците и система  за асистенция и предупреждение за опасност в „сляпата” зона от полезрението на водача при промяна на лентата на движение Blind Spot Detection с вграден асистент за паркиране и маневри в тесни пространства Parking and Manoeuvring Assist. Всичко това е включено в стандартното оборудване, а системата за предупреждение на водача Driver Alert System, адаптивният темпомат ACC Adaptive cruise control и системата за подпомагане на паркирането Park Assist се предлагат като опции.

Интуитивна свързаност
T-Cross осигурява на взискателните клиенти най-високо равнище на свързаност с глобалната мрежа и околния свят. Управлението и персонализирането на функциите на борда е извънредно лесно и интуитивно. Оптимална връзка и достатъчно енергия за смартфоните в автомобила осигуряват до четири USB порта и системата за безжично индуктивно зареждане.
Приложението Volkswagen Connect изпълнява ролята на личен асистент в автомобила и улеснява много живота в компанията на T-Cross. То осигурява връзката на водача с автомобила и при поискване го информира за състоянието на превозното средство, извършените пътувания и стила на шофиране. За да се възползва от изключителните предимства на тази система, водачът се нуждае само от три неща - смартфон, приложението Volkswagen Connect (което може да се изтегли безплатно от App Store или Google Play) и T-Cross, който се доставя със стандартно инсталиран Volkswagen Connect DataPlug. Приложението и DataPlug са свързани безжично чрез Вluetooth. Разбира се, цялата връзка се кодира (End-to-end encryption) от съображения за сигурност на данните, осигурявайки защита както на техниката, така и личните данни на потребителите. Volkswagen Connect предлага изобилие от интелигентни средства за достъп до важна информация, навременна помощ или просто развлечения по време на път.


Забележителен, независим външен дизайн
Стилистиката на новия T-Cross е израз на независимост, съчетана с фамилна принадлежност. Външният вид се определя от внушителните форми на предния капак, широката радиаторна решетка с вградени в нея предни светлини и характерните хоризонтални линии в страничния силует. Мускулестите „рамене” на каросерията подчертават мощното излъчване, а новата светлоотразителна лента, преминаваща хоризонтално през цялата задна част в черна рамка увеличава визуално широчината на новия модел. T-Cross осигурява лесен достъп до купето със своите четири големи врати – едно от основните предимства на модулната платформа за напречно разположени двигатели МEB, която позволява задвижващия преден мост да бъде разположено много по-напред в каросерията на автомобила. Дългото 2,55 метра междуосно разстояние е в основата на просторния интериор с много свободно пространство за до петима пътници, а капацитетът на багажното отделение е между 385 и 455 литра.
Благодарение на сгъваемата задна седалка, T-Cross може да се трансформира в малък ван с равен под на багажника и до 1 281 литра товарен обем.

Практичен и гъвкав интериор
Благодарение на високата позиция на седалките, водачът може да разчита на отлична видимост
, а пътниците се радват на превъзходна гледка. Човекът зад волана и неговият спътник отпред са настанени на 597 милиметра над пътя, а седалката за пътниците отзад е на височина 652 милиметра. Като цяло просторният интериор създава у пътниците усещането, че пътуват в по-голям автомобил. Освен това вътрешното пространство дава възможност за трансформация и адаптация към различни изисквания и приложения, а процесът е изключително гъвкав, бърз и лесен. Изключителната гъвкавост се гради върху елементи като задната седалка, която може да се измества надлъжно в диапазон от 14 сантиметра и по този начин може да спомогне за увеличаване на пространството за краката на пътниците на втория ред места или на обема на багажното пространство в зависимост от конкретната нужда. Допълнителна гъвкавост предлага и облегалката на задната седалка, която може да бъде разделена в отношение 60:40 и напълно или частично сгъната за увеличаване на товарния капацитет. И не на последно място по важност - T-Cross може да се поръча и със сгъваема  облегалка на предната пътническа седалка, която в комбинация с асиметрично разделената задна седалка осигурява достатъчно място за  транспортиране дори на много дълги предмети.

Допълнителни пакети оборудване
Оборудването на T-Cross може да бъде допълнено и индивидуализирано с помощта на няколко привлекателни специални пакети. Базовият вариант на модела се предлага стандартно с бордов компютър, радиоаудиосистема, задна седалка с възможност за трансформации, регулируема по височина седалка на водача, ограничител на скоростта и система за защита на пешеходци. Следващото ниво на оборудване е Life. В допълнение към основните характеристики, то включва мултифункционален волан, сензори за паркиране Park Distance Control отпред и отзад, климатична инсталация, регулируема по височина седалка на пътника отпред с практично чекмедже под седалката и 16-цолови алуминиеви джанти. На трето ниво е Style, чието оборудване включва LED фарове, мултифункционален кожен волан, предни седалки Sport/Comfort, индиректно вътрешно осветление, автоматична климатична инсталация Climatronic и 17-цолови алуминиеви джанти. Освен всичко това Volkswagen предлага и допълнителни дизайнерски пакети при нива на оборудване Life и Style, които включват изключителните текстилни материи Diag Neutral, Diag Orange и Diag Turquoise на тапицериите на седалките. За тези две нива на оборудване се предлагат и екстериорни и интериорни пакети R-line.

Прочети тук впечатленията на една млада дама
Виж повече за новия T-Cross тук
Плъхът Магава получи златен медал за храброст Любопитно

Плъхът Магава получи златен медал за храброст

Африканският гризач изчисти над 141 000 кв. м от наземни мини

18-метров робот проходи в Йокохама Любопитно

18-метров робот проходи в Йокохама

Гигантската играчка е от шоуто Mobile Suit Gundam

Психоложката Моника Балаян: Климаксът не е присъда Любопитно

Психоложката Моника Балаян: Климаксът не е присъда

Жените, които умеят да управляват интимните мускули, не губят менструацията си до дълбока старост

10 неща, които шахът прави с мозъка ви Любопитно

10 неща, които шахът прави с мозъка ви

Невроните създават нови връзки, а деменцията отстъпва

Всяко мое следващо десетилетие е по-добро от предишното Любопитно

Всяко мое следващо десетилетие е по-добро от предишното

Една преуспяла жена на 72 разказва за бившите и настоящи житейски планове, които не винаги съвпадат

Гневът убива в буквалния смисъл Любопитно

Гневът убива в буквалния смисъл

Избухливите и негодуващи хора са с по-голям риск от смърт при втори инфаркт

Още загинали, пожарите задушават западното крайбрежие на САЩ Любопитно

Още загинали, пожарите задушават западното крайбрежие на САЩ

Тръмп твърди, че бедствието е причинено от лошо стопанисване на горите, а не от климатичните промени

Продукти с натурални съставки за вашите деца! Любопитно

Продукти с натурални съставки за вашите деца!

JOVI предлага пълна гама от материали за рисуване и моделиране, необходими за децата в училище и детската градина

В Англия и Уелс брак ще може да се сключва и дистанционно Любопитно

В Англия и Уелс брак ще може да се сключва и дистанционно

Тече основен ремонт на каноните, там още се женят по закон от 1836 г.

Щом постройката на една цивилизация е проядена, тълпите предизвикват срутването й Любопитно

Щом постройката на една цивилизация е проядена, тълпите предизвикват срутването й

Густав Льобон:Паметните събития са видимият ефект от невидимите изменения на човешките чувства

Милиардер предлага как всеки американец да стане милионер Любопитно

Милиардер предлага как всеки американец да стане милионер

Бил Акман: Държавата да дава 6750 долара на всяко новородено в САЩ

Тай Чи лекува тялото и душата Любопитно

Тай Чи лекува тялото и душата

Източното бойно изкуство помага при редица заболявания, подобрява настроението и облекчава стреса

Бабата, която излезе просто на разходка и измина 3500 км Любопитно

Бабата, която излезе просто на разходка и измина 3500 км

Ема Гейтууд: Най-прекрасното нещо, което може да прави всеки, е да върви

Робърт Кенеди Младши: Правителствата обичат пандемиите и войната Любопитно

Робърт Кенеди Младши: Правителствата обичат пандемиите и войната

Те използват това, за да прехвърлят цялото богатство в ръцете на една шепа хора

Български забавни детски приказки – 26 бисерни истории в стихотворна форма Любопитно

Български забавни детски приказки – 26 бисерни истории в стихотворна форма

Те са записани с артистичния и отчетлив глас на автора им Владимир Наумов

Децата, преживели насилие, стареят по-бързо Любопитно

Децата, преживели насилие, стареят по-бързо

Нещастието им предопределя неприятни последици за здравето като възрастни