Finlandia Vodka е произведена за първи път през 1970 г., стъпвайки на фундаменталните принципи: чиста природа, върхова технология, съвършен дизайн. Какво не знаем за емблематичната водка и за нейната родина?
Водка от златeн Suomi
Напоследък водка се прави от какво ли не – от пшеница, ръж, картофи, царевица. Водка Finlandia обаче използва за суровина само висококачествения ечемик Suomi, който може да се отглежда единствено във Финландия. Причините са няколко: почвата е чиста, не се нуждае от химия, тъй като студената северна зима гони плесените и вредителите. Само тук има среднощно слънце: 72 дена светилото не залязва и под блясъка му ечемикът узрява бавно в нежни златни нишки. Не на последно място, етеричните масла в ечемика са в ниски количества, което води до свежа водка с изчистен вкус.
С чиста ледникова изворна вода
Изключителната чистота и мекота на Finlandia идва от подземната ледникова вода, която ползва. Изворът е открит през 1888 г. в Южна Финландия. Водата е с перфектни качества: богата е на естествени минерали и се филтрира, стичайките се бавно през морени на над 10 000 години.
Грижа за природата
Водка Finlandia използва най-качественото от природата, но не пропуска да й се отблагодари. Производството се осъществява с най-съвременни технологии, които включват 7 дестилационни колони и има 200 дестилационни стъпки. Отпадъчни продукти почти няма! Ечемичената обвивка, влакната и нишестето се продават на хранително-вкусовата и хартиената промишленост. Отпадъчната пепел се ползва от земеделските производители. Отработената каша след дестилация отива за храна за животни, а водата за охлаждане и отопление рециркулира. Високият стандарт се гарантира със сертификат ISO 14001.
Върховен дизайн
Във Финландия дизайнът е важен национален ресурс. Изкуството на финландските дизайнери е вдъхновено от простотата и елегантността на природата и извиква образа на пролетен поток, издълбан в зимния сняг. Затова и силната напитка е укротена в изящни стъклени бутилки.