Подкрепете ни!
ЛюбопитноВладислав Апостолов / 18 август 2021

Прогресивен пир по време на чума

Как се роди шегата с щама „Обама“

Снимка: Wikimedia.org
Снимка: Wikimedia.org
Докато нас, обикновените хора, ни задължават да носим маски на обществени места, да спазваме дистанция, 2/3 от местата в театрите са празни... докато свободите на народите по света се топят като снеговете на Антарктида, световният елит купонясва на воля. Виж тук.

Как се получава така? Това ли е американската мечта и демокрация? Препечатваме коментарната статията на Владислав Апостолов за Консерваторъ с разрешението на автора и изданието.

Продавачите на паника и параноя обичат да наричат критиците на своя продукт „дезинформирани“ и „конспиративно настроени“. Има ли в пространството крайни позиции на откровени лунатици, които бълнуват за чипове, заговори и извънземни? Разбира се. Дори и те понякога звучат по-малко фанатично от средностатистическа колумнистка в „Гардиън“ или „Ню Йоркър“, но в никакъв случай не трябва да бъдат третирани с нещо различно от присмех. Ала лунатиците изобщо не са основната и важна група от критици на пропагандата за все повече съмнителни мерки и по-малко свобода в условия на пандемия. Здравомислещите хора, които не понасят налаганите от елитите правила, са точно обратното на дезинформирани фанатици. Те просто виждат как самите елити демонстративно се гаврят с правилата, които тъпчат в гърлата на нормалните граждани. И тяхната остра критична реакция е логична и здравословна.
Недоверието е заради лицемерието на скъсалата с реалността джет-сет класа от политически и икономически играчи плюс сервилната екосистема от безгръбначни медии, готови да обслужат всяка корпоративна или партийна прищявка.
Говорим за вече откровено дискредитирани организации като Световният икономически форум с тяхната „прогноза“ за „щастливи хора без собственост и лично пространство“, както и за придворните пропагандисти от „Ню Йорк Таймс“ с тяхната кампания срещу свободата на словото за граждани.

А сега едно пищно и противоречиво събитие успя да събере в себе си почти всички елементи от този грозен пандемичен пейзаж: нагли либерални величия, които се подиграват с мерките, ограничаващи нормалните хора, остра гражданска реакция срещу демонстративното лицемерие и слузести, желирани глобални медии, скочили в защита на елита.

Бившият американски президент Барак Обама реши да отпразнува своя 60-и рожден ден с епично парти за стотици гости в имението си за 15 милиона долара на брега на океана в едно от любимите места за демократични знаменитости – Martha’s Vineyard.
Само да отворим скоба и да отбележим, че дори скорошната покупка на свръхскъпия имот е проява на лицемерие, защото кой фен на Грета Тунберг прави подобна инвестиция в луксозна собственост на бряг, обречен да е под вода до няколко години заради климатичните промени? Семейство Обама са сред най-големите агитатори на идващия „Ал Горски апокалипсис“, но явно парите им не слушат устите им.
Същите усти бяха без маски на пищно парти във време, в което американската администрация отново налага маските, заради нови варианти и покачващи се случаи на заразени. Изтекли кадри от купона представят пародийна либерална вариация на прочутата сентенция „Пир по време на чума“.
Знаменитости, които не спират да се възмущават от обикновени немаскирани и недистанцирани хора по парковете, танцуват с Обама все едно никога е нямало вирус. Пълна пропаст между думи и дела.
Кадрите бяха изтрити от гостите, объркали се да ги пуснат без да осъзнават каква лоша услуга на щедрия домакин Обама правят, но в интернет такива работи не се губят. Контрастът наистина е драматичен. Джон Кери, който е ключова фигура в пропагандата за климатичния апокалипсис, пристига на партито с частен самолет. Нищо, че и той има вила на същия остров.
Изтеклите клипове и снимки разгневиха хиляди американци, на които постоянно се казва да не се събират много и да носят маски. Ако може по две една върху друга. И ето сега те виждат стотици мултимилионери, с иначе крайни позиции за крайни мерки, да се забавляват на безумно скъпо парти без никакви маски и никаква дистанция.

Гневът не се ражда от самото парти на богати либерални политици и знаменитости. А от партито на богати либерални политици и знаменитости, които искат и работят за това никой освен тях да не живее свободно и охолно. Лицемерието разпали страстите и въображението на хората в социалните медии. Така се роди шегата с щама „Обама“.
И тук вече трябваше да се включат подчинените на Демократическата партия и властта медии.
Журналистка от „Ню Йорк Таймс“ каза по CNN, че партито не представлява опасност, защото това било „софистицирана тълпа“. Буквално. Какво съчетание само. И още едно – „Софистицирана и ваксинирана“. Точен цитат. Тази медийна наглост допълнително разгневи здравия разум на неидоктринирани мъже и жени.
Представете си само. Топ журналисти от топ медии оправдават пищна гавра с любимите им мерки с аргумента, че гаврещите се с тях са „софистицирани“. Вижте, за тях може. Те са друг вид хора. Говорете после за 112-о място.

Щамът „Обама“ ще продължи да върлува. Това е друг вид вирус. „Софистициран“ и прогресивен вирус, който поразява либерални мозъци и ги превръща в долнопробна пихтия.

Източник

Още по темата:

Преспанският митрополит: неваксинираните няма да влязат в Царството небесно Любопитно

Преспанският митрополит: неваксинираните няма да влязат в Царството небесно

Главата на Преспанско-Пелагонийската епархия приравни отказващите ваксина със самоубийци

Гренландия се топи Любопитно

Гренландия се топи

През последното десетилетие леденият остров е загубил повече лед, отколкото през миналия век

Забраните на Facebook не важат за 5,8 млн. VIP потребители Любопитно

Забраните на Facebook не важат за 5,8 млн. VIP потребители

Wall Street Journal откри тайна програма за богоизбрани, които могат да си правят каквото искат без бан

Eвропейският парламент с резолюция в подкрепа правата на ЛГБТИК общността Любопитно

Eвропейският парламент с резолюция в подкрепа правата на ЛГБТИК общността

Резолюцията прескача всички граници и призовава всички държави от ЕС да приемат възрастните, посочени в акта за раждане на дете, като законни родители

Да прочетеш човек вместо книга Любопитно

Да прочетеш човек вместо книга

Проектът „Човешката библиотека" кара хората в 84 страни да се почувстват братя

Акумулатор без кобалт изборетиха в Китай Любопитно

Акумулатор без кобалт изборетиха в Китай

Запасите в света от „синьото злато" са едва 7,1 млн. тона

Шефовете отказват работни срещи, бизнес обяди и командировки с колежки Любопитно

Шефовете отказват работни срещи, бизнес обяди и командировки с колежки

60% от мениджърите в САЩ заявяват, че се страхуват да останат насаме с подчинена

Да видиш Тиренско море с... ръцете си Любопитно

Да видиш Тиренско море с... ръцете си

Парапет с брайлово писмо в замъка „Св. Елмо" описва гледката за незрящи посетители

Британец отбеляза 30 години стаж в преследване на Неси Любопитно

Британец отбеляза 30 години стаж в преследване на Неси

Животът му минава в дебнене, домът му е един микробус

BILD се извини на децата заради строгите антиепидемични мерки Любопитно

BILD се извини на децата заради строгите антиепидемични мерки

Отворете училищата и спортните зали, а не избирателните секции, апелира главният редактор на популярния таблоид

2034: Роман за следващата световна война Любопитно

2034: Роман за следващата световна война

Адмирал Ставридис и Елиът Акерман със зловещ сценарий за глобален военен конфликт

Ерик Клептън ще отменя концерти там, където изискват документ за ваксинация Любопитно

Ерик Клептън ще отменя концерти там, където изискват документ за ваксинация

76-годишният музикант се оплака преди време от неблагоприятните ефекти на ваксината

TikTok – от обвинения в шпионаж до главен спонсор на Евро 2020 Любопитно

TikTok – от обвинения в шпионаж до главен спонсор на Евро 2020

Китайската платформа за споделяне на видеа е сред най-използваните социални мрежи. Трябва ли да се притесняваме?

За мечките и хората Любопитно

За мечките и хората

Само полярната мечка е свръхагресивна, другите атакуват в защита

Милиони потребители с бан от Фейсбук се чудят защо са наказани Любопитно

Милиони потребители с бан от Фейсбук се чудят защо са наказани

Експерт: Не забравяйте, че все пак първата преценка за нарушение е на изкуствения интелект