Подкрепете ни!
Любопитно28 април 2022

Fjällräven преминава смело към сезон пролет – лято 2022

От шведската марка са подготвили иновации в няколко продуктови направления

Fjällräven преминава смело към сезон пролет – лято 2022
Нека се видим тук! С този апел шведският аутдор експерт Fjällräven открива сезон пролет-лято 2022.  Fjällräven посреща с радост това време от годината, таейки големи очаквания за него и кани нарастващата общност на природните ентусиасти в нов, приятелски дом, устроен за всички, които откриват или вече са се запознали с магията на природата.

Марката стъпва с бодра крачка към новите сезонни хоризонти, като не спира да се придържа към мисията си още от основаването си през 1960 година да направи природата достъпна за всички. А усъвършенстването и разработването на нова екипировка продължава да е движеща сила в ежедневните дейности на бранда. Въпреки високите вътрешни изисквания на Fjällräven, компанията непрекъснато търси решения за това как да издигне своята екипировка до още по-функционално и неподвластно на времето ниво. Колекцията им за сезон пролет- лято 2022 е своеобразен пример за неспирният стремеж на шведската марка.Иновации в портфолиото
Fjällräven от много години е експерт в осигуряването на удобни и функционални трекинг панталони. Но не всички природни ентусиасти се чувстват комфортно в чифт панталони. Вътрешно проучване на бранда сред служители и фенове на марката открива, че жените предпочитат клинове пред класическия трекинг панталон. Следвайки своята философия за природа, достъпна за всички, от Fjällräven запретват ръкави, за да усъвършенстват този елемент от екипировката. Резултатът е виден в лицето на новият, високотехнологичен женски клин за трекинг Abisko Pro. Той комбинира двойно плетена и влагоотвеждаща материя с функционални елементи. Зад иновацията стои екип от жени разработчици за Fjällräven, които лично са тествали многобройни варианти на клина, правили са корекции спрямо всяко телосложение, за да стигнат до крайната цел – трекинг клин направен за жени и разработен от жени.
„Изборът на чифт панталони може бъде труден, особено при жените. Нашите тела идват в най-различни форми и размери, което означава, че имаме по-високи изисквания, когато става въпрос за прилягане и размери“, отбеляза Дона Брунс, глобален директор за продуктовото развитие на Fjällräven.
Несравнимият комфорт и надеждност по време на походи са постигнати чрез компресираща, влагоабсорбираща материя Cordura, направена от рециклиран полиестер и е устойчива на протъркване. Това е смела стъпка напред за бранда, който си е поставил за цел да стане предпочитаната марка за екипировка на открито при жените.Друга иновация в портфолиото на Fjällräven са панталоните Keb Agile. Те са създадени, за да бъдат любимите ви универсални панталони за трекинг от пролетта до есента. Екипировката комбинира леката тежест с високата подвижност. Keb Agile са изработена от двойно тъкана еластична материя, която съхне бързо и предпазва краката от натъртвания при неравен терен. Дизайнът е минималистичен със заоблени краища, а джобовете на краката и коленете са подсилени с G-1000 Lite Eco Stretch за допълнителна издръжливост.

От Fjällräven са помислили и за градските обитатели, които правят своите първи крачки към изследване на природата. Аутдор експертът разширява своята серия Vardag. В буквален превод от шведски, означаващ „всеки ден“, серията е събрала в себе си идеята за възможност за комфорт по време на всекидневните дейности, но с опцията за спонтанни бягства от градската джунгла. Якето Vardag със своя траен дизайн е универсалната базова дреха, подходяща за ежедневието употреба, както и за спокоен живот на открито и пътуване. Поларът Vardag Lite пък служи като подслой за пролетни дни и летни нощи, когато имаме нужда от малко повече топлина, но не искаме да вадим зимните пуловери. Моделът е изработени по нов и по-устойчив процес на боядисване, наричан CO2 Dye, който има потенциал да оползотвори до 70% по-малко вода и над 80% по-малко химикали в сравнение с обикновените техники за боядисване.

Без значение дали предпочитате къмпингуването, трекингът на различни разстояния или любителският туризъм, от Fjällräven се надяват, че ще намерите своето място сред необятните поля на природата, добре подготвени и готови за създаване на нови спомени.

Моделите екипировка на Fjällräven може да откриете в магазина на марката в The Mall, етаж 0, както и на www.fjallraven-shop.bg

Още по темата:

Шимпанзетата боравят с 400 „думи”, съчетавайки различни крясъци Любопитно

Шимпанзетата боравят с 400 „думи”, съчетавайки различни крясъци

Те издават поредица от викове, грухтене и писъци, които може би имат сложно значение

Синеоките се влюбват за няколко минути, повечето хора биха завили надясно Любопитно

Синеоките се влюбват за няколко минути, повечето хора биха завили надясно

Вижте някои любопитни психологически закономерности

Зависимост към TikTok най-често развиват самотните жени Любопитно

Зависимост към TikTok най-често развиват самотните жени

Използването на приложението води до пристрастяване у над 6% от потребителите

Къде е мисълта, когато тялото е тук? Любопитно

Къде е мисълта, когато тялото е тук?

Четири отговора от Ерик Бърн в ситуация „Шофьор на път за работа"

Виенчани ще садят домати край Дунава Любопитно

Виенчани ще садят домати край Дунава

Наемът за парцел от 50 кв.м е 160 евро за един сезон

Градът, в който всички живеят в един блок Любопитно

Градът, в който всички живеят в един блок

Училището, полицията, апартаментите и магазините са в една сграда

Властта на стъклените топчета Любопитно

Властта на стъклените топчета

Жителите на Гамбия гласуват по необичаен начин

Гривна ви кара да усетите болка от виртуалната в живата реалност Любопитно

Гривна ви кара да усетите болка от виртуалната в живата реалност

Според изобретателя до 2029 г. хаптичните технологии ще освободят хората от земните условности

Природните бои за яйца Любопитно

Природните бои за яйца

Използвайте кафе, люспи от лук, цвекло, боровинки, спанак, зеле, вино, куркума за дълбоки или ярки цветове

Помниш ли мушкатото? Любопитно

Помниш ли мушкатото?

Пречиства въздуха, краси дома, успокоява ума, лекува тялото. Нуждае се от малко грижи и много любов

Върнаха след 20 г. изчезналите тетрадки на Дарвин в британска библиотека Любопитно

Върнаха след 20 г. изчезналите тетрадки на Дарвин в британска библиотека

Анонимният крадец пратил послание с поздрав за Великден

Четири пъти мълния удря кулите, които крепят ракетата Space Launch System Любопитно

Четири пъти мълния удря кулите, които крепят ракетата Space Launch System

НАСА не даде официално видео, но в Twitter са пуснати кадри от дрон

В Русия показаха мобилно приложение, предназначено да замени Instagram Любопитно

В Русия показаха мобилно приложение, предназначено да замени Instagram

Аналогът трябваше да стартира на 28 март, но още не е готов напълно