Подкрепете ни!
Любопитно21 декември 2022

Огледалце, огледалце, я, кажи...

Потопете се в безпределността на всеобщото съзнание

Огледалце, огледалце, я, кажи...


С напредъка на квантовата физика, със стари обреди като наричането и способностите на съвременните хора да материализират вещи от нищото, вълшебствата на чародеите от приказките вече не звучат толкова детински. Днес прочутата реплика „Огледалце, огледалце, я, кажи...“ може да бъде изречена от всеки, дръзнал да надникне зад илюзорната повърхност на зримото, а и да получи отговор. Друг е въпросът кой какво ще види отвъд отражението и как ще го изтълкува.

Магическата сила на огледалата е известна и се използва от древни времена. За Нострадамус например се казва, че влизал в устройство от въртящи се огледала, където му се открили някои от бъдещите събития, които пророкувал. Тракийските жреци пък използвали определени „силни“ места по земята, откъдето можели да се свързват с всемировото информационно поле. По нашите земи още има запазени съоръжения с такова предназначение – каменни тронове в светилището Белинташ, каменни огледала в Поморийската могила и Мадара и др.

Как се случва това, обяснява астрофизикът проф. Николай Козирев, който в своята нова теория на мирозданието твърди, че светът е пронизан от потоци енергия-време. И ако се създаде устройство с достатъчно големи огънати огледала, тези потоци могат да се уплътнят така, че да се отворят врати към миналото и бъдещето и към всяка точка на Вселената. Днес тези съоръжения вече са факт и са кръстени по името на знаменития руски учен, тъй като са продължения на изследванията му. В огледалото на Козирев човек се намира извън възприеманата от нас времева линия, може да черпи сведения едновременно от минало, настояще и бъдеще, да пренася данни през времето и пространството, съзнанието му се слива с вселенското.

Това казва теорията, но какво е чувството на практика е строго лично преживяване, показва опитът на Петранка Широкова. Тя е медицински фелдшер по образование и холистик по душа, работи като естетически коуч и наставник по нейрографика. От няколко години се е отдала на мечтата си да помага на онези хора, които желаят да опознаят себе си и света, да се развиват и осъществяват заложбите си, да живеят дните си в пълнота, здраве и сполука. За целта създава центъра „Зона за щастливи хора“, където предлага различни подходи за работа с подсъзнанието – огледало на Козирев, метафорични карти, рисуване на нейрографики, медитации, тета лечение, констелации.Самата тя неведнъж се е възползвала от необикновените преживявания, които предлага огледалото
, и от личния си опит е убедена, че то може да сбъдва желания и да промени напълно живота. Петранка споделя и че след престоите си в него се съсредоточава и запаметява по-лесно, както и че е настъпила съществена промяна в начина й на живот, мирогледа и развитието й като човек. Наблюденията й показват също, че силите, които се зараждат в цилиндричното съоръжение, оказват целебно въздействие, като помагат на тялото да включи собствените си механизми за самолечение и да възстанови равновесното си състояние. Според опита й най-често на физическо ниво се повлияват болки в костите (но трябва да се има предвид и възможността за поява на т.нар. „лечебни кризи“ – временни неразположения от различно естество, които свидетелстват, че оздравителният процес се е задействал).  

Голяма част от хората, които посещават нейния център, твърдят, че усещат въздействието на силите в огледалото: едни – като хладина или студ, други – като топлина, а трети сякаш изпадат в безтегловност, разширяват се в безкрая. Много от тях оприличават преживяването си на състоянието, обичайно за дълбока медитация. Има и хора, които наблюдават картини от своето минало (от този или предишен живот) или бъдеще. Други пък разговарят с починали близки, с висшия си аз, духовни водачи, светии, ангели и други същества от невидимия свят.

Прави й впечатление също, че напоследък много родители водят дори децата си, тъй като са чули, че след престоя в огледалото може да отключат дарби и способности. Но общото между всички е чувството на закрила и обич, което казват, че ги обгръща; виждат света по-красив, изпитват радост, повишена жизненост и желание за живот. Затова и идват отново.

Ако ви е любопитно да разберете от първо лице какво е усещането да си на място, където цари безвремие и единение, може да се свържете с Петранка по един от следните начини:
Британският музей забрани думата „мумия“ за древни останки Любопитно

Британският музей забрани думата „мумия“ за древни останки

Проявата на толерантност към височайши трупове на 3000 г. предизвика спорове

Ренесанс в резонанс Любопитно

Ренесанс в резонанс

Българинът Георги Сираков разкри кода на връзката между Словото и музиката. Той е вложен в нашата праглаголица, първичната азбука, от която се появяват езиците на Земята.

Проучване разкрива тъжната истина за двойките, работещи от дома Любопитно

Проучване разкрива тъжната истина за двойките, работещи от дома

Данните сочат, че мъжете не помагат на жените си в домашните задължения

Япония плаща милиони на всяко семейство, което се премести в провинцията Любопитно

Япония плаща милиони на всяко семейство, което се премести в провинцията

Само проблем на Токио ли е стълпотворението на народа в големия град и обезлюдяването на селата?

Махат скелета на „ирландския гигант“ от Лондонския музей на хирурзите Любопитно

Махат скелета на „ирландския гигант“ от Лондонския музей на хирурзите

Чарлз Бърн е страдал от гигантизъм, бил е висок над 2,3 метра

Петък, 13-и наистина ли е ден, който носи нещастие? Любопитно

Петък, 13-и наистина ли е ден, който носи нещастие?

Учените нямат категорично доказателство за зачестяване на инциденти на тази дата

Тютюневите компании ще плащат за почистването на фасовете в Испания Любопитно

Тютюневите компании ще плащат за почистването на фасовете в Испания

Цигарените филтри са сред най-замърсяващите артикули на планетата

Вижте къде е бил домът ви по времето на динозаврите Любопитно

Вижте къде е бил домът ви по времето на динозаврите

Интерактивен глобус показва Земята отпреди 750 милиона години до днес

3 предложения от Fjällräven за по-устойчиви коледни подаръци Любопитно

3 предложения от Fjällräven за по-устойчиви коледни подаръци

Те ще стоплят сърцата, но няма да са в ущърб на природата

Светът на Хари Потър оживява във Виена Любопитно

Светът на Хари Потър оживява във Виена

Изложбата предлага реквизит от филмите, костюми, игри и дори приготвяне на магически отвари

По пътя на Дядо Коледа Любопитно

По пътя на Дядо Коледа

Сайт на NORAD проследява околосветския полет на белобрадия старец

Чиста и здрава Коледа с One.tergent! Любопитно

Чиста и здрава Коледа с One.tergent!

Изхвърляме тежката битова химия, време е за щадящи здравето и околната среда перилни и почистващи продукти от ново поколение

Разследват Neuralink за нехуманно отношение към маймуни Любопитно

Разследват Neuralink за нехуманно отношение към маймуни

Говори се за 1500 умрели животни по време на изпитанията на мозъчните чипове