Подкрепете ни!
Любопитно22 януари 2024

2030 г.: Половината човешка сила ще бъде елиминирана?

Китай планира масово производство на нов революционен продукт – както това се случи с компютрите и смартфоните

Снимка: Fftai.cn
Снимка: Fftai.cn


Китай планира пускането на човекоподобни машини, една от които е GR-1. Предполага се, че GR-1 ще бъде толкова усъвършенстван, че ще засенчи и ще направи ненужни хората работници. Можете да видите концепциите за GR-1 във Fftai.cn.

Английски превод на китайска статия за GR-1 обяснява как неговите братя ще бъдат интегрирани с напреднали технологии като изкуствен интелект (AI), производство от висок клас и нови материали. Очаква се нов революционен продукт – както това се случи с компютрите, смартфоните и превозните средства с нова енергия, когато всички те бяха пуснати за първи път.

Китайските хуманоидни роботи „ще променят дълбоко човешкото производство и начин на живот и ще прекроят света“, се казва в китайската статия. В нея се разказва как технологията на хуманоидните роботи напредва толкова бързо, че ще се превърне в единственото предизвикателство за технологичната конкуренция, нова писта за бъдещи индустрии и нов двигател за икономическо развитие.

Но какво да кажем за милиардите хора работници? Ако ходещите машини наистина станат реални и изместят моралноостарелите човеци, ще е в ход ли изпълнението на глобалистката програма за обезлюдяване?

„В ход е глобална програма за обезлюдяване“, обяснява Майк Адамс в епизод от документалната поредица „Докладът на здравния рейнджър“.
„Тази програма за обезлюдяване беше ускорена – ето защо те трябваше да пуснат ваксините биооръжия, а сега работят върху Третата световна война като средство за обезлюдяване. Развиват генното инженерството и химичните пътеки. Увеличават излагането на пестициди и причиняването на безплодие чрез много различни средства, включително соеви продукти, атразин, във водата, в храните, всякакви неща за спиране на раждаемостта. Защото напредъкът в AI изненада глобалистите. Те не могат да повярват колко бързо AI напредна до мястото, където вече може да поеме човешки процеси, включително не само писане и не само генериране на изкуство, но обработка на поведение, модели на физическо поведение, за да поеме човешкия труд.“
Както при повечето футуристични технологии като тази, хуманоидните роботи вече се продават на обществеността под прикритието, че помагат за подобряване на икономиката и правят света по-пригодно за живеене място. Как може това да е вярно обаче, ако милиарди хора трябва да умрат, за да могат човекоподобните машини да заемат тяхното място?

Microsoft работи по проект, който ще създаде хуманоидни роботи, които да заменят белите якички на работните им места, а Китай работи върху хуманоидни роботи, които да заменят работниците. С други думи, нито един работещ човек не е застрахован от съкращение и глад.
„Глобалистите осъзнаха – единственият начин да запазят контрола е да унищожат милиарди човешки същества, които иначе ще останат безработни и вероятно ще се разбунтуват“, казва Адамс.
Наблюдатели издигат хипотезата, че китайският президент Си Дзинпин стои зад технологията на хуманоидния робот. Неговата доктрина „Мисли за социализма с китайски характеристики за нова ера“ беше единодушно приета от 20-ия Национален конгрес на Комунистическата партия на Китай. Документ на китайското министерство разкрива подробен план за фабрики за хуманоидни роботи, които ще бъдат управлявани онлайн.

До 2025 г. Китай ще създаде успешно машините, които съдържат неща като „мозък, малък мозък и крайници“. Роботи с такива характеристики ще наводнят света до пълно насищане до 2030 г.

До 2027 г. технологичните иновации и способностите им ще напреднат още повече. През същата година Китай очаква да създаде безопасна и надеждна система за индустриална верига за доставки на роботите.

Китай ще развива постоянно „мозъчния“ компонент на роботите. Те ще се основават на AI с програмиране, насочено към подобряване на възприемането на околната среда, поведенческия контрол и взаимодействието човек-компютър.

Технологичният компонент „крайници“ на роботите ще заимства от съществуващите основи на роботизираните технологии, включително „роботизираните крайници“, използвани в хирургията. С напредването на технологията движението на тези роботизирани крайници ще стане все по-усъвършенствано и реалистично.

Частта от „корпуса на машината“ на роботите ще съдържа неща като леки „кости“, яка структура на тялото, високопрецизни сензори и дълготрайни, високоефективни технологии за управление на енергията.

И все пак, колкото и напреднали да станат хуманоидните роботи, те никога няма да имат, поне доколкото позволява съществуващата технология, истинската способност да разсъждават или обработват нещата по същия начин като човешкия мозък. Това означава, че те все още ще бъдат неадекватни и хората ще бъдат за предпочитане за изпълнение на задачи, особено тези, които изискват внимателно обмисляне.

Източник

Още по темата:

Кой е авторът – човек или изкуствен интелект? Любопитно

Кой е авторът – човек или изкуствен интелект?

Можем ли да различим създаденото от човека от генерираното от изкуствения интелект? Нека заедно направим един експеримент.

Стотици страници култура безплатно онлайн Любопитно

Стотици страници култура безплатно онлайн

ЮНЕСКО отвори световната дигитална библиотека на 7 езика

Италия планира да построи най-дългия висящ мост в света до Сицилия Любопитно

Италия планира да построи най-дългия висящ мост в света до Сицилия

Мечтите за този проект съществуват още от времената на Древния Рим

Изкачващите Еверест вече трябва да си носят торбички за екскрементите Любопитно

Изкачващите Еверест вече трябва да си носят торбички за екскрементите

Най-високият връх тъне в тонове човешки нечистотии, местните власти възроптаха

12-годишен възпроизведе „лъча на смъртта“ на Архимед Любопитно

12-годишен възпроизведе „лъча на смъртта“ на Архимед

Легендарният разрушител на кораби все пак може да е бил използван наистина

Страхът от присмехулство и от прахосмукачки са сред редките фобии Любопитно

Страхът от присмехулство и от прахосмукачки са сред редките фобии

Въпреки, че някои фобии звучат нелепо, те са мъчителни за хората, които страдат от тях

Индийска традиция за здраве и берекет: замеряне с кравешки тор Любопитно

Индийска традиция за здраве и берекет: замеряне с кравешки тор

Вижте странните новогодишни ритуали в село Кайруппала

Fjällräven Vándortúra празнува своята десета годишнина през 2024 година Любопитно

Fjällräven Vándortúra празнува своята десета годишнина през 2024 година

Регистрацията за няколкодневния преход в Унгария вече е възможна

Туристка върна по пощата артефакти, взети от Помпей, били прокълнати Любопитно

Туристка върна по пощата артефакти, взети от Помпей, били прокълнати

През последните години в музея там са получени стотици извинителни писма. В много от редовете имало думата „проклятие“.

Разкриване на тайната връзка между ароматите и човешкото поведение Любопитно

Разкриване на тайната връзка между ароматите и човешкото поведение

Парфюмът разкрива много за нашия характер, влияе на емоциите и духа

Хората най-често изпитват скука тогава, когато се чувстват безполезни Любопитно

Хората най-често изпитват скука тогава, когато се чувстват безполезни

Според някои учени функцията, която тя изпълнява, е напълно еволюционна

5 начина за по-лесно вземане на решения Любопитно

5 начина за по-лесно вземане на решения

„Хвърляне на монета" или „краен подход"?

Внимавайте с приложенията със снимки във Фейсбук! Любопитно

Внимавайте с приложенията със снимки във Фейсбук!

Вени Марковски за опасностите от доброволно споделяне на лични данни с неизвестни компании