Подкрепете ни!




Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 19 март 2023

Едгар Кейси: Спящият пророк

По време на своите „астрални пътувания“ той се свързва с Вселенско колективно (съ)знание

Едгар Кейси: Спящият пророк


Едгар Кейси е един от най-популярните екстрасенси и лечители на миналия век, а и за всички времена изобщо. Поддръжниците му са убедени, че той е бил нещо наистина велико и сравняват способностите му с тези на Нострадамус. За скептиците обаче Кейси не е нищо друго освен поредния измамник, на когото хората с лека ръка са се доверявали.

Ражда се на 18 март 1877 г. в малка ферма край Хопкинсвил, щата Кентъки. Първите паранормални преживявания на малкия Едгар се случват, когато е едва 12-годишен. Докато броди из местните гори, той дочува призрачен глас и вижда мистериозна жена с крила, която го пита какво най-много иска. Момчето без колебание отговаря, че най-силното му желание е да може „да помага на болните“ и особено на болните деца.

Някои източници твърдят, че още същия ден Едгар Кейси претърпява инцидент, и, докато лежи в леглото си, изненадващо започва да диктува на своята майка съставките за чудодеен мехлем, който ще помогне на раните му да заздравеят по-бързо. След няколко дни пък, баща му го препитва над уроците. Той чува същия глас на жената от гората, която му казва, че от този момент насетне, заспивайки върху дадена книга, той ще научава цялата информация вътре в нея, без да прочете дори и буква. Така започва всичко. Или поне така твърди самият Едгар Кейси.

Въпреки че не е лекар по професия и няма медицинско образование, с течение на времето той успява да излекува десетки хиляди пациенти, страдащи от разнородни заболявания и всевъзможни болестни състояния. При сеансите с пациенти Кейси получава свише информация от древни лечителски духове, практики и познания, като по този начин открива най-подходящия лек за всекиго, който е повярвал в нетрадиционните му лечителски дарби.

Според скептиците обаче, всички случаи на чудотворно изцеление, които Кейси постигал над хилядите свои пациенти, са само и единствено плод на плацебо ефекта, задействан у самите тях. Проф. Пол Курц също подкрепя тази теза и твърди „Често, ако вярваш, че някой ще те излекува, дори да ти даде бели захарни топченца, те могат да те излекуват. Не мисля, че Едгар Кейси е имал някакви свръхестествени сили.“

На точно обратния полюс са мненията и вярванията на езотериците и любителите на паранормалните явления. В продължение на повече от 40 години Кейси ежедневно получава послания, докато се намира в състояние на транс („извън тялото“) - подобно на сън, при каквото лекува и пациентите си. Поради този факт се сдобива с прозвището „Спящия пророк“. По време на тези своеобразни „астрални пътувания“, по негови думи, той се свързва с Вселенското колективно (съ)знание, което му диктува правилните отговори на всеки един зададен от него въпрос.

По време на автохипнотичните сесии, в които изпада, медиумът получава информация по най-разнообразни теми. Като започнем от медицината и здравословното хранене, минем през медитацията, сънищата, религиите, разкази за зараждането на живота тук на Земята и далечни спомени от отдавна отминали епохи и стигнем до дълбоки прозрения и безпогрешни предсказания за бъдещето. Хората започват да го наричат „Новия Нострадамус“.

Думите, които Едгар Кейси изрича, докато се намира в своя пророчески транс, се записват чинно всеки път от стенограф. Благодарение на тази методика, те се разпространяват и достигат по-късно до всички нас. Направените от него предсказания надхвърлят 14 000. Въпреки това скептиците отказват да приемат, че той е имал някакви специални дарби и продължават да настояват, че Кейси е просто поредният шарлатанин, който чрез интуицията и интелекта си е успявал някак си да заблуди хилядите си последователи.

Мнозина закичват Кейси с определението „Баща на съвременната холистична медицина“. Той често препоръчвал на пациентите си да се хранят здравословно (по начин станал известен по-късно като Средиземноморска диета); да правят повече упражнения; да прекарват повече време на открито и т.н.
Но каквото и да се, ще е малко. Всичко, което той ни завещава, под формата на предсказания и визии за бъдещето, трудно би се побрало в една-единствена книга, какво остава за една кратка статия като тази.

Затова днес ще се спрем само на 5 от най-впечатляващите предсказания на Едгар Кейси, които вече са факт.

1. Крахът на Фондовата борса и Голямата депресия през 1929 г. в САЩ.
Още през 1920 г. медиумът предвижда възхода и впоследствие спада на Фондовия пазар в Америка. Той започва да съветва близките и пациентите си как да се подготвят най-добре за предстоящата криза, но по онова време никой не взима насериозно думите му. След по-малко от 10 години предсказанията му се сбъдват – Фондовата борса в Америка се срива до основи, което по-късно довежда и до Голямата депресия, също предсказана години по-рано от Спящия пророк.



2.    Откриването на останки от Атлантида край Бимини.
През 1938 г. Едгар Кейси заявява:„Част от храмовете (той има предвид храмовете по земите на изчезналата цивилизация на Атлантида) все още могат да бъдат открити под тинята на вековете и морската вода в близост до Бимини. Очаквайте това да се случи през `68, `69 година – не чак толкова далеч във времето“.
Бимини е част от Бахамските острови. И наистина през 1968 година подводният археолог Джоузеф Мейсън Валентин и неговият екип откриват древна каменна пътека, изградена от големи, плоски скали, изрязани с прави ъгли, подредени в прави линии. Находката е наречена „Пътят на Бимини“. По-късно край първоначално открития каменен Път на Бимини са намерени още два такива, разположени успоредно на него.  
Мнозина учени – геолози, археолози, изследователи се впускат в изследване на подводната мозайка. Някои от тях признават, че загадъчната древна формация може наистина да се окаже част от наследството на митичната изгубена цивилизация на Атлантида. Колкото до окултистите – повечето от тях са убедени, че е именно така.

3. Идването и падането от власт на Хитлер, началото на Втората световна война и др. Американският екстрасенс и холистичен лекар предсказва идването на Хитлер на власт начело на Германия. Също и неговото падение след това. По думите му то щяло да стане, когато фюрерът „бъде свален от власт или се случи международна война". В следващите си прогнози Кейси също се оказва прав – той предвижда началото на Втората световна война, завръщането на евреите в Израел, както и разпадането на Съветския съюз и колапса на комунизма.

4. Смъртта на двама американски президенти.
През 1939 г., докато витае из своите своеобразни хипно-пътешествия, Кейси получава видение за смъртта на щатските президенти Франклин Рузвелт (настъпила през 1945 г.) и Джон. Ф. Кенеди (станала факт през 1963 г.). Скандалният пророк бил убеден, че и двамата президенти ще се споминат, докато са на поста си. Така и става.


5. Кейси предсказва собствената си смърт.
По време на дългогодишната си практика медиумът лечител многократно получава предупреждения във виденията си, че не бива да прави по повече от две пророчески сесии на ден. Поради хилядите заявки от пациенти обаче, той пренебрегва тези препоръки и многократно надвишава дадения му лимит като често прави по 7-8 „разчитания“ дневно. Последствията от умственото претоварване го застигат. На 3 януари екстрасенсът получава инсулт и отлита от този свят на 68-годишна възраст. Преди това обаче - на 1 януари 1945 г. той получава видение за собствената си смърт и уверено заявява пред близките си, че ще го погребат след 4 дни. Да, оказва се прав и този път.

Въпреки хилядите сбъднали се пророчества, които Едгар Кейси безпогрешно предсказва пред света, е важно да отбележим, че има и такива, които не са се осъществили по описания от американския медиум начин. Едно от най-интересните сред тях е твърдението, че до 1968 г.
  • Китай ще се превърне в предимно християнска нация.
Е, свидетели сме, че това така и не се е случило. Но както всички сме наясно – дори и най-добрите понякога грешат.

Още по темата:

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“ Мистерии и загадки

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“

Учени опитаха да обяснят случая като мираж, но операторът на дрона е убеден, че това е НЛО

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен? Мистерии и загадки

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен?

Правилата му никак не изглеждат чак толкова дяволски

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)? Мистерии и загадки

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)?

Образите, които създава, са толкова невероятни, че мнозина мислят, че не са само плод на въображението му

Истинската история на Човека с желязната маска Мистерии и загадки

Истинската история на Човека с желязната маска

Версиите са много, но документите говорят за друг вид маска, не от метал...

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен? Мистерии и загадки

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен?

Предположенията на древните гръцки мислители за извънземния живот

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години Мистерии и загадки

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години

Мистерията на Ноум е разказана в трилъра „Четвъртият вид“, в който се твърди, че става дума за зловещи отвличания от извънземни

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия Мистерии и загадки

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия

Не са изработени през предиспанските времена, категорични са експертите

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим Мистерии и загадки

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим

Според британския кралски астроном само след два века хората ще бъдат надминати от неорганичния интелект

ДНК анализ на мумифицираните останки в Перу: „Определено не са хора“ Мистерии и загадки

ДНК анализ на мумифицираните останки в Перу: „Определено не са хора“

Уфолозите остават скептични, смятат, че става дума за чучела

Мистериозният теремин звучи ангелски, но може да събужда и страх Мистерии и загадки

Мистериозният теремин звучи ангелски, но може да събужда и страх

На него се свири без физически контакт, а изобретателят му е съветски шпионин

Индия изпраща бойни самолети да разследват забелязан НЛО Мистерии и загадки

Индия изпраща бойни самолети да разследват забелязан НЛО

Летището спря работа, но доказателства засега няма

Войната на Михаил срещу Луцифер Мистерии и загадки

Войната на Михаил срещу Луцифер

Отвъд нашия свят съществува друг, в който се води колосална битка между доброто и злото

Загадката с кристалните черепи Мистерии и загадки

Загадката с кристалните черепи

Някои смятат, че са на извънземни, други – че са пълни с информация, учените ги смятат за фалшифи артефакти