Подкрепете ни!
Мистерии и загадкиМая Тодорова / 17 юли 2020

В окото на Синята буря

Според календара на маите започва година с максимална трансформираща сила и бърза материализиция на мисли и мечти

В окото на Синята буря
Благодарение на Д-р Хосе Аргуелес днес можем да се докоснем до свещенната мъдрост на маите, тъй като Той успява да разшифрова тайните кодове на календара им. А знаете ли, че през 9-и век маите загадъчно изчезват? Според Аргуелес това е бил техният избор след края на мисията им на Земята. Той цитира Карлос Кастанеда, който твърди, че толтеките научили маите как да изчезнат, без да оставят телата си на Земята. Но за наша радост те ни завещават безценно познание, което според Аргуелес води до единение с Източника, до просветление. 

Д-р Хосе Аргуелес

                          Д-р Хосе Аргуелес

Изучавайки календарната система на маите, Хосе Аргуелес открива т. нар. от него Закон на времето. Същността му се състои в това, че приема времето за универсална вселенска честота на синхронизация, която представлява неизменно съотношение, математически изразено като 13:20. 

Числото 13 е свързано с 13 галактически тона на Творението, а 20 - с  20 слънчеви честоти, закодирани във вид на 20 символа или слънчеви печата. На тази времева честота е основан цолкин - свещеният календар на маите. Цолкин е галактическа константа, която включва програми за раждане и развитие на всички форми на галактически живот. Те идват от източник, който изпраща лъчи в галактиката, като всеки лъч съдържа програма. Тя взаимодейства с материята и я развива така, че еволюцията на всяко място, на всеки етап протича със скорост, която запазва необходимото равновесие. Цолкин напомня периодичната система на елементите, но той е система на 260 галактически честоти. 

Календарът на 13-те луни

Хосе Аргуелес стигнал до извода, че живеем в механично време. Годината по грегорианския календар се състои от неравномерни месеци с 30, 31, 28 дни. Тази последователност от цифри е избрана произволно и не се съгласува с природните ритми. Живеейки в изкуствено време, човек губи връзка с природата, с Космоса, забравя своите висши ценности. Затова през 1993 г. Хосе синхронизира грегорианския календар с календара цолкин и по този начин възниква 13-лунният календар, наречен още дриймспел (Dreamspell).  Дриймспел се състои от галактическия календар 20:13, който се основава на матрицата цолкин, и от лунния календар, който включва 13 луни по 28 дни и 1 ден извън времето (25 юли). Началото на годината е 26 юли и е свързано с хелиакалния изгрев на Сириус.

И така, 13-лунният календар синхронизира календарната година от 365 дни с 260-дневния галактически модул цолкин. 25 юли е денят извън времето - галактически ден на свободата, изкуствата, творчеството. Това е ден, изключително подходящ за молитви и медитации за мир по целия свят. 

Цикълът на Белия вълшебник
На 26 юли 2019 г. започна Годината на Белия магнитен вълшебник с тон 1, която пък постави началото на 13-годишен цикъл с главна енергия на Белия вълшебник.  

Тон 1 (магнитният тон на целта) означава Източника, Единството, Бог, творческа енергия, едното сърце, единната същност, нови начала, всичко, което е. 
Бял вълшебник е знак за извънвремие, възприемчивост и вълшебство.
В годината на Белия магнитен вълшебник (до 24 юли 2020 г.) тон 1 ни дава много силна връзка с Източника и ни помага да определим заедно нашите цели за новия 13-годишен период. А по време на цикъла на Белия вълшебник главната ни задача е да станем като него вълшебници – да се научим да творим желаната нова реалност с нашите мисли, визии, мечти. Това означава да сме много осъзнати и отговорни за всичко, което мислим, чувстваме, казваме и правим, за да можем да изградим един хубав свят.\

Но преди това, щем - не щем, ще минем през „чистилището“. Бялата енергия е енергия на изчистването - физическо, душевно и духовно. Една от основните ни задачи ще бъде да изчистим и майката Земя от всички замърсявания, които сме ` причинили. Бялата енергия е и енергията на Духа. Предстоят 12 години на интензивно духовно развитие. Белият вълшебник носи енергията на колективното съзнание, което означава, че промените ще са дълбоки и ще засегнат цялото общество, а не само отделни индивиди.
На 24 юли 2019 г. завърши 13-годишен период с главна енергия Червена луна. Това беше време за засяване на семето. То е събирателно понятие за всички дейности на човечеството и включва нашите мисли, мечти, визии, намерения и действия.

Новият 13-годишен период на Белия вълшебник е време за израстване на семето. Енергията на Белия вълшебник ще ни помогне да постигнем силно духовно порастване – от семенце до дърво.

Влизаме в Синята нощ
Планетарната цел за човечеството в новия 13-годишен период е енергията Синя нощ (тя управлява сънища, мечти, интуиция, изобилие). Това ще рече, че основните ни задачи ще са да се научим: да приемаме импулси и информация от духовния свят чрез сънищата си и чрез интуицията си; да творим желаната от нас реалност и да постигаме изобилие в живота си.
Духовната цел за човечеството за следващите 12 години е усвояването на енергията Бял съединител на световете (тя изравнява, убива старото и ненужното и създава  благоприятни възможности). 

Това ще рече, че всеки един от нас ще трябва да се стреми да свързва и да обединява хората; да e с единия крак здраво стъпил на Земята, а с другия  да е винаги в духовния свят – едно с Източника, със своя висш аз, с духовните си водачи.

И ето че стигаме до информацията, която най-много ни вълнува – какво предстои сега? На 26 юли 2020 г. започва година със слънчев печат Синя буря и с тон 2. Тези енергии имат следните характеристики:
Синя буря – означава активация, катализатор на процесите, енергия, самосъздаване.
Тон 2 е тон на предизвикателството: поляризация и стабилизация на противоположностите.
Обикновено втората година от всеки 13-годишен период е най-трудната. Като добавим и това, че тон 2 е в комбинация с енергията на Синята буря, можем да очакваме година с много динамични промени. Синята буря е енергия с максимална трансформираща сила. Това е и енергията на самосътворяването: тоест сами ще сътворяваме желаната действителност. Но каква ще бъде тя, зависи от колективното ни съзнание, от мислите и чувствата, които излъчваме. 

Тази година на всяка цена трябва да включим целия си арсенал от енергийни творчески инструменти: с позитивни мисли, правилни думи, мечти, осъзнати действия, утвърждения, светли визии и визуализации да въздействаме върху кристалната решетка на Земята и така да създадем нова, по-добра реалност за нашето общество, за човечеството, за Земята.

Статията може да намерите в новия ни брой.
Купете го тук.

Още по темата:

Лемурия – изчезналият континент на висша извънземна цивилизация Мистерии и загадки

Лемурия – изчезналият континент на висша извънземна цивилизация

Според някои конспиративни теории лемурийците са нашите прародители

Забранената книга: Писанията на Енох Мистерии и загадки

Забранената книга: Писанията на Енох

Енох разкрива тайни за падналите ангели и исполините, за които църквата мълчи

Сайтът на ЕС разказва в комикс за вирус като COVID-19 още през 2012 г. Мистерии и загадки

Сайтът на ЕС разказва в комикс за вирус като COVID-19 още през 2012 г.

Съвпадение, синхроничност, предизвестен факт или предупреждение - изберете сами

Какво е ,,феноменът Петрозаводск‘‘ Мистерии и загадки

Какво е ,,феноменът Петрозаводск‘‘

Съветски спътник, хемилуминесценция, космическа медуза или НЛО?

Нещо зловещо се случва в крайбрежните води на Камчатка Мистерии и загадки

Нещо зловещо се случва в крайбрежните води на Камчатка

Засега няма ясна версия коя е причината за екокатастрофата в Тихи океан

Ида Пердеман, Ида Амстердамска или холандската пророчица Мистерии и загадки

Ида Пердеман, Ида Амстердамска или холандската пророчица

Коя е Ида Амстердамска и кои са най-прочутите нейни пророчества?

Какво (не) знаем за ангелите? Мистерии и загадки

Какво (не) знаем за ангелите?

Много хора вярват, че те съществуват и ги закрилят

Вратата на боговете в Перу: Мистериозният енергиен портал Мистерии и загадки

Вратата на боговете в Перу: Мистериозният енергиен портал

Легендите разказват, че през нея преминавали избрани хора

Пророчествата на Баба Ванга за 2020 година – истина или измислица Мистерии и загадки

Пророчествата на Баба Ванга за 2020 година – истина или измислица

Съществуват ли в действителност предсказанията на Баба Ванга за настоящата година или всичко е добре изфабрикувана измама?

Проклятието на „Майстора и Маргарита” Мистерии и загадки

Проклятието на „Майстора и Маргарита"

За 9 години умират 18 души от сериала по книгата

Извънземна база на една от луните на Сатурн? Мистерии и загадки

Извънземна база на една от луните на Сатурн?

Ловецът на извънземни Скот Уоринг твърди, че се е натъкнал на извънземна база на Япет

Бил ли е Ной извънземно същество с мисия да спаси Земята? Мистерии и загадки

Бил ли е Ной извънземно същество с мисия да спаси Земята?

Това, което не е казано за него в официалната Библия, е записано в Свитъците от Мъртво море

Пророчеството на Петър Дънов за идването на Златната ера и Шестата раса Мистерии и загадки

Пророчеството на Петър Дънов за идването на Златната ера и Шестата раса

Преди повече от 70 години Учителя предсказва края на старата епоха и цивилизация

7 скрити тайни в портрета на Мона Лиза Мистерии и загадки

7 скрити тайни в портрета на Мона Лиза

Съдбата на най-известната картина в света е да е и най-загадъчната

Джаспър Маскелин - гений на магическото изкуство или средство за пропаганда? Мистерии и загадки

Джаспър Маскелин - гений на магическото изкуство или средство за пропаганда?

По време на Втората световна война той „премества" пристанище и „създава" фалшиви армии