Подкрепете ни!
Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 23 май 2021

Ще се върнат ли Анунаките?

Древните извънземни създали хомо сапиенс и кръстили първия човек Адаму

снимки: iStock
снимки: iStock
Според Библията Бог създал човека от пръстта и му вдъхнал живот. Според някои теории обаче човекът е творение на извънземни цивилизации. Една от тях разказва за Анунаките и ги посочва като създатели на човечеството.

Името им буквално означава „от кралска кръв“ или „от кралско потекло“, въпреки че много източници го превеждат като „онези, които слезли от небето на Земята“. За тях се разказва в древния текст Енума Елиш, но и в много каменни таблети и други писания, открити при разкопки в древни шумерски, акадски, асирийски и вавилонски руини.

Шумерите населяват Земята около 4500 г.пр.н.е. в район, наречен Месопотамия, на територията на днешен Ирак. Отдавна тяхната популация е считана за „люлката на цивилизацията“. Според теорията на Зекария Ситчин Анунаките са напреднала извънземна цивилизация, дошла на Земята от планета Нибиру (наричана още Планетата X), за да добива тук злато и други ценни ресурси, необходими за опазването на цялостта на собствения им дом.Причината – озоновият слой на Нибиру започнал
да се разрушава, а наночастици от златото щели да помогнат за възстановяването му. За да се изкопава ценния метал обаче, на Анунаките била нужна работна ръка, затова те създали генетично нова раса на земята (шумерите), които автоматично се превърнали в техни роби. Предали им много познания и напреднали технологии, които да улеснят процеса на добиване на злато. По този начин се обяснява и възникването на множество древни структури – монументи, светилища и пирамиди, които и до днес не можем да си обясним как са построени. Те просто разполагали с напреднали технологии, които днес не са известни на хората. Има хипотези, че дори Стоунхендж е дело на древните шумери, под влиянието и с помощта на напредналите технологии, които Анунаките им предоставили.

Източниците твърдят, че Анунаките били деца на небето и земята. За техен баща е сочен бог Ану – богът на небето, а за тяхна майка – Ки – богинята на земята. Легендата разказва, че Ки, преди да придобие божествен характер, била обикновена земна девойка. Затова Анунаките често са сравнявани с нефилимите – децата на падналите ангели и земните жени. Според писанията на Енох, за които преди време ви разказахме, нефилимите били жестоки великани, които изпълнили Земята с насилие. Те са и една от причините за настъпилия след време потоп и погубването на древните цивилизации.  Един от главните богове в редиците на Анунаките бил Енлил
– богът на въздуха, вятъра и  висините. Друг особено важен и главен бог в космогонията на древните шумери бил Енки - божеството на занаятите, пакостите; водата, интелекта и творчеството.

Изследователи на древните шумери твърдят, че те са измислили понятието пари и започнали да боравят с такива в ежедневието си. Освен това – те са измислили 24-часовия ден и определили, че всеки час има точно 60 минути. Някои теории загатват, че тези достижения били подсказани на древните хора именно от Анунаките.

Интересно писание на една от шумерските плочи, намерена от археолозите през 19-и век, разказва за шестте дни на сътворението, което се доближава до библейската представа за сътворението на света. В други две плочи се говори за Анунаките – божествени (или извънземни) същества, слезли от небето на Земята и създали генетично първите хора на нашата планета. За планетата, от която дошли - Нибиру, източниците разказват, че е десетата в Слънчевата система, която на всеки 3600 години навлиза в орбитата на Слънцето. Анунаките често са наричани „астронавти от друг свят“.Те можели да живеят по хиляди години
, за разлика от смъртните хибриди, които създали. Тъй като се нуждаели от много работна ръка, Анунаките създали хомо сапиенс с възможността да се размножава и така расата на шумерите започнала постоянно да се увеличава. Колкото до живота на мистичните богове - има твърдения, че след смъртта си те преминавали в отвъдния свят, където много от тях ставали „съдии“.

Любопитен факт е, че, създавайки първия човек на Земята, Анунаките му дават името Адаму. Което на иврит означава „човек“. Няма как да не направим препратката към първия човек, за когото се говори в Библията – Адам, и да не си зададем въпроса къде се пресичат тези две истории и къде всъщност се крие истината за създаването на човека, света и живота на Земята.

Една от интересните теории около идването на Анунаките на Земята твърди, че преди да бъде създаден човекът, имало една група млади богове – Игиги, които първоначално били използвани като работна ръка от Анунаките. Те обаче се разбунтували след хиляди години вярна служба и това наложило създаването на нов генетичен вид – човекът, който да служи на Анунаките в тяхната мисия да добиват злато, минерали и други ценни ресурси на нашата планета.Според тезата на Ситич
, автор на множество книги и теории, свързани с Анунаките, древните извънземни същества (Анунаките) кръстосали собственото си ДНК с това на хомо еректус и така създали първите хора на Земята. Това предположение се доближава до множество съвременни конспиративни теории, според които днешните хора имат в себе си частица извънземен произход.

В съвременния свят митът за Анунаките изглежда далечен и немного разпространен сред обществото. Но защо е важен? Преди 6 години служителят на Пентагона Стан Дейо заяви, че в близко бъдеще се очаква грандиозно събитие, което ще разтърси света и ще промени установения ред. Той каза, че предстои завръщането на Анунаките на Земята, които според него и до днес поддържат комуникация с правителствата на големите сили.

Още по темата:

Сърцето излъчва светлина при медитация към човек в нужда Мистерии и загадки

Сърцето излъчва светлина при медитация към човек в нужда

Бионауката трябва да надмогне страха си и да проникне отвъд законите на материята

Тече ли времето различно за всеки от нас Мистерии и загадки

Тече ли времето различно за всеки от нас

3 начина, по които мозъкът ни си играе с часовете и минутите

Мистериозното изчезване на Полет 370 Мистерии и загадки

Мистериозното изчезване на Полет 370

Най-вероятно истината за случилото се на борда на Боинг 777 никога няма да бъде разкрита

Огънят помете всичко и остави храма напълно непокътнат Мистерии и загадки

Огънят помете всичко и остави храма напълно непокътнат

В стихията пожарът заобикаля гръцкия храм „Света Троица" (видео)

Сивите извънземни – най-честите посетители на Земята Мистерии и загадки

Сивите извънземни – най-честите посетители на Земята

Според някои теории над 70 процента от посещенията на извънземни са именно от расата на Сивите

Кои са нашите невидими духовни водачи Мистерии и загадки

Кои са нашите невидими духовни водачи

Те бдят над нас и се появяват в точния момент, за да ни помогнат в трудна ситуация

Излезе „епохалният” доклад на САЩ за НЛО – 9 страници Мистерии и загадки

Излезе „епохалният" доклад на САЩ за НЛО – 9 страници

Пентагонът говори за евентуални вражески технологии и природни явления, но не и за извънземни

Ставате ли за шаман Мистерии и загадки

Ставате ли за шаман

10 признака, по които да разберете дали сте призовани духовно да помагате на хората

Лунооките хора – мит или реално съществувала раса? Мистерии и загадки

Лунооките хора – мит или реално съществувала раса?

Те виждали кристално нощем, когато изгрявала Луната

Защо Пентагонът изведнъж се отвори за НЛО Мистерии и загадки

Защо Пентагонът изведнъж се отвори за НЛО

Уфолозите се радват на падането на завесата, но наблюдатели виждат в добрата новина пъклен план

Как да поканим ангелите в дома си? Мистерии и загадки

Как да поканим ангелите в дома си?

Помолете за тяхната благословия, безусловна любов и напътствия

Мъж, изпаднал в кома през 1921 г., пътувал до 3906 г. Мистерии и загадки

Мъж, изпаднал в кома през 1921 г., пътувал до 3906 г.

Пол Динах разказва какво очаква човечеството в следващите две хилядолетия

Войната на Михаил срещу Луцифер Мистерии и загадки

Войната на Михаил срещу Луцифер

Отвъд нашия свят съществува друг, в който се води колосална битка между доброто и злото

Неразгаданите мистерии на Фестоския диск Мистерии и загадки

Неразгаданите мистерии на Фестоския диск

Повече от век уникалната находка от остров Крит вълнува археолози, лингвисти и почитатели на античната история

Тайните на древната египетска „Книга на мъртвите” Мистерии и загадки

Тайните на древната египетска „Книга на мъртвите”

В същността си тя представлява ръководство за душата на починалия човек

Сезонът на мистериозните „житни кръгове” е открит Мистерии и загадки

Сезонът на мистериозните „житни кръгове" е открит

Вижте първия знак на извънземните за тази година в поле с рапица