Подкрепете ни!
Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 23 май 2021

Ще се върнат ли Анунаките?

Древните извънземни създали хомо сапиенс и кръстили първия човек Адаму

снимки: iStock
снимки: iStock
Според Библията Бог създал човека от пръстта и му вдъхнал живот. Според някои теории обаче човекът е творение на извънземни цивилизации. Една от тях разказва за Анунаките и ги посочва като създатели на човечеството.

Името им буквално означава „от кралска кръв“ или „от кралско потекло“, въпреки че много източници го превеждат като „онези, които слезли от небето на Земята“. За тях се разказва в древния текст Енума Елиш, но и в много каменни таблети и други писания, открити при разкопки в древни шумерски, акадски, асирийски и вавилонски руини.

Шумерите населяват Земята около 4500 г.пр.н.е. в район, наречен Месопотамия, на територията на днешен Ирак. Отдавна тяхната популация е считана за „люлката на цивилизацията“. Според теорията на Зекария Ситчин Анунаките са напреднала извънземна цивилизация, дошла на Земята от планета Нибиру (наричана още Планетата X), за да добива тук злато и други ценни ресурси, необходими за опазването на цялостта на собствения им дом.Причината – озоновият слой на Нибиру започнал
да се разрушава, а наночастици от златото щели да помогнат за възстановяването му. За да се изкопава ценния метал обаче, на Анунаките била нужна работна ръка, затова те създали генетично нова раса на земята (шумерите), които автоматично се превърнали в техни роби. Предали им много познания и напреднали технологии, които да улеснят процеса на добиване на злато. По този начин се обяснява и възникването на множество древни структури – монументи, светилища и пирамиди, които и до днес не можем да си обясним как са построени. Те просто разполагали с напреднали технологии, които днес не са известни на хората. Има хипотези, че дори Стоунхендж е дело на древните шумери, под влиянието и с помощта на напредналите технологии, които Анунаките им предоставили.

Източниците твърдят, че Анунаките били деца на небето и земята. За техен баща е сочен бог Ану – богът на небето, а за тяхна майка – Ки – богинята на земята. Легендата разказва, че Ки, преди да придобие божествен характер, била обикновена земна девойка. Затова Анунаките често са сравнявани с нефилимите – децата на падналите ангели и земните жени. Според писанията на Енох, за които преди време ви разказахме, нефилимите били жестоки великани, които изпълнили Земята с насилие. Те са и една от причините за настъпилия след време потоп и погубването на древните цивилизации.  Един от главните богове в редиците на Анунаките бил Енлил
– богът на въздуха, вятъра и  висините. Друг особено важен и главен бог в космогонията на древните шумери бил Енки - божеството на занаятите, пакостите; водата, интелекта и творчеството.

Изследователи на древните шумери твърдят, че те са измислили понятието пари и започнали да боравят с такива в ежедневието си. Освен това – те са измислили 24-часовия ден и определили, че всеки час има точно 60 минути. Някои теории загатват, че тези достижения били подсказани на древните хора именно от Анунаките.

Интересно писание на една от шумерските плочи, намерена от археолозите през 19-и век, разказва за шестте дни на сътворението, което се доближава до библейската представа за сътворението на света. В други две плочи се говори за Анунаките – божествени (или извънземни) същества, слезли от небето на Земята и създали генетично първите хора на нашата планета. За планетата, от която дошли - Нибиру, източниците разказват, че е десетата в Слънчевата система, която на всеки 3600 години навлиза в орбитата на Слънцето. Анунаките често са наричани „астронавти от друг свят“.Те можели да живеят по хиляди години
, за разлика от смъртните хибриди, които създали. Тъй като се нуждаели от много работна ръка, Анунаките създали хомо сапиенс с възможността да се размножава и така расата на шумерите започнала постоянно да се увеличава. Колкото до живота на мистичните богове - има твърдения, че след смъртта си те преминавали в отвъдния свят, където много от тях ставали „съдии“.

Любопитен факт е, че, създавайки първия човек на Земята, Анунаките му дават името Адаму. Което на иврит означава „човек“. Няма как да не направим препратката към първия човек, за когото се говори в Библията – Адам, и да не си зададем въпроса къде се пресичат тези две истории и къде всъщност се крие истината за създаването на човека, света и живота на Земята.

Една от интересните теории около идването на Анунаките на Земята твърди, че преди да бъде създаден човекът, имало една група млади богове – Игиги, които първоначално били използвани като работна ръка от Анунаките. Те обаче се разбунтували след хиляди години вярна служба и това наложило създаването на нов генетичен вид – човекът, който да служи на Анунаките в тяхната мисия да добиват злато, минерали и други ценни ресурси на нашата планета.Според тезата на Ситич
, автор на множество книги и теории, свързани с Анунаките, древните извънземни същества (Анунаките) кръстосали собственото си ДНК с това на хомо еректус и така създали първите хора на Земята. Това предположение се доближава до множество съвременни конспиративни теории, според които днешните хора имат в себе си частица извънземен произход.

В съвременния свят митът за Анунаките изглежда далечен и немного разпространен сред обществото. Но защо е важен? Преди 6 години служителят на Пентагона Стан Дейо заяви, че в близко бъдеще се очаква грандиозно събитие, което ще разтърси света и ще промени установения ред. Той каза, че предстои завръщането на Анунаките на Земята, които според него и до днес поддържат комуникация с правителствата на големите сили.

Още по темата:

Хи-Бразил: островът фантом последно е видян през 1872 г. Мистерии и загадки

Хи-Бразил: островът фантом последно е видян през 1872 г.

Съществува на картите повече от 400 години и после изчезва от тях

Древногръцкият мит за Икар и Дедал Мистерии и загадки

Древногръцкият мит за Икар и Дедал

На гроба на Икар кацнала самотна чайка, която напомнила на атинския архитект за стореното от него преди години престъпление...

25 юли – ден извън времето Мистерии и загадки

25 юли – ден извън времето

Всички новогодишни пожелания изречете и днес - пречистване, приемане, благодарност, мир и благоденствие

Съдбата на момчето, по чиято история е направен „Екзорсистът“ Мистерии и загадки

Съдбата на момчето, по чиято история е направен „Екзорсистът“

Истината за случая е много по-различна от разказаното в едноименните книга и филм

Соларните деца Мистерии и загадки

Соларните деца

Щом слънцето залезе, двете братчета се парализират напълно

Информацията може да е свойство на материята? Мистерии и загадки

Информацията може да е свойство на материята?

Експеримент с колайдер може да покаже дали информацията е „петият елемент“

Изчезна мистериозно съобщение за сигнал от извънземни цивилизации Мистерии и загадки

Изчезна мистериозно съобщение за сигнал от извънземни цивилизации

Китай се похвали за откритото от най-големия радиотелескоп в света Sky Eye, после го скри

Договаряме къде и как ще живеем преди да дойдем тук Мистерии и загадки

Договаряме къде и как ще живеем преди да дойдем тук

Как душите избират своите семейства и приятели преди раждането

Книга от 1698 г. разказва за извънземния живот на Сатурн и Юпитер Мистерии и загадки

Книга от 1698 г. разказва за извънземния живот на Сатурн и Юпитер

Астрономът Кр. Хюйгенс се чуди какъв е смисълът Бог да надари с живот само една планета

Загадъчният Рохонцки кодекс – измислица или непозната писменост? Мистерии и загадки

Загадъчният Рохонцки кодекс – измислица или непозната писменост?

Вече два века неразгадаемият ръкопис озадачава учени и историци

В базата данни за НЛО на военните вече има близо 400 докладвани случая Мистерии и загадки

В базата данни за НЛО на военните вече има близо 400 докладвани случая

Вчера се проведе първото от 53 г. насам изслушване по темата в Конгреса на САЩ

Снимка с портал на Марс взриви социалните мрежи Мистерии и загадки

Снимка с портал на Марс взриви социалните мрежи

НАСА публикува изображението без никакъв коментар

Уж като две капки вода, но толкова различни Мистерии и загадки

Уж като две капки вода, но толкова различни

Учените изследвали отгледани разделено еднояйчни близначки

Два пъти обвинен в убийство писател предвижда потъването на „Титаник” Мистерии и загадки

Два пъти обвинен в убийство писател предвижда потъването на „Титаник"

Торнтън Дженкинс Хейнс публикува история за морска катастрофа със зловещи паралели с реалната трагедията

Извънземен кораб лежи на дъното на Тихия океан? Мистерии и загадки

Извънземен кораб лежи на дъното на Тихия океан?

Според проф. Льоб учените определят всичко паднало от небето само като метеорити

Легендите за алхимика граф Сен Жермен Мистерии и загадки

Легендите за алхимика граф Сен Жермен

Историите за него често граничат с измислицата, но мнозина вярват в безсмъртието му