Подкрепете ни!
Най-разпространените космически конспиративни теории

Телепортиран ли е Обама на Марс и ще стане ли Юпитер второ Слънце

Philae на кометата 67P/Чурюмов-Герасименко, снимка: Wikrmedia.org
Philae на кометата 67P/Чурюмов-Герасименко, снимка: Wikrmedia.org


Сайтът Cosmos Up е събрал на едно място най-разпространените конспиративни теории за Слънчевата система. 

5. Кацането на Луната е било истинско, но кадрите са фалшифицирани

Теорията, че кацането на Луната е фалшифицирано, е една от най-популярните и най-продължителни конспирации за правителството на САЩ. По същество теорията гласи, че разпространените кадри от грандиозното събитие са съмнителни. Посочват се проблеми с осветлението, атмосферните условия и други странности, които изглеждат безсмислени и зле скалъпени. Според привържениците на тази теория фактите с несъответствията са толкова много, че е очевадно: полет до Луната не е имало и кадрите са заснети на снимачната площадка. 

Друга теория твърди, че кадрите определено са фалшифицирани, но не отрича, че наистина човек е стъпил на Луната. Споделящите тази версия вярват, че са похарчени милиарди долари за ракетата и горивото, че тя е излетяла и е кацнала на Луната. Но че човечеството в онези времена не е разполагало с техническите възможности събитието да се заснеме правилно. Има различни обяснения за това. Например, че правителството се е страхувало, че кадрите няма да са достатъчно добри и инсценировката е направена за всеки случай, с пропагандна цел. Или пък, че астронавтите на Луната са открили извънземен живот, но правителството не е искало тази информация да стигне до земляните и това е била истинската причина за сриването на доста подробности от мисията.

4. Проектът Луцифер

В романа на Артър Кларк „Една одисея в космоса през 2001-та година" странни извънземни същества използват много завързана технология, за да превърнат Юпитер във второ слънце, което се нарича Луцифер. Идеята е това второ слънце да бъде направено с правилния размер и температура, за да направи всички луни около него годни за живеене и по този начин да създаде множество нови планети за колонизиране. Така ще се осигури място за живеене на високоразвити извънземни близо до Земята или пък ново място за живеене на земляните. Дали тази идея, чиято реализация би изисквала грандиозни ресурси, е осъществима в близко бъдеще? вие как мислите?

Според теоретиците на тази конспирация НАСА вече се е опитала да реализира проекта Луцифер и възнамерява да опитва отново и отново, докато успее. Изпратените в Космоса сонди често използват радиоактивно съединение, наречено плутоний-238, за гориво, защото едва ли нещо друго работи добре за продължителна мисия.

Преди няколко години една сонда бе нарочно вкарана в авария на Юпитер, за да бъдат защитени спътниците на Юпитер от излагане на всякакви болести, които може да се съдържат в сондата. Теоретиците на конспирацията вярват, че това не е било само за защита на луните на Юпитер (които те вярват, че се опитваме да колонизираме), но и за да проверим дали можем да използваме радиоактивния полезен товар, за да се превърне Юпитер в звезда и да бъде реализиран проектът Луцифер.

3. Кацане на комета

На 12 ноември 2014 година спускаемият модул Philae успя да кацне на кометата 67P/Чурюмов–Герасименко благодарение на усилията на Европейската космическа агенция. Докато много хора празнуваха тази поредна победа на човечеството, имаше и такива, които видяха това събитие от друг ъгъл. Започнаха да се появяват различни твърдения, подлагащи на съмнение истинската цел на мисията и произхода на кометата. Те се увеличаха след като от Европейската космическа агенция заявиха, че са фиксирали мистериозни звуци на кометата. Според конспираторите милиардите долари, похарчени за мисията, както и твърде внезапният й характер, ни навеждат на мисълта, че 67P/Чурюмов–Герасименко е извънземен артефакт.

Разобличителите предупреждават, че обектът може би не е искал да бъде намерен. Някои предположиха, че това всъщност е носител на предавателна кула и че снимките показват НЛО на заден план, доказвайки, че всичко това е голяма извънземна афера, която правителствата по света се опитват да потулят.

2. Президентът Обама е бил на Марс

Президентът Обама е обвинен, че е таен агент на крайни мюсюлмански организации. Той е нещо като „Троянски кон" и ставайки президент ще срине държавата САЩ отвътре. Той беше критикуван за липсата на служебно досие, както и за липсата си на предишен опит в политическото управление. Из масите тръгна слух, че всъщност Обама крие много по-зловеща тайна. Говореше се, че през 80-те години на миналия век, докато е бил в колежа, е участвал в съвместна програма, управлявана от ЦРУ и DARPA, и е станал „хрононавт“.

Обама е бил телепортиран на Марс с помощта на нещо, наречено „стая за скокове" и е ходил на опасни мисии повече от един път. Двама от пропагандаторите на тази конспирация излязоха от анонимност и заявиха, че самите те са били хрононавти.

Предполага се, че тези мисии са имали за цел да ни помогнат да сключим съюз с марсианците, за да ни помогнат да се защитим от междугалактически заплахи за нашия вид. А на Обама мисията му е била „да бъде видян и да не бъде изяден". Разбира се, ако тези теоретици наистина казваха истината, вероятно нямаше да им се размине толкова лесно споделянето на класифицирана информация...

1. Колонизирали сме Марс преди десетилетия

Вярно е, че от десетилетия изпращаме сонди и марсоходи на Червената планета. Вярно е, че тази планета от Слънчевата система разбунва най-дилно въображението на хората и научните фантасти. „Има/Имало ли е живот на Марс" е едно от най-честосрещаните заглавия из медиите от средата на миналия век, та чак до днес. Спекулациите продължават да нарастват всяка година относно това кога ще можем да изпратим пилотирана мисия до Марс и с какви предизвикателства ще продължим да се сблъскваме.

Има хора обаче, които са убедени, че сме отишли ​​на Марс много отдавна и имаме създадена колония от известно време.

През 2014 г. жена, която нарича себе си Джаки, твърди, че е работила за НАСА и че е видяла доказателства за човешките колонии на Марс и за интелигентните марсианци, живеещи там.
Нейната версия е: тя работила в НАСА, помагала в управлението на кацането на Viking Lander, когато видяла две фигури да вървят към спускаемия модул. Тя твърди, че на нея и колегите от съседните компютри им е прекъснато захранването, когато това се е случило.

Те изтичали на друг етаж, за да се опитат да разгледат по-добре пристигналите данни, но началниците им били заключили вратите и залепили всички пукнатини, за да не могат да гледат през тях. Жената не може да каже със сигурност дали двете фигури са изглеждали като марсианци или като човеци в скафандри - колонизатори. (Джаки има и друга теория - тя смята, че атаките от 11 септември са просто холограми.)

Още по темата:

Загадъчните светлини над долината Хесдален Мистерии и загадки

Загадъчните светлини над долината Хесдален

От 90 г. за светещите кълба над Норвегия има само хипотези

Имат ли растенията душа? Мистерии и загадки

Имат ли растенията душа?

Науката е скептична, което е възхитително за изследователите на всеобщото съзнание

Едгар Кейси: Спящият пророк Мистерии и загадки

Едгар Кейси: Спящият пророк

По време на своите „астрални пътувания“ той се свързва с Вселенско колективно (съ)знание

Мъж, изпаднал в кома през 1921 г., пътувал до 3906 г. Мистерии и загадки

Мъж, изпаднал в кома през 1921 г., пътувал до 3906 г.

Пол Динах разказва какво очаква човечеството в следващите две хилядолетия

7 знака, че починалият ви близък опитва контакт с вас Мистерии и загадки

7 знака, че починалият ви близък опитва контакт с вас

Бъдете бдителни за нехарактерни усещания, движения и аромати

Защо изведнъж се навъдиха толкова много НЛО над Америка? Мистерии и загадки

Защо изведнъж се навъдиха толкова много НЛО над Америка?

Доклад за 366 случая на НЛО през 2022 г.: Това са балони, дронове, птици и найлонови торбички, но не и извънземни

Земята като жив организъм Мистерии и загадки

Земята като жив организъм

Джеймс Е. Лавълок за алтруизма на Гея и нейните целенасочени действия

Полковник Глен Ван Херк, ръководител на NORAD за НЛО: „В този момент нищо не е изключено“ Мистерии и загадки

Полковник Глен Ван Херк, ръководител на NORAD за НЛО: „В този момент нищо не е изключено“

Джъстин Трюдо, министър-председател на Канада, заяви: „Неидентифицираният обект представляваше заплаха за гражданските самолети."

До 5 г. срещаме братя по разум Мистерии и загадки

До 5 г. срещаме братя по разум

Това твърдеше покойният вече астрофизик проф. Лъчезар Филипов през 2019 г. Дали думите му няма да се окажат пророчески?

Дали ние сме създателите на зоната на здрача? Мистерии и загадки

Дали ние сме създателите на зоната на здрача?

Резултати от ново изследване променят разбиранията ни за връзката между съня и паранормалното

Заради фобията си към баклата ли е умрял Питагор? Мистерии и загадки

Заради фобията си към баклата ли е умрял Питагор?

Странният живот на автора на най-известната теорема в света

Реалният финал на „Красавицата и звярът“ не е много приказен Мистерии и загадки

Реалният финал на „Красавицата и звярът“ не е много приказен

Звярът е реална личност и го разхождат като атракция от царство на царство

Експеримент от 1965 г. показва „квантово заплитане“ при двойка близнаци Мистерии и загадки

Експеримент от 1965 г. показва „квантово заплитане“ при двойка близнаци

Ако отдалечените мозъци се усещат един друг, може ли това да означава и свързаност на човек с неживата природа?

Доклад на ЦРУ от 1983 г. разкрива как съзнанието преодолява времето и пространството Мистерии и загадки

Доклад на ЦРУ от 1983 г. разкрива как съзнанието преодолява времето и пространството

Документът засяга всичко от невронауката до квантовата механика, като лъкатуши между твърдата наука и псевдонауката

Смъртта е само илюзия, генерирана от нашето съзнание Мистерии и загадки

Смъртта е само илюзия, генерирана от нашето съзнание

Животът може да продължи вечно извън тялото, пише в книгата си „Биоцентризъм" Робърт Ланца