Подкрепете ни!
Новини за 830 юли 2019

Специално лятно предложение от Списание 8

Купи 2 броя на промо цена от 4,96 лв.

Специално лятно предложение от Списание 8
Лятото е време за почивка и релакс! Без значение дали ще прекараш отпуската на плажа с леден коктейл в ръка и стъпала, заровени в морския пясък, или пък ще крачиш из планинските върхове на любимата България – не пропускай да сложиш в багажа си интересно четиво. Не се чуди кое да е то – ние от Списание 8 сме се погрижили за това и сме ти подготвили специална селекция от най-четените ни броеве! Те ще те очакват в търговската мрежа от 23 юли (вторник). Ще можеш да купиш комплект с два от тях на специална ПРОМО цена от 4,96 лв.

А ето и кои са броевете, с които сме избрали да те зарадваме:

Бр. 1/2019 BURNOUT: Изпепелени от работа

Професионалното прегаряне засяга все повече хора. То поразява здравето и изтрива усещането за щастие. Сведете ли живота си до работата – горите. Как да се предпазим? Минимализмът в живота ни може да бъде част от решението.

Бр. 2/2019 Климатът като оръжие?
Някой се опитва да разбърка йоносферата. Мощни електромагнитни излъчватели като HAARP са заподозрени, че са геофизично, климатично и психотронно оръжие. Каква е истината?

Брой 12/2018 г. Българският ритъм
Българското хоро с неговите необичайни музикални размери увлича в обща енергийна верига и не просто обединява, но и лекува. За танцуващите то е път към ближния, към себе си, но и към Бога. За мистерията на нашата музика и влиянието й върху живия свят четете във водещата тема на броя.  

Брой 9/2018 г. Биохакери
Откакто свят светува човекът се стреми към вечен живот и съвършенство. И ако преди това е била само неизпълнима мечта за мнозина, то днес възможностите, които съвремието предоставя, позволяват на любители на технологиите и биологията да направят сериозна крачка в тази посока. Това са биохакерите - гаражните учени експериментатори, които си играят на богове. Те редактират своята ДНК, имплантират си чипове и се топят в обезчувствителни вани в името на това да разширят възможностите на телата си или просто за да се забавляват...

Бр. 5/2018 „Букви“ на 7000 г.
Буквите са навсякъде около нас и присъствието им е толкова естествено, че дори не забелязваме как си служим с тях ежедневно. Но откъде произхожда първата писменост, онези знаци, стоящи в основата на съвременните начертания за предаване на знание през поколенията? Според авторите на темата на броя първите графични знаци, подобни на писменост, произлизат от времето на Орфей. 

Брой 3/2018 г. Козме(н)тика
Всеки ден използваме между 9 и 12 козметични продукта. Но как ги избираме? И знаем ли какво се крие в лъскавите опаковки? Водещата тема е посветена на рисковите съставки в козметиката. Зад сложните химически названия стоят вещества, които имат разнообразно влияние върху кожата. Знаем ли кои са и какво означават имената им?  Време е да се разбият и някои митове. Какви са международните регулации и защо понятието „медицинска козметика” всъщност не значи нищо? Защо „био” и „органик” не дават абсолютна гаранция за безвредност и ефективност? Какво означава наличието например на парабени и силикони? 

Брой 1/2017 г.  Храната лекарство
Още Хипократ ни завещава да превърнем храната в своето лекарство. Увлечени в модерните достижения на фармацията обаче, забравяме, че здравословното хранене не само е важно за доброто ни състояние, а и съвсем буквално може да ни спаси от редица болести! Слави Славов се справя с упоритата си астма само благодарение на правилното хранене. Димитър Бишев сваля 20 килограма, побеждава язва и високо кръвно единствено с помощта на удачно избраните менюта.

Брой 8/2017 г. Самодиви по здрач
„Като вървя, и изведнъж чувам музика, народна. Едни момичета в бели дрехи, всичките играят хоро, ама играят... И взеха, че ме видяха. Тичат две и като ме хванаха така под мишниците, ме завлякоха при тях. Краката ми сами играят, играя, че се късам!” Така започва една от магичните и същевременно живи истории, с които изобилства водещата тема в броя. Отправяме се в търсене на пълнокръвната картина на едни от най-вълнуващите образи във фолклора ни - самодивите. За да открием, че и днес те са живи в народната памет, дори в рационалните модерни времена историите за митичните, красиви създания продължават да вълнуват както преди столетия.

Брой 9/2017 г. Какво ни е писано?
Каква част от болестите са „записани” в нашето ДНК? А можем ли да променим предопределеното ни от биологията, така че да си спестим редица здравословни проблеми? Науката все по-уверено е готова да дава отговори, както ще научите от темата на броя. Ще потърсим каква част от болестите са записани в гените и защо е важно да го знаем. Ще се опитаме да дадем отговор и на един още по-ключов въпрос – как бихме могли да променим рисковете, които са записани в нашата ДНК. Бъдещето вече е тук! 

Брой 11/2017 г. Съкровища в Черно море
Каним ви на едно незабравимо подводно археологическо приключение! Как изглежда животът преди 7000 години, съхранен в останки на дъното на Черно море? Поемете дълбоко въздух, потапяме се дълбоко под водата, за да се озовем директно в миналото. Заедно с археолозите ще потърсим на дъното следите от изгубени селища, ще видим кораби, които от векове очакват да разкажат своите истории. Ще ви разкажем за опита на българската подводна археология и впечатляващите ѝ находки край Несебър, Созопол и Китен. Ще потърсим още информация не само за човешките следи по дъното на Черно море, но и за миналото на водния басейн и връзката му с цивилизациите, живели по нашите земи. 

Брой 8/2016 г. Обреди за здраве
Впечатляващи ритуали, вкоренени дълбоко в традицията, все още могат да бъдат видени в няколко села, пръснати край Карнобат. Освен познати практики като леене на куршум и гледане на боб, вещите жени в региона познават и прилагат ежедневно магии като гасене на въглен и весене с метла, правят амулети, които прогонват злите сили, включват в обредите си дори... стълби и брадви. Ако вярвате, че не знаем всичко, че има неща над нас, които винаги ще останат мистични и необясними, този брой на на Списание 8 определено е впечатляващото четиво, което да ви напомни най-важното: магиите са навсякъде край нас...

Синтетична смърт Новини за 8

Синтетична смърт

В новия брой на Списание 8 - новата дизайнерска дрога се превръща в пандемия. Пораженията й са необратими.

Абонирай се за Списание 8 на изключителна цена! Новини за 8

Абонирай се за Списание 8 на изключителна цена!

Голямо намаление на електронното ни издание

Кого да обвиним? Новини за 8

Кого да обвиним?

В новия брой на Списание 8 - кои конспирации да отхвърлим и върху кои да се замислим

Излезе новият ни брой! Новини за 8

Излезе новият ни брой!

Цената за електронния му вариант е само 3 лв.

Новият брой излезе на 8 април! Новини за 8

Новият брой излезе на 8 април!

Цената за електронния му вариант е само 3 лв.

Нищо не може да ни спре, докато сме заедно! Новини за 8

Нищо не може да ни спре, докато сме заедно!

Въпреки карантината и тежката икономическа ситуация Списание 8 ще излезе отново на 8 април

Абонирай се и получи подарък ваучер за 15 лв.! Новини за 8

Абонирай се и получи подарък ваучер за 15 лв.!

Предложението важи за едногодишен или двугодишен онлайн абонамент

С емоционално хранене потискаме проблемите си. Как да спрем? Новини за 8

С емоционално хранене потискаме проблемите си. Как да спрем?

Отговорът на този въпрос в новия брой на Списание 8!

Уникален шал за вашия любим човек! Новини за 8

Уникален шал за вашия любим човек!

В него са вплетени характерните за българските шевици изображения

Бъг в мозъка, сън или минал живот? Новини за 8

Бъг в мозъка, сън или минал живот?

Всичко за уникалното явление дежавю в новия брой на Списание 8!

Те отдавна са тук! Новини за 8

Те отдавна са тук!

Излезе новият ни електронен сборник с най-интересните статии за НЛО и извънземни

Топ дизайнер нарисува шалове за вас! Новини за 8

Топ дизайнер нарисува шалове за вас!

Иванка Георгиева е автор на триизмерните цветя, с които е декорирана рокля на Мишел Обама

Списание 8 влезе в учебниците Новини за 8

Списание 8 влезе в учебниците

Авторски текстове на журналисти от Списание 8 са публикувани в учебници и помагала по български език и литература

Призрачен убиец от недрата в първия за годината брой на Списание 8 Новини за 8

Призрачен убиец от недрата в първия за годината брой на Списание 8

Невидимият газ пропълзява от мазетo в домa. Разболява от рак на белите дробове

Как да си помогнем с приложна кинезиология Новини за 8

Как да си помогнем с приложна кинезиология

Заповядайте на целодневния ни семинар с работилница

Не сте избрали подарък? Все още има време! Новини за 8

Не сте избрали подарък? Все още има време!

Уникални шалове, фланелки с шевици и билети за семинар са сред нашите коледни предложения