Новини за 830 юли 2019

Специално лятно предложение от Списание 8

Купи 2 броя на промо цена от 4,96 лв.

Специално лятно предложение от Списание 8
Лятото е време за почивка и релакс! Без значение дали ще прекараш отпуската на плажа с леден коктейл в ръка и стъпала, заровени в морския пясък, или пък ще крачиш из планинските върхове на любимата България – не пропускай да сложиш в багажа си интересно четиво. Не се чуди кое да е то – ние от Списание 8 сме се погрижили за това и сме ти подготвили специална селекция от най-четените ни броеве! Те ще те очакват в търговската мрежа от 23 юли (вторник). Ще можеш да купиш комплект с два от тях на специална ПРОМО цена от 4,96 лв.

А ето и кои са броевете, с които сме избрали да те зарадваме:

Бр. 1/2019 BURNOUT: Изпепелени от работа

Професионалното прегаряне засяга все повече хора. То поразява здравето и изтрива усещането за щастие. Сведете ли живота си до работата – горите. Как да се предпазим? Минимализмът в живота ни може да бъде част от решението.

Бр. 2/2019 Климатът като оръжие?
Някой се опитва да разбърка йоносферата. Мощни електромагнитни излъчватели като HAARP са заподозрени, че са геофизично, климатично и психотронно оръжие. Каква е истината?

Брой 12/2018 г. Българският ритъм
Българското хоро с неговите необичайни музикални размери увлича в обща енергийна верига и не просто обединява, но и лекува. За танцуващите то е път към ближния, към себе си, но и към Бога. За мистерията на нашата музика и влиянието й върху живия свят четете във водещата тема на броя.  

Брой 9/2018 г. Биохакери
Откакто свят светува човекът се стреми към вечен живот и съвършенство. И ако преди това е била само неизпълнима мечта за мнозина, то днес възможностите, които съвремието предоставя, позволяват на любители на технологиите и биологията да направят сериозна крачка в тази посока. Това са биохакерите - гаражните учени експериментатори, които си играят на богове. Те редактират своята ДНК, имплантират си чипове и се топят в обезчувствителни вани в името на това да разширят възможностите на телата си или просто за да се забавляват...

Бр. 5/2018 „Букви“ на 7000 г.
Буквите са навсякъде около нас и присъствието им е толкова естествено, че дори не забелязваме как си служим с тях ежедневно. Но откъде произхожда първата писменост, онези знаци, стоящи в основата на съвременните начертания за предаване на знание през поколенията? Според авторите на темата на броя първите графични знаци, подобни на писменост, произлизат от времето на Орфей. 

Брой 3/2018 г. Козме(н)тика
Всеки ден използваме между 9 и 12 козметични продукта. Но как ги избираме? И знаем ли какво се крие в лъскавите опаковки? Водещата тема е посветена на рисковите съставки в козметиката. Зад сложните химически названия стоят вещества, които имат разнообразно влияние върху кожата. Знаем ли кои са и какво означават имената им?  Време е да се разбият и някои митове. Какви са международните регулации и защо понятието „медицинска козметика” всъщност не значи нищо? Защо „био” и „органик” не дават абсолютна гаранция за безвредност и ефективност? Какво означава наличието например на парабени и силикони? 

Брой 1/2017 г.  Храната лекарство
Още Хипократ ни завещава да превърнем храната в своето лекарство. Увлечени в модерните достижения на фармацията обаче, забравяме, че здравословното хранене не само е важно за доброто ни състояние, а и съвсем буквално може да ни спаси от редица болести! Слави Славов се справя с упоритата си астма само благодарение на правилното хранене. Димитър Бишев сваля 20 килограма, побеждава язва и високо кръвно единствено с помощта на удачно избраните менюта.

Брой 8/2017 г. Самодиви по здрач
„Като вървя, и изведнъж чувам музика, народна. Едни момичета в бели дрехи, всичките играят хоро, ама играят... И взеха, че ме видяха. Тичат две и като ме хванаха така под мишниците, ме завлякоха при тях. Краката ми сами играят, играя, че се късам!” Така започва една от магичните и същевременно живи истории, с които изобилства водещата тема в броя. Отправяме се в търсене на пълнокръвната картина на едни от най-вълнуващите образи във фолклора ни - самодивите. За да открием, че и днес те са живи в народната памет, дори в рационалните модерни времена историите за митичните, красиви създания продължават да вълнуват както преди столетия.

Брой 9/2017 г. Какво ни е писано?
Каква част от болестите са „записани” в нашето ДНК? А можем ли да променим предопределеното ни от биологията, така че да си спестим редица здравословни проблеми? Науката все по-уверено е готова да дава отговори, както ще научите от темата на броя. Ще потърсим каква част от болестите са записани в гените и защо е важно да го знаем. Ще се опитаме да дадем отговор и на един още по-ключов въпрос – как бихме могли да променим рисковете, които са записани в нашата ДНК. Бъдещето вече е тук! 

Брой 11/2017 г. Съкровища в Черно море
Каним ви на едно незабравимо подводно археологическо приключение! Как изглежда животът преди 7000 години, съхранен в останки на дъното на Черно море? Поемете дълбоко въздух, потапяме се дълбоко под водата, за да се озовем директно в миналото. Заедно с археолозите ще потърсим на дъното следите от изгубени селища, ще видим кораби, които от векове очакват да разкажат своите истории. Ще ви разкажем за опита на българската подводна археология и впечатляващите ѝ находки край Несебър, Созопол и Китен. Ще потърсим още информация не само за човешките следи по дъното на Черно море, но и за миналото на водния басейн и връзката му с цивилизациите, живели по нашите земи. 

Брой 8/2016 г. Обреди за здраве
Впечатляващи ритуали, вкоренени дълбоко в традицията, все още могат да бъдат видени в няколко села, пръснати край Карнобат. Освен познати практики като леене на куршум и гледане на боб, вещите жени в региона познават и прилагат ежедневно магии като гасене на въглен и весене с метла, правят амулети, които прогонват злите сили, включват в обредите си дори... стълби и брадви. Ако вярвате, че не знаем всичко, че има неща над нас, които винаги ще останат мистични и необясними, този брой на на Списание 8 определено е впечатляващото четиво, което да ви напомни най-важното: магиите са навсякъде край нас...

12 БЕЗПЛАТНИ броя при електронен абонамент за две години! Новини за 8

12 БЕЗПЛАТНИ броя при електронен абонамент за две години!

Четете онлайн на по-ниска цена стари и бъдещи броеве на 8

Топ дизайнер нарисува шалове за вас! Новини за 8

Топ дизайнер нарисува шалове за вас!

Иванка Георгиева е автор на триизмерните цветя, с които е декорирана рокля на Мишел Обама

Излезе новият ни електронен сборник за нашата най-голяма ценност - децата ни! Новини за 8

Излезе новият ни електронен сборник за нашата най-голяма ценност - децата ни!

Най-интересните статии от Списание 8 за зачеване и бременност, раждане и майчинство, възпитание и обучение на децата ни

Излезе новият брой на Списание 8! Новини за 8

Излезе новият брой на Списание 8!

В него ще научите как да подобрите имунитета с хранене, движение, медитация и положителни емоции

Избрано за теб! Новини за 8

Избрано за теб!

Онлайн абонатите вече имат достъп до уникално съдържание

На 9-и излиза новият брой на Списание 8 Новини за 8

На 9-и излиза новият брой на Списание 8

Как да използваме рационално времето - този ценен ресурс

Първото българско списание с добавена реалност Новини за 8

Първото българско списание с добавена реалност

Изтеглете приложението Osem AR и вижте технологичната революция на добавената реалност (AR)

Списание 8 на „Алея на книгата” Новини за 8

Списание 8 на „Алея на книгата”

Там може да си набавите 2 стари броя само за 5 лв.!

Излезе новият брой! Новини за 8

Излезе новият брой!

Без химия няма физика? Вещества помпат мускули и топят мазнини, но увреждат здравето

Излезе новият ни електронен сборник за предците наши! Новини за 8

Излезе новият ни електронен сборник за предците наши!

Над 200 страници познание за произхода ни, за траките и прабългарите, за древните божества и светоглед

Сайтът на Списание 8 търси стажанти! Новини за 8

Сайтът на Списание 8 търси стажанти!

Дали медиите са твоето призвание? Ела при нас и разбери.

Списание 8 на Аполония Новини за 8

Списание 8 на Аполония

Очакваме ви от 29 август до 7 септември в Созопол

Излезе новият брой на Списание 8 Новини за 8

Излезе новият брой на Списание 8

Това е и първото българско списание с ДОБАВЕНА РЕАЛНОСТ (AR)!

Голямо лятно намаление на електронни броеве! Новини за 8

Голямо лятно намаление на електронни броеве!

Купи онлайн списания за 1.50 лв. или дори за 1.25 лв.

Нека да опитаме отново - 88 минути без интернет! Новини за 8

Нека да опитаме отново - 88 минути без интернет!

Вечерта спри достъпа си до мрежата за 88 минути! Бъди свободен.