Подкрепете ни!
Здраве21 ноември 2014

Тест: Силните страни на характера ви

Геометричните фигури могат да говорят за човешките душиПовечето хора неохотно говорят за силните страни на характера си, а някои дори не знаят кои са те. Силните страни са тези, които отличават един човек от друг. На пръв поглед изглежда, че хората, които си поставят високи изисквания, са постигнали много, а по-малко успешните си чертаят скромни цели. 

Но проучвания сочат обратното – успешните хора си знаят възможностите и си вдигат летвата малко над своето ниво. По-малко успешните пък не познават възможностите си и си поставят нереално високи цели. Успешните строят кариерата си и личния си живот върху талантите, надареностите си и силните страни на характерите си, които разпознават и успяват да развият. А слабите си страни държат под контрол. 

Предлагаме ви да определите силните страни на характера си и да изберете посока, в която да се движите напред. 

Пред вас са 8 човечета, съставени от прости геометрични фигури: триъгълник, кръг и квадрат. Изберете рисунка, с която най-ярко се асоциирате и вижте отговорите за силните страни на характера ви.

ОТГОВОРИ: 
Интерпретацията на теста е базирана на факта, че основните геометрични фигури, използвани в рисунките, се различават семантично. Триъгълникът минава за „агресивна и настъпателна" фигура, свързва се с мъжкото начало. Кръгът е обтекаема фигура, съзвучна е със съчувствие, мекота, закръгленост, женственост. От елементите на квадрата е по-лесно да се изгради нещо, отколкото с другите фигури. Квадратът и правоъгълникът се асоциират с конструктивни фигури, „технически модул". 

1 тип – „ръководител"

Обикновено това са хора със склонност към ръководна и организаторска дейност. Ориентирани са към социално значими поведенчески норми. Могат да са добри разказвачи с високо речево развитие. Добре се адаптират в социалната сфера, успяват да удържат в приемливи граници стремежа си към доминиране. Помнете, че проявлението на тези качества зависи от нивото на психическо развитие. При високо ниво на развитие, индивидуалните черти са осъзнати и реализирани. При ниско ниво могат и да не се проявят в професионален аспект и да присъстват ситуативно, а в редки случаи да доведат до неадекватна реакция. Това е характерно за всички описани типове. 

2 тип – „отговорен изпълнител"

Притежават много от чертите на „ръководителя", но при вземането на решения присъстват колебания. Добри професионалисти, които си вършат работата както трябва. Отговорни и взискателни към себе си и другите. Високо ценят справедливостта и честността. Често страдат от соматични заболявания на нервна почва като следствие от пренапрежението, в което живеят.

3 тип – „тревожно-мнителен"

Има пъстра палитра от способности и надарености – от сръчни ръце до писателски талант. На тези хора им е тясно в рамките на една професия. Могат са сменят сегашната си с коренно противоположна. Понякога хобито им е втората професия. Физически не могат да понасят безпорядъка и мръсотията. Доста често конфликтите им с околните са на тази тема. Доста чувствителни са, лесно нараними. Съмняват се в себе си. Имат нужда от деликатно одобрение и ободряване.

4 тип – „учен"

Тези хора са малко абстрахирани от реалността. Притежават „концептуален ум". Винаги имат своя собствена теория за нещата. Радват се на душевно равновесие и рационално обмислят поведението си. Много представители на този тип са в сферата на културата и изкуството – кино, цирк, театрална режисура, улични танци, анимация и други. 

5 тип – „интуитивен"

Тези личности са изключително сензитивни и се изтощават доста бързо. По-леко се справят, когато редуват една дейност с друга. Избират професии, които дават широки възможности за развитие, отнасят се трепетно към иновациите във всички области. Алтруисти са, грижовни са към другите. Сръчковци с богато въображение – а това им дава възможност да се занимават с технически видове творчество. Обикновено спазват някакви техни си морални норми, притежават вътрешен самоконтрол. Остро реагират на посегателства, които по някакъв начин ограничават личната им свобода. 

6 тип – „изобретател, конструктор, художник"

Тези са техничари. С богато въображение и пространствени виждания. Най-често избират за реализация сферите на техническото или интелектуалното творчество. Сред тях има много интроверти. Интуитивни са, живеят според собствените си морални норми. Не приемат никакви въздействия от страни. Емоционални, непредвидими и пристрастени към собствените си оригинални идеи.

7 тип – „емпатичен"

Болезнено състрадателни към проблемите на другите хора. Тежко преживяват кадри с жестокости от филми. Репортажи от трагични събития могат да ги изкарат от равновесие за дълго време. Те хабят твърде много от собствената си енергия, за да утешават, съпреживяват и съчувстват. По този начин стават уязвими на външни негативни влияния и понякога по съмнение се поставя реализацията на собствените им способности. 

8 тип – „ниско чувствителен"

Обикновено не ги интересуват особено преживяванията на другите. Отнасят се доста невнимателно с тях, а понякога дори и грубо. Ако става дума за добър специалист, той винаги ще успее с натиск да наложи мнението си и да накара останалите да го приемат. Проявяват известна закоравялост, проявяваща се само при някои ситуации, когато по някаква причина човек се затваря в кръга на собствените си проблеми.

Източник
Вторият живот е възможен Здраве

Вторият живот е възможен

Vita Rama прави чудеса с растителен режим, движение и много усмивки

Бодливата тел на нощните терзания Здраве

Бодливата тел на нощните терзания

Защо се събуждаме около 3 сутринта и циклим върху страховете и недостатъците си

Вълните на женствеността Здраве

Вълните на женствеността

Терапевтката Марина Бошева разкрива тайната на женското здраве и благополучие на всички нива

Аутизъм? Не, екранна зависимост! Здраве

Аутизъм? Не, екранна зависимост!

"На всеки 50 деца, водени в Центъра за функционална оценка с поставена диагноза аутизъм, само едно е наистина с разстройство от аутистичния спектър. Другите са с екранна зависимост!"- казва д-р Везенков

Shimani облича кожата в сияние и здраве Здраве

Shimani облича кожата в сияние и здраве

Акне коректорът „Пъпкотрепач“ намалява пъпките в ранен стадий само за 24 часа, без да изсушава кожата

Екраните правят децата ни аутисти Здраве

Екраните правят децата ни аутисти

На всеки 50 деца с поставена диагноза аутизъм, само едно е наистина с разстройство от аутистичния спектър. Другите са с екранна зависимост!

Леденият човек Вим Хоф: Просто дишай и си върни душата Здраве

Леденият човек Вим Хоф: Просто дишай и си върни душата

Студът е безмилостен учител. Когато се потапяш в него активираш най-дълбоката част на мозъка си.

Защо ягодите не са вкусни Здраве

Защо ягодите не са вкусни

Д-р Меркола изрежда основните причини и съветва да си ги отгледаме сами

Д-р Джо Диспенза: кръвта на медитиращите е устойчива на болести Здраве

Д-р Джо Диспенза: кръвта на медитиращите е устойчива на болести

Биолози от Калифорнийския университет в Сан Диего му помогнали да демистифицира този процес

Опасна ли е слънцезащитата? Здраве

Опасна ли е слънцезащитата?

Българи откриха как да се пазим от лъчите без вредни съставки, които водят до рак и безплодие

Кислород и водород за по-добър живот Здраве

Кислород и водород за по-добър живот

Само за 30 минути хипербарната кислородна терапия събужда жизнеността на организма

Време е за биорезонансна терапия! Здраве

Време е за биорезонансна терапия!

Пролет е. Идват светли празници. Време е за промяна.

Наркологичната помощ в България отдавна е изгубила всякакъв здрав смисъл Здраве

Наркологичната помощ в България отдавна е изгубила всякакъв здрав смисъл

Пациентите и техните близки се сблъскват с малобройни, преуморени и прегорели служители, опитващи се да оцеляват

Как да изпитате космическото усещане за безтегловност Здраве

Как да изпитате космическото усещане за безтегловност

Чрез флотацията възстановявате тялото си, успокоявате ума си и постигате пълна хармония със себе си

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система Здраве

Страхът и отвращението засягат храносмилателната система

Реакцията на свиване на стомаха произвежда повече киселина в червата