Подкрепете ни!
Човекът, който ще ти разбие живота

Прочети, докато не е станало късно

Когато стане дума за семейното насилие, винаги ще се намери някой умник да зададе въпроса : „Е, как така, мила моя, не видя веднага, като се запознахте, че твоят избраник е агресор, гадина и боклук? Нима не си виждала, че се държи като животно?“ Обикновено жертвите на домашно насилие отговарят, че в началото на връзката агресорът се е държал даже много добре. Направо като котенце. И нищо не е предвещавало зловещото бъдеще. А после вече е станало късно. Жертвата в това си изказване е и права, и не съвсем. Червени лампички винаги е имало. Просто влюбеността прави от нас доверчиви идиоти. Това, което в последствие ще се превърне в наша болка, отначало е изглеждало даже доста мило.

Много грижовен
Чисти ти обувките? Приготвя ти сандвичи за работа? Без да пита, ти капе капките в носа, защото ти, „глупавичката ми, можеш да не уцелиш"? Колко е приятно да се чувстваш слаба и да знаеш, че има един добър и голям юнак до теб, който няма да ти даде да загинеш в този страшен свят. Но грижовността е едно, а хиперопеката – съвсем друго. Едното е дружеска помощ, другото – ти си за него мило, но глупавичко домашно животинче. 
Практиката показва, че „ох, глупавичката ми тя“ много често се трансформира в „къде се буташ, тъпачке“.

Той се тревожи за мен
Звъни през десет минути и пита какво правиш и къде си. И ако случайно не отговориш или не върнеш обаждане, пристига в прединфарктно състояние където и да си. Съпровожда те навсякъде, където ходиш, включително при педикюристката и гинеколога. Ревнува те от приятелките ти и ги нарича „завистливи кокошки“. Не, мила моя. Той не се тревожи за теб. Той е силно обезпокоен, че все още имаш своя неподвластен нему живот. Живот, който той иска да управлява. Внимавай! Скоро ще ти се даде списък с местата, където можеш да ходиш и с хората, с които можеш да се срещаш. Разбира се, в негово присъствие.

Той е толкова романтичен
Татуирал си е името ти и е написал под него FOREVER LOVE. При последното ви скарване той падна в метрото на колене пред тебе и крещеше, че ако го оставиш, ще си пререже вените? Хората се обръщаха да ви гледат, а ти се чувстваше героиня от холивудски филм? Такава склонност към екзалтация показва емоционална нестабилност, навик за манипулация и стремеж да постигнеш своето на всяка цена. Едва ли ще си пререже вените, но твоята кръв ще изпие, без да усетиш.

Той е невероятно нежен
Непрекъснато те прегръща, целува, държи за ръка и те докосва. Понякога малко по-често и малко по-силно, отколкото ти се иска. Твоят човек е сигурен, че му принадлежиш напълно и той има право да навлезе в твоето пространство по всяко време и на всяко място. Освен това за него е важно всички да разберат, кой е стопанинът и кой – неговият предмет. 

Той планира бъдещият ви живот в детайли
Той употребява „ние“ от самото начало на връзката ви? И почти веднага започва да планира съвместната ви почивка, да избира мебели за бъдещия ви дом и да измисля имена за бъдещите ви деца? Приятно ви е, че човекът доста сериозно се отнася към връзката ви. Но знайте, той планира не съвместния ви живот, а неговия, в който вашето място е някъде между хладилника и печката. Твоите интереси не го вълнуват изобщо. Иначе би те попитал какво мислиш за тези неща.

Той не харесва жените, но мен ме боготвори
Смята всички жени за тъпачки и гъски и само ти си неговото алено цвете и звездата в неговия живот. Ако отвориш тема за неговите бивши, става страшно. „Бившите“ обикновено са склонни към шизофрения и напълняване, клептоманки и грубиянки, а бе, не са читави. Той е дяволски убедителен, пък и ти наистина си най-добрата от всички жени. Окей, само че той ще те боготвори само известно време. В момента, в който разбере, че няма къде да се денеш от него, ти автоматично влизаш в графата "тъпа дебелана", "истерична и алчна", „кучка мръсна" и т. н. 

До него се чувствам в безопасност. Той е истински мъж
"Той с ритници прогони пушещите трева тийнейджъри в подлеза. Така изсъска на пияния, който ми досаждаше, че оня едва не се подмокри. Достатъчно му е само да погледне другите мъже и те се отдърпват от мен и застават на разстояние". Тази точка е трудна. Почти не може да бъде оспорена. Да си „истински мъж“ - силен и безстрашен, е правилно. Да е до такъв мъж е мечтата на всяка жена. Но е много важно още в първоначалния етап на връзката да разберете разликата между агресия и храброст. Защото коляното, с което той срита пияницата, съвсем скоро може да се окаже врязано в твоя корем...
Разбира се, ти сега си щастлива и сигурна, че на теб няма да ти се случи. Ти си умна, предпазлива, далновидна и ако нещо стане, веднага ще разбереш и ще си тръгнеш. Но все пак. Вгледай се в него по-задълбочено. Да – той е много готин и добър. Капе ти капки в носа и ти топли чорапите на парното. Нека. Но ако той без видими причини влиза в скандал или побой, ако крещи на детето или е нагрубил стареца, ако само веднъж си е позволил да те обиди с дума или ти е посегнал – махай се. Тук щастие няма.

ИзточникИз сайта на МВР:

Всяко действие или поведение, насочено срещу другия човек или собствената личност, което предизвиква физическо, психическо и емоционално страдание, може да се нарече насилие.

Емоционално насилие 
• Постоянно Ви критикува, крещи и/или Ви обижда (например, казва Ви, че сте много дебела или прекалено кльощава , че сте тъпа и глупава, че сте лоша майка, съпруга, любовница) 
• Игнорира Вашите чувства 
• Подиграва се на Вашите убеждения 
• Забранява Ви да ходите на работа 
• Манипулира  Ви, използвайки лъжа 
• Обижда  Вашите роднини и приятели, за да ги отстрани от живота Ви
• Отказва да излиза с Вас и да се срещате с други хора  
• Пречи Ви да поддържате отношения с Вашите роднини и приятели 
• Не Ви позволява да се обаждате по телефона  
• Изцяло контролира семейния бюджет и сам взема финансовите решения 
• Присвоява си всички семейни доходи, въобще не дава или дава не достатъчно пари за домакинството; при това самият той не пазарува, но Ви обвинява, че не се грижите за семейството
• Унижава Ви пред хора  
• Заплашва да си тръгне или да Ви изгони от къщи 
• Заплашва да  Ви вземе децата 
• Системно и несправедливо наказва децата или не Ви  допуска до тях 
Врeме за инвентаризация на собствения си живот Светът в теб

Врeме за инвентаризация на собствения си живот

Когато живеете в градината на надеждата, нещо винаги разцъфтява

Което е ваше - неизменно ще дойде при вас Светът в теб

Което е ваше - неизменно ще дойде при вас

Трябва да разберем, че Бог е зад гърба ни винаги и това, че ни е изоставил е брътвежът на егото, а не истината. Той е тук и сега. Винаги.

Мамо, помниш ли как те хранех, като беше бебе? Светът в теб

Мамо, помниш ли как те хранех, като беше бебе?

Децата помнят по-ясно отминали животи

Вярвай, доверявай се, грей, благодари! Светът в теб

Вярвай, доверявай се, грей, благодари!

Как да познаеш твоя човек ли? Лесно е! Ще тръгнеш насреща му и ще се сблъскате по средата на пътя...

Духовното пробуждане: Странични ефекти Светът в теб

Духовното пробуждане: Странични ефекти

Но когато изпълзите изпод руините на вашите ментални шаблони, ще разберете, че всичко това си е струвало

Какво се случва, когато жените раждат дете „за себе си“ Светът в теб

Какво се случва, когато жените раждат дете „за себе си“

Прекомерната майчина любов унищожава здраве и съдби, казва Анатолий Некрасов

Да се пазя да укорявам и да не се подигравам на хората Светът в теб

Да се пазя да укорявам и да не се подигравам на хората

Непреходните съвети на Марк Аврелий, отправени от него към него

Време е за Събрание и то...Велико Светът в теб

Време е за Събрание и то...Велико

Обезсмислихме живота на младите с тридесетгодишната си препирня „кой да кара влака"

Свами Шивананда: Светът е най-добрият гуру Светът в теб

Свами Шивананда: Светът е най-добрият гуру

Бог говори чрез сънищата, вътрешния глас, през устата на хората около нас

Да върнеш себе си на самия себе си Светът в теб

Да върнеш себе си на самия себе си

Нийл Доналд Уолш: Когато общуването е затруднено, това е знак, че няма достатъчно любов

Зор Алеф: Магическите закони на успеха Светът в теб

Зор Алеф: Магическите закони на успеха

Кодексът на духовното достойнство ни учи как да реализираме висшите стремежи на душата си

Начините да изгубим душевната си кожа са толкова, колкото са жените по света Светът в теб

Начините да изгубим душевната си кожа са толкова, колкото са жените по света

Преди възстановяването на себеусещането си, преди да се върне вътрешното зрение и океанското познание, сме били на дъното

Всеки има своя икигай Светът в теб

Всеки има своя икигай

Да открием какво ни кара да ставаме от леглото всяка сутрин

Татяна Черниговская: Всичко се срина в света отведнъж Светът в теб

Татяна Черниговская: Всичко се срина в света отведнъж

Цифровата реалност ражда „нов вид" човек. Наричам го „хомо конфузус“...