По време на Sofia Restaurant Week ще може да обиколите максимален брой от модерните кулинарни локации в града, без да се притеснявате за семейния бюджет или за времето си. Кувертът в 25 лв. за меню, като напитките не са включени в цената, а повече информация за програмата и участниците можете да намерите на сайта на фестивала.

За първи път на събитието ще може да опитате интригуващата тайландска кухня в Royal Thai, а екзотичните предложения продължават с японските Hamachi-in и Edo Sushi, мароканския Anette и индийския Saffron.
Европейската кухня е представена от немския Фенерите, гръцкия Маслината, италианските La Rocca, Фокача и Di Valli, както и от модерните предложения на Emotion Bar&Kitchen, MARMO, Red Coral Kitchen и Corso.
Любителите на качественото месо ще открият телешки стекове по класически рецепти в Кристал Стейк Хаус, Crystal Burger&Steak и АСКУА, но има изненада и за вегетарианците - 9 ресторанта са подготвили по едно вегетарианско меню.
Вкусните български гозби и атмосфера ще срещнете в Делвите, а руската кухня е представен от ресторант Арбат.
Ако обичате провокациите и нетрадиционните предложения – опитайте авторските менюта на Aubergine, Vacuum, Щастливото прасе и Talents.
Отличните винени изкушения и ястия ще откриете в GRAPE CENTRAL и ВИНО И ТАПАС.
Интересен акцент в програмата е Фестивалът на розовия домат, организиран от METRO на 16 септември, за който шеф готвачите на ресторантите ще предлагат специално ястие с български розов домат.

Sofia Restaurant Week е международна инициатива, която се организира от водещите медии за заведения и туризъм - Ресторант Уийк ООД и Zavedenia.bg. Фестивалът се провежда с подкрепата на METRO, УниКредит Булбанк и Bibendum. Всички ресторанти, както и менютата, които предлагат, можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week.