Подкрепете ни!
Светът в тебГанета Сагова / 22 октомври 2019

The issue is in the tissue*

*Проблемът е в кърпичката

на снимката: Дагмар Мусилкова
на снимката: Дагмар Мусилкова
Един слънчев ден прочутият гайдар Петър Янев, чиято магична свирня съпровожда космическия глас на България, ми звънна и превъзбудено започна да обяснява: „Искам да те запозная с една невероятна жена. Ходих при нея няколко пъти, не зная точно какво прави, говорихме си, нещо почуква... и резултатът е, че свалих 18 килограма! Нов човек съм.“  

Няколко часа по-късно вече имам уговорена среща с „вълшебницата“. От Петър разбирам, че тя се е справила и с друг сериозен проблем, който е притеснявал и него, и Валя Балканска по време на дългите им пътувания. Гайдарят, без да иска, понякога заспивал, което е опасно, особено когато е зад волана, но след терапиите на Даша това почти не се е случвало.

Разпознавам Дагмар Мусилкова, както е точното є име, отдалеч. Махвам є без грам съмнение, че може да е друг човек. Не греша. Даша е от онези хора, които не можеш да сбъркаш – някак свети, отличава се... 

С нея е Теодора Игнатова, почетен консул на България в Конго, „виновничката“ българите да могат да се докоснат до магичната жена. Теодора открива феномена преди много години в Чехия, където е живяла, преди да замине за САЩ, Латинска Америка, Конго. Стават приятелки за цял живот, независимо че време и пространство ги разделят физически. Затова, когато Теодора се връща в България и създава холистичен лечебен център „Имани“ (на суахили означава вяра), кани Даша в София.

Шамански работи

Дагмар работи по собствена система  – прави семейни констелации, но индивидуални, като ги допълва с техника за емоционална свобода (ТЕС) и някои други похвати. Семейните констелации, както Списание 8 разказа преди време (бр. 7/2011), е терапевтична система, разработена от световнопризнатия немски психолог Берт Хелингер (93 г.). Той пък я научава от американските шамани. С нея се разрешават конфликти, изчистват се негативни емоции, освобождават се енергийни блокажи. Това става, като група хора под напътствието на обучен терапевт, без самите те да знаят как точно, влизат в различни роли на хора от семейството на потърпевшия, дори и починали. Те обясняват чуждата гледна точка по възникнал конфликт и се държат като реални личности, сърдят се, карат се... но финалът е като при старите холивудски филми. Всички се сдобряват и се радват на хепиенд. Ако не се постигне хепиенд, това означава, че лечението не е приключило. И се прави отново сесия. 

Минусите (ако може така да се нарекат) на семейните констелации са силните емоции, които се пораждат и които понякога трудно се овладяват от хората. Както и това, че липсва конфиденциалност, а много хора се притесняват личният им живот и проблеми да стават обществено достояние. 

Помощта на будите

Тези недостатъци Даша успява да преодолее, разработвайки свой подход:  индивидуален, бърз, щадящ емоциите и със същия отличен резултат като системата на Берт Хелингер! 

В центъра „Имани“ Даша вади от несесер мънички фигурки (буди) и ги подрежда. „Това си ти. Това до теб е твоето предизвикателство. То идва от твоя дядо, проблемът е от мъжка линия... Този човек, който се очаква да стои до теб, не е... И тук не е, нито тук“. Даша отдалечава поредната фигурка, поставя я в диаметралния край.  Това ме шокира, защото виждам истината, визуализирана пред очите ми, която не си позволявах да приема. Даша се слива с енергиите и на други хора. Някои ги описва физически – със стойка, ръст, други – като темперамент или отношение към мен. Тя е поразяващо точна, много блага и добра, затова бързо печели пълното ми доверие. 

След това шаманката си „придърпва“ линията на времето и миналото - животът на моите предци оживява пред нас. Ето го най-добрия дядо на света – дядо Митьо. Даша казва, че понеже много съм го обичала, съм поела част от товара му. Моят дядо действително бе най-важният човек за мен, когато бях малка. Виждал е с едно око, но ми беше прочел всички достъпни детски книжки. Библиотекарката не знаеше какво да ни дава. Научи и мен да чета съвсем мъничка...

Даша обаче не ме оставя дълго в спомените, обяснява ми как с любов да му върна неговото, за да го даде на своя баща и т. н. Същия алгоритъм прилагаме и с жените от рода ми... Крайната цел на това мистично пътуване е човек да се освободи от концепции, страхове, модели... – от товара, който носи от предците си, и вместо него да приеме от тях силата на рода. 

Пространство  за новото

По време на терапията си пригответе кърпички. Дори големият Петър Янев си призна, че си е поплакал. Но както се казва - Тhe issue is in the tissue. Независимо какво точно се случва при констелациите – дали се самосугестираме, дали общуваме по квантов начин с предците си, или приемаме сила по шамански, след подобни срещи с невидимото осбовождаваме пространство за новото. Намираме отговори и възможности, които дълго сме търсили, и имаме силата за смели решения.

Даша рисува и красиви мандали. Вижте част от тях във видеото,
 а интервю с Даша прочетете в бр. 9/2019.За контакт: +359 887 88 12 12
clinic@imani.care
София, бул. „Ал. Пушкин“ 116


Идва преди раждането, изчезва преди смъртта... Светът в теб

Идва преди раждането, изчезва преди смъртта...

Рудолф Щайнер за другото Същество в нас

Как се прави флакон за хапчета за една нощ Светът в теб

Как се прави флакон за хапчета за една нощ

Болен от Паркинсон спортист: „Хората трябва да видят и положителната страна на социалните медии"

Как да извадим сенчестото си аз на светло Светът в теб

Как да извадим сенчестото си аз на светло

За да интегрираме нашата сянка трябва да позволим на тъмнината да бъде част от нас, без желанието да я надскочим

Езотеричният смисъл на февруари: очистване Светът в теб

Езотеричният смисъл на февруари: очистване

Време е за инвентаризация на чувствата, както и на отношенията ни с хората около нас

Притча за двамата монаси и реката Светът в теб

Притча за двамата монаси и реката

Кой е по-мъдър - който спазва обета или който изпълнява човешкия си дълг

Последният скат на д-р Скатов Светът в теб

Последният скат на д-р Скатов

Мечтите нямат цена и всеки, който успее да ги изпълнява, се чувства окрилен. Едва тогава може да е истински полезен на останалите.

Нормално ли е да си неомъжена? Светът в теб

Нормално ли е да си неомъжена?

Трябва да спрем да заклеймяваме необвързаните. Ражда се и нов термин - „сингълизъм".

За всичко си има причина и в крайна сметка нещата се случват за добро Светът в теб

За всичко си има причина и в крайна сметка нещата се случват за добро

Ник Вуйчич: Изборът е да поемеш надолу, към отчаянието или да тръгнеш нагоре, по хълма на надеждата

Няма връх, който да стои по-високо от Живота! Светът в теб

Няма връх, който да стои по-високо от Живота!

Как хората коментираха алпинистките победи и трагедии под К2 през уикенда

Добрата майка ли съм или идеалната майка? Светът в теб

Добрата майка ли съм или идеалната майка?

Спокойно, Вие сте и двете в рамките на едно денонощие

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт” Светът в теб

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт"

Едно ненаучно понятие сее вина и вгорчава живота ни