Любопитно

Ивелина Рускова: Планетите са същества с жива енергия, която ни влияе

Какво представлява астрологията и как работи, разказва авторката на ежедневния хороскоп, който ви представяме

Ивелина Рускова: Планетите са същества с жива енергия, която ни влияе
Ивелина Рускова е автор на ежедневния хороскоп на сайта на Списание 8. В първата част от интервюто с нея тя ни разказа как е започнала да се занимава с астрология, а сега е време да поговорим за още някои страни от звездните влияния.- Ивелина, а какво всъщност е астрологията?
 
- Тя е наука, която изучава енергийните потоци, генерирани от всички небесни тела и въздействията, които тези потоци оказват върху живота на всеки от нас.

Когато астрологът прави характеристика на човека, това е де факто един психологически портрет. Наяве излиза какво чувства човекът, как реагира в критични ситуации, как би преживял трудности, какво и как обича, как действа, какво е мисленето му, какви цели и желания има и т.н.

Астрологът е проводник на енергията на Вселената. Той не може и не трябва  да отнеме вярата на човека или да го лиши от надежди. А може да му покаже кога е най-подходящото и благоприятното време за дадено събитие. Разликата между астрологията и психологията е в това, че астрологията разполага с времеви период, докато при психологията няма такъв. 


- Как „знаят“ звездите какво ни очаква? 

- Звездите и планетите са живи същества с жива енергия, която ни влияе. Неслучайно се казва, че звездите говорят: думата „астра" означава „звезда“, а „логос" – „говор“, което ще рече „говор на звездите", какво ни казват.

Преди астрономията и астрологията са били едно - обща наука. Астрономията се занимаваща с изучаване на всичко, което непосредствените наблюдения на небесните тела показват, т.е. тя е нещо като анатомия на Космоса.

Астрологията е наука, която изучава енергийните потоци, генерирани от всички небесни тела и въздействията, които те оказват върху живота на всеки от нас.

Енергията, която дадена планета излъчва в определен астрологичен знак, ни дава описание за човека, с какви заложби и качества се ражда той. 


- Има ли добри и лоши зодии?

- Няма лоша зодия. Човек е толкова индивидуален, токова различен, съвършен и уникален сам по себе си. Няма такава повторяемост. Всеки идва на Земята със своя „звезден паспорт“ под формата на астрологична карта. Той ни дава предразположения към определени неща. Няма нищо сто на сто фиксирано, астрологията дава тенденции, възможности, но ние все пак можем да сме творци на съдбата си, защото имаме свободна воля да променяме себе си, поведението, мисленето си, действията в този  живот, отношението си към света. А променяйки се, ние променяме всичко около нас. Човек може да избяга от потенциални събития в живота си само и единствено променяйки себе си, като така ще промени и външната действителност.


Разкажи ни малко повече за дневния хороскоп, който публикуваш всеки ден на сайта на Списание 8.

- Ежедневните прогнози са общи. Целта тук е да дам информация за енергетиката на деня, правя това на база на лунния ден и в кой астрологичен знак е Луната, за важните и силните аспекти на планетите. Спрямо това може да се види как енергията в етапа на деня може да ни повлияе, какво ще чувстваме, как ще реагираме, към какво ще бъдем по-уязвими, дори на кои органи от тялото ни ще влияе. Естествено, това няма как да се отнася за всички, защото единствено индивидуалният хороскоп дава пълна и ясна характеристика за това как може да ти повлияе даден период и момент. Само личната астрологична карта дава точна информация за даден човек!  


- Защо е важно човек да си направи личен хороскоп?

- Първата среща с астролог променя доста представите ти, защото виждаш, че това не е измислица. Когато астрологът започне да говори за живота ти и да го описва, при положение, че не те познава, малко се стряскаш. Оказва се, че астрологията знае много повече за теб, отколкото ти самият знаеш. Изкарва на повърхността и тъмните страни, които ти потискаш и не искаш дори да се сещаш за тях. Помага ни да опознаем по-добре себе си и всички около нас, така се научаваме да приемаме по-леко действителността. 
     
Астрологията ни дава възможност да правим астрологични прогнози, т.е. да надникнем до някаква степен в бъдещето. Това може да е възможност да насочим живота си в определена посока, развивайки потенциалните си заложби и силни страни. Всеки има свободна воля, която му дава възможност да прави свои избори и така да гради живота си, носейки пълната отговорност за това, което върши. Естествено, има и неподвластни на нашата воля събития, които ще се случат независимо от нашите желания… Това е съдбата според едни или кармата според други... Благодарение на рождената астрология ние можем да се подготвим за подобни събития и да ги приемем по-леко.

Какви типове хороскоп съществуват и как астрологията може да ни помогне в ежедневието - очаквайте 3-ата част от интервюто с Ивелина Рускова.
Всекидневната Венеция Любопитно

Всекидневната Венеция

Странно място - хем е град, хем не е

Стабилен поглед към приключенията Любопитно

Стабилен поглед към приключенията

Включи се в Red Bull JOURNEYversity - състезанието за най-идейните визуални артисти

Историята на една грамофонна плоча с Моцарт Любопитно

Историята на една грамофонна плоча с Моцарт

Дмитрий Шостакович разказва за среднощен концерт по заповед на Сталин

Иисусе, жив ли си... Любопитно

Иисусе, жив ли си...

142 години от избухването на Априлското въстание

Лале ли си, Истанбул ли си... Любопитно

Лале ли си, Истанбул ли си...

Древният град е потънал в разкоша на над 20 млн. цветни камбанки

Опасно е да сте пасивни днес Любопитно

Опасно е да сте пасивни днес

Астрологична прогноза за 17 април

Премисляйте всяко решение Любопитно

Премисляйте всяко решение

Астрологична прогноза за 18 април

Western Balkans Band BG: спечелете билети! Любопитно

Western Balkans Band BG: спечелете билети!

Подарете си възпламеняваща експлозия от балкански фолклор, блус, рок, джаз и импровизаторски умения

Да се обикнеш и да бъдеш самия себе си Любопитно

Да се обикнеш и да бъдеш самия себе си

129 г. от рождението на Чарли Чаплин

Спечелете здраве! Любопитно

Спечелете здраве!

Жребият определи кой ще получи подарък: масло с арника от Weleda

Самозабравилият се бръснач Любопитно

Самозабравилият се бръснач

Притча от Леонардо да Винчи

Не започвайте нищо ново Любопитно

Не започвайте нищо ново

Астрологична прогноза за 12 април

Чуйте гласа на своя ангел пазител Любопитно

Чуйте гласа на своя ангел пазител

Астрологична прогноза за 11 април

По-внимателно с думите Любопитно

По-внимателно с думите

Меркурий е в Овен до 13 май

Сложете основите на големи дела Любопитно

Сложете основите на големи дела

Астрологична прогноза за 10 април