Любопитно15 февруари 2017

Ивелина Рускова: Планетите са същества с жива енергия, която ни влияе

Какво представлява астрологията и как работи, разказва авторката на ежедневния хороскоп, който ви представяме

Ивелина Рускова е автор на ежедневния хороскоп на сайта на Списание 8. В първата част от интервюто с нея тя ни разказа как е започнала да се занимава с астрология, а сега е време да поговорим за още някои страни от звездните влияния.- Ивелина, а какво всъщност е астрологията?
 
- Тя е наука, която изучава енергийните потоци, генерирани от всички небесни тела и въздействията, които тези потоци оказват върху живота на всеки от нас.

Когато астрологът прави характеристика на човека, това е де факто един психологически портрет. Наяве излиза какво чувства човекът, как реагира в критични ситуации, как би преживял трудности, какво и как обича, как действа, какво е мисленето му, какви цели и желания има и т.н.

Астрологът е проводник на енергията на Вселената. Той не може и не трябва  да отнеме вярата на човека или да го лиши от надежди. А може да му покаже кога е най-подходящото и благоприятното време за дадено събитие. Разликата между астрологията и психологията е в това, че астрологията разполага с времеви период, докато при психологията няма такъв. 


- Как „знаят“ звездите какво ни очаква? 

- Звездите и планетите са живи същества с жива енергия, която ни влияе. Неслучайно се казва, че звездите говорят: думата „астра" означава „звезда“, а „логос" – „говор“, което ще рече „говор на звездите", какво ни казват.

Преди астрономията и астрологията са били едно - обща наука. Астрономията се занимаваща с изучаване на всичко, което непосредствените наблюдения на небесните тела показват, т.е. тя е нещо като анатомия на Космоса.

Астрологията е наука, която изучава енергийните потоци, генерирани от всички небесни тела и въздействията, които те оказват върху живота на всеки от нас.

Енергията, която дадена планета излъчва в определен астрологичен знак, ни дава описание за човека, с какви заложби и качества се ражда той. 


- Има ли добри и лоши зодии?

- Няма лоша зодия. Човек е толкова индивидуален, токова различен, съвършен и уникален сам по себе си. Няма такава повторяемост. Всеки идва на Земята със своя „звезден паспорт“ под формата на астрологична карта. Той ни дава предразположения към определени неща. Няма нищо сто на сто фиксирано, астрологията дава тенденции, възможности, но ние все пак можем да сме творци на съдбата си, защото имаме свободна воля да променяме себе си, поведението, мисленето си, действията в този  живот, отношението си към света. А променяйки се, ние променяме всичко около нас. Човек може да избяга от потенциални събития в живота си само и единствено променяйки себе си, като така ще промени и външната действителност.


Разкажи ни малко повече за дневния хороскоп, който публикуваш всеки ден на сайта на Списание 8.

- Ежедневните прогнози са общи. Целта тук е да дам информация за енергетиката на деня, правя това на база на лунния ден и в кой астрологичен знак е Луната, за важните и силните аспекти на планетите. Спрямо това може да се види как енергията в етапа на деня може да ни повлияе, какво ще чувстваме, как ще реагираме, към какво ще бъдем по-уязвими, дори на кои органи от тялото ни ще влияе. Естествено, това няма как да се отнася за всички, защото единствено индивидуалният хороскоп дава пълна и ясна характеристика за това как може да ти повлияе даден период и момент. Само личната астрологична карта дава точна информация за даден човек!  


- Защо е важно човек да си направи личен хороскоп?

- Първата среща с астролог променя доста представите ти, защото виждаш, че това не е измислица. Когато астрологът започне да говори за живота ти и да го описва, при положение, че не те познава, малко се стряскаш. Оказва се, че астрологията знае много повече за теб, отколкото ти самият знаеш. Изкарва на повърхността и тъмните страни, които ти потискаш и не искаш дори да се сещаш за тях. Помага ни да опознаем по-добре себе си и всички около нас, така се научаваме да приемаме по-леко действителността. 
     
Астрологията ни дава възможност да правим астрологични прогнози, т.е. да надникнем до някаква степен в бъдещето. Това може да е възможност да насочим живота си в определена посока, развивайки потенциалните си заложби и силни страни. Всеки има свободна воля, която му дава възможност да прави свои избори и така да гради живота си, носейки пълната отговорност за това, което върши. Естествено, има и неподвластни на нашата воля събития, които ще се случат независимо от нашите желания… Това е съдбата според едни или кармата според други... Благодарение на рождената астрология ние можем да се подготвим за подобни събития и да ги приемем по-леко.

Какви типове хороскоп съществуват и как астрологията може да ни помогне в ежедневието - очаквайте 3-ата част от интервюто с Ивелина Рускова.
Есенцията на живота Любопитно

Есенцията на живота

„Есетере” - България, произвежда едни от най-продаваните и най-скъпи етерични масла на лидера в ароматерапията dōTerra. Персоналът е основно роми.

Най-сетне и незрящите с брайлов смарт часовник Любопитно

Най-сетне и незрящите с брайлов смарт часовник

Устройството може да обучи на Брайловата азбука и да дава информация, на тези, които не я познават

Дронове ще засадят милиард дървета до 2028 г. Любопитно

Дронове ще засадят милиард дървета до 2028 г.

Технологията работи 10 пъти по-бързо от един работник и е много по-евтина от сегашните методи за залесяване

Миеш си ръцете и пълниш казанчето! Любопитно

Миеш си ръцете и пълниш казанчето!

Добра идея за пестене на вода и място

Прост лек за здраве и щастие Любопитно

Прост лек за здраве и щастие

Не една ябълка, а една прегръдка на ден ще държи лекаря далеч от вас

Поставиха 40 изкуствени гнезда за застрашения царски орел Любопитно

Поставиха 40 изкуствени гнезда за застрашения царски орел

Това е една от най-ефективните мерки за опазване на вида

Вижте в какво ни превръща офисът! Любопитно

Вижте в какво ни превръща офисът!

Футуристична идея показва как изглежда жената след 20 години на бюро зад компютър

Има шанс за промяна и при нарцисистите, ако поискат Любопитно

Има шанс за промяна и при нарцисистите, ако поискат

Съветите на психотерапевта към хора с НЛР, които осъзнават, че са нетърпими

Когато звездите станаха пожарникари Любопитно

Когато звездите станаха пожарникари

Много известни личности апелират за финансови дарения в помощ на бедстваща Австралия

Ще броят китовете от космоса Любопитно

Ще броят китовете от космоса

Проектът струва 1 млн. долара и е в помощ на някои изчезващи видове

Хвърляш вестника и той покълва Любопитно

Хвърляш вестника и той покълва

В Япония изданието The Mainichi Shimbunsha е с милионен тираж от години

Мъжете са по-убедени от жените, че са виртуозни в лъжата Любопитно

Мъжете са по-убедени от жените, че са виртуозни в лъжата

По-лесно лъжците изричат устно неистините и по-трудно в чата

Виена - бал под небето Любопитно

Виена - бал под небето

750 000 души танцуват виенски валс в новогодишната нощ

Нова година в самота? Имате повод за усмивка и благодарност. Любопитно

Нова година в самота? Имате повод за усмивка и благодарност.

Психологът Иля Шабшин съветва как да направите от лимоните лимонада, а не кисела вечер

Дрон на метанол постави рекорд Любопитно

Дрон на метанол постави рекорд

Почти 12 часа във въздуха издържа китайският апарат

Разходката сред природата – лек срещу стреса Любопитно

Разходката сред природата – лек срещу стреса

Мозъците буквално се проветряват и почват да работят на по-бързи обороти