Любопитно15 февруари 2017

Ивелина Рускова: Планетите са същества с жива енергия, която ни влияе

Какво представлява астрологията и как работи, разказва авторката на ежедневния хороскоп, който ви представяме

Ивелина Рускова е автор на ежедневния хороскоп на сайта на Списание 8. В първата част от интервюто с нея тя ни разказа как е започнала да се занимава с астрология, а сега е време да поговорим за още някои страни от звездните влияния.- Ивелина, а какво всъщност е астрологията?
 
- Тя е наука, която изучава енергийните потоци, генерирани от всички небесни тела и въздействията, които тези потоци оказват върху живота на всеки от нас.

Когато астрологът прави характеристика на човека, това е де факто един психологически портрет. Наяве излиза какво чувства човекът, как реагира в критични ситуации, как би преживял трудности, какво и как обича, как действа, какво е мисленето му, какви цели и желания има и т.н.

Астрологът е проводник на енергията на Вселената. Той не може и не трябва  да отнеме вярата на човека или да го лиши от надежди. А може да му покаже кога е най-подходящото и благоприятното време за дадено събитие. Разликата между астрологията и психологията е в това, че астрологията разполага с времеви период, докато при психологията няма такъв. 


- Как „знаят“ звездите какво ни очаква? 

- Звездите и планетите са живи същества с жива енергия, която ни влияе. Неслучайно се казва, че звездите говорят: думата „астра" означава „звезда“, а „логос" – „говор“, което ще рече „говор на звездите", какво ни казват.

Преди астрономията и астрологията са били едно - обща наука. Астрономията се занимаваща с изучаване на всичко, което непосредствените наблюдения на небесните тела показват, т.е. тя е нещо като анатомия на Космоса.

Астрологията е наука, която изучава енергийните потоци, генерирани от всички небесни тела и въздействията, които те оказват върху живота на всеки от нас.

Енергията, която дадена планета излъчва в определен астрологичен знак, ни дава описание за човека, с какви заложби и качества се ражда той. 


- Има ли добри и лоши зодии?

- Няма лоша зодия. Човек е толкова индивидуален, токова различен, съвършен и уникален сам по себе си. Няма такава повторяемост. Всеки идва на Земята със своя „звезден паспорт“ под формата на астрологична карта. Той ни дава предразположения към определени неща. Няма нищо сто на сто фиксирано, астрологията дава тенденции, възможности, но ние все пак можем да сме творци на съдбата си, защото имаме свободна воля да променяме себе си, поведението, мисленето си, действията в този  живот, отношението си към света. А променяйки се, ние променяме всичко около нас. Човек може да избяга от потенциални събития в живота си само и единствено променяйки себе си, като така ще промени и външната действителност.


Разкажи ни малко повече за дневния хороскоп, който публикуваш всеки ден на сайта на Списание 8.

- Ежедневните прогнози са общи. Целта тук е да дам информация за енергетиката на деня, правя това на база на лунния ден и в кой астрологичен знак е Луната, за важните и силните аспекти на планетите. Спрямо това може да се види как енергията в етапа на деня може да ни повлияе, какво ще чувстваме, как ще реагираме, към какво ще бъдем по-уязвими, дори на кои органи от тялото ни ще влияе. Естествено, това няма как да се отнася за всички, защото единствено индивидуалният хороскоп дава пълна и ясна характеристика за това как може да ти повлияе даден период и момент. Само личната астрологична карта дава точна информация за даден човек!  


- Защо е важно човек да си направи личен хороскоп?

- Първата среща с астролог променя доста представите ти, защото виждаш, че това не е измислица. Когато астрологът започне да говори за живота ти и да го описва, при положение, че не те познава, малко се стряскаш. Оказва се, че астрологията знае много повече за теб, отколкото ти самият знаеш. Изкарва на повърхността и тъмните страни, които ти потискаш и не искаш дори да се сещаш за тях. Помага ни да опознаем по-добре себе си и всички около нас, така се научаваме да приемаме по-леко действителността. 
     
Астрологията ни дава възможност да правим астрологични прогнози, т.е. да надникнем до някаква степен в бъдещето. Това може да е възможност да насочим живота си в определена посока, развивайки потенциалните си заложби и силни страни. Всеки има свободна воля, която му дава възможност да прави свои избори и така да гради живота си, носейки пълната отговорност за това, което върши. Естествено, има и неподвластни на нашата воля събития, които ще се случат независимо от нашите желания… Това е съдбата според едни или кармата според други... Благодарение на рождената астрология ние можем да се подготвим за подобни събития и да ги приемем по-леко.

Какви типове хороскоп съществуват и как астрологията може да ни помогне в ежедневието - очаквайте 3-ата част от интервюто с Ивелина Рускова.
JOVI - най-добрият пластилин Любопитно

JOVI - най-добрият пластилин

Той е изцяло на растителна основа. Направен е от восък и растителни брашна без глутен

Колко лесно е да отвлечеш дете от площадката Любопитно

Колко лесно е да отвлечеш дете от площадката

Експеримент показва как малчуганите доброволно тръгват с непознати дори без примамка

Кои са най-добрите градове за живеене в света Любопитно

Кои са най-добрите градове за живеене в света

Вижте класацията на „Икономист интелиджънс юнит” за 2019 година

Потърси в интернет, засади дърво Любопитно

Потърси в интернет, засади дърво

Над 66 млн. дървета е посадила търсачката Ecosia.org и няма намерение да спира дотук

Амазонка: Какво знаем дотук Любопитно

Амазонка: Какво знаем дотук

Пожарите са опасност за цялата цивилизация

Защо е безсмислено да се спори с жена Любопитно

Защо е безсмислено да се спори с жена

Учени обясниха някои специфики на женската памет, които правят слабия пол силен

Веганската диета вредна за ембриона? Любопитно

Веганската диета вредна за ембриона?

Британска диетоложка твърди, че има връзка между месоядството на родителите и интелекта на детето им

Не са нужни 10 000 часа, за да си перфектен цигулар Любопитно

Не са нужни 10 000 часа, за да си перфектен цигулар

Изследване развенчава мита за „вълшебното число на величието”

И два часа пред дисплея са вредни за децата Любопитно

И два часа пред дисплея са вредни за децата

Изключете всичко в детската стая след целувката за „Лека нощ!”

Не просто очила, а хиперсветлинни очила Любопитно

Не просто очила, а хиперсветлинни очила

Квантова енергия за квантово бъдеще

Пълните хора по-лесно понасят жегите Любопитно

Пълните хора по-лесно понасят жегите

Топлопроводимостта на мастната тъкан е по-ниска

Спирка „Под асмата” Любопитно

Спирка „Под асмата”

Навесите над пет спирки в австрийската столица са покрити с увивни растения

Мъжете предпочитат лабилни жени Любопитно

Мъжете предпочитат лабилни жени

Жените са склонни мъжът да им опонира, но трябва да обръща внимание на детайлите

Тук птиците са стотици пъти повече от хората Любопитно

Тук птиците са стотици пъти повече от хората

Вижте магията на „Острова на съкровищата“ в Шотландия

5 начина да изкарате сутринта без стрес Любопитно

5 начина да изкарате сутринта без стрес

Добре е някои неща да се подготвят от предишната вечер

Български букви и винетки Любопитно

Български букви и винетки

Художникът Стоян Зарков издаде новия си сборник