Подкрепете ни!
Здраве17 юли 2014

12 растения срещу лошото настроение

Босилек, градински чай и копър се включват в битката за позитивизъм

Кой не иска да се зареди с енергия и да подобри емоционалното си състояние? Отговорът е ясен. На следващите редове ще ви представим 12 невероятни растения, които могат да ви помогнат непосредствено в тази кауза. Някои от билките се използват от хилядолетия, за да отклоняват негативната енергия и да ни „зареждат“ със сила за нови начинания. Те са и основни съставки на много терапевтични етерични масла. Запознайте се с тези удивителни растения, доказани воини в битката с негативна енергия!

1) Босилек

Босилекът е символ на плодородието, а в Италия от векове е и символ на любовта заради листата си, напомнящи формата на сърце. Босилекът се смята и за билката покровител на семейството, а изгарящото му масло ще предпази дома ви от негативна енергия. Босилекът стимулира съзнанието да търси щастие и отваря пътя на енергията в човешкото тяло. Често е свързван и с ясновидство и гадаене.

2) Бял градински чай

Белият градински чай се използва от векове за неутрализиране на негативната енергия. Димът от изсушеното растение прочиства въздуха, а отрицателните йони, които изпраща, са „виновни“ за приятния мирис като след есенен дъжд. Според древните римляни веднъж вдишан, димът от бял градински чай донася мъдрост и психическа стабилност. Те вярвали чудотворният аромат неутрализира негативната енергия в целия дом.

3) Копър

От дълги времена копърът е символ на дълголетието, смелостта и силата. Той умее да улавя негативната енергия и неговата пречистваща сила осигурява защита на човешкото енергийно поле, като едновременно с това подсилва духа и тялото. Любопитен факт е, че в древността копърът се е използвал като средство за влияние върху съзнанието на другите. Димът от горящото растение, вярвали древни народи, би могъл да накара всеки да се довери на думите ви.  Освен това се смятало, че сокът от копър събужда тялото, носи енергичност и жизненост. 

4) Розмарин

Използван по време на ритуали и заклинания, розмаринът може да подобри вашия любовен живот, да донесе щастие и дълголетие. Етеричното му масло помага да прочистите съзнанието и да подобрите паметта си. При нагряване маслото изпуска прочистващ въздуха мирис. Билката е символ на приятелство и страст. Много често се използва и в битката с кошмарите и неспокойния сън. 

5) Евкалипт

Ако някога ви се случи да бъдете обект на физически или психически тормоз, то етеричното масло от евкалипт може да ви освободи от негативната енергия и лошите спомени. Билката пречиства енергийните пътища в човешкото тяло и помага в отделянето на излишната енергия. 

6) Тамян

Тамянът ще задълбочи емоциите от всяко светско преживяване. Възвишава личната и духовна любов, като намалява стреса и вдъхновява духовните сетива. Растението не случайно се използва в толкова ритуали - може да пробуди човешкия дух и е идеален помощник при почти всякакъв вид медитация, защото стимулира висшето съзнание. Димът от горящ тамян освобождава мощни вибрации за защита и пречиства духа. Твърди се, че той подобрява връзката на човека с висшите природни сили.

7) Риган

Риганът ще донесе хармония, любов, закрила и спокойствие във вашия дом. В традиционната китайска медицина е помощник срещу емоционални и физически заболявания. В древността например, много племена използвали маслото от растението, за да намажат стените на домовете си. Вярвали, че така ще отклони негативната енергия от семейството и ще послужи за бариера срещу отрицателните енергийни полета. 

8) Карамфил

Етеричното масло от карамфил подпомага здравия дух и засилва смелостта. Растението подсилва паметта и прави възможно възвръщане на отдавна изгубени спомени. 

9) Лавандула

От древни времена лавандулата се използва в ритуали за подобряване на здравето, любовта и вътрешната хармония. Билката има способността да разсее депресията, като поема контрол над нашите емоции и прогонва негативните. Поръсете възглавница си с лавандула, ако имате проблеми със заспиването. Ще ви осигури спокойствие и здрав сън.

10) Иланг-иланг 

Растението с филипински корени иланг-иланг взема основно участие в ритуали за подобряване на любовния и сексуален живот. Успокояващият му аромат е способен да освободи всеки от негативните емоционални състояния. Може да се превърне в мощен афродизиак.  

11) Ветивер

Ветиверът има способността да пречиства енергийните пътища в човешкото тяло, като осигурява защита срещу отрицателна енергия. Растението увеличава жизнената сила, а също така се асоциира със спокойствие, мъдрост и здрав разум. 

12) Сандалово дърво

Плодът от сандаловото дърво подобрява духовното и физическото състояние на мъжете и жените. Той осигурява защита срещу отрицателната енергия, отвлича вниманието на ума от неприятностите и засилва сексуалното желание.  

Източник: prevent disease
Природна грижа за кожата с Debora Golden Nature Здраве

Природна грижа за кожата с Debora Golden Nature

С правилно подбрани натурални извлеци и съставки вашата кожа получава всичко, което ù е нужно, за да е свежа, подхранена и неустоима

Д-р Далке към българите: Вие решавате, не чакайте държавата! Здраве

Д-р Далке към българите: Вие решавате, не чакайте държавата!

Авторът на „Болестта като път" не яде месо от 50 г., препоръчва „миротворна" храна и укрепване на имунната система

Ваксини Covid-19: етични, правни и практически съображения Здраве

Ваксини Covid-19: етични, правни и практически съображения

Съвет на Европа: Ваксинацията НЕ е задължителна и никой не е подложен на политически, социален или друг натиск да се ваксинира

Октомври 2020 г.: самоубийците в Япония са повече от починалите от COVID-19 за 10 месеца Здраве

Октомври 2020 г.: самоубийците в Япония са повече от починалите от COVID-19 за 10 месеца

Тревожният скок се дължи на жени, работещи в отрасли, засегнати от пандемията

Жителите на австрийски ски курорт с 8 месеца имунитет срещу COVID-19 Здраве

Жителите на австрийски ски курорт с 8 месеца имунитет срещу COVID-19

90% от хората с положителен тест през април са имали антитела за вируса през ноември

117-годишна се възстанови напълно от Covid-19 Здраве

117-годишна се възстанови напълно от Covid-19

Люсил преживява пандемията от испански грип и две световни войни

Във Виена стартира проект „Всички правим гаргара” Здраве

Във Виена стартира проект „Всички правим гаргара"

Служители на някои компании се тестват два пъти седмично вкъщи за COVID-19

Във времената на социална дистанция скуката може да е опасна за обществото Здраве

Във времената на социална дистанция скуката може да е опасна за обществото

За някои хора дори болката може да е по-приемлива от отегчението

Ставите се лекуват със 120 минути ходене веднъж на три дни Здраве

Ставите се лекуват със 120 минути ходене веднъж на три дни

Съветите на Олег Торсунов колко да са дълги разходките ни, за да сме здрави

От страх винаги правим обратното на това, което трябва Здраве

От страх винаги правим обратното на това, което трябва

Лууле Вилма за прошката, която лекува и за самозаблудите, които ни разболяват

Растителен пробиотик за здраво гърло Здраве

Растителен пробиотик за здраво гърло

Българската биотехнологична компания GENESIS създаде пробиотик, който предпазва от възпаления гърлото и устната кухина и поддържа чревната микрофлора в баланс

Защо случаите на COVID-19 ще почнат да намаляват Здраве

Защо случаите на COVID-19 ще почнат да намаляват

Дж. Меркола: COVID-19 е най-големият фалшификат в историята на човечеството

Д-р Меркола: Информирайте се, преди да се ваксинирате! Здраве

Д-р Меркола: Информирайте се, преди да се ваксинирате!

Бъдете смели. Ще ви критикуват, че сте посмели да говорите за „другата страна“ на историята с ваксината

Роден на 21-ва седмица Здраве

Роден на 21-ва седмица

Бет и Рик Хътчинсън наричат ​​Ричард своето чудо-бебе