Любопитно

Алекс Орбито: Лекувал съм един милион души

Интервю с известния филипински лечител, за когото Списание 8 прави филм

Интервюто с Алекс Орбито може да откриете в бр. 9/2012г.
Интервюто с Алекс Орбито може да откриете в бр. 9/2012г.
- Г-н Орбито, ще ни покажете ли белега от първата операция, която сте си направили сам, за да разберете какво се случва?
- Наистина ли искате да го видите? Добре, ще ви го покажа (Орбито вдига ризата си и показва белег около 10-ина сантиметра в района на корема.)

- А защо имате белег?
- Защото тогава не вярвах в това, което правя. На хората, които не вярват в това лечение, може да им остане белег. Колкото по-малко вярват, толкова по-голям е белегът. Онези, които силно вярват, нямат и следа от лечението. (Смее се...)

- Значи вярата на пациента е от голямо значение?
- Важна е за крайния резултат, защото това е Христова енергия. Аз съм само един инструмент, чрез който хората получават своето изцеление. Вярата дава силата на тялото да се излекува.

- Болестите обикновено са причинени от начина на живот и мислене. Това означава ли, че ако хората не засилят вярата си, ако не се променят към по-добро, болестта им може да се върне след вашето лечение?
- Да, означава. Затова непрекъснато повтарям, че хората трябва да имат позитивни мисли и да се молят на Бог да не позволи да се върне негативизмът в съзнанието им.

- Колко психични хирурзи като вас има в света?
- Не знам в света, но във Филипините сме 10-ина. Но тези, които са истински проводници на връзката с духовния свят, доколкото знам, сме трима.

- Как виждате бъдещето на това лечение? Може ли то да се преподава? Може ли някой ваш ученик да се научи да оперира като вас?
- Аз преподавам основите на магнетичното лечение, но учениците трябва да имат собствена връзка и благословия от Бог. Но аз мисля, че психичната хирургия ще изчезне един ден. Постепенно ще се появят нови форми на лечение, чудеса, прекрасни неща ще изникнат. Ще дойде ново поколение с нови умения, със собствена благословия.

- Какво е отношението на конвенционалните лекари към вас?
- Все повече доктори вече идват във Филипините. Много повече от преди. И отношението им е различно. В началото, от 1972 до 1979-а, идваха на тълпи, защото бяха любопитни какво правя. Тогава, като ги питах - „Вярвате ли в Бог?", те отговаряха: „Не, ние сме учени!" Сега задавам същия въпрос и отговорът е различен: „Да, вярвам, затова съм лекар." Преди идваха да изучават мен, сега идват да се учат при мен.

Тук в разговора се намесва Марика Ферхейен, сътрудник на Алекс Орбито:
- Алекс винаги е бил отворен към лекарите и учените. През последните 15 години, в които работя с него, той редовно се подлага на изследвания в различни болници и институти, които изявяват желание да го изучават. В Международна лаборатория по биофизика в Нойс, Германия направиха много голямо проучване за това какво се случва преди, по време и след операцията, която Алекс прави. Наблюдаваха го 5 години и направиха почти 100 изследвания. Някои от тях бяха публикувани в медицински документи, но голяма част останаха закрити. От една страна, изследователите са силно впечатлени, но от друга, темата остава табу. Един професор дори беше заплашен от уволнение заради публикуван отчет от изследвания върху Алекс Орбито.

- Колко човека сте излекували?
- Бил съм в 77 страни и съм лекувал около 1 милион души. Във Филипините имам хиляди пациенти, с които съм работил от 14-годишен. И никой не е умрял на моята операционна маса.

- Излекували сте много важни хора. Ще ни кажете ли някои от тях?
- Лекувал съм всякакви хора. Някои от известните са президентът на Филипините, президентите на Казахстан, на Абу Даби, на Венецуела, на Доминиканската република, жената на президента в Коста Рика и други. Но за мен това не е важно. За мен всички те са просто хора като всички останали.

- Искали ли сте някога да се откажете от  лечителството?
- Да, бих искал. Вие знаете, че се опитах да спра, когато бях на 18. Тогава лекувах хората и те ми даваха само яйца. Един ден трябваше да вървя пеша, за да се прибера у дома, 8 км в дъжда. Тогава реших, че ще се откажа. Но ме обвиниха в нещо, което не бях направил, прекарах известно време в затвора... След това започнах да боледувам, докато един ден, на 5 ноември беше, не можех да се движа. И започнах да се моля на Бог. Бог ми каза да се прибера у дома и да почна пак да лекувам. Така ще се оправя. Върнах се, а майка ми беше болна. Веднага започнах да я лекувам - и тя оздравя. Оттогава не съм спирал. Оставям се на Светия Дух да ме води в това, което правя. Надявам се някой ден да бъда обикновен човек, като теб. Не е лесно да си лечител, изобщо, но продължавам да бъда това, което Бог ме е направил на тази планета.

- Изтощавате ли се, когато лекувате?
- Изморявам се, но си почивам малко, правя медитация и така се презареждам. Понякога духовната ми сестра Марика ми дава енергия. Също така зависи с кого разговарям. Например, ако журналистите не са като вас, а са враждебни и ме нападат, се уморявам. Тогава енергията на Духа, която преминава през мен, ме зарежда, дава ми сила.

- Какво представлява черната субстанция, която вадите от хората, когато ги оперирате?
- Това е негативната енергия. Когато си сложа ръцете в тялото на човека, не знам какво търся. Аз не съм доктор, не знам какво не е наред с тялото. Но оставям негативната енергия в тялото да се материализира и я изваждам.

- Изследвана ли е тази материя?
(Марика Ферхейен) - Много пъти. И всеки път казват нещо различно. Но най-невероятното е, че в момента, в който се извади от тялото, тази материя започва да се променя и след няколко дни изчезва. В една лаборатория в Манила направиха изследване, в което заключиха, че е човешка тъкан. В друга, в Париж, казаха, че е от неизвестен произход. Във Филипините една журналистка, която сега е вицепрезидент, дойде с камери и техника, с която взеха субстанцията в момента, в който се изважда. Сложиха я в специални контейнери и веднага я изследваха... Но това беше по-скоро, за да докажат, че операцията не е илюзионистки трик, в който се използва животинска кръв и т.н.


Кампанията за финансиране на документалния филм на Списание 8 за големия филипински лечител продължава. Остават 18 дни, за да съберем нужните средства за завършването на проекта. Подкрепете  ни като дарите или споделите с приятели!

Дарение може да направите директно във филмовата платформа: www.cinecrowd.com/man-of-faith

По банков път:

Получател: Клуб 8 ООД
Банка ОББ
IBAN: BG88UBBS80021066641520
BIC: UBBSBGSF

Също и в офиса ни на адрес: 
гр. София, бул. "Черни връх" 1-3, ет. 4, офис 7
Скоро: огромна зона на смъртта в Мексиканския залив Любопитно

Скоро: огромна зона на смъртта в Мексиканския залив

Причината е вливането в океана на потоци с висока концентрация на торове

Рекорд: Жена в планк 4 часа и 20 минути! Любопитно

Рекорд: Жена в планк 4 часа и 20 минути!

Упражнението ще помогне за стопяването на излишните мазнини и ще укрепи мускулите ви

Нека си припомним как Китай загуби войната срещу врабчетата Любопитно

Нека си припомним как Китай загуби войната срещу врабчетата

Безумният „голям скок напред“ коства живота на милиони

Извънземните организми е вероятно да изглеждат като образувания, напомнящи паста Любопитно

Извънземните организми е вероятно да изглеждат като образувания, напомнящи паста

Учени изследвали микробния живот в горещи извори в Йелоустонския национален парк

Тибет крие една от загадките на света - планината Кайлас Любопитно

Тибет крие една от загадките на света - планината Кайлас

Крайно негостоприемна, тя отказва всички, които искат да покорят върха

Чернобил - истина, която никога няма да бъде разказана Любопитно

Чернобил - истина, която никога няма да бъде разказана

Интервю с Владимир Михайлов, участник в аварийната ликвидация на АЕЦ Чернобил

Студенти, учещи с Twitter, се провалят Любопитно

Студенти, учещи с Twitter, се провалят

Многознайковци, пишещи глупости, заблуждават общественото мнение

Вашето отдавна проходило дете никога не е падало? Любопитно

Вашето отдавна проходило дете никога не е падало?

14 признака на свръхконтролиращите родители

Индонезия мести столицата си Любопитно

Индонезия мести столицата си

Това се налага поради утежнен трафик и заплаха от потъване

Седемте чудеса на Античния свят оживяха Любопитно

Седемте чудеса на Античния свят оживяха

Вижте спиращи дъха 3D реконструкции

Морган Фрийман превръща ранчото си в огромен резерват за пчели Любопитно

Морган Фрийман превръща ранчото си в огромен резерват за пчели

Известният актьор твърди, че те са основата на живота

Финландия забрани шипката Любопитно

Финландия забрани шипката

Шипковите храсти ще се унищожават повсеместно, били вредни

Има полза от горещината в офиса Любопитно

Има полза от горещината в офиса

Производителността на труда при жените нараства при по-високи температури

Самотните нераждали жени са най-щастливи Любопитно

Самотните нераждали жени са най-щастливи

Омъжените жени на средна възраст са изложени на по-висок риск от физически и психически заболявания, смята професор по поведенчески науки

Вашингтон разреши торенето с човешки компост Любопитно

Вашингтон разреши торенето с човешки компост

И в Швеция използват тленните останки на роднините в градината

Нови ползи от кафето Любопитно

Нови ползи от кафето

То убива бактерии и отпушва стомашно-чревния тракт

*