Подкрепете ни!
Светът в тебСергей Лазарев / 18 март 2020

Каквито са ни греховете – такива ще са и болестите ни (първа част)

Сергей Лазарев: „Как може да се потуши чувството на богоизбраност в големи групи от хора?“

Поклонението на Мамона, живопис от 1909 г.
Поклонението на Мамона, живопис от 1909 г.
Не съм особен привърженик на теорията за заговорите. Всеки заговор също се случва по Божията воля. Ако търсим виновни за пандемията от коронавирус, никога няма и да се приближим до истината. Трябва да се осъзнае закономерността на случващото се.
Каква може да е тази закономерност?

Аз мога да ви предложа една хипотеза. Базирана на много наблюдения и духовни анализи. Вирусът е мутирал. В белите дробове на прилепите си е бил част от цялата клетъчна система на животното. Защото така рязко се променя „поведението“ му, когато той попада в човешкото тяло? Не е ли по-логично да допуснем, че е създаден в някоя научна лаборатория? Как да търсим естествените причини за случилото се?

В първите си книги пишех за това, че инфекциите и вирусите човек си ги създава сам. Може да звучи странно, но аз мисля, че нашето подсъзнание ни създава болести, за да променим своето отношение към света и своето поведение. Подсъзнанието ни знае всичко, има цялата информация за миналото и бъдещето.

Ако нарушаваме висшите закони, а това може да навреди на душата, възниква защитна реакция. Възникват вируси, възникват проблеми. Аз мисля, че неслучайно мутацията на вируса е станала в човек. Едно общество се привързва твърде много към идея или към материалното, усилва се агресията и това след време може да доведе до изчезването на човешкия вид. 

Трябва да се прекрати тази опасна тенденция. И се появява някакъв вирус или болест, които да спрат неправилната посока на развитие на съответната държава, или на човечеството. Или ако говорим на прост език – каквито са ни греховете – такива ще са и болестите ни.

Нека си припомни епидемиите от сифилис, чума и холера в Европа. Кога е започнало това? В началото на разцвета на епохата на Възраждането, която е била и едновременно епохата на Израждането. Повсеместен разврат, невъздържаност в получаването на удоволствие – всичко това е трябвало по някакъв начин да бъде преустановено. Пътешествениците, идващи  от Америка, донесли страшната болест, неизвестна досега в Европа – сифилис. Индианските племена съжителствали с тази болест в телата си без проблеми. Сериозните усложнения и последствия били при европейците. Тоест епидемиите, катаклизмите и другите беди и бедствия се оказва, че корелират с вътрешното състояние на големи групи от хора.

Бях в Китай през януари тази година. Забелязах, че започвам да имам някакви проблеми с белите си дробове. Уж се чувствах съвсем здрав, но енергетиката ми беше не в добро състояние. Нещо се случваше. Започнах дори да получавам някакви обриви по кожата в зоната на белите дробове. Мощно вътрешно недоволство от съдбата– това означаваха тези енергетични симптоми. При анализа ми стана ясно, че съм влязъл в резонанс с енергетиката на Китай. Защо тя се оказа толкова неблагополучна? 

Китай е с лидерски позиции в света. Китай се опитва да подчини целия икономически и политически свят. Китай е във възход. И чувството на превъзходство от своята богоизбраност започва да се вижда все по-ясно. Това се нарича горделивост. 

Как може да се потуши и да се балансира това в големи групи от хора, които чувстват превъзходство като резултат от поклонението пред благополучието, успеха, парите, стабилността и пр. Трябва да бъдат лишени от тази стабилност. Инфекцията е като символ на „унижение на съдбата“.

Как реагира човек с повишена горделивост на ударите на съдбата? Той вътрешно не ги приема. Той се обижда. И това като правило удря в белите дробове. Значи трябва да се появи болест, реакцията на която ще предизвика проблеми с белите дробове. И колкото по-силно човек е вкопчен в стабилността, толкова по-тежко протича болестта. 

Забелязал съм го при мои пациенти – ако човек е рязък, негъвкав и неприемащ промяната на съдбата – често се появяват проблеми с белите дробове.

(Следва продължение)

Това е слово, произнесено от Сергей Лазарев на 13 март 2020
Превод: Списание 8

Още по темата:

Начините да изгубим душевната си кожа са толкова, колкото са жените по света Светът в теб

Начините да изгубим душевната си кожа са толкова, колкото са жените по света

Преди възстановяването на себеусещането си, преди да се върне вътрешното зрение и океанското познание, сме били на дъното

Всеки има своя икигай Светът в теб

Всеки има своя икигай

Да открием какво ни кара да ставаме от леглото всяка сутрин

Татяна Черниговская: Всичко се срина в света отведнъж Светът в теб

Татяна Черниговская: Всичко се срина в света отведнъж

Цифровата реалност ражда „нов вид" човек. Наричам го „хомо конфузус“...

Обичайте се, така ще победите злото! Светът в теб

Обичайте се, така ще победите злото!

10 топли послания на възрастни хора към младите

Сърфиране по вълните на пандемията Светът в теб

Сърфиране по вълните на пандемията

М.Лайтман: Луксозните индустрии ще изчезнат, хората ще се спасят, когато осъзнаят, че всеки е свързан с другите

8 причини, поради които интелигентните хора са нещастни Светът в теб

8 причини, поради които интелигентните хора са нещастни

Разсъдливостта често се комбинира с невъзможността да изразим любов

Какво крие невротичната вина Светът в теб

Какво крие невротичната вина

Самообвинението води до успокоение, но спира развитието на личността

Огледални чувства и реакции Светът в теб

Огледални чувства и реакции

Там, където има много критика, съществува желание да се промени света. Зад това се крие липсата на готовност да се приеме собственото място в него.

Жена ми няма нужда от помощник, тя има нужда от партньор Светът в теб

Жена ми няма нужда от помощник, тя има нужда от партньор

Не съм помощник в този дом, аз съм част от него

Архиепископ Виган до Тръмп: Да се обединим с молитва срещу невидимия враг Светът в теб

Архиепископ Виган до Тръмп: Да се обединим с молитва срещу невидимия враг

„Децата на тъмнината" ще отговарят за пандемията, последствията от нея и социалното инженерство

Самотата е въпрос на избор, не на обстоятелства Светът в теб

Самотата е въпрос на избор, не на обстоятелства

Психологът М. Лабковский: дори децата трябва да бъдат оставени сами със себе си за известно време

Лисицата, която спаси живот Светът в теб

Лисицата, която спаси живот

Един мъж блъснал лисица с колата си, днес тя е повече от домашен любимец за него

Денят на детето е! Светът в теб

Денят на детето е!

Време за изповед пред детето в огледалото