Подкрепете ни!
Сърфиране по вълните на пандемията

М.Лайтман: Луксозните индустрии ще изчезнат, хората ще се спасят, когато осъзнаят, че всеки е свързан с другите

Снимка: facebook
Снимка: facebook
Д-р Михаел Лайтман е доктор по философия и кабала. Магистър по медицинска био-кибернетика. Основател и президент на образователния и изследователския институт Бней Барух Кабала. Автор е на над 40 книги, които са преведени на десетки езици.

В публичното пространство сега се говори много за втората вълна от COVID-19, при положение, че първата е далеч от края. Точно когато мислехме, че епидемията е под контрол, отварянето на икономиката донесе нови огнища на зараза по света. Как ще се отрази това на бъдещето? 
Това, което виждаме на световната сцена в момента, е само върхът на айсберга. Това, което знаем със сигурност, е, че начинът ни на живот ще се промени завинаги. 

Най-важното нещо, което трябва да разберем, е, че природата ни води към нови форми на връзка между нас, тъй като всички си влияем и разчитаме един на друг, точно както това илюстрират вълните на коронавирусната инфекция.
Коронавирусът няма да изчезне бързо. Може да остане с години, въпреки че може да промени вида и спецификите си. Ето защо е наложително да трансформираме обществото и икономиката в съответствие с нововъзникващата реалност. 
Експертите предупреждават, че след няколко месеца ще бъдем в най-дълбоката рецесия след Втората световна война. Бизнесът ще се срине, спестяванията на хората ще пресъхнат и те няма да могат да връщат заеми, да изплащат ипотеки или да плащат наеми. Недвусмислените знаци вече са тук. Затова трябва да направим революция в приоритетите си.
Държавите трябва да инвестират ресурсите си в жизненоважните индустрии, които могат да гарантират, че основните нужди на всеки човек са посрещнати на разумно ниво. Държавните бюджети трябва да осигурят средства за това преди всичко в списъка с приоритетите, а не да прахосват ресурси в други области поради натиск от страна на мощните заинтересовани страни. Луксозните индустрии със сигурност ще претърпят силен удар заради икономическата криза. Безсмислено е да се опитваме да ги възстановим, защото продуктите им ще имат много малко търсене.

Мисълта трябва да предшества действието: утрешното човечество ще се нуждае от много по-спокоен начин на живот, освободено от безсмисленото тичане напред-назад, центрирано единствено върху най-важното, вместо върху излишното.
Хората ще трябва да инвестират предимно в изграждане на дълбоки връзки между тях самите, за да открият в тях вкуса на живота. Доброто ни бъдеще се крие в научните изследвания и развитието на връзки и любов между всички хора. Това начинание ще бъде нашият изход към новия свят.

Докато достигнем това желано ниво на човешко общуване, трябва да се прочистим от видовете бизнес, които не са жизненоважни и които само увеличават разрушителната конкуренция сред хората, изсмукват скъпоценни ресурси от природата и замърсяват въздуха, земята и морето.

Ерата на коронавируса отдели нежизненоважните люспи на един остарял начин на живот по интелигентен начин.
Постепенно ще се отслаби икономиката до здравословни и устойчиви измерения и несъществените детайли ще изчезнат.

Правителствата ще трябва да мислят нестандартно, за да осигурят заетост и поминък на милионите, които ще бъдат изхвърлени от пазара на труда. Най-доброто решение ще бъде да се осигури на гражданите универсален доход, обусловен от дейно участие в социално образование и обществено изграждане.

Този маршрут за бягство през образованието ще предложи портал към ново разбиране на човечеството за промените, които се случват в тази специална епоха и какво означават те в развитието на човека, обществото и света. Ново разбиране ще има и за същността на новите връзки, които трябва да се установяват сред хората. Тези, които учат, ще работят и няколко часа в области, които изграждат общността и обществото като цяло в единството му.

Най-щастливият и здравословен възможен живот се случва, когато човек се грижи за другите, също като майка, която винаги е загрижена за децата си и намира несравнимото чувство за удовлетвореност и жизненост в предоставянето на тази грижа. 

Въпреки привидното противоречие с апелите си за социално дистанциране, епохата на коронавируса всъщност е тук, за да ни научи как правилно да подхождаме един към друг и да се свързваме. Да се свързваме в най-истинската възможна форма на контакт - на вътрешно ниво, от сърце до сърце и как да не се нараняваме взаимно. 

Колкото повече ставаме едно цяло чрез сърцата и душите си, толкова повече ще осъзнаваме това, което се опитва да ни каже природата днес и толкова повече тревогата ни за бъдещето ще намалее.
Съзнанието ни ще се разшири и ще започнем да откриваме по-високо измерение, което ни възпитава толкова мъдро - силата на природата. Това е сила, чийто подпис е характерен – съществуване чрез любов и чисто отдаване.

Затова коронавирусът не е просто епидемия, предназначена да разочарова и унищожи, а еволюционна гатанка, която трябва да решим заедно. Успехът ни ще зависи от нашето единство, не само да сърфираме върху вълната на пандемията, но и да достигнем до гребена на вълната за здраво и сигурно бъдеще.

Източник

Още по темата:

Квантовата молитва: акт на овластено получаване Светът в теб

Квантовата молитва: акт на овластено получаване

Ако се чувствате така, сякаш животът е борба, тогава вашите молитви ще останат нечути

Защо се нуждаем от саморефлексия всеки ден Светът в теб

Защо се нуждаем от саморефлексия всеки ден

Самоанализът ще почисти душата, ще ни помогне да вземем решение и да не грешим отново

Как да приемаме неочакваните промени в живота си Светът в теб

Как да приемаме неочакваните промени в живота си

Трябва да си представяме в сърцето и ума си какво искаме, а не да буксуваме върху това, което НЕ искаме

Умираме без да сме разбрали нищо Светът в теб

Умираме без да сме разбрали нищо

Всичките ни беди и нещастия са кратковременни

Спокойно, не закъснявате за никъде. Нито пък сте подранили. Светът в теб

Спокойно, не закъснявате за никъде. Нито пък сте подранили.

Вие сте точно там, където трябва да сте и сте точно такива, каквито трябва да сте. В своето време.

Трите вълни доброволци на Земята се чувстват объркани Светът в теб

Трите вълни доброволци на Земята се чувстват объркани

Те са тук, за да променят енергията на човечеството и да го издигнат

Трите вируса на съзнанието Светът в теб

Трите вируса на съзнанието

Как сами си забраняваме да променим живота си към по-добро

Великите ужасни родители, предали децата си Светът в теб

Великите ужасни родители, предали децата си

Зловещи факти за емоционалните недъзи на известните

Ако човек е по природа мързелив или глупав, той оставя улики за това в най-дребните Светът в теб

Ако човек е по природа мързелив или глупав, той оставя улики за това в най-дребните детайли

Хората реагират на вашата енергия и поведение повече, отколкото на думите ви. Отърсете се от склонността винаги да спорите.

Колко пъти може да се падне в една и съща яма Светът в теб

Колко пъти може да се падне в една и съща яма

Понякога промяната при садомазохиста е възможна

Идва епохата на пробуденото правене Светът в теб

Идва епохата на пробуденото правене

E. Толе: Намираме се в средата на изключително важно събитие в еволюцията на човешкото съзнание

А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта Светът в теб

А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта

Любовта е търсене, премеждие, отдаване, принасяне, жертва, кръст, пътуване...

Виждате ли грешката? Светът в теб

Виждате ли грешката?

Един кратък урок по устойчивост на критика

Какво означава да се грижиш за другия Светът в теб

Какво означава да се грижиш за другия

Миналата любов е източник на сила, настоящата любов е резултат от силата

11 знака, които показват, че си свободен дух Светът в теб

11 знака, които показват, че си свободен дух

Свободен ли си или си закотвен от материалния свят?