Подкрепете ни!
Сърфиране по вълните на пандемията

М.Лайтман: Луксозните индустрии ще изчезнат, хората ще се спасят, когато осъзнаят, че всеки е свързан с другите

Снимка: facebook
Снимка: facebook
Д-р Михаел Лайтман е доктор по философия и кабала. Магистър по медицинска био-кибернетика. Основател и президент на образователния и изследователския институт Бней Барух Кабала. Автор е на над 40 книги, които са преведени на десетки езици.

В публичното пространство сега се говори много за втората вълна от COVID-19, при положение, че първата е далеч от края. Точно когато мислехме, че епидемията е под контрол, отварянето на икономиката донесе нови огнища на зараза по света. Как ще се отрази това на бъдещето? 
Това, което виждаме на световната сцена в момента, е само върхът на айсберга. Това, което знаем със сигурност, е, че начинът ни на живот ще се промени завинаги. 

Най-важното нещо, което трябва да разберем, е, че природата ни води към нови форми на връзка между нас, тъй като всички си влияем и разчитаме един на друг, точно както това илюстрират вълните на коронавирусната инфекция.
Коронавирусът няма да изчезне бързо. Може да остане с години, въпреки че може да промени вида и спецификите си. Ето защо е наложително да трансформираме обществото и икономиката в съответствие с нововъзникващата реалност. 
Експертите предупреждават, че след няколко месеца ще бъдем в най-дълбоката рецесия след Втората световна война. Бизнесът ще се срине, спестяванията на хората ще пресъхнат и те няма да могат да връщат заеми, да изплащат ипотеки или да плащат наеми. Недвусмислените знаци вече са тук. Затова трябва да направим революция в приоритетите си.
Държавите трябва да инвестират ресурсите си в жизненоважните индустрии, които могат да гарантират, че основните нужди на всеки човек са посрещнати на разумно ниво. Държавните бюджети трябва да осигурят средства за това преди всичко в списъка с приоритетите, а не да прахосват ресурси в други области поради натиск от страна на мощните заинтересовани страни. Луксозните индустрии със сигурност ще претърпят силен удар заради икономическата криза. Безсмислено е да се опитваме да ги възстановим, защото продуктите им ще имат много малко търсене.

Мисълта трябва да предшества действието: утрешното човечество ще се нуждае от много по-спокоен начин на живот, освободено от безсмисленото тичане напред-назад, центрирано единствено върху най-важното, вместо върху излишното.
Хората ще трябва да инвестират предимно в изграждане на дълбоки връзки между тях самите, за да открият в тях вкуса на живота. Доброто ни бъдеще се крие в научните изследвания и развитието на връзки и любов между всички хора. Това начинание ще бъде нашият изход към новия свят.

Докато достигнем това желано ниво на човешко общуване, трябва да се прочистим от видовете бизнес, които не са жизненоважни и които само увеличават разрушителната конкуренция сред хората, изсмукват скъпоценни ресурси от природата и замърсяват въздуха, земята и морето.

Ерата на коронавируса отдели нежизненоважните люспи на един остарял начин на живот по интелигентен начин.
Постепенно ще се отслаби икономиката до здравословни и устойчиви измерения и несъществените детайли ще изчезнат.

Правителствата ще трябва да мислят нестандартно, за да осигурят заетост и поминък на милионите, които ще бъдат изхвърлени от пазара на труда. Най-доброто решение ще бъде да се осигури на гражданите универсален доход, обусловен от дейно участие в социално образование и обществено изграждане.

Този маршрут за бягство през образованието ще предложи портал към ново разбиране на човечеството за промените, които се случват в тази специална епоха и какво означават те в развитието на човека, обществото и света. Ново разбиране ще има и за същността на новите връзки, които трябва да се установяват сред хората. Тези, които учат, ще работят и няколко часа в области, които изграждат общността и обществото като цяло в единството му.

Най-щастливият и здравословен възможен живот се случва, когато човек се грижи за другите, също като майка, която винаги е загрижена за децата си и намира несравнимото чувство за удовлетвореност и жизненост в предоставянето на тази грижа. 

Въпреки привидното противоречие с апелите си за социално дистанциране, епохата на коронавируса всъщност е тук, за да ни научи как правилно да подхождаме един към друг и да се свързваме. Да се свързваме в най-истинската възможна форма на контакт - на вътрешно ниво, от сърце до сърце и как да не се нараняваме взаимно. 

Колкото повече ставаме едно цяло чрез сърцата и душите си, толкова повече ще осъзнаваме това, което се опитва да ни каже природата днес и толкова повече тревогата ни за бъдещето ще намалее.
Съзнанието ни ще се разшири и ще започнем да откриваме по-високо измерение, което ни възпитава толкова мъдро - силата на природата. Това е сила, чийто подпис е характерен – съществуване чрез любов и чисто отдаване.

Затова коронавирусът не е просто епидемия, предназначена да разочарова и унищожи, а еволюционна гатанка, която трябва да решим заедно. Успехът ни ще зависи от нашето единство, не само да сърфираме върху вълната на пандемията, но и да достигнем до гребена на вълната за здраво и сигурно бъдеще.

Източник

Още по темата:

Което е ваше - неизменно ще дойде при вас Светът в теб

Което е ваше - неизменно ще дойде при вас

Трябва да разберем, че Бог е зад гърба ни винаги и това, че ни е изоставил е брътвежът на егото, а не истината. Той е тук и сега. Винаги.

Мамо, помниш ли как те хранех, като беше бебе? Светът в теб

Мамо, помниш ли как те хранех, като беше бебе?

Децата помнят по-ясно отминали животи

Вярвай, доверявай се, грей, благодари! Светът в теб

Вярвай, доверявай се, грей, благодари!

Как да познаеш твоя човек ли? Лесно е! Ще тръгнеш насреща му и ще се сблъскате по средата на пътя...

Духовното пробуждане: Странични ефекти Светът в теб

Духовното пробуждане: Странични ефекти

Но когато изпълзите изпод руините на вашите ментални шаблони, ще разберете, че всичко това си е струвало

Какво се случва, когато жените раждат дете „за себе си“ Светът в теб

Какво се случва, когато жените раждат дете „за себе си“

Прекомерната майчина любов унищожава здраве и съдби, казва Анатолий Некрасов

Да се пазя да укорявам и да не се подигравам на хората Светът в теб

Да се пазя да укорявам и да не се подигравам на хората

Непреходните съвети на Марк Аврелий, отправени от него към него

Време е за Събрание и то...Велико Светът в теб

Време е за Събрание и то...Велико

Обезсмислихме живота на младите с тридесетгодишната си препирня „кой да кара влака"

Свами Шивананда: Светът е най-добрият гуру Светът в теб

Свами Шивананда: Светът е най-добрият гуру

Бог говори чрез сънищата, вътрешния глас, през устата на хората около нас

Да върнеш себе си на самия себе си Светът в теб

Да върнеш себе си на самия себе си

Нийл Доналд Уолш: Когато общуването е затруднено, това е знак, че няма достатъчно любов

Зор Алеф: Магическите закони на успеха Светът в теб

Зор Алеф: Магическите закони на успеха

Кодексът на духовното достойнство ни учи как да реализираме висшите стремежи на душата си

Начините да изгубим душевната си кожа са толкова, колкото са жените по света Светът в теб

Начините да изгубим душевната си кожа са толкова, колкото са жените по света

Преди възстановяването на себеусещането си, преди да се върне вътрешното зрение и океанското познание, сме били на дъното

Всеки има своя икигай Светът в теб

Всеки има своя икигай

Да открием какво ни кара да ставаме от леглото всяка сутрин

Татяна Черниговская: Всичко се срина в света отведнъж Светът в теб

Татяна Черниговская: Всичко се срина в света отведнъж

Цифровата реалност ражда „нов вид" човек. Наричам го „хомо конфузус“...

Обичайте се, така ще победите злото! Светът в теб

Обичайте се, така ще победите злото!

10 топли послания на възрастни хора към младите