Подкрепете ни!
Светът в тебЕкатерина Ангелова / 21 август 2023

11 знака, които показват, че си свободен дух

Свободен ли си или си закотвен от материалния свят?

снимка: iStock
снимка: iStock


Свободен ли е духът ни или е ограничен от материалните обстоятелства? Ако този въпрос ви вълнува, вероятно ще ви е любопитно да прочетете кои са знаците, показващи, че сте свободен дух. Ето ги и тях!

1. Независими сте
Чувството за свобода и независимост е ваш приоритет. За вас не съществуват рамки и ограничения. Роден лидер сте. Слушате основно собствения си вътрешен глас, а мнението на околните за вас никак не ви интересува. Твърдо вярвате в себе си и собствените си преценка и убеждения. Иноватори сте и сте напълно уверени в идеите и действията си.

2. Никой не ви разбира
Често се чувствате неразбрани от околните, но това не ви пречи да следвате собствения си път и намерения. Именно надскачането на рамките и ограниченията и несъобразяването със статуквото кара хората около вас да не разбират същността ви.

3. Смели сте
Страхът и опасенията никога не ви спират да приемете поредното предизвикателство, изпратено ви от живота. Действате смело и решително във всяка ситуация и вярвате, че притеснението и поддаването на страха не са нищо друго освен загуба на време. Не че не изпитвате страх, но винаги успявате да се изправите очи в очи с него.

4. Приключенски дух
Свободният дух винаги е готов и настроен за приключения. Жадувате за достигането на нови места, срещи с нови хора и всякакъв род приключения, които да ви извадят от сивото ежедневие и неговата ограниченост. Поставяте изживяванията пред материалните придобивки и винаги сте готови да се гмурнете в непознатото и необятно богатство на света, природата и хората. Търсач сте на силни усещания и не се страхувате да поемете към всяко ново предизвикателство, попаднало пред вас.

5. Не се привързвате
Материалните блага за вас не са нищо повече от досадна необходимост. Не се привързвате към тях и често се отдавате на минимализма – малко вещи, достатъчни, за да се живее прост живот. Не ламтите за най-новите модели телефони, компютри и други материални екстри. Карате старата си кола, докато е все още в изправност и си купувате нова чак когато това стане необходимост. Обичате живота сред природата, свързвате се с нея и това ви кара да се чувствате истински удовлетворени.

6. Мечтател сте
Ако сте мечтател по природа, това е един от сигурните знаци, че сте свободен дух. Полетът на мисълта ви е силен, безстрашен и завладяващ. Вие често се впускате в дълбокомислени представи за бъдещето, които по-късно без колебание и страх превръщате в реалност

7. Обичате да учите
Учите се всеки ден и успявате да откривате малките поуки и уроци, които животът непрестанно ви поднася. Искате да знаете все повече и повече и никога не спирате да търсите ново познание и нова информация за всичко съществуващо. Любознателни сте и това често ви отличава от заобикалящите ви хора.

8. Знаете защо сте тук
Успявате да доловите големия замисъл за вашето съществуване тук на Земята. Разбирате каква е вашата мисия и я следвате неотлъчно по пътя си.   

9. Благодарни сте
Свободният дух е благодарен за всичко, което има и което е. Благодарен е за малките неща и вижда красотата във всеки един момент от живота си.

10. Имате нужда от лично пространство
Ако често усещате нужда от лично пространство и време за себе си, далече от хората и условностите, вероятно спадате към категорията Свободен дух. Не ви харесва да сте ограничени от хора и пространства, затова винаги избирате движението и промяната.

11. Имате много хобита
Вие сте човек с много хобита и различни занимания. Не можете да бездействате и винаги търсите нещо ново и интересно от палитрата на живота. Имате усещането, че времето все не ви стига за всичко, което искате да изучите и направите.

Още по темата:

Над 150 души от различни държави спасиха 1 човешки живот Светът в теб

Над 150 души от различни държави спасиха 1 човешки живот

В безпрецедентна спасителна операция от 1000 м под земята бе изваден болен спелеолог

За силата на тихите хора Светът в теб

За силата на тихите хора

Сюзън Кейн: Всеки от нас има роля в подредбата на мирозданието: и симпатичните, и безчувствените, и рационалните и лесно уязвимите

Хората, обсипани с подаръци от щастие, са като претоварени кораби Светът в теб

Хората, обсипани с подаръци от щастие, са като претоварени кораби

Св. Йоан Златоуст за любовта, благочестивостта и търпението

Заблудата „няма скандали – няма тръпка” Светът в теб

Заблудата „няма скандали – няма тръпка"

Смятаме надеждните партньори за скучни. Не признаваме, че обичаме болката и я търсим. И я намираме.

Ваклуш: Създава се homo perduto! Светът в теб

Ваклуш: Създава се homo perduto!

Загубеният човек! А когато загубите човека, как искате да изведете Бог, питаше още преди десетилетия духовният учител

Молитви по време на природни бедствия Светът в теб

Молитви по време на природни бедствия

Думи на съпричастност, които са изричали хората след трагични бедствия в Япония, Хаити и САЩ

Сал Ракели: Земята се пречиства Светът в теб

Сал Ракели: Земята се пречиства

През октомври известният писател езотерик ще проведе на живо два курса – „Мистерията на времето“ и „Интеграция на душата“

Където и да сте – бъдете там изцяло Светът в теб

Където и да сте – бъдете там изцяло

Е.Толе: има само три начина за действие – приемане, променяне или напускане на ситуацията

Телците са глог, а девите – лешник Светът в теб

Телците са глог, а девите – лешник

Открийте кое дърво сте според келтските друидски поверия

Живейте просто и споделяйте време и енергия с тези, които са в нужда Светът в теб

Живейте просто и споделяйте време и енергия с тези, които са в нужда

Виетнамски монах пренаписва будизма в полза на страдащите

Чувствата не винаги са надежден водач Светът в теб

Чувствата не винаги са надежден водач

„Ако се чувстваш добре, направи го – ако се чувстваш зле, недей“ може да доведе до пасивност и влизането в ролята на жертва

Пчелите умеят да уредят своя живот много по-добре от хората Светът в теб

Пчелите умеят да уредят своя живот много по-добре от хората

П. Дънов: „Как ще се излекува България ли? Казвам ви: вряла вода да пие и топли картофи да яде."