Подкрепете ни!
Светът в тебМарк Деникола / 01 януари 2021

Пет причини да имате надежда за човечеството през 2021 г. и след нея

И теоретиците на конспирацията, и феновете на Гейтс искат едно - здраве, щастие и свобода

снимка: iStock
снимка: iStock
2020 г. беше предизвикателна за всички нас, но има много причини да останем обнадеждени за бъдещето на човечеството през 2021 г. и след нея. Отговорете си на тези въпроси: 
  • Чувствате ли се по-обнадеждени или пък по-уплашени в началото на 2021 г.?
  • Доколко сте били разкрепостени и широко скроени в разсъжденията си за всичко, което се случи през 2020-а?
2020 г. със сигурност беше „интересна“ година. И макар да има поне две много различни перспективи към всичко, което се случва - включително кой може или не може да стои зад всичко това и какъв ще е краят на пандемията - това е безспорно предизвикателство за всички нас.

Дори и най-интровертните сред нас едва ли харесват реалността, в която сме държани далеч от близките си - обезкуражени, оставили „удобствата“ на собствения си дом за нещо различно от най-важното, уплашени от вируса, от себе си, от новите реалности, от неизвестността. Всичко това оказа силно влияние върху нас, но също така ни даде редица гледни точки за съдбините на човечеството. Мнозина от нас сформираха мироглед, за който не са подозирали, че може да им стане близък досега. Ето 5 причини, поради които въпреки цялата грозота, която 2020 извади на преден план, аз все още лично се надявам на светло бъдеще за човечеството през 2021 г. и след нея:

1. Хората (в по-голямата си част) са по същество добри
Въпреки че пристрастяването ви към социалните медии може да послужи като добро доказателство за обратното, аз съм твърдо убеден, че има значително повече примери за доброта в хората, отколкото за мерзост, злоба и завист. Истинските герои по целия свят не се вписват в клишета, независимо дали действията им са в съответствие с цялостната ви перспектива за това, което се случва.

Да, здравният работник, който работи извънредно, за да осигури на хората необходимите грижи, е герой, който го е грижа, дори ако смятате, че цялата тази ситуация е измама. 
И да, човекът, който се бори да ни даде пълната информация, преди да запретнем ръкав, за да предприемем нещо, е герой, който го е грижа, дори ако сте се надявали и сте се молили за пристигането на заветната ваксина. Героите са навсякъде, често в незабележими ситуации и обстоятелства и ще ги видите, ако просто решите да ги търсите без пристрастия.

2. В подкрепа на местния бизнес
Вярно е, че някои мегакомпании може да процъфтяват както никога досега. Но спомнете си как вие и приятелите ви преживяхте гнева от неизвестното и потискането на дребните производители и подкрепихте с действията си малкия бизнес. Независимо дали просто продължихте да купувате от квартална фурна, или пък пуснахте в профилите си в социалните мрежи реклама за любимия си биопродукт от световнонеизвестна фирмичка, или купихте коледни подаръци от магазинче за ръчно изработени играчки. Мнозина от нас разбраха, че дори с дребен жест и с нещо съвсем малко можем да покажем, че ни е грижа и искаме местните производители да останат част от нашата общност, която върви напред.

3. Все пак успяхме да стигнем дотук
Да не се повтарям - 2020 г. не беше лесна. Фактът, че всички сме все още тук, е свидетелство за това колко устойчиви и способни сме да преодолеем това, което все още ни предстои.

4. Силата на желанието на нашия разум да надскочи това
Твърдо вярвам в невероятната сила на ума ни и колко голямо влияние може да окаже способността ни да плуваме в предизвикателни времена. Тъй като тази ситуация продължава месеци наред, не познавам никого, който не копнее свободно да прекарва качествено време с близките си, да се събира с приятели на масови събития, да пътува или да прави някое от привидно безкрайния брой неща, които в момента не са възможни. Това желание за мен е мощно гориво, което ще ни накара всички да потвърдим становището, че 2021 г. и тези след нея са много по-близо до това, което човешкият опит е проектиран да бъде: безплатен.

5. Всички искаме едно и също
Това е най-основателната причина, поради която нося надежда за човечеството през 2021 г. и след нея, така че, моля, прочетете внимателно тези думи. 
Колкото и разделени да изглеждаме в момента - едни виждат нещата по един начин, други - по противоположния, едните наричат другите напълно луди и/или „слепи“, щом не могат да видят очевадното и не вярват на истината, всички антагонисти всъщност имат едно и също основно намерение.
Да, вярвайте или не, човекът, който вярва на QAnon (конспиративна теория за световния заговор) и човекът, който се доверява на д-р Фаучи (Директорът на американския институт по алергични и заразни болести) и Бил Гейтс, в крайна сметка искат едно и също нещо: те самите и техните близки да бъдат здрави, щастливи и свободни.

Не можем да изпуснем от поглед тази основна прилика - тя съществува, дори ако вашите убеждения не са толкова драстични, колкото примерите, които избрах, за да придам драматичен ефект. Така че, вместо да влизате в конфликт, да напишете веднага солен гневен пост, в който да наречете другия „овца“ или „ тъп теоретик на конспирацията“ - не забравяйте, че всъщност не сте толкова различни. И колкото по-скоро се откажем от лепенето на етикети на другите и вместо това започнем да се фокусираме върху това как наистина можем да стигнем отвъд неразбирателствата като разкрием единствената истина, толкова по-скоро всички ще можем да се върнем към това, което знаем и обичаме.

Източник

Още по темата:

За всичко си има причина и в крайна сметка нещата се случват за добро Светът в теб

За всичко си има причина и в крайна сметка нещата се случват за добро

Ник Вуйчич: Изборът е да поемеш надолу, към отчаянието или да тръгнеш нагоре, по хълма на надеждата

Няма връх, който да стои по-високо от Живота! Светът в теб

Няма връх, който да стои по-високо от Живота!

Как хората коментираха алпинистките победи и трагедии под К2 през уикенда

Добрата майка ли съм или идеалната майка? Светът в теб

Добрата майка ли съм или идеалната майка?

Спокойно, Вие сте и двете в рамките на едно денонощие

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт” Светът в теб

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт"

Едно ненаучно понятие сее вина и вгорчава живота ни

Как енергйно да прочистите дома си за новата година Светът в теб

Как енергйно да прочистите дома си за новата година

Изберете настроение, кристал и свещ за всяка стая

Духовността е лична привилегия на всеки Светът в теб

Духовността е лична привилегия на всеки

Тя е осъзнаването, че оцеляването е свирепа битка между теб и теб самия

Никой не вижда Дядо Коледа, но това не означава, че той не съществува Светът в теб

Никой не вижда Дядо Коледа, но това не означава, че той не съществува

Знаменитият отговор на в.„The Sun“ на едно 8-годишно момиченце

Важна е само тази добродетел, която се извършва тайно Светът в теб

Важна е само тази добродетел, която се извършва тайно

Днес е Бъдни вечер - нека си припомним кое е най-главното в живота

Висшият Аз: 11 начина да се свържете с душата си Светът в теб

Висшият Аз: 11 начина да се свържете с душата си

Позволете на всичко да се случва както се случва. Поне за един ден.

Днес изгрява Витлеемската звезда! Светът в теб

Днес изгрява Витлеемската звезда!

Съвпад на Юпитер и Сатурн във Водолей поставя ново начало, което ще ни води към единение, общение и свобода

Дори събития, пълни с болка, могат да станат радостни Светът в теб

Дори събития, пълни с болка, могат да станат радостни

747 г. от смъртта на великия поет и мистик Руми

Как празните разговори крадат време и отслабват духа ви Светът в теб

Как празните разговори крадат време и отслабват духа ви

Агни Йога: С напразното бърборене замърсявате пространството и живеете сред боклук

Как да бъдем истински щастливи? Светът в теб

Как да бъдем истински щастливи?

Щастието идва от свободата, която ръководи сърцето