Подкрепете ни!
Светът в тебЕкатерина Ангелова / 13 януари 2021

Какъв си бил в предишния си живот?

Разбери в 10 лесни стъпки

изображения: iStock
изображения: iStock
През последните десетилетия все повече хора се обръщат към Източната философия и окултните течения, според които душата на всеки човек се преражда многократно. Те често се питат какви ли са били в предишните си животи, как са живеели, какви уроци са научили и каква карма имат все още да изкупват. Един от най-лесните начини да се разбере това е чрез така наречената регресия. Ако обаче нямате желание или възможност да направите такава със специалист, може да успеете да се справите и сами.

Днес ви предлагаме 10 лесни стъпки, благодарение на които можете да надникнете в своето минало и да разберете какви сте били в миналите си животи.

1. Погрижете се за обстановката
Преди да се настаните удобно и да преминете към процеса, подгответе максимално добре средата, в която ще медитирате. Загасете телевизора, отървете се от всички странични шумове, доколкото е възможно. Затворете прозорците, за да не ви разсейва случващото се отвън. Дръпнете завесите, за да стане колкото се може по-тъмно. Погрижете се температурата в помещението да е идеална за вашето собствено усещане. Запалете свещ или ароматна пръчица, ако смятате, че това ще ви помогне да се потопите по-дълбоко в предстоящото духовно пътешествие.2. Успокойте ума си
След като сте се погрижила за обстановката, настанете се удобно и успокойте ума си. Преди да преминете към тази стъпка, погрижете се за естествените си нужди, за да сте сигурни, че няма да ви разсейва чувство за глад и ходене до тоалетна например. Заредете съзнанието си с идеята, че ще медитирате над ваш минал живот.

3. Успокойте тялото си
Уверете се, че сте избрали наистина удобна поза, независимо дали сте легнали или седнали. Отделете време да отпуснете добре цялото тяло, всеки мускул и всяка част от него. Отпуснете се максимално добре и потънете в леглото или стола, на който сте се настанили.

4. Защитете себе си
Важно е да отделите време за тази стъпка преди да преминете към същинската част. Отпуснете се и затворете очи. Представете си как бяла, искряща светлина обгръща цялото ви тяло. Краката, бедрата, таза, корема, целия торс, ръцете, главата, лицето, та чак до Коронната чакра. Визуализирайте себе си, защитени от тази бяла светлина. Нека тя стане вашата защитна обвивка. Почувствайте чистотата и топлината, с която сте обгърнати. Междувременно се отървете от всички негативни мисли и нечисти енергии, които може да се прокрадват в съзнанието ви. Поканете бялата светлина да ви пречисти и се отдайте на усещането за чистота, лекота и издигане на духа.5. Създайте своя коридор
Време е вашето същинско пътуване да започне. Визуализирайте картина на коридор, в края на който има голяма затворена врата. Постарайте се да запомните коридора, защото всеки следващ път той ще е вашето достигане до всеки минал живот. Обърнете внимание на това какъв точно е коридорът, който сте си представили. Тесен, широк, къс, дълъг, има ли някакви елементи или украси по него. Какъв цвят е? Каква е вратата в края му?
Визуализирайки вашия коридор, създайте очакването, че когато стигнете до края му и отворите вратата, ще достигнете до някой от вашите минали животи. Фокусирайте се върху това намерение.

6. Преминете по вашия коридор
Тръгнете уверено по вашия коридор. Постарайте се да изживеете всяка една стъпка по него. Съсредоточете се в краката си, гледайте ги как изминават всяка крачка по коридора. Усетете как стъпалата ви докосват пода и се приближават към вратата. Представете си какво усещате с всичките си сетива. От миризмата до звуците, които чувате. Не бързайте. Обърнете детайлно внимание на всяко ваше действие и движение. Когато стигнете до вратата, хванете дръжката. Обърнете специално внимание и на този акт. Има ли звук при отварянето на вратата? Каква е дръжката? Как се отваря?

7. Добре дошли в миналия си живот
Когато отворите вратата, обърнете внимание на това, което виждате. То вероятно е част от ваш минал живот. Без значение дали виждате просто цвят или цяла сцена, знайте, че това е знак от ваше минало прераждане. Опитайте се да проникнете още по-дълбоко във визуализацията и да надградите видяното. Опитайте се също да разберете още подробности за вашия минал живот като потъвате все по-дълбоко във вашата медитация. Каквото и да виждате, не се съмнявайте в него, не го осъждайте и бъдете уверени, че именно то ви подсказва за това, което сте били или сте правили в предишно ваше въплъщение на Земята или в друга точка от космическото пространство.

8. Бъдете търпеливи
Може да се случи така, че да не видите нищо с отварянето на вратата. Ако това се случи, не се отчайвайте. Бъдете търпеливи. Съсредоточете се още повече. Извикайте в съзнанието си още по-силно намерението да видите ваш минал живот. Ако отново не последва нищо, преминете към така наречения метод на обувките. Опитайте се да визуализирате в какви обувки сте обути или в каква дреха сте облечени. Те могат да ви дадат много ценна информация за периода или мястото, на което сте живели в миналия си живот. Каквото и да видите, запомнете го добре. Хубаво е да започвате всяка следваща медитация с това, което сте видели в предходната.9. Приемете това, което виждате
Ключов момент в медитацията върху минал живот е да приемете безрезервно това, което виждате. Може да се случи така, че в съзнанието ви да се настани съмнение във видяното. Да започнете да се питате: „Наистина ли това, което виждам, е част от минал мой живот или просто си измислям тези преживявания“. Не бива да допускате съмнението в себе си да развали вашето пътуване към миналите ви животи. Повярвайте и се доверете на виденията си.

10. Върнете се в настоящето
Тази стъпка обикновено се случва от само себе си. Започвате да чувствате умора от визуализациите си, а те от своя страна започват да избледняват. Става ви трудно да останете в представата си. Това е моментът, в който е хубаво да отворите очи и да се върнете в момента тук и сега. Това е и краят на вашата настояща медитация над минал живот.

Както вече споменахме, когато имате желание и сте готови да направите следващото си пътуване към минал живот, е добре да започнете с това, което сте видели в предишното и да надграждате над него.

Още по темата:

Ако знаете как да обичате, можете да правите всичко, което искате Светът в теб

Ако знаете как да обичате, можете да правите всичко, което искате

Страхът, зависимостта, ревността, самосъжалението - те не са любов

Щастието идва от подадената ръка към другия Светът в теб

Щастието идва от подадената ръка към другия

16-годишният Гео с част от стипендията си купува спално бельо за болница

Разказ за спрелия часовник Светът в теб

Разказ за спрелия часовник

Онези, които упорито искат да живеят вечно, ще бъдат осъдени да останат в света на сивия ход на ежедневието

Как да активираме осмата чакра? Светът в теб

Как да активираме осмата чакра?

Тя е портал към космическите енергии и дом на висшия „Аз” на човека

Какво казват най-лошите ви мисли за вас Светът в теб

Какво казват най-лошите ви мисли за вас

Просто вярвайте в себе си и знайте - скоро ще разберете всичко

Хенри Форд: „Повече от победените са тези, които са се предали” Светът в теб

Хенри Форд: „Повече от победените са тези, които са се предали”

Провалът е само добра възможност да започнеш всичко по по-разумен начин

Как малките неща ще ни върнат радостта от живота? Светът в теб

Как малките неща ще ни върнат радостта от живота?

Светът ни предлага изобилие от приятни моменти. Достатъчно е само да ги забележим.

Цялата любов в една снимка Светът в теб

Цялата любов в една снимка

Непознати удържат в продължение на час мъж да не скочи в Темза

Как да понесем изпитанието да бъдем недоволни от себе си Светът в теб

Как да понесем изпитанието да бъдем недоволни от себе си

Морган Скот Пек: Да обичаме себе си и да съзнаваме несъвършенството си е възможно дори едновременно

Моята лична еволюция е еволюцията на планетата, хората, вселената... Светът в теб

Моята лична еволюция е еволюцията на планетата, хората, вселената...

Евгения Волк не се смята за личност, нито за пробудена, нито за духовно израснала

Да бъдем благодарни за уроците на Живота Светът в теб

Да бъдем благодарни за уроците на Живота

Трудностите и разделите с близки хора също трябва да бъдат обвити във воала на мъдростта

Поклон, майки на България, разпръснати из света! Светът в теб

Поклон, майки на България, разпръснати из света!

Никой не се сеща за Наталия. И за хилядите Наталии в Италия, Гърция, Франция...За слугините на Европа...

Направи си услуга... Прости! Светът в теб

Направи си услуга... Прости!

Смисълът е не толкова да я получим, колкото да помолим да ни се прости