Подкрепете ни!
Светът в тебДжулия Парсел / 02 май 2021

Всяка наша клетка чува, разбира, вълнува се и очаква комуникация

Как разговорът с тялото ви може да ви помогне да се излекувате

Кадър от сериала Westworld, 2016
Кадър от сериала Westworld, 2016
„Всяка част от тялото ви има собствено съзнание или собствена душа. От тези преобръщащи живота думи, започна пътуването ми навътре, за да открия изключителния лечебен капацитет на човешкото тяло". Това пише Тереза ​​Уейд, цитирана от Джулия Парсел - холистичен треньор, преминала обучение в Института за интегративно хранене в Ню Йорк. Много мъдрост и изцеление са достъпни за всички нас, но ние трябва да слушаме и дори да изискваме телата ни да се хванат на работа! Нашето физическо тяло не прави преценки, то само служи. То изпълнява това, което чувстваме за истина. Вземете решение да търсите и чувствате това, което искате, а не това, което не искате. Тялото ви слуша, казва Джулия Парсел. 

Когато получих "очи" да видя тази перспектива на истината, страдах от тежко хронично разстройство, свързано с много болка. Изведнъж си представих какво би било да включа тази концепция в моята рутинна медитация. Помислих си: Чува ли ме тялото ми? Мога ли да говоря с него, за да спечеля сътрудничеството му за излекуване на това състояние?

Развийте въображението си. Повярвайте, че може да се случи!

Същата нощ, след като достигнах състояние на дълбоко спокойствие чрез медитация, аз вътрешно ангажирах тялото си в сърдечен разговор. Направих го с надежда, но нямах представа какво да очаквам. След около един час от началото на тази концентрирана комуникация се случи нещо невероятно. Тъканите ми започнаха да реагират. Съединителна тъкан издърпа и разпъна слоеве белези. Нервите трептяха и мускулите на прасците ми започнаха да се разтягат независимо от съзнателния ми контрол, упражняван върху тях. Един от мускулите на прасеца ми, който беше парализиран от невропатичното състояние (диагноза: рефлекторна симпатикова дистрофия) се върна към живот. Усетих като че ли през него минава ток.

Сърцето ми заби, когато разбрах, че пътят към моята свобода от това състояние на принудително обездвижване най-накрая е започнал. Имам опит в акупунктурата и ориенталската медицина и знаех добре колко широко разпространена е хроничната болка сред хората. Чудех се какво значение може да има това, което изпитах аз, за толкова много други, които страдат. Организирах подхода си в система, която мога да преподавам на клиентите си и преместих професионалния си фокус към хипнотерапията.

Как да подходим към тялото си

Когато инструктирам клиентите си, обяснявам, че е необходима редовна медитативна практика, за да се обучи мозъкът да влиза в алфа и тета състояния на мозъчната вълна. Докато е в тези състояния, комуникацията между съзнателния ум и физическото тяло се засилва драстично. Открих, че при общуването има три ключови стъпки за постигане на сътрудничеството на тялото:
  • Подхождайте към тялото си с искрено състрадание, разбирайки, че то се състои от съзнателни клетки, които изпитват емоции.
  • Изградете доверие, като ангажирате тялото си в положителни мисловни разговори за вашето желание вие и то да си сътрудничите и да преодолеете неразположението.
  • Позволете разговорът да минава на различни нива, като използвате различни мисли и думи, които предизвикват спонтанни повишени емоции.
Тези насоки са необходими за постигане на динамични лечебни реакции в тялото. 


Чувствителната драцена на Бакстър и опитите му с човешки клетки

Наскоро прочетох много подобен набор от фактори, открити от изследователя Клйив Бакстър, прекарал 36 години в изучаване на биокомуникациите в растителни, животински и човешки клетки. Според него определящите фактори за единението ви с вашето тяло са: честни намерения, настройка и спонтанност. 

Бившият служител на ЦРУ в книгата си "Първично възприятие" разказва за наблюденията си на растението Dracaena Fragrans в лабораторията си, използвайки полиграфско оборудване. Той прикрепил електроди към едно от листата на растението. Първо го полял, а после започнал да "изпраща" позитивни мисли на стайното цвете. На теория, растението би повишило проводимостта си и би намалило съпротивлението, след като е абсорбирало вода и писецъта на детектора би трябвало да трепне нагоре. Но кривата, която полиграфът чертаел тръгнала надолу. Когато детектор на лъжата е прикачен към човешко тяло, писецът чертае различни криви, повлияни от промените в настроението на човек. Трептенията на драцената били като човешките. Изглеждало сякаш растението се радва, че е напоено и му се говори мило. 

Малко по-късно Бакстър си представил, че листото, към което е прикрепен електродът, изгаря. Растението реагирало екстремно според кривата, описана от полиграфа.    

Бакстър твърди, че растенията се настройват към тези, които се грижат за тях, като реагират както на техните положителни, така и на отрицателните им емоции. Както и на завръщането им след отсъствие за известно време от помещението, в което е растението. 

По-късно Бакстър разширява изследванията си, като тества и човешки клетки за признаци на съзнание. Той събира бели кръвни клетки от човешки донори и отново с помощта на електроди "записва" реакциите на клетките при различни емоционални състояния на донора. Той открива, че са необходими спонтанни емоции, за да се предизвика електрическа реакция в клетките. Например, ако донорът се насили да почувства някаква емоция, клетките няма да реагират. Когато обаче човекът получавал притеснително телефонно обаждане от дъщеря си, клетките реагирали активно.
Човешкиге клетки се държали така, сякаш апаратурата за изследването им не съществува, което предполага, че тази комуникация се носи от поле, все още неидентифицирано от конвенционалната наука. 

Някои учени вярват, че по-нататъшното развитие на квантовата физика може да ни помогне да разберем това поле, което съобщава емоционални намерения между живите същества. Квантовото заплитане е процес, при който две частици материя, които са си взаимодействали, все още се държат така, сякаш са свързани, след като са разделени на много мили. Когато се направи енергична промяна на свойствата (позиция, импулс и въртящ се спин) на една от частиците, свойствата на другата отдалечена частица ще се променят в същия момент.

Единството на всички и всичко

Този научен феномен и изследванията на Клийв Бакстър водят назад към източната концепция за единството - виждането, че цялата природа е свързана, единна и взаимозависима. Древните култури са разбирали тази взаимовръзка като живо универсално енергийно поле, което поддържа живота, като същевременно ръководи еволюцията на съзнанието в цялата Вселена. 

Техниките на медитация, включени в моята практика, довеждат съзнанието до тази област. Тогава енергията от това поле се фокусира във физическо изцелително събитие чрез ясно намерение,  осъществено чрез разговор, който предизвиква спонтанни емоции и настройва физическото тяло към съзнателния ум. Този метод, който наричам Антара (от санскрит - "отвътре"), дава възможност на човек да изпита изначалната си способност за творческо изцеление, генерирана от съюза на ума и тялото с това живо универсално енергийно поле.

Източник

Още по темата:

Тялото на дъгата – феноменът в края на земния път на будистите Светът в теб

Тялото на дъгата – феноменът в края на земния път на будистите

То е високо ниво на реализация на духа и практическо свързване с Абсолюта. Посветените казват, че всеки може да го осъществи.

Шри Чинмой: Медитацията е езикът на Бог Светът в теб

Шри Чинмой: Медитацията е езикът на Бог

Това е състоянието, при което реализираме нашето най-древно и най-висше начало

Как Матрицата контролира ума ви и ви вади от релси Светът в теб

Как Матрицата контролира ума ви и ви вади от релси

Осъзнайте отрицателното програмиране и го прекратете, за да сте свободни. Можете. Имате необходимата мощ и сила.

5-те неща, за които хората съжаляват най-често на смъртния си одър Светът в теб

5-те неща, за които хората съжаляват най-често на смъртния си одър

Искреност, минимализъм, време за приятелство и семейство са основните ни пропуски

Това, което днес е правилно, може утре да е погрешно Светът в теб

Това, което днес е правилно, може утре да е погрешно

Ошо за смелостта, любовта и необходимостта да бъдеш себе си

Любов vs. Страх Светът в теб

Любов vs. Страх

Най-известното стихотворение в мрежата от 11 години насам

Непреодолимата скръб за домашния любимец Светът в теб

Непреодолимата скръб за домашния любимец

Смъртта на кучето ни може да е по-тежка за нас от загубата на роднина и приятел

Джакомо Казанова: „Няма жена в света, която да устои на постоянно внимание” Светът в теб

Джакомо Казанова: „Няма жена в света, която да устои на постоянно внимание”

Ако не си направил нещо, което заслужава да бъде записано, то поне напиши нещо, което заслужава да бъде прочетено

Как да създадете живота, който желаете Светът в теб

Как да създадете живота, който желаете

В момента съществуват два свята. В кой ще избереш да живееш?

7 необичайни въпроса, за да откриете житейската си цел Светът в теб

7 необичайни въпроса, за да откриете житейската си цел

Трябва да намерим какво ни вълнува страстно и да си признаем на какви жертви сме готови

Свалете маските! Светът в теб

Свалете маските!

Привличаме такива хора, каквито изобразяват маските ни

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му Светът в теб

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете

Три начина да успокоите страдащия ум Светът в теб

Три начина да успокоите страдащия ум

Природа, благоговение, подреждане. Това са ключовете към заглушаване на вътрешния критикарски глас.