Подкрепете ни!
Светът в тебЕкатерина Ангелова / 19 октомври 2021

Как да се свържем и комуникираме с невидимите си духовни водачи

Не забравяйте, че можете да посещавате вашата вълшебна градина толкова често, колкото пожелаете...

изображение: iStock
изображение: iStock
Тук ви разказахме за видовете духовни водачи от астралния свят, които са неотлъчно до нас през целия ни земен живот. Твърди се, че всеки човек има поне един такъв, който го закриля, напътства и спасява в кризисни ситуации. Обикновено тези водачи остават невидими за нас и единственото, което можем да почувстваме, е тяхната мощна вибрация, енергия и скрита помощ, която получаваме в трудни моменти. И тогава усещаме, че те се намесват в делата ни. Изниква въпросът обаче: Можем ли да осъществим контакт и да комуникираме с нашите невидими духовни водачи?

Според езотериците отговорът е: Да! И в днешната статия ще разгледаме тяхната гледна точка и начините, които предлагат, за да осъществим тази така желана среща с нашия или нашите мистериозни духовни водачи.

Вземете тефтер и химикалка. Преди да започне процесът на същинския опит за свързване с невидимите напреднали същества, е добре да се подготвим. Може би се чудите за какво са ви лист и химикалка. Отговорът е – за да запишете вашите астрални, чудати преживявания, усещания, чувства и емоции, които сте изпитали, по време на него. Това е важно първо, защото те са най-ярки и силни веднага след като сте ги изпитали. И второ, за да сравнявате случите, записани във вашия дневник, да откривате повтарящи се или различни модели, чрез които да добиете по-добра представа за това, което се е случило с вас.

Уверете се, че тялото и умът ви са в добра кондиция и са готови да преминат към осъществяването на така желаната среща.

Намерете удобно, тихо и спокойно място. Важно е да се чувствате максимално комфортно и да не ви разсейват различни външни обстоятелства. Спрете звука на телефона и другите устройства, за да не ви попречат. Настанете се удобно и затворете очи.

Дишайте.
Това е нещо, което постоянно правим, но несъзнателно. Идеята тук е щом затворите очи да започнете да дишате осъзнато. Дълбоки, бавни дишания, като се стремите издишването да е по-дълго от вдишването. Отделете на тази практика около 5-10 минути. Насочете цялото си внимание към дъха си. Представете си как вдишването зарежда всички ваши клетки с чиста енергия и как при издишването се успокоявате и отпускате все повече и повече.

Успокойте ума си. Постарайте се да укротите вечно напиращите мисли в главата си. Без значение дали са негативни или позитивни. Заглушете ги или ги оставете свободно да излетят като облаци в небето и дайте на ума си спокойствието, което му е необходимо. Останете в покоя и тишината, като продължавате да се концентрирате в движението на въздуха, който поемате и издишвате.

Насочете мислите си към вибрацията на благодарността. Започнете да мислите и изброявате наум всички онези малки и големи неща, за които сте благодарни. Всички случки, хора, събития, които ви карат да се чувствате благодарни, че сте ги преживели или че ги имате в живота си. Мислете за това, което обичате в себе си и в другите. По този начин вие се отваряте за общуване с онази енергия и пространство, където се намират вашите духовни водачи. Отворете сърцето си и бъдете готови да се срещнете с небесните същества.

Преминете към медитация. Изпълнявайки грижливо по-горните стъпки, съвсем естествено е да преминете към приятна и дълбока (доколкото ви е възможно) медитация.

Представете си, че влизате в красива, вълшебна градина. Това е вашето свещено място, на което се чувствате в безопасност, усещате божествената любов, която прелива у вас, и сте безкрайно спокойни и леки. Това е мястото, където можете да получите отговори на всички въпроси, които ви вълнуват. Огледайте се добре. Забележете внимателно какво има във вашата градина – какви растения, постройки, хора, чувства. Усетете атмосферата с цялото си същество.

Запознайте се с вашия духовен водач. Сега насочете мислите и намеренията си към това да помолите горещо вашия духовен водач да се появи. Поканете го във вашата вълшебна градина и наблюдавайте. Когато се появи, вижте го, огледайте го внимателно и се опитайте да запомните всички детайли, които съдържа образът му. Попитайте вашия духовен водач (или духовни водачи) за името му. Опитайте се да разберете колкото е възможно повече за него. Задайте му и други важни за вас житейски въпроси или просто останете с него и неговата енергия в мълчание. Обърнете внимание на това, което изпитвате при срещата с това напреднало същество, и начина, по който се чувствате в компанията му. В съзнанието ви може да се проектират определени мисли или да забележите знаци, които ще ви помогнат по пътя в бъдеще.

Благодарете на вашия духовен водач, че се е появил и изявил във вашето царство на спокойствието и любовта. Благодарете му и за дадените отговори на ваши въпроси, както и за това, че е винаги до вас и ви подкрепя. Не забравяйте, че можете да посещавате вашата вълшебна градина толкова често, колкото пожелаете. Че винаги можете да се свържете с вашия духовен водач и да го помолите за помощ.

Върнете се в настоящето. Когато усетите, че вашата среща е към своя край, започнете бавно и методично да се връщате в тялото си. Размърдайте ръцете и краката, отворете очи.

Запишете преживяното. Хубаво е да опишем какво точно се е случило и какво сме почувствали и разбрали, преди да направим каквото и да било друго. Така спомените ни ще са силни и написаното ще е възможно най-точно и ярко. Опитайте се да се сетите и опишете всички детайли и подробности, за които можете да се сетите. Запишете знаците, символите и препоръките, които сте получили от срещата със своя духовен водач.


Още по темата:

Няма лек за нашата болест, защото самите ние сме патогенът Светът в теб

Няма лек за нашата болест, защото самите ние сме патогенът

Кабалистът Михаил Лайтман за духовно болното човечество и за пътя към светлината

10-те най-влиятелни духовни лидери Светът в теб

10-те най-влиятелни духовни лидери

А кои са вашите вдъхновители?

Днес е Ден на национален траур Светът в теб

Днес е Ден на национален траур

Мигел Руис: Нека изпратим любовта си там, където има войни, на всички семейства, загубили деца и любими

По пътя към свободното 5D съзнание Светът в теб

По пътя към свободното 5D съзнание

Седем основни принципа на себереализираната комуникация

Хората в любовта са котки, кучета, канарчета или златни рибки Светът в теб

Хората в любовта са котки, кучета, канарчета или златни рибки

Анди Андрюс за четирите начина, по които изразяваме обичта си

12 универсални закона на Вселената (част II) Светът в теб

12 универсални закона на Вселената (част II)

Познавайки ги, ние можем да подобрим живота, личността и духовното си съществуване

8 признака, че ви контролират, а не се грижат за вас Светът в теб

8 признака, че ви контролират, а не се грижат за вас

„Невинните" манипулации и фини техники за справяне с тях

Когато позитивизмът не е достатъчен Светът в теб

Когато позитивизмът не е достатъчен

Три начина да препрограмирате подсъзнанието си

12 универсални закона на Вселената (част I) Светът в теб

12 универсални закона на Вселената (част I)

Познавайки ги, ние можем да подобрим живота, личността и духовното си съществуване

И тя се омъжила за илюзията, която той имал за майка си... Светът в теб

И тя се омъжила за илюзията, която той имал за майка си...

„Изтерзана“ е една от най-разпространените семейни игри, описана от Ерик Бърн

Няма по-опасно луд от този, който е здравомислещ през цялото време Светът в теб

Няма по-опасно луд от този, който е здравомислещ през цялото време

Алън Уотс: Няма друго време освен този момент. Миналото и бъдещето са абстракции без никаква конкретна реалност

Димитър Солунски: Горещият защитник на всички скръбни Светът в теб

Димитър Солунски: Горещият защитник на всички скръбни

Или заедно със спасяваните ще бъда спасен, или заедно с погиващите ще погина!

Шри Чинмой: Вие сте душата Светът в теб

Шри Чинмой: Вие сте душата

Тя е автономна, но и неизменно свързана с душите на всички останали хора

Да запишем страховете си на хартия Светът в теб

Да запишем страховете си на хартия

Един полезен навик за освобождаване на съзнанието от тревожност

Романтичната страна на електромагнетизма Светът в теб

Романтичната страна на електромагнетизма

Когато ние отворим вратата на сърцето си за някого, се отваря друга врата - към самите нас

Не може да се достигне просветление чрез пренебрегване на физическото тяло Светът в теб

Не може да се достигне просветление чрез пренебрегване на физическото тяло

Екхарт Толе за крайностите, които карат хората да повтарят "ти не си твоето тяло"