Подкрепете ни!
Списание 8, брой 2/2010 г.

Списание 8, брой 2/2010 г.

Непознатата третина от живота

От Ива Тодорова и Георги Караманев

Какво не знаем за съня - състоянието, в което прекарваме 1/3 от живота си? Да вярваме ли на съновниците? Как да заспиваме лесно? Можем ли да се научим да помним сънищата си? А да ги контролираме?


Очи в очи с Мулдашев

От Светлин Петров

Българската режисьорка Милена Станиславова е допусната до тайните на уникалната клиника в Уфа. Там световноизвестният лекар, учен и писател проф. Ернст Мулдашев връща зрението на хора, на които традиционната медицина не може да предложи лечение. Публикуваме и интервю с офталмолога, който е убеден, че е българин.


10 часа с Мечия човек

От Иван Митев

Мечия човек – българският йети се завръща страховито на страниците на Списание 8. Този път с невероятния разказ за 10-часовата среща на овчар със загадъчното създание. Мъжът плашил съществото с огън, но то така и не си тръгнало цяла нощ. Стряскащата случка отказва завинаги човека от гледането на овце. Година по-късно той се разболява тежко и умира.


Да спасим планетата сами!

От Ива Тодорова

Съветите на Списание 8 и МКБ Юнионбанк как да пестим енергия. С няколко съвсем прости мерки можете да намалите щетите върху околната среда, а и собствените си сметки за ток, парно и т.н. Специален подарък за всеки читател – забавни стикери, които да залепите у дома и в офиса, за да ви напомнят как да пазите планетата.  


С микроскопични букви крият какво слагат в храните

От Светлин Петров

Ние, от Списание 8, правим всичко по силите си, за да ви ориентираме за правата ви като потребители. Често производителите описват изрядно съставките на храните, но с миниатюрен шрифт, който не може да бъде прочетен. Очаква се скоро Европейският съюз да фиксира минимален размер на буквите. Той обаче, според офталмолози, няма да може да се чете от половината българи.


Антон Дончев: Ей оттук е пламнал огънят на богомилството, осветил Европа

От Георги Караманев

Интервю с един от най-обичаните български писатели за богомилството, отношенията между народите, миналото и настоящето. Защо западният човек не би могъл да вникне в източната философия? Има ли и днес талантливи български писатели?


Дупки в Космоса

От Ива Тодорова

Черните дупки поглъщат всичко по пътя си. Малко познат факт обаче е, че отвътре все пак нещо излиза. Белите дупки са техни антиподи – бълват материя с мистериозен произход. Дупките на червеи може би един ден ще ни заведат на другия край на Вселената.