Подкрепете ни!
Списание 8, брой 4/2010 г.

Списание 8, брой 4/2010 г.
Изчерпано количество

Цена: 3.00 лв.

Купи ел. формат
Виж всички броеве

Списание 8, брой 4/2010 г.

Да спасим в суматохата кестените

През последните години кестените в София вече не са същите – изсъхват без време, а листата им са кафяви доста преди да дойде есента. Един от символите на столицата е загубил напълно своя блясък. Причината е истинска напаст – молецът Cameraria Ohridella, живеещ в листата. Насекомото разболява дърветата и освен че ги загрозява, им пречи да пречистват въздуха, който всички ние дишаме. Ние, от Списание 8 и "Вашият градинар" ООД, подкрепени от Столична община, решихме да вземем нещата в свои ръце! Ще поставим капани, с които да ловим вредителя и така да спасим дърветата. Очакваме и вашата помощ!


Звездата от Плиска е прототип на Менделеевата таблица
От Филип Филипов
Числото 7 се смята за особено важно от всички древни народи. Оказва се, че символът, познат като звезда на маговете, крие в себе си информация за небесните светила и e старовремски прототип на Менделеевата таблица. Всичко това е закодирано и в розетата от Плиска – един от най-важните символи на нашите прародители.

Дуел: За и против ваксините
Ваксините са неизбежни, за да оцелеем. Но някои от тях разболяват повече хора, отколкото спасяват. Всичко за ваксините от двете крайни гледни точки, можете да прочетете в рубриката "Дуел". Един срещу друг се изправят лекарите д-р Крайселски и д-р Стоилов в равнопоставена надпревара с 14 еднакви въпроса.

Астероид демон иде в петък, 13-и
От ст.н.с. Васил Умленски
Апофис, астероидът, който носи името на древноегипетски демон, ще мине опасно близо до Земята на 13 април 2029 г. Въпреки че според последните наблюдения траекторията му не ни заплашва толкова сериозно, риск все пак има. Доказват го и многобройни проекти, които космическите агенции подготвят за да го избегнем.

Проф. Коротков: Светим и след смъртта

От Ганета Сагова

След като ви разказахме за кирлиановата фотография и аурите, идва ред на най-новите открития по темата. Световноизвестният учен проф. Константин Коротков разказва пред Списание 8 за феноменалните си открития. Оказва се, че след смъртта в продължение на няколко дни тялото продължава да излъчва кирлианово лъчение. То зависи от това дали смъртта е естествена или насилствена. Създаденият от учения апарат за Газоразрядна визуализация пък вече се въвежда във все повече болници по света за експресна диагностика. 


Съществуват жива и мъртва вода
От Георги Караманев и Мария Бончева
Живата и мъртвата вода отдавна не са красив образ от приказките, а обект за изследване на сериозната наука. Оказва се, че след като водата е обработена по специален начин, тя може да лекува над 50 болести. Приложението й е наистина разнообразно – от кожни и стомашни проблеми до онкологични заболявания. Еликсирът помага не само на хората, но и на растенията и животните.