Подкрепете ни!




Списание 8, брой 6/2020 г.

Корона конспирации

Вижда се само върхът на айсберга, какво ли има отдолу

Кого да обвиним?

Конспирациите за короната се разпространяват със скоростта на самата зараза. Кои да отхвърлим и върху кои да се замислим...

Екип (в сянка) на Списание 8
Човешкият мозък е сложна конфигурация, в която като че ли съществува един тайнствен център, чиято единствена роля е винаги да се съмнява в истината, която му се предлага. Той вижда заговор зад всяко събитие, надушва скритите помисли в главите на хората и разшифрова задкулисните игри и схеми. Може би е заложено у нас – у едни повече, у други по-малко, винаги да търсим конспирацията. Тя ни привлича с някаква мистериозна магнетична сила. Някои от любопитство, други просто защото не искат да се примирят, че им се хвърля прах в очите, а за трети е просто хоби. Измислянето на конспиративни теории изглежда съвсем безобидно и дори забавно. До момента, в който се окаже, че нашите най-страшни предположения се окажат съвсем реални. Тогава идва тежкият въпрос: на какво всъщност можем да вярваме? С тази тема на брой ще ви разкажем за най-разпространените конспирации относно коронавируса. Ще се постараем да сме безпристрастни, колкото и трудно да е това.

СЦЕНАРИИТЕ:
Шест конспирации с COVID-19
  • Изпуснат от лаборатория
  • Вирусът е биологично оръжие
  • Бил Гейтс – злият гений?
  • 7 милиарда ваксинирани
  • 5G стимулира коронавируса
  • Мъст за Мъск!
МАНИПУЛИРАНА СМЪРТНОСТ.
Предлагат ли се безплатни погребения у нас за уж починали от коронавирус?

ИЗСЛЕДОВАТЕЛ:
Димитър Недков: „Във война сме!"
Технологията 5G е новата „атомна бомба“ в решаващата Трета световна война, която тече в момента. В Хирошима и Нагазаки изпепелиха телата, сега предстои „изпепеляване на съзнанието“.

ИЗОБРЕТАТЕЛ:
Проф. Живко Желев: „В ход е план за депопулация!"
За първи път чрез акцията си с коронавируса световната конспирация се провали и саморазобличи.

АНАЛИЗАТОР:
Путин и Тръмп VS. Новия световен ред
Концепцията „Нов световен ред“ (НСР) е просто желанието на шепа международни банкери, които искат икономически и политически да управляват планетата.

ИСТОРИЯ:
Теории, които се оказаха истина
Истината често се крие в главата на подозрителните! Доказват го десетки мракобесни проекти, които са се случвали наистина в човешката история.


Човекът е течен кристал!

Има четвърто състояние на водата, тя е с кристална решетка и помни, в нея се ражда животът

Елена Толстошеева
Преди известно време случайно попаднах на идеята, че водата освен познатите ни 3 състояния има и четвърто, което ако разберем и приложим, из основи би променило мирогледа ни, здравето ни и науката. Вероятността, че нещо подобно е възможно, много ме заинтригува и реших да потърся още материали по темата. Така попаднах на презентации на професор  Джералд Полак от университета Вашингтон. Това, което положително ме изненада, беше твърдението, че България е много богата на този вид вода, която практически извира от всеки естествен водоизточник. Заради това Полак беше провеждал в България няколко международни конференции, посветени на темата. От тях разбрах за книгата му „Четвъртото състояние на водата“ и започнах да я чета. Разказвайки на мои колеги и приятели за нея, забелязах с изненада, че всеки смята за невъзможно водата да има и друго състояние.

ПРОФ. ДЖЕРАЛД ПОЛАК:
4-тото състояние на водата е революция!
Проф. Джералд Полак е признат на световно ниво учен, динамичен оратор и автор. Неговата страст е да изследва дълбините на природните истини. Той е носител на първа награда за мир на Масару Емото и на най-високата чест на Университета във Вашингтон. Годишната награда на преподавателите. Главен редактор на изследователското списание WATER и директор на Института за рискови науки. Най-популярните му книги са: „Четвъртото състояние на водата“ и „Клетки, гелове и двигатели на живота“.



Ашламинатора

На гости на Христо, който обикаля страната, и докато безвъзмездно учи хората да присаждат, ги прави по-добри и осъзнати

Мария Бончева
Преди около година за първи път чух, че по села, планини и екоселища се вихрил нов супергерой. Рано напролет преминавал за ден-два, присаждал де-що види и показвал на де-що хора се били събрали как се прави тая работа, пари не събирал и си заминавал по други дела. Викали му Ашламинатора.
Пак дойде пролет и реших да проверя с очите си това, което хората говорят. Насъбралият се в мен по време на самовглъбените седмици на карантината потенциал за приключения, заедно с еуфорията от прясно възвърнатата свобода за движение по пътищата, вложиха в начинанието силен начален тласък. И всичко се подреди с лекота. Намерих Ашламинатора онлайн, писах му, отговори, чухме се, оказа се, че е съвсем близо до селото, в което пребивавам. Дори и времето беше съюзник – вместо прогнозираната 35-градусова жега денят бе прохладен и с пухкави облаци, идеален за разходки, снимки и познание сред живописните предпланински хълмове и махали на село Егълница.



Кабала учи: 

Обичай ближния, другото са подробности

Разговаряме с Нино Нинов за древните учения, за пандемията, за отношението ни към парите и за промените, които Творецът иска и очаква от нас

Анна Генчева
Нино Нинов е последовател на древното кабалистично познание, автор и преводач от руски и английски език на десетки издания и лекции на духовна тематика. Практикува различни техники от Изтока за възстановяване и поддържане на добро здраве, използвайки разнообразни холистични методи и практики като чи гун, дао, чи ней дзан, OFT (Original Feeling Touch, или „докосване до изначалното чувство”), квантова синхронизация и други. Освен това Нино Нинов е инструктор по основните базови практики в световната общност на големия даоистки майстор Мантак Чиа, наречена Universal Healing Tao.


Магията на руните

Древните символи на бог Один отключват мощни потоци космическа енергия, които събуждат и развиват съзнанието и помагат да се справим с нерешими задачи

Евалд Алберт, Валентин Благоев
На древноскандинавски и древногермански език руна означава „тайна“, „секрет“, „тих шепот“. Първоначалната употреба на руните е свързана с овладяването на космическите сили във Вселената. Легендата разказва, че скандинавският бог Один получава руните под формата на 18 песни. Той пренася себе си в жертва, по своя собствена воля, пробождайки се с копието си, след което виси с главата надолу от дървото Игдразил в продължение на 9 дни. Така придобива мъдрост и сила, открива тайните на Вселената и отваря вход към света на магията.



Най-близката черна дупка

Откриват HR 6819, тъй като не намират втората от двойка звезди

Валентин Иванов
В началото на май 2020 г. група астрономи, водени от германеца Томас Ривиниюс, обяви откриването на най-близката до Слънчевата система черна дупка. Тя се намира в системата на звездата HR 6819, само на около хиляда светлинни години от Слънчевата система. Това е разстояние, което светлината изминава за хиляда години. По човешките мащаби изглежда огромно, но в сравнение с размерите на нашата Галактика, която има диаметър над сто хиляди светлинни години, е нищожно. Особено ако вземем предвид, че черните дупки се срещат хиляди пъти по-рядко от звездите, най-близката от които е само на около четири светлинни години от Слънцето.



Забравените канове

Румен Петков
Има един период в родната ни история, който тъне в мъгла. Оправданията за това са донякъде уважителни. Събитията, за които ще разкажем, са се случили преди повече от хилядолетие, а източниците за тях са малобройни. Въпросният отрязък от време продължава близо сто години и стои заключен между управлението на кан Тервел и кан Крум - времето между 721 г. и 802 г. На власт са българските канове със звучни и неизползваеми днес имена Кормисош, Винех, Кардам и др., които почти не са споменавани в учебниците по история.




Картини за душата

Гледам света с различни очи

Слави Донев
Вдъхновението прелива в мен от красотата, която ни заобикаля, независимо дали е създадена от природата, или е изваяна от човешка ръка. Моментите, които всеки човек желае да заснеме и сподели, ме привличат с необяснима сила. Естествено, преследването им е пряко обвързано с пътешестване и приключения. Когато пътувам из нови места, именно срещите с различни хора и култури променят мирогледа ми. Тогава започвам да гледам на света по различен начин и изграждам своя перспектива за красивото и за фотографията.



В обувките на старостта

Станислава Цветкова
Поемайки отговорността и тежестта на домашната грижа за хората, които страдат от деменция, близките често пъти са объркани, а понякога дори отчаяни заради огромните промени, които настъпват в характера и поведението на възрастния човек. Гняв, безпомощност, срам и вина са най-често изпитваните чувства. Срещаме се с Петра Ферхер, която ни разказва повече за проблема и по-скоро за неговото решение -  как чрез метода на валидизация можем да върнем нашите близки в реалността. През 2019 г. заедно със социалния работник Гунвор Срамек написват книгата „Мостове към света на деменцията“, за да улеснят делника на хората, които се грижат за свои близки, засегнати от т. нар. „болест на старостта“. Авторите ни дават възможност да надникнем в света на загубилите ориентация възрастни хора, като ни учат да тълкуваме смисъла на тяхното поведение и слушаме с разбиране и емпатия.



Голямата лъжа!

Въглехидратите не се превръщат в мазнини! За да сме стройни и здрави, трябва да се храним с плодове и зеленчуци без животински продукти и с малко мазнини

Слави Славов
След принудителната карантина, на която бяхме подложени, липсата на движение и честото похапване, почти всеки от нас си трупна по някое излишно килце отгоре, а някои и повече. Но как да отслабнем? Има толкова много системи за сваляне на килограми и в същото време по света никога не е имало толкова много дебели хора. И докато учените все още спорят дали  реално имаше пандемия с коронавируса, то със сигурност затлъстяването през последните десетилетия се превърна в епидемията на века.



Средният път към здравето

Хомотоксикологията е взела най-доброто от хомеопатията и класическата медицина. Отлично се справя с болестите на жената

Д-р Г. Макавеев
Пандемия, карантина, фалити, безработица, конспирации, болести, страх... Целия ужас, който преживяваме през последните няколко месеца, атакува тялото ни и създава хаос в ендокринната система. Обърква хормоните и води до заболявания. Особено уязвим е нежният пол. За щастие, малко известно направление в медицината - хомотоксикология, успешно се справя със здравословните предизвикателства пред жените. То помага при нередовна менструация, предменструален синдром, болезнена менструация, проблеми по време на бременността и кърменето, гинекологични инфекции, миоми, кондиломи, проблеми по време на менопаузата и други. 



Червеното сърце на Австралия

Един мистичен ден при свещената за аборигените скала Улуру

Василена Коларова
Понякога Вселената ти позволява да видиш уникални места и да ги изживееш по незабравим начин. Спомените оставят отпечатък в сърцето и душата ти, а историите от пътешествието разказваш до края на живота си. Никога не сме и предполагали, че ще се озовем заедно сред чудните земи на Улуру, Австралия. Ние сме Ник и Вася - англичанин програмист и българка, организатор на събития. Вселената ни срещна в Англия преди 7 години, после ни ожени в българия миналото лято. А след 24-часов полет пред погледа ни се разкри дивата красота на Австралия. За четири месеца изминахме 24 000 километра през тази необятна държава континент.



Невидима заплаха

Кърлежите са вторият най-голям преносител на болести. Не се вадят с олио, нито с пинсета за вежди

Д-р Славян Стоилов, Йоана Стефанова
Май ни донесе хубаво време, разцъфнала природа и мириса на идващото лято. Всеобщата паника намалява, а жаждата за свобода и живот отново се пробужда. Свежата поникнала трева, благоуханните цветя и раззеленилите се дръвчета ни приканват да прекарваме все повече и повече време сред природата. Тази година изглежда, че кърлежите са превзели всички зелени площи и се закачат по животни, деца в колички, хора, спортуващи в парка или планината, и въобще всеки, който не е предприел мерки да се предпази. Митовете за това как да се извади опасното насекомо и колко всъщност опасно е то слушаме, откакто сме деца. Време е да разберем срещу кого точно сме изправени и как да го победим.

Четете още в броя разказа „Инфилтраторът" на Александър Цонков, направете умствена гимнастика с нашия тест и вижте какво вещаят звездите за вас в астрономическия календар.

Конспиративни теории, които се оказаха истина

Конспиративни теории, които се оказаха истина

Истината често се крие в съзнанието на подозрителните!
Проф. Живко Желев: Има заговор срещу България!

Проф. Живко Желев: Има заговор срещу България!

За първи път чрез акцията си с коронавируса световната конспирация се провали и саморазобличи
Димитър Недков: Във война сме!

Димитър Недков: Във война сме!

Технологията 5G е новата „атомна бомба“ в решаващата Трета световна война, която тече в момента. Животът ще е невъзможен по модела преди коронавируса.