Подкрепете ни!
Списание 8, брой 7/2009 г.

Списание 8, брой 7/2009 г.
Изчерпано количество

Цена: 3.00 лв.

Купи ел. формат
Виж всички броеве

Списание 8, брой 7/2009 г.

Проф. Лъчезар Филипов: Те не са като нас

Интервю на Ива Тодорова

Американците задигнали от руснаците с шпионаж данните за реалната траектория до Луната. Когато „Аполо 11" каца, на 3-4 км от него каца и руската „Луна 14". В нея няма хора и тя не се връща обратно на Земята. Руския апарат е бил готов да окаже помощ на американския екипаж при евентуална злополука. След „Аполо 11" САЩ губи интерес към лунните мисии заради срещи от трети вид, категорчен е проф. Филипов. „Виждаме нещо, чуваме нещо, до нас има нещо" – са били думите на американските астронавти.

 

Айнщайн и папа се прекланяли пред Учителя Петър Дънов

Подготви Мария Бончева

Във времена на тежки изпитания на 5 войни – Руско-турска, Българо-сръбска, Балканска, Първата и Втората световна, в години на възход и срив, в малката ни родина един човек говори за мир, любов и братство. Един човек се превръща в утеха и дава лек както за тялото, така и за душата на българите. Идеите му обединяват бедни и богати, аристократи и селяни, царски генерали, анархисти и комунисти, християни, евреи и последователи на исляма, интелектуалци и обикновени хора.  През 2007 г. в класацията „Великите българи" народът ни с право посочи Петър Дънов-Учителя за един от най-великите мъже, които е раждала България, редом с Апостола Васил Левски и кан Аспарух. Делото на Учителя обаче отдавна е прехвърлило границите на България. По неведоми пътища хора от цял свят до днес - 145 г. след рождението му, следват принципите му за пълноценен и щастлив живот.


Перпетуум мобиле на готвенето

От Мария Бончева

Откриването на т. нар. свободна енергия е вече факт от повече от два века. Евтини и приложими, слънчевите печки могат да избавят Tретия свят от глад и болести. И е толкова просто – необходими са само светлоотразителна повърхност, слънце, фокус на лъчите и, разбира се, умел готвач.


108-годишен йога:

Не ставай луд по медитация! Бъди себе си

От Наско Атанасов

Точно след 40 години в България отново пристига големият хималайски йога Махариши Свами Дев Мурти. Някога той ни изуми с невероятните възможности, които показа под купола на постоянния цирк на софийския Солни пазар, който тогава още не бе изгорял. Легнал гол до кръста върху натрошени стъкла, през него минаваше цял камион. Островърхо копие от арматурно желязо, насочено към корема му, се огъваше като восъчно, вместо да го прободе. Въртеше като перца две големи парчета от ствол на дърво. Разиграваше, както поиска, мускулите по цялото си тяло. С всичко това просто

показваше какво човек може да постигне чрез йога.


Тайните пари за Голямата екскурзия

Заради изселването на българските турци държавата печата, а после унищожава, банкноти от по 100 лева. Те остават скрити за широката публика, но все пак някои оцеляват.

 

Благородните чистачи на природата

За да функционира правилно всяка екосистема, се нуждае от своите „санитари". Но тази благородна мисия често остава пренебрегната и недооценена. Подобна е и участта на лешоядите. На територията на България има 4 вида от тези благородни и леко страховити птици: брадат, черен, белоглав и египетски лешояд. За съжаление поради нарушения екологичен баланс в момента гнездят само последните два вида.