Подкрепете ни!
Списание 8, брой 9/2010 г.

Списание 8, брой 9/2010 г.
Изчерпано количество

Цена: 3.00 лв.

Купи ел. формат
Виж всички броеве

Списание 8, брой 9/2010 г.

Децата на новото хилядолетие

От Мария Георгиева

За новите деца за първи път става дума през 70-те години. Но днес темата вече е огромна. Все повече и повечедеца се раждат с индигова аура. Те са енергични, грижат се за природата, не се оставят да бъдат контролирани. А образователната система не е готова да ги посрещне. Според духовните учения те идват, за да покажат на Земята правилния път за развитие.


Самотно човечество в мълчалива Вселена

От Владимир Божилов и доц. Камен Нам

Какъв е шансът в Космоса да съществува друга разумна цивилизация? Този въпрос си поставят двама български учени и намират най-вероятния отговор -извънземните съществуват, но ние не можем да ги срещнем, защото всяка цивилизация в определена фаза се самоунищожава. Въпреки това шансовете за среща се увеличават, тъй като астрономите постоянно откриват нови планети, които потенциално биха могли да са дом на развита цивилизация.


Подкрепете ни за кестените!

Кампанията за спасяване на кестените в София продължава. Списание 8, "Вашият градинар" и Български екологичен форум стартират петиция за отговорно отношение към дърветата. Каним всички вас да се присъедините – на www.kesteni.bg/petition.html


Ракета на пътя!

От Драгомир Антонов

Висока скорост на автомобил далеч не е това, което всеки си представя, пътувайки по магистралата. Прототипите, които се създават за да рушат рекордите за скорост, постигат наистина изключителни стойности. Най-новите разработки се целят в постижение, надвишаващо 3500 км/ч. А всичко започва в началото на ХХ век с първия рекорд от 75 км/ч.


Същества в храната

От Силвия Иванова

Те са почти винаги до нас – в много от ястията. Става дума за микробите, които живеят в храната ни и след това вкарваме в тялото си. Наричани стартерни култури, далеч не всички са толкова полезни, колкото добре познатия ни Lactobacillus bulgaricus. Те са в колбасите, сиренето... дори в хляба ни и затова е важно да знаем повече за тях.


Синьо, по-синьо, синявица

От Николай Стайков

Изящното синьо птиче впечатлява с ярката си окраска. През топлите месеци то ни радва с външния си вид, а зимно време изминава хиляди километри на юг.За съжаление обаче шансовете да го видим стават все по-малки – заради унищожаването на местообитанията й, синявицата вече е включена в Червената книга.