Събития12 юли 2019

Поръчайте книгата Peace food на д-р Далке преди официалната й премиера!

До 22 юли може да я закупите само от Списание 8

Поръчайте книгата Peace food на д-р Далке преди официалната й премиера!
Само вие, читателите на Списание 8, имате невероятната възможност да се сдобиете с книгата  на д-р Рюдигер Далке на издателство „Кибеа” преди официалната премиера!
Прочетете първи „Peace Food - Миротворна храна”!
До 22 юли може да я закупите само от Списание 8 – тук или на тел 02/865 03 51.

В най-новата книга „Peace Food - Миротворна храна” на д-р Рюдигер Далке ще намерите информация защо ни разболяват месото и млечните продукти. Авторът изтъква редица изследвания, според които на тези храни се приписват предимно ракови и сърдечносъдови заболявания, както и много други, като диабет или автоимунни болести. Д-р Далке за щастие намира и лек – миротворна храна на базата на пълноценни въглехидрати и висококачествени растителни белтъчини. На фона на най-новите познания в областта на невроендокринологията авторът показва с какво трябва да се храним, за да стимулираме хормони като серотонин, допамин или GABA и да постигнем физическа и душевна хармония.

МИРОТВОРНА ХРАНА ЗА НАС И ЗА СВЕТА
Д-р Рюдигер Далке е роден във Фрайзинг, Бавария. Следва медицина в Лудвиг Максимилиан университет в Мюнхен и през 1978 г. получава докторска степен с дисертация на тема „Психосоматика на бронхиалната астма при децата“. В средата на 70те години на ХХ век се занимава с натуропатия и психотерапия – минава обучение за реинкарниращ терапевт в Института за извънредна психология на Торвалд Детлефсен и работи в института от 1977 до 1989 г.
 „Миротворна храна” е символично заглавие, което засяга много плоскости. Ако искаме да намерим вътрешен мир, трябва да престанем да се обременяваме с хормоните на страха и стреса, консумирайки месото на закланите животни. А ако искаме да постигнем мир между народите, всички хора трябва да имат достатъчно храна, което може лесно да се постигне чрез отказ от животински продукти. Тогава животните няма повече да бъдат измъчвани и изтезавани. Но не само с хората и животните трябва да се сключи мир, а и с Майката Земя. Промяната на хранителните навици в световен мащаб е един от начините да предотвратим климатичната катастрофа. Вместо да обявяваме война на собствените си тела, на други хора, на животните и на планетата, можем да сключим мир и да заживеем в хармония чрез новия си начин на хранене.
Дори във време като нашето, когато информацията се разпространява и достига до всички с мълниеносна бързина, новите знания все още трудно си пробиват път. Целта на тази книга е да запознае възможно най-голям брой хора с някои новаторски медицински познания, особено по отношение на храненето, начина на живот и използването на слънчевата енергия.

ДУША И ТЯЛО
Общодостъпните днес знания за душата и тялото позволяват да поддържаме здравето си до степен, каквато трудно можем да си представим.  „Имах възможност да се убедя в това сам, както и от работата си с много пациенти. Благодарен съм за натрупания опит и бих искал да го предам нататък. Днес е възможно не само да доживеем до дълбока старост, но и да постигнем далеч по-добро качество на живот. Ако обаче новите знания са в разрез с досегашните ни представи, се нуждаем от гласност и готовност за промени”, казва д-р Далке.
Наред с душевното състояние храната има изумително важно значение за здравето и може да му повлияе както в отрицателен, така и в положителен смисъл. За това свидетелстват многобройните научни изследвания, резултатите от които недвусмислено будят тревога по отношение на животинската храна, участваща в менюто ни.

СВЕТЛО НАЧАЛО
След главите за болестите и причините за тях на физическо ниво, немският психотерапевт разглежда задълбочено положението на животните, които се озовават в чиниите на съвременния човек. Възможно е за някои от вас това четиво да се окаже мъчително. Той обаче смята, че е важно тези жестоки факти да станат обществено достояние. Много от хората, които ядат месо, изобщо не подозират какво се случва зад благоразумно затворените врати на кланиците, а ако знаеха, никога повече не биха подкрепяли тези практики с покупката на парче месо. На тях д-р Далке казва: „Препоръчвам на всички, които се затрудняват да прочетат съответните пасажи в тази книга, да ги приемат като конфронтация със сянката, защото съвременното животновъдство и кланиците ни сблъскват с най-мрачните дълбини. Когато нещо ни е неприятно или предизвика вътрешна съпротива, то е свързано лично с нас и с принципа на сянката. В едноименната си книга аз изяснявам тази взаимовръзка”.
Но за да се справим с болестното състояние на нашия свят, първо трябва да погледнем истината в очите. Тогава можем да обединим усилията си, да открием светлото начало в нас, а после с негова помощ да преобразим света.
Следващата част на книгата е насочена точно към това: подобряване на вътрешния ни мир и оттам  на външния свят. Тя показва начини как с няколко малки промени можем да предадем на живота си решаващи импулси за здраве, жизненост и щастие.
Наистина не е нужно много, за да си набавим достатъчно естествени вещества на щастието и д-р Далке ни запознава с дребните трикове, благодарение на които ще постигнем това прекрасно състояние.

Интервю със световноизвестния д-р Далке и какви са неговите препоръки, за това как да трансформираме своите заболяванията и да преобърнем живота си – четете в темата на юлския брой на Списание 8.  В очерка "Болестта като път" ще прочетете истински истории на българи, които са се излекували чрез промяна в начина на мислене по системата на д-р Далке!  Броя можете да купите още в петък 5 юли по реповете в страната, в бензиностанциите, в големите вериги книжарници и супермаркети.  

Купи книгата от тук

Официално откриване на XVтите Дни на предизвикателствaта във Френския институт в България Събития

Официално откриване на XVтите Дни на предизвикателствaта във Френския институт в България

Събитието, посветено на планината, природата, приключенията, предлага срещи с известни алпинисти, кинодейци и учени

Сърца от стомана Събития

Сърца от стомана

Премиера на дебютния роман на Бранимир Събев

Петър Дънов: Българинът е човекът на Духа Събития

Петър Дънов: Българинът е човекът на Духа

Юпитер и звездната карта на българите през 2020г

Златно отличие за Пощенска банка в конкурс за най-добро клиентско преживяване Събития

Златно отличие за Пощенска банка в конкурс за най-добро клиентско преживяване

Финансовата институция е сред победителите в 12-те категории на оспорваното състезание The Retail Banking: Europe 2019 Awards

Театър БХАЛГ представя ФИЛМ Събития

Театър БХАЛГ представя ФИЛМ

Наистина ли киното е вдъхновено от битието или всъщност е твърде далеч от реалността, в която живеем?

По следите на митичните библейски герои Събития

По следите на митичните библейски герои

Ирена Григорова и издателство „Апостроф“ представят книгата „Прастари времена“

„Избери, за да помогнеш“ набира средства за 23 каузи Събития

„Избери, за да помогнеш“ набира средства за 23 каузи

За 10 години дарителската кампания на Райфайзенбанк е подкрепила с близо 3 млн. лв. общо 257 здравни, социални, културни и еко проекта

Triple E.Y.E Project стартира кампания „Черно на бяло“ за осведоменост за здравето на Събития

Triple E.Y.E Project стартира кампания „Черно на бяло“ за осведоменост за здравето на черния дроб

Три от най-любимите гласове в ефира разговарят с 6 популярни личности за вредните и полезни навици в живота ни

Съкровища в Археологическия музей Събития

Съкровища в Археологическия музей

Вижте златото от Преслав до 26 януари

Повече дни, повече локации и гости в 15-тите Дни на предизвикателствата Събития

Повече дни, повече локации и гости в 15-тите Дни на предизвикателствата

Събитието ще се проведе в УАСГ и Френския културен институт от 2 до 5 декември

Аутизмът не е присъда! Събития

Аутизмът не е присъда!

Как да бъдат развити социалните умения на хората в аутистичния спектър ще представи международна конференция

Предизвикай добрата форма Събития

Предизвикай добрата форма

Транформиращ уикенд ритрийт - Предизвикай добрата форма

„Природата ви очаква!“ напомня цветен графит в сърцето на София Събития

„Природата ви очаква!“ напомня цветен графит в сърцето на София

Огромна картина оживя на фасадата на софийска гимназия по инициатива на шведската марка Fjällräven

Ела на SlavConf и спечели подаръци от „Осем“ Събития

Ела на SlavConf и спечели подаръци от „Осем“

Утре от 10 до 18 ч почерпи опит от спецовете в техните области

Намибия - абанос, диаманти и пустини Събития

Намибия - абанос, диаманти и пустини

Прожекция на филма на д-р Славян Стоилов