СъбитияЙоана Стефанова / 16 януари 2020

Невероятните изцеления на приложната кинезиология

Мускулите на тялото дават точни като лабораторни изследвания отговори, за да живеем в мир и хармония

Невероятните изцеления на приложната кинезиология
Ние сме в състояние да разберем всичко, което се случва в нашия организъм. Тялото ни може само да ни даде отговорите защо имаме болка, или страдаме от дадено заболяване. Може дори да ни помогне с решения как да се излекуваме - трябва само да го попитаме!  
Начинът е приложна кинезиология – методика, разработена в средата на миналия век от Джордж Гудхарт, американски хиропрактик с 50 годишна практика.


В България системата е все още слабо позната, но ефективността й е впечатляваща. Ето защо заедно с кинезиолога Константин Ковачев решихме да ви разкажем повече за приложната кинезиология (ПК), да споделим с читателите на „8” основните й похвати, за да откривате сами слабите си места, да ги трансформирате и да живеете в здраве и хармония.

Как да си помогнем с приложна кинезиология

Целодневен семинар с работилница

Купете билет от тук или поръчайте на тел.: +359 2 963 28 96
Приложната кинезеиология  „познава” нивата на витамин D?!
Повече от 6 г. Елена се грижи за близък човек, който е тежко болен. Това се отразява дълбоко на психическото й състояние, което води до високо кръвно и до други здравословни проблеми. Тогава среща Константин. „С Коко се познаваме вече над 7 години – споделя Елена. – Той е професионалист и прекрасен човек, който ми помогна в много тежък период.“  

Елена си спомня интересна случка - тя си прави кръвни изследвания и разбира, че нивата й на витамин Д са 41 единици. Без да коментира резултатите с Константин, тя отива при него и чрез приложната кинезиология той определя нивата на 40! От този момент тя се доверява напълно на практиките му. Всяка сутрин излиза на терасата, казва утвърждения, които терапевтът й е дал, за да освобождава негативната енергия от себе си. Константин я учи също, че основното нещо за постигане на вътрешен баланс е да прощава на хората. Постепенно с усърдие и вяра в своя наставник Елена постига емоционална стабилност и намира мира в своя живот. А високото кръвно само си отива.

Махна болката в гръбнака, коляното, китките...
Иван и Емилия се запознават с Коко преди 15 години и оттогава той е до тях през всякакви трудности и проблеми. Иван отива при терапевта заради изключително силни болки в гръбнака, които той премахва с лекота. Константин му помага и с рехабилитация след операция на коляното, и с превъзмогването на болки в китката, породени от работата на компютър.

„Оплаквания, свързани с физическа болка, Коко може да коригира за 15 минути чрез масажи и техники на лечение, но за по-сериозните проблеми се изисква повече работа”, обяснява ни Иван. Според него това, което прави Константин много специален, е неговото умение да намери и да излекува изначалната причина за болестта и болката - това, което се крие на емоционално ниво. Така например трансформирайки своите негативни емоции, Иван успява да се излекува напълно от високо кръвно. Това става, като повтаря ежедневно утвърждения, които терапевтът изготвя за него. „Ако отново имам някаква нужда от помощ, отново ще се обърна към Коко!”, възкликва  Иван.

ПК определя точно като с кръвен тест непоносимост към храни
Съпругата на Иван - Емилия също дължи много на Константин. След раждането на първото дете, тя започва да страда от сериозни болки в гърба и кръста, като същевременно се бори със симптомите на постродилната депресия. Тогава Коко е начинаещ терапевт в сферата на приложната кинезиология, но Емилия му се доверява напълно. И има защо - когато тя си прави кръвни тестове за непоносимост към храни и отново (както при случая с Елена) Константин достига до абсолютно същите резултати, прилагайки мускулния тест на приложната кинезиология.

Така с много труд, изплакани сълзи и редовни срещи с Коко, Емилия открива в себе си много потиснати чувства и мисли, които утежняват живота й. „Трябва да преодолееш вътрешните си съпротиви и да се довериш на методите му, за да усетиш помощта и ефекта, който е невероятен! – споделя ни Емилия. – Сега се чувствам спокойна и уравновесена. И така, в продължение на 15 години, три деца и много различни проблеми, аз не само че нямам никакви болки, но и се чувствам напълно добре със себе си.“  

Няма невъзможни неща
Историята на Валери е подобна – той също познава Коко от повече от 15 години. Търси неговата помощ, след като дълго време не успява да излекува болката в областта на врата си. Напрежението и дискомфортът са толкова силни, че той дори не може да погледне в страничното огледало на колата, докато шофира. След срещата с Коко, Валери започва да ходи при него на мануална терапия почти всяка седмица. След усърдна работа на терапевта, Валери най-сетне усеща подобрение, а с времето болката напълно изчезва и подвижността се възвръща. Оттогава през годините той е постоянно с Константин, който се превръща в негов личен наставник и буквално го връща към живота съчетан със спорт.

„В началните години се чувствах толкова зле, че не можех и да си помисля за спорт - спомня си Валери. – Нямах сили да пробягам дори 50 метра.“ Животът му сега е коренно различен. На 61 години, той има зад гърба си множество покорени върхове и успешно завършени маратони и триатлони. През 2015 година той финишира на първото си състезание по бягане на разстояние от 10 километра. Именно Коко е човекът, който го насърчава, че може да постигне и повече. След години на усърден труд през 2019 година Валери завършва успешно и най-предизвикателния за него триатлон с марката Ironman. Състезанието се провежда в Португалия и се състои от последователно: 1.9 км плуване в океана, 90 км каране на шосейно колело с денивелация от почти 100 0м. и за финал 21 км бягане. Това са общо 113 км. изминати за време от 6 часа и 30 минути.

Той е благодарен на Коко не само за помощта му чрез мануалната терапия, но и че му дава вяра, че може да подобри цялостното си здравословно състояние, стига да има желание, усърдие и постоянство.
„Благодарение на Коко сериозно промених представите си за границите на моите физически възможности – разказва още Валери. – Чрез неговите утвърждения и насърчавания аз спортувам активно, завършвам все по-тежки състезания и изкачвам трудни върхове по целия свят!“ Примери за неговата издръжливост и добра физическа форма са изкачените върхове: Олимп, Тубкал в Мароко, висок над 4000 метра, и най-високия връх в Австрия – Гросглокнер, висок 3798 метра.  

Валери не крие своята дълбока признателност и щастие от познанството си с кинезиолога. „Той е впечатляваща личност, а неговата нагласа към живота и съветите, които дава на хората, са просто безценни!“ Именно благодарение на щедростта на Константин, който споделя своите знания и техники със своите пациенти, Валери успява сам да излекува себе си.

Само два дни преди последното си важно състезание – маратон през декември 2019 година, той усеща силна болка в прасеца си. Припомняйки си уроците на Коко, той успява чрез притискане на ключови точки да освободи напрежението в мускула си и да завърши изключително успешно в това състезание. На края на нашата среща Валери споделя: „Коко казва, че всеки проблем, с които се сблъскваме, е само част от Пътя, който всеки един от нас си е пожелал и трябва сам да извърви. Неговите мантри насърчават хората да тръгнат по Пътя на свободата.“

Още по темата:

Какво се случва преди да се родим? Събития

Какво се случва преди да се родим?

Експерти по пренатална психология ще разкажат как да накараме бебето в утробата да се чувства щастливо

Днес честваме Антоновден Събития

Днес честваме Антоновден

Ще почерпят над 80 000 българи

Днес е паметна дата Събития

Днес е паметна дата

Навършват се 157 години от рождението на Алеко Константинов и 142 години от това на Пейо Яворов

Преживей безкрайността в себе си Събития

Преживей безкрайността в себе си

Световноизвестният Шри Шри Рави Шанкар пристига в България, за да ни научи как да медитираме, така че да открием абсолютната хармония

Аборигени искат разстрел на 10 000 обезумели от жажда камили Събития

Аборигени искат разстрел на 10 000 обезумели от жажда камили

Труповете на едрите животни замърсяват малкото останали чисти водоизточници

Днес празнуваме Ивановден Събития

Днес празнуваме Ивановден

Над 300 000 българи черпят днес

Спряха рекламен клип за Австралия от уважение към бедстващите Събития

Спряха рекламен клип за Австралия от уважение към бедстващите

По прогнозни данни 8 хиляди коали и стотици хиляди други животни са загинали

Честита нова година! Събития

Честита нова година!

Пожелаваме ви много здраве, любов и благополучие за вас и за вашите близки!

Дарителска кампания на Райфайзенбанк помага на баскетболисти с инвалидни колички Събития

Дарителска кампания на Райфайзенбанк помага на баскетболисти с инвалидни колички

„Избери, за да помогнеш“ протяга ръка към каузата „Баскетбол без граници“

Възкресението на гения Събития

Възкресението на гения

Коледното чудо на маестро Йордан Камджалов и арх. Димитър Ненов

Днес връчват наградата за нова българска проза „Хеликон“ Събития

Днес връчват наградата за нова българска проза „Хеликон“

Журито е прочело 120 творби и е номинирало 12 автора

За Него – Живота, направил бих всичко Събития

За Него – Живота, направил бих всичко

България чества 110 години от рождението на Вапцаров с конкурси и нови стихове на поета

Творете заедно със Станислав Трифонов - NASIMO Събития

Творете заедно със Станислав Трифонов - NASIMO

Курсът ще се фокусира върху рисуването на човешка фигура и портрет