Подкрепете ни!
СъбитияЙоана Стефанова / 22 януари 2020

Невероятните изцеления на приложната кинезиология

Мускулите на тялото дават точни като лабораторни изследвания отговори, за да живеем в мир и хармония

Невероятните изцеления на приложната кинезиология
Ние сме в състояние да разберем всичко, което се случва в нашия организъм. Тялото ни може само да ни даде отговорите защо имаме болка, или страдаме от дадено заболяване. Може дори да ни помогне с решения как да се излекуваме - трябва само да го попитаме!  
Начинът е приложна кинезиология – методика, разработена в средата на миналия век от Джордж Гудхарт, американски хиропрактик с 50 годишна практика.


В България системата е все още слабо позната, но ефективността й е впечатляваща. Ето защо заедно с кинезиолога Константин Ковачев решихме да ви разкажем повече за приложната кинезиология (ПК), да споделим с читателите на „8” основните й похвати, за да откривате сами слабите си места, да ги трансформирате и да живеете в здраве и хармония.

Как да си помогнем с приложна кинезиология

Целодневен семинар с работилница

Билетите за изчерпани! Очаквайте скоро новите ни събития!
Приложната кинезеиология  „познава” нивата на витамин D?!
Повече от 6 г. Елена се грижи за близък човек, който е тежко болен. Това се отразява дълбоко на психическото й състояние, което води до високо кръвно и до други здравословни проблеми. Тогава среща Константин. „С Коко се познаваме вече над 7 години – споделя Елена. – Той е професионалист и прекрасен човек, който ми помогна в много тежък период.“  

Елена си спомня интересна случка - тя си прави кръвни изследвания и разбира, че нивата й на витамин Д са 41 единици. Без да коментира резултатите с Константин, тя отива при него и чрез приложната кинезиология той определя нивата на 40! От този момент тя се доверява напълно на практиките му. Всяка сутрин излиза на терасата, казва утвърждения, които терапевтът й е дал, за да освобождава негативната енергия от себе си. Константин я учи също, че основното нещо за постигане на вътрешен баланс е да прощава на хората. Постепенно с усърдие и вяра в своя наставник Елена постига емоционална стабилност и намира мира в своя живот. А високото кръвно само си отива.

Махна болката в гръбнака, коляното, китките...
Иван и Емилия се запознават с Коко преди 15 години и оттогава той е до тях през всякакви трудности и проблеми. Иван отива при терапевта заради изключително силни болки в гръбнака, които той премахва с лекота. Константин му помага и с рехабилитация след операция на коляното, и с превъзмогването на болки в китката, породени от работата на компютър.

„Оплаквания, свързани с физическа болка, Коко може да коригира за 15 минути чрез масажи и техники на лечение, но за по-сериозните проблеми се изисква повече работа”, обяснява ни Иван. Според него това, което прави Константин много специален, е неговото умение да намери и да излекува изначалната причина за болестта и болката - това, което се крие на емоционално ниво. Така например трансформирайки своите негативни емоции, Иван успява да се излекува напълно от високо кръвно. Това става, като повтаря ежедневно утвърждения, които терапевтът изготвя за него. „Ако отново имам някаква нужда от помощ, отново ще се обърна към Коко!”, възкликва  Иван.

ПК определя точно като с кръвен тест непоносимост към храни
Съпругата на Иван - Емилия също дължи много на Константин. След раждането на първото дете, тя започва да страда от сериозни болки в гърба и кръста, като същевременно се бори със симптомите на постродилната депресия. Тогава Коко е начинаещ терапевт в сферата на приложната кинезиология, но Емилия му се доверява напълно. И има защо - когато тя си прави кръвни тестове за непоносимост към храни и отново (както при случая с Елена) Константин достига до абсолютно същите резултати, прилагайки мускулния тест на приложната кинезиология.

Така с много труд, изплакани сълзи и редовни срещи с Коко, Емилия открива в себе си много потиснати чувства и мисли, които утежняват живота й. „Трябва да преодолееш вътрешните си съпротиви и да се довериш на методите му, за да усетиш помощта и ефекта, който е невероятен! – споделя ни Емилия. – Сега се чувствам спокойна и уравновесена. И така, в продължение на 15 години, три деца и много различни проблеми, аз не само че нямам никакви болки, но и се чувствам напълно добре със себе си.“  

Няма невъзможни неща
Историята на Валери е подобна – той също познава Коко от повече от 15 години. Търси неговата помощ, след като дълго време не успява да излекува болката в областта на врата си. Напрежението и дискомфортът са толкова силни, че той дори не може да погледне в страничното огледало на колата, докато шофира. След срещата с Коко, Валери започва да ходи при него на мануална терапия почти всяка седмица. След усърдна работа на терапевта, Валери най-сетне усеща подобрение, а с времето болката напълно изчезва и подвижността се възвръща. Оттогава през годините той е постоянно с Константин, който се превръща в негов личен наставник и буквално го връща към живота съчетан със спорт.

„В началните години се чувствах толкова зле, че не можех и да си помисля за спорт - спомня си Валери. – Нямах сили да пробягам дори 50 метра.“ Животът му сега е коренно различен. На 61 години, той има зад гърба си множество покорени върхове и успешно завършени маратони и триатлони. През 2015 година той финишира на първото си състезание по бягане на разстояние от 10 километра. Именно Коко е човекът, който го насърчава, че може да постигне и повече. След години на усърден труд през 2019 година Валери завършва успешно и най-предизвикателния за него триатлон с марката Ironman. Състезанието се провежда в Португалия и се състои от последователно: 1.9 км плуване в океана, 90 км каране на шосейно колело с денивелация от почти 100 0м. и за финал 21 км бягане. Това са общо 113 км. изминати за време от 6 часа и 30 минути.

Той е благодарен на Коко не само за помощта му чрез мануалната терапия, но и че му дава вяра, че може да подобри цялостното си здравословно състояние, стига да има желание, усърдие и постоянство.
„Благодарение на Коко сериозно промених представите си за границите на моите физически възможности – разказва още Валери. – Чрез неговите утвърждения и насърчавания аз спортувам активно, завършвам все по-тежки състезания и изкачвам трудни върхове по целия свят!“ Примери за неговата издръжливост и добра физическа форма са изкачените върхове: Олимп, Тубкал в Мароко, висок над 4000 метра, и най-високия връх в Австрия – Гросглокнер, висок 3798 метра.  

Валери не крие своята дълбока признателност и щастие от познанството си с кинезиолога. „Той е впечатляваща личност, а неговата нагласа към живота и съветите, които дава на хората, са просто безценни!“ Именно благодарение на щедростта на Константин, който споделя своите знания и техники със своите пациенти, Валери успява сам да излекува себе си.

Само два дни преди последното си важно състезание – маратон през декември 2019 година, той усеща силна болка в прасеца си. Припомняйки си уроците на Коко, той успява чрез притискане на ключови точки да освободи напрежението в мускула си и да завърши изключително успешно в това състезание. На края на нашата среща Валери споделя: „Коко казва, че всеки проблем, с които се сблъскваме, е само част от Пътя, който всеки един от нас си е пожелал и трябва сам да извърви. Неговите мантри насърчават хората да тръгнат по Пътя на свободата.“

Още по темата:

На 17 ноември се открива престижният конкурс Биенале на илюстрацията 2020 Събития

На 17 ноември се открива престижният конкурс Биенале на илюстрацията 2020

Илюстраторка от Списание 8 е сред наградените финалисти

Застрашава ли работата от вкъщи бизнеса ни? Събития

Застрашава ли работата от вкъщи бизнеса ни?

Как да живеем безопасно в съвременния интернет свят, без да се изолираме от него

Първата среща на тъмно променя нагласите към хората с увреждания Събития

Първата среща на тъмно променя нагласите към хората с увреждания

„Не се страхувам от тъмното, а от това да завися от някого", споделя Дилиян Манолов, незрящ сензорен фотограф

Горите на България с международна награда! Събития

Горите на България с международна награда!

Усилията на нашите природозащитници са отличени

Питър Сейдж: Не съди за себе си по провалите си Събития

Питър Сейдж: Не съди за себе си по провалите си

Човекът с мисия идва в България в началото на октомври

Супергрупата „Фондацията“ закри 36-ото издание на Аполония с грандиозен рок концерт Събития

Супергрупата „Фондацията“ закри 36-ото издание на Аполония с грандиозен рок концерт

Специални гости на събитието бяха Наско Пенев, Звездомир Керемедчиев, Славин Славчев

Най-доброто от „Етюд-и-те на София“ в луксозен фотографски албум Събития

Най-доброто от „Етюд-и-те на София“ в луксозен фотографски албум

Тази година тържествата по случай 17-и септември започват още от 15-и

Отново хвърчила над Аспаруховския плаж Събития

Отново хвърчила над Аспаруховския плаж

За осми пореден път човешките мечти от хартия, дакрон и плат ще порят морския бриз

12 компании по пътя на успеха Събития

12 компании по пътя на успеха

Пощенска банка подкрепя за втора поредна година програмата за бизнес растеж на Endeavor България

Нека помогнем поне на една жена, жертва на насилие, да посреща слънцето! Събития

Нека помогнем поне на една жена, жертва на насилие, да посреща слънцето!

Нова инициатива на организацията в защита правата на жените Зонта Интернешънъл

Научете всичко за метода на Ледения човек - Вим Хоф Събития

Научете всичко за метода на Ледения човек - Вим Хоф

В еднодневен семинар може да разберете повече за себе си и да разширите възможностите на ума и тялото си

„Магическите закони на успеха” Събития

„Магическите закони на успеха”

Онлайн лекция на Зор Алеф

Международен фолклорен фестивал „Витоша” Събития

Международен фолклорен фестивал „Витоша”

Лятното, цветно събитие на столицата

Рядка комета свисти към Земята Събития

Рядка комета свисти към Земята

Неовайс C/2020 F3 вече видима и ще бъде най-близко до България на 23 юли